Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #26299 üzenetére
talán kicsit több figyelmet követelnek,mint átlag, ezért legtöbbüket csillapítják.Alfa gyárilag igen hangos volt.
-
addikt
válasz philoxenia #26290 üzenetére
Pedig a dobermann a leírások szerint is kifejezetten ugatós fajta.
"Aki ad,az nyer"
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #26296 üzenetére
az, h mennyire gyorsan áll le balhé után, az genetikus nem fajtaspecifikus. Nálunk ez változó. van, h balhé után 2mp, és vége az ugatásnak, van, h bekattan, akkor mindig talál valamit, amit ugathat. akkor simán ugat egy órán át is. de ezekről szépen nevelgetem lefele.
ugye az ugatás, és a szökés a két legnehezebben kinevelhető dolog, hiszen instant sikerélmény, 100%os pozitiv megerősítés.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #26293 üzenetére
De nem állt le fél napokra csaholni, gondolom. Nálunk a bigli mikor egyedül maradt, ezt csinálta hetekig. Most állatorvosnál voltak a lelencek ( ) /ivartalanítás, chipelés/ úgy nézett a kocsi után, amivel vitték őket, mintha egy világ omlott volna össze. Még kábák az altatástól, remélem nem lesz komplikáció.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
bb0t
senior tag
Szia! Sokmindentől lehet de ha az a véres bélgyulladás és nem kezelik megfelelően a kutyát akkor azt nem éli túl. Lehet, hogy bagatell dolog de lehet komoly is hívj fel egy dokit.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #26292 üzenetére
Például, meg szerintem eleve nehezebb dolguk van a szőrösebb kutyákkal pl. komondor, kaukázusi juhász, orosz fekete terrier, airedale terrier, stb. elégé a szemükbe log a szőrzetük, így nehezebben jut át a spray, ha átjut egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #26290 üzenetére
mostani dobim konkrétan zsigerből mindenre ugrott, ami 150méterre közel került, neki már üvölteni kellett. nemrég már dicsérték a szomszédok, hogy sokat nyugodott. Nem nyugodott az semmit, csak szoktatom lefele a fölös ugatásról.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz monti0222w #26291 üzenetére
A Ridgeback például nehezen lefújható lett volna, mindig távolságot tartott idegenektől, gondolom az oroszlánvadászat miatt.
-
addikt
válasz draco31 #26279 üzenetére
Ha jól értem az a problémád,hogy a kutyáid az utcán a kerítés mellett elhaladó kutyákra őrjöngenek.
Ez esetben a te dolgod megtanítani nekik,hogy ez helytelen viselkedés.
A házörző akkor végzi jól a feladatát,ha akkor jelez,ha be akarnak menni.
A kerítésnél elhaladókra semmiképpen nem ugathat."Aki ad,az nyer"
-
rwin5
őstag
sziasztok!
Tegnap este takarításnál a kutya székletében észrevettem hajszálvékony vércsíkot (pár millimétert - biztos vérvolt nem egyéb)
Ma etettem a kutyát, de nem volt azóta nagy dolga pedig nálunk általában utána végzi. Olvastam most interneten, hogyha ilyen bélbaja van attól a legtöbb kutya még a kezdetekben nem letört, étvágya is van.
A kutya egyébként teljesen aktív, eszik tehát semmi "baja"Ha ma nem lesz széklete valami oknál fogva a kutyának, elvigyem állatorvoshoz holnap?
szerk: féregűzve márciusban volt utoljára
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz monti0222w #26286 üzenetére
Olvass... Pont az a baj, h odamegy...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Dorian #26284 üzenetére
Adott két porta, az egyiken nincs kutya, a másikon van. Melyikre mennek be először? Az egyik portán ugat a kutya, a másikon fekszik. Ugyanez a kérdés.
Kóborló kutyákról.[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz draco31 #26281 üzenetére
Akkor meg örülj, hogy végzik a "feladatukat".
Bár két szocializálatlan kutya attól, hogy a kerítésnél őrjöng még nem lesz házőrző.
Bocsi, én nem tudok azonosulni a mentalitásoddal.Hogy mit csinálnak mások az utcában azzal nem tudsz mit kezdeni.
Építs olyan kerítést amin nem látnak át a kutyáid és akkor nem fogja őket zavarni az elhaladó forgalom.Még is mit vársz, mit mondjunk?
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
draco31
veterán
A bezárt kutyának meg nem sok értelme házőrzés céljából.
Imádom, hogy egyeseknek minden meg van engedve, de ha én csinálnám ezt, már biztos ülném a büntetést miatta....ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
bb0t
senior tag
válasz draco31 #26279 üzenetére
Nem nagyon tudsz mit csinálni ha nem ér nekik a szép szó. Zárd el a sajátjaidat úgy, hogy ne férjenek a kapuhoz.
-
draco31
veterán
Hello!
Tanácsot kérnék kutya riasztó ügyben. Falun lakom, kertes ház stb. 2 kutyánk van, zárva tartjuk őket, vagyis az udvar az övék. De van 1-2 barom, aki ha megy az utcán, megy vele 2-3 kutya is, se póráz se oltás semmi. Délelőttönként 4-5x is elvonulnak a ház előtt, persze a kaput majd szétszedik a kutyák. Ha kimegyünk, akkor persze odébb állnak, de ez így ne megoldás. A gazda pont tesz rá. Valami olyan kellene, hogy pár nap után megtanulják a kutyák, hogy nem jó ötlet erre jönni, persze törvényes kereteken belül. A hivatalnak panaszkodtunk már többen, nem tudnak mit tenni válasszal elküldenek.
Gondoltam már olyanra is, hogy mi kutyáinkat elzárni, kaput nyitva hagyni, hogy azok bejöjjenek, kaput zárni, aztán kiengedni a mieinket, akkor biztosan megtanulnák a leckét, de ugye ezt sem lehet.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
z123456789
addikt
válasz monti0222w #26272 üzenetére
(#26272) monti0222w
Szerintem Boncika füle sem nagy, de ahogy mondja Rivaul, majd hozzánől még a feje.(#26273) bb0t
Kerti kutya, ez ellen nem tudok mit csinálni. Most otthon voltam. Szerencsére nem jellemző a megjelenésük, rendezett portákkal vagyunk körülvéve.(#26274) Rivaul
Jól tetted, hogy ezt mondtad. Én a legnagyobb megdöbbenéssel megkérdeztem volna, hogy "mégis miért vágassam le a fülét? " A sok értelmetlen kérdésre értetlenkedve szoktam reagálni, hogy észrevegye, baromságokat beszél. (Legalább is az én felfogásom szerint, baromságokat beszél.) Jól néz ki Boncika, kis csinos.
De az a burkolat. -
Rivaul
addikt
válasz monti0222w #26275 üzenetére
Barátom kutyusát Muklósnak neveztük el. A Muki és Miklós keresztezése. 50 centi maros jóféle tömör keverék, kicsit olyan mint ha pit meg labrador lenne, golden színben. Marha jól áll neki a név. Mukinak becézzük és az állatorvos felnevetett mikor írta a kis könyvbe
Itt már más a szög és annyira nem kirívó a fül, bár most meg ezzel a szájjal oylan pitesre vette a figurát. Azért is kaptuk le gyorsan. (Hozzáteszem, Bonci érkezéséig nem volt hiány a metlakiba de a kisasszony úgy döntött ott izgalmasabb ásni! )
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
Rivaul
addikt
válasz monti0222w #26272 üzenetére
A fülek születéskor hatalmasak és a fej nő hozzájuk. Mivel Bonci még fiatal így neki még kirívó. Amúgy sokan ezért vágatják ma is mert így nem olyan ördögi és brutális a kinézetük. Régen a harc miatt ma meg mert gizda... Bár mennyire kajla, biztos nem nyúlnék hozzá, meg se fordult soha a fejünkbe. Viszont volt hogy séta közbe is megkérdezték hogy miért nincs levágva Mondom mert én azért ilyet vettem mert úgy tetszik ahogy van
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #26267 üzenetére
Azért a patkánnyal vigyázz, mert ha mérgezett akkor baja lehet tőle.
-
monti0222w
addikt
válasz z123456789 #26271 üzenetére
Szép, de ezek a fülek a fej méretéhez képest már nem nagyok.
-
z123456789
addikt
válasz Rivaul #26269 üzenetére
Ez itt az oktatónk pitje. Erősen bull párti, még sincs levágatva a füle. Sőt, a múltkor láttam egy osztrák rendszámú kocsiban egy ilyet, és mikor kijött a (!) 60 év körüli tatik a boltból, és odament a kocsijához, megkérdeztem, hogy ez melyik bull fajta? Amstaff volt. Ugyan ilyen nagy fülekkel.
-
Rivaul
addikt
válasz monti0222w #26268 üzenetére
Aminél zavart hogy megeheti azt már megette Fal sarka, lambéria, képen látható metlaki hiány is neki köszönhető etc... (asszony szarvasbőr cipellője kicsit oda vágott mondjuk...) Nem sértődök, a füle abszolút rendben van csak furcsa sokaknak így vágás nélkül Nagy denevér az összes míg fel nem nőnek, de utána is viccesek
[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
-
z123456789
addikt
válasz Rivaul #26262 üzenetére
(#26262) Rivaul
(#26264) Rivaul
"szeneslapáttal egy kis utánpótlást"(#26263) erik365
+1(#26266) bb0t
Mától elneveztem férgezőnek ezt a szerencsecsomagot. Múlt héten fogott egy termetes patkányt, ma reggelre, meg kinyúvasztott egy vakondot. Még a végén őrző védőre is el tudom vinni.[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #26265 üzenetére
Amúgy semmivel, de ha meglátom elzavarom.
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #26259 üzenetére
Nem szeretem a macskákat, meg nem tűröm őket a kertben viszont nem a kutya feladata, hogy levadássza őket. De nem is számít, a városi kutyák nem gyilkolászhatnak kedvükre.
Az eredményeket mindig lehet fokozni. Az egy dolog, hogy megcsinálja a hátsó kertben amit kérsz, de vajon egy zsúfolt nagyváros kellős közepén engedelmes maradna-e? Ingerszegény környezetben nem az igazi...
Amúgy egy dolgot lehet vele fokozni, a biztonságérzetet. Bárkivel megyek sétálni, nem lehet normálisan beszélni szinte senkivel mert mindenki a kutyát lesi, hogy jajj ne menjen el, jajj oda ne menjen, jajj azt ne egye fel, jajj nem jön vissza stb. Én teljesen magabiztosan sétáltatok, tudom, hogy bármilyen szituációból ki tudom szedni. Nekem ez nagyon sokat jelent.
-
z123456789
addikt
(#26255) bb0t
"de gondolom mégsem engeded, hogy kiélje a kutyád a macskákon meg egyéb állatokon"
Ha férfi lennél, és lenne egy kocsid, ami néha mosás után kint marad a szabad ég alatt, mert reggel nincs kedved garázskaput nyitogatni...
Kösz hogy nem akarsz meggyőzni.
Idővel (esetleg egy újabb kutyánál) én is szeretnék e nyakörvet. Elég sokat foglalkozom a kutyámmal, és látom az eredményt e nyakörv nélkül. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lehetne ezt fokozni vele? Jövő zenéje.(#26257) bajnokpityu
Hétvégén kutyás túrát szervezett a sulink. Nagyon jól sikerült, de nem is erről szeretnék beszélni, hanem hogy volt egy barna dobermann velünk. Lehet hogy csak azért mert ritkábban látok ilyet, de nagyon tetszett. Szép volt. -
addikt
válasz bajnokpityu #26256 üzenetére
A leg nagyszerűbb előnye,hogy nem a hozzám, és a tiltáshoz köti,hanem a saját rossz tapasztalata alapján tudja,hogy nem jó dolog.
A tiltó szóval rögzített helytelen viselkedéstől való tartózkodás csak a jelenlétedben működik,sőt inkább akkor is csak ha észreveszi,hogy figyelemmel kíséred.
Abban a pillanatban,hogy nem nézed, már csinálja is.
Ha nem vagy ott pláne.Athéne akkor sem fogad el semmit mástól,ha nem vagyok ott,sőt az eléje dobott falatra rá sem néz,olyan mintha nem is dobtak volna oda semmit.
Nyilván egy több napos éhezés után az életben maradás ösztöne felülírná.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
bajnokpityu
félisten
Az első hónap
02.14.
03.08.
03.10.
03.18.
03.26.
03.27.
03.27.
04.03.
04.07.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Daffni2 #26253 üzenetére
egyébként miben látod itt az előnyét az enyakörvnek a tiltószó ellenében? simán bekondícionáltad arra, h mástól ne fogadjon el kaját, és működne is akár 2 napos távollét esetén is?
orrom előtt magyarázták el 1-2 gazdinak a suliban, hogy milyen célra használja a sokkolós nyakörvet. konkrétan nem volt képes egy év alatt leszoktatni a kuttyot a fölösleges ugatásról. ha jó a kedve ugat, ha játszani hiv, ugat, ha fel van spannolva ugat, nonstop ugat. erre mondták, h na erre a célra tökéletes lenne, ha venne egyet.
elmúlt 2 hétben mi ezt tiltószóval értük el.
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #26254 üzenetére
Az evés persze ösztönös de legfontosabb és legerősebb ösztönnek hívni.. ennyi erővel nálunk is az a legerősebb és legfontosabb ösztön. De ha így lenne akkor mindenki 300kg lenne.
Fajfenntartó ösztön, mint ahogy a párzó ösztön is, mégis kivágják a kutyák golyszliját, méhét.
Vagy ott van a vadász ösztön ami ugyancsak egy erős ösztön de gondolom mégsem engeded, hogy kiélje a kutyád a macskákon meg egyéb állatokon. Mint ahogy én se mondjuk terelésen.
A mérgező növények általában keserűek és a kutyák nem szeretik a keserű ízt. Ez egy evolúciós tapasztalat, ösztönösen tudják, hogy a keserű nem jó nekik. Megtanulták, hogy ha keserű akkor az rossz tapasztalat követi. Igazából nem is ők hanem az elődeik. Na most ez a tapasztalat pont ugyanolyan mint az elektromos.
Megtanulja a kutya, hogy földről vagy nem a gazditól kapott kaja az csíp. Nem kezdi el elemezgetni, hogy miből rögzült be a rossz tapasztalat, vagy, hogy milyen isten átka sújtotta, csupán megtanulja, hogy nem jó dolog felenni bármit is.
Hogy ez mitől rosszabb mint az a tapasztalat, hogy ha feleszem akkor a gazdi elagyal azt csak te tudhatod. Főleg, hogy okosak és tudják, hogy ha nincs ott a gazdi akkor nem is lesz retorzió, mert a te személyedhez kötik a kaja felevés rossz élményét. Tehát lehet, hogy a szidás hatására a társaságodban nem eszi majd fel de ha éppen nem vagy ott akkor igen mert nem történhet semmi rossz.
Nem akarlak meggyőzni, de az egyik legjobban és leggyorsabban - elektromos nyakörv által megtanítható dolog - pont ez.
És ezzel nem ölsz ki belőle semmit.
-
z123456789
addikt
-
addikt
válasz z123456789 #26252 üzenetére
(I)Mentálisan terheled, és nem tapasztalati alapon jön rá hogy rossz.(/I)
Már megbocsáss de ha odanyúl valamihez és az kellemetlen számára,az mi a lóf@sz ha nem tapasztalat.
Nincs fújjolás,tiltó szó, semmi. Nem tiltáshoz köti. Pont ez a lényege az e nyakörvnek.
"Aki ad,az nyer"
-
z123456789
addikt
válasz Daffni2 #26244 üzenetére
Szerintem ezzel elnyomsz egy ösztönt benne. Mentálisan terheled, és nem tapasztalati alapon jön rá hogy rossz.
Vettem Bravectot. 20-40 Kg. 10 150 Ft. Napom bizniszét megcsináltam. Vényre kapható, de a patikában ez csak annyit jelentett, hogy felírták a nevemet, címemet.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz VANESSZA1 #26249 üzenetére
Mondjuk nem igazán értem mire föl. Vagyis értem, de szomorú az ok.
-
-
addikt
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #26230 üzenetére
Igen, tégy fel ilyen képeket, nagyon tündibündi! Láttam FB-on is ezt a tenyészetet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
addikt
válasz z123456789 #26236 üzenetére
"Bár az egyik legerősebb ösztönt elnyomni...lehet nem tesz jót mentálisan a kutyának."
Néhányszor beszéltünk már róla,de úgy látszik még mindig nem világos.
Az e nyakörv nem nyom el semmit!
Pusztán arra döbbenti rá a kutyát,hogy az idegentől származó ennivaló nem jó, csíp.
A földön talált ennivaló,nem ennivaló,mert csíp.
Ha azt csinálom amire a gazdi kért,jutalom van,ha nem az kellemetlenséget okoz.Ezért boldogan teljesítem minden kérését."Aki ad,az nyer"
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #26241 üzenetére
Most én sem találok. Talán már nem lehet forgalmazni webshopoknak? Hívd fel a dokid.
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #26239 üzenetére
Éllatorvosnál is meg lehet, meg egy-két helyről lehet rendelni is. 12 hétig tart.
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #26236 üzenetére
Biztosra megyek. Amúgy is minek raknám ki. Mozgatva van, sportol, amúgy meg tök mindegy, hogy kint alszik játszik vagy bent alszik játszik.
Bravecto, 20-40-ig olyan 7200 körül van.
-
kew
senior tag
Eddig nálunk is bent volt, de most hogy jön a jó idő, kint hagyjuk őt Tök jól elvan, és jól el is fárad a kis lüke Első nap mikor kint hagytuk, ahogy hazaértünk és beengedtük lefeküdt, és fel se bírtuk kelteni az esti sétához, annyira kimerült Szerintem nem mert kint aludni, mert mindig jöttek a zajok, bent meg ugye reggeltől délutánig csak aludt
-
z123456789
addikt
Ja, igen, tudom, már beszéltük. Kaptál is hideget, meleget.
Nem gondoltál rá, hogy berögzíted neki? Még is csak elektromossal nyomulsz. Bár az egyik legerősebb ösztönt elnyomni...lehet nem tesz jót mentálisan a kutyának.Más: Bravectora valaki mondjon már egy ár/kg árat pls, mert rohadtul nem találok a neten árat.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz z123456789 #26234 üzenetére
Én konkrétan azt csinálom, hogy bent van a házban a kutya. Nem szeretném, hogy etessék, vagy lemérgezzék.
-
bb0t
senior tag
Én ettől ki tudok borulni. Igen nagyon kedves meg aranyos de ha az öregeken múlnak akkor minden kutya gurulna. Kis hazánkban sajnos az étel központi szerepet tölt be és valamiért a szeretet egyik kifejezésmódja is ez. Ne más döntse el, hogy sovány-e a kutya és ne más döntse el, hogy mit egyen meg mikor.
-
kew
senior tag
válasz VANESSZA1 #26223 üzenetére
Mi nem rég óta vagyunk kertes házban, de a szomszéd nálunk is etetős fajta A minap teszek veszek a konyhába és látom az ablakból, hogy a szomszéd néni kihoz egy egész csomagnyi felvágottat, kibontja és egyenként tömi át a kerítésen Marcinak, az meg persze zabálta mint az őrült
Persze tudom, hogy jót akar, amúgy aranyos néni, de megkértük, hogy ha lehet, ne etesse mán'
-
z123456789
addikt
válasz bajnokpityu #26230 üzenetére
Naná hogy van rá igény!
-
bajnokpityu
félisten
válasz z123456789 #26227 üzenetére
Nem enyém, de jóban vagyunk a tenyésztővel, és követem a face oldalát.
Nemrég volt új alom, és 1-2 naponta rak fel képet a tökmagokról. Tök jó látni néhány órás koruktól a kis dobikat, ahogy fejlődnek, nőnek.Ha van rá érdeklődés, a kedvenc képeimet összegyűjthetem 1 HSZben. Nem hiszem, h sokan láttak ilyen pici dobikat.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #26222 üzenetére
Tudom, hogy félreérthető de amúgy nem az enyém, csak sporttárs. Azért osztottam meg a képet mert szeretitek a Staffokat.
madgie: Akihez járunk Agilityzni, a belga juhász tenyésztő, 16 kutyája van. A házuk fél úton van a kertvárosi rész és a Tisza között. Ahol ők laknak ott már földek vannak, de ez autóval 1-2 perc tehát minimális távolság. Van egy hosszú aszfalt út aminek a végén a szennyvíztelep és a töltés van. A ház emellett az út mellett fekszik. Az összes hattyasi délután arra viszi a kutyáját és nem elég, hogy odaengedik a saját kutyájukat, de ott állnak meg még dumcsizgatni is a ház előtt. A 16 kutya meg magán kívül van, harapják egymást, ugatnak de nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz z123456789 #26227 üzenetére
Felénk a méregerős paprikát kajába keverni, majd szomszédok általi etetést szokták javasolni.
Ugyanakkor úgy tudom olyan kutya nincs, aki napokon át elnézegeti a berakott kaját. -
z123456789
addikt
(#26220) bb0t
Jó kép.(#26223) VANESSZA1
Elektromos nyakörvvel lehet elvileg csak megtanítani, hogy ne fogadjon el kaját. Más módszer, nem 100%-os. Túl erős az ösztön. Nincs pár olyan ismerősöd, akit megkérhetnél a betanításra?(#26224) madgie
Vadparaszt az ilyen(#26226) bajnokpityu!
" mondom engedd. WTF..."
Hát ő meg kicsoda?[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
madgie
titán
válasz VANESSZA1 #26223 üzenetére
Nekem a szomszéd azzal szórakozott, hogy sétáltatta a tacsit, idejött a kapuhoz és perverz sorozatgyilkos vigyorral nézte, hogyan acsarkodnak egymásra. De komolyan, hogy lehet valaki ilyen gyökkettő, ha az én kutyámra ugat egy másik kutya a saját területén, akkor nem viszem oda a kerítéshez "játszani". Elmagyaráztam egyszer szépen neki... utána a lányának is, szóljon rá. Harmadszorra meg elküldtem a búsba, meg megkérdeztem tőle, hogy tényleg azt szeretné, ha kinyitnám a kaput és kiengedném a boxert a tacsira, "játszani"? Szegény Leilán minden szőr áll ilyenkor, szedi szét a kerítést, egyszer már odakapott az orrának a tacsi.
Az öreg amúgy rafkós, látta, hogy nincs itthon az autó, azt hihette, nincs itthon senki. És még ő nem köszön azóta vissza, besz*rok. -
őstag
Az agyam felforr amikor a szomszéd eteti a kutyát, vagy éppen aki erre sétál csak bead neki valamit a kerítésen...
Miért nem lehet megérteni, hogy van mit enni annak a kutyánakPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
erik365
senior tag
Végül Acana Lamb & Apple lett a befutó táp, nagyon remélem beválik. Majd beszámolok a tapasztalatokról.
1.4 T-jet M32
-
bb0t
senior tag
Hát igen... Ez az elektromos nyakörv. Hétvégén voltunk egy örző-védő versenyen mint néző. Ott az egyik lány kifejezte, hogy ő az elektromossal nem ért egyet, mielőtt bármit is meghallgatott volna róla. Meghallotta, hogy ELEKTROMOS, és teljesen elhatárolódott. Egyébként a kutyája túl van szabályozva, és látszik, hogy nagyon nem kénytelen-kelletlen hajtja végre a sokszor durva és kemény hangvételű utasításokat. Taps-taps-taps
-
őstag
válasz z123456789 #26214 üzenetére
Alapvetően csak akkor kap impulzust, ha feltétlen szükséges, inkább a pozitív megerősítést preferálom. De úgy látszik néha mindkettőnknek ad egy biztonságérzetet, ha rajt van amikor kint vagyunk közterületen, vagy erdőben kirándulunk.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
Hát a tegnapi napon iszonyú nagy szerencse volt, hogy a Sportdog elektromos nyakörv rajta volt Esso-n.
Kint gyakoroltunk, ment az oktatás egy hosszú 5 méteres pórázon,ami csak ilyenkor a földre le van dobva a biztonság végett. Lábnál követés, kapu szabály, haza szabály, autó szabály. Tárt kapunál, szaladgáló macska, ugató kutyákkal a szomszédban.
Egész jól ment, és az E-nyakörvet csak jutalom jelzésre használtuk, mígnem az iskolások elfutottak mellette, amit még kontrolláltunk egy határozott "hagyd" paranccsal. Majd kiadtam a "haza" parancsot. Ilyenkor bárhol vagyunk haza kell szaladjon, és bent az udvarba egy kijelölt helyre leülve várnia kell rám, amíg azt nem mondom, hogy mehetsz. Hát Ő elindult a cél felé, de gondolt egyet és elkezdett futni a futó iskolások után, majd eltűnt az utca végén. Ekkor egy 3 fokozatú impulzus plusz "hozzám" parancs (korábban 1-es is elég volt), és a semmiből úgy spurizott hozzám hogy öröm volt nézni. Azt hiszem ez jó tanulólecke volt neki, nekem pedig megnyugtató, hogy kontrollálható így is.[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz z123456789 #26211 üzenetére
Fel vagyok iratkozva én is, azért tudtam, hogy lett ez az új videó...
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #26209 üzenetére
Feliratkoztam, beszarok a röhögéstől ezeken mindig.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
bb0t
senior tag
válasz monti0222w #26204 üzenetére
Nekem a Luna tetszik. Egy kedves könyvbéli karakter jut róla eszembe.
Rivaul: Én a fiú nevekkel kevésbé lennék gondban mint a lánynevekkel. Az a baj, hogy ha tetszik egy név eszembe jut valaki akit így hívnak és nem kedvelek.
-
gabormgp
senior tag
válasz monti0222w #26204 üzenetére
Liza?
-
Rivaul
addikt
válasz monti0222w #26200 üzenetére
Sztem pont nem láttam. Most pár napig csak átfutottam a fórumot. A Luna jobb, de a Lina esetleg? Kicsit csengősebb ilyen kisebb fajta kutyusnak
bb0tA lányok: Léna és Dzseni (*Dzsenifer)
A fiúk: Kristóf és Marci (*Marcell)
(*anyakönyv szerint, de nem azt használjuk)Lány név még van egy rakás, de fiúnál... Érdemes egy iszogatós este belelapozni az anyakönyvezhető névválasztóba... Tuti esti szórakozás.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
erik365
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Filmvilág
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Ubuntu Linux
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest