Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
Nagyon jól állsz hozzá. Nem lesz depressziós. Új neki a helyzet és be kell álljon nála is hogy más pozícióba került. Ez természetes zavarral jár jelenleg nála de elmúlik mint ha mi sem történt volna. Lehet hozzá bújni és szeretni, ezt érzik és igénylik is (bár a fojtogatós szorongatós jajj de szerelteket sokan rosszul viselik)
. Az a fontos hogy ezt olyankor tegyétek amikor jól viselkedik és nyugodtan. Ezzel erősítitek a pozitív oldalt míg a fegyelmezéssel a negatívat kezelitek. Hamar rájön hogy mi a jó mindkettőtöknek. 
-
Doki-HUN1978
senior tag
Az éjszaka volt megint "továbbképzés"
A kutya elaludt kint az előszobában , a helyén.
Majd éjfélkoz egyszercsak megjelent és felugrott az ágyra.
Megfogtam és kivittem a helyére, nem mert harapni.Jött újra, ekkor már kivittem és becsuktam az ajtót.
Kaparta...
Kimentem beraktam az ágyába
Megint kaparás...Ezután bevittem a fürgőszobába, hogy ne halljuk, ha kapar (az ajtókat már úgyis meg kell csináljam, mert látszanak a nyomok)
Ekkor sírt és morgott, no meg újra kapart.
Bementem és beraktam az ágyába megint és lenyomtam a fejét, hogy maradjon ott.Utána kicsit még kapart, de aztán elaludt.
Reggel nagyon boldog volt, mikor kijöhetett.Most eléggé szomorúnak tűnik a kutyus, persze azt sem szeretném, ha depressziós lenne.
Az ágyra nem jöhet már fel, ugyan próbálkozik, de odaállok elé (mint azt egyszer a kutyadokis sorozatban láttam) és veszi a lapot.Eddig nagyon bensőséges volt a viszony köztünk.
Sokszor odabújt hozzánk és valóban egy kis szeretetgombóc. (kivége azt a 4-5 agresszív esetet)Hogy értelmezik a kutyusok, ha odabújsz hozzá és megszereted, megsimogatod?
-
rwin5
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Este azt álmodtam, hogy egy mosómedve család volt a padlásomon és leharapták az ujjam, szerintem ez a topiknak köszönhető

Egyébként filozofáltam már azon én is, hogyha a kutyám öreg korára "megkattanna" mit kezdenék a 45 kilós súlyával + az állkapcsával ami a 150 kilós vaddisznóra is úgy rá tud fogni, hogy el nem ereszti. Egyelőre nagyon jól látszik, hogy tudja hogy én vagyok a falkavezér és a család többi tagjával is jól viselkedik, remélem ki is tart ez az életünk során.
-
Rivaul
addikt
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
A gyerek reagálása természetes. Viszont ezért vagy te a felnőtt és az apja hogy tudd mit kell csinálni. Ez volt a helyes reakció. Nem lehurrogni akartunk, sokan úgy állnak hozzá ahogy ti. Azt amikor meg van a komoly baj akkor már az ember is megsínyli és a kuyta is mert vagy menhely vagy altatás a vége. Kellemetlen de ezzel teszel jót mindenkinek. A kutya is jobban fogja magát érezni idővel és kiegyensúlyozottabb is lesz.

-
bajnokpityu
félisten
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
teljesen jól csináltad. elkaptad a hiba pillanatát, határozottan kifejezted nem tetszésedet.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Rivaul
üzenetére
Értem, köszi.
Az első kutya, aki velünk lakik, nem az udvaron, úgy egész más az ember kapcsolata a kutyával.
Nem gondoltam volna, hogy így elkanászodik.
Ma este folytatódott a történet.
Napközben semmi gond nem volt a kutyával, szépen szót fogadott, mikor az ágyra felugrott simán kizavartam, viszont este már a fiam is ott ült, mikor is felugrott újra.
Rászóltam, de semmi.
Kézzel próbáltam leterelgetni, amikor a kezem felé kapott.
Elkaptam a grabancát és az volt az előszobáig az utolsó pillanat, hogy a lába a földet érte.
A fiam meg visított, hogy ne bántsam a kutyát.Mi lett volna, ha még bántom is...
Nem egyszerű a helyzet. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Rivaul
üzenetére
szerintem jól mondod.
nem 5 perc alatt kell egy eléggé elmérgesedett dolgot megoldani, jó lesz az 5 nap alatt is. főnök megtanitja,hogy kell viselkedni, aztán ha behibázik az egyre kisebb tekintélyűeknél, akkor bünti.büntiként nem verésre gondolok, pláne nem kézzel, az egy kutyának nem is igazán büntetés, viszont a kutya-gazda kapcsolatban jókora árkot vés). neki jóval nagyobb bünti ha földhöz vágod, lenyomod, kirakod 1 napra a házból. nálunk bevált, másfél éve nem csinált semmi rosszat.
-
Rivaul
addikt
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
Nincs olyan hogy csak ezért vagy azért. Ez egyre súlyosabb lesz ahogy te magad írtad a változás folyamatait. Az elején neked hunyászkodik de ezért írtam hogy közösen és váltakozva kell csinálnotok a leírt "gyakorlatokat" hogy lássa mind rendelkeztek fölötte. Az elején a te jelenléted lesz a meghatározó de később megszokja hogy a párod és a gyerek is helyreteszi és azt el kell fogadnia. Mi is így tettünk. Minden nap másik gyerek etette a kutyát hogy természetes legyen. Közbe a tálat nem engedtük el hogy az rögzüljöny nem kell tartania az ott lévő kéztől mert természetes. Bocsi a kicsit kusza írástól csak telefonról vok. Szr al tessék következetes rendet vinni most a dolgokba mielött ez elfajul és valaki rondábban is megsérül. A kutya minden agressziója a szorongásából fakad. Neki sem jó hogy nincsenek szabályok, így kénytelen ő állítani. Gondolom a gyerek sem verhet pofán ha nem tetszik neki hogy felkelted mert suliba ke mennie
Vicces sarkítás pedig elég hasonló. -
bb0t
őstag
Egyébként a mi kutyánkkal is ez volt a helyzet, mármint azzal aki anyukámékkal maradt, kistestű keverék, akit még gyerekkoromban kaptam. Anyukámat nem bántja, de bátyámat aki 31 éves, terrorizálja.
mármint ez tesóm részéről tudatos, az elkényeztetés. Mivel kistestű ezért komoly problémát sosem okozott, de tesóm keze televan kicsi hegekkel. Neki jó így... -
rwin5
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Valahogy mindig az ilyen kisebb testű kutyáknál hallottam hasonló történeteket, meg nyilván van a szélsőség mikor a komondorokról ami hamis lesz öreg korára.
De amúgy igen, én is nagyon félteném a gyereket bármiféle ilyen odakapástól, pláne hogy ők utána lelkileg szerintem 10x rosszabbul élik meg mint egy felnőtt ember.
Bár én azt fejetlenségnek tartom, hogy az ember odahajol a kutya arcába, mert erről már hallottam többször is, hogy a kutya odakapott. Bnőmnek a kutyája is 1x odakapott pont így mert a gyerek hülyéskedett vele aztán az arcába hajolt az meg megharapta
mentek is utána tetanuszértHelyre kell tenni, aztán megtanulja majd hogy hogyan mennek a dolgok.
-
Dorian
félisten
válasz
Rivaul
üzenetére
Pontosan így.
Doki-HUN1978:
Hogy bárkinek a családból odakapjon, az normálisan nevelt kutya esetében elképzelhetetlen.

Még szép, h el kell verni. Mit gondolsz egy kutya-falkavezérnek odakapna utána mit kapna érte? Örülne ha életben marad.
Legközelebb ha bármi ilyesmit csinál, ha csak odakap, azonnal és jól el kell verni, lenyomni a földre, majd kizavarni az erkélyre egy jó órára, ekkor rá, felé se nézni.
Ágyra ezen túl nem mehet, én a hálóból is kitiltanám jó időre.
Ha a családod nem hajlandó, akkor ilyenkor lépj te. Egy falkavezér nem is tűrheti el az ilyesmit, h mondjuk az alfa nőstényt vagy a kölykét bárki bántsa. -
Rivaul
addikt
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
Az tök jó. Majd ha a gyerek ujját lekapja vagy átharapja a kezét illetve életre megcsonkítja az arcát
De tényleg ne hülyéskedj már
Ágyról letiltani mert magas pozícióba dominánssá válhatnak és itt látszik is hogy ez megtörtént. Kaját mindenki adja neki fix időpontba és mindenki vegye el tőle, ha morog vagy odakap azonnal megtorlás. Ha nálunk valakit megkapna Bonci és akár mennyire szeretem de a szart is kiverem belőle hogy többé eszébe se jusson. Bár eddig el se jutnánk mert a legkisebb morgásnál keményen helyretettem volna. A gyerek és a család épsége az első aztán a kutya. -
Doki-HUN1978
senior tag
Köszi srácok a segítséget!

A fiam azt mondta, hogy őt nem zavarja a szitu, nem fogja bántani a kutyát, csak szeretni.

Az asszony temperamentumát ismerve meg (következetesség nulla ) továbbra is harabdálni fogja.
Én ugyebár nem vívhatom meg helyettük a "harcot"...
Addig a jelek szerint marad béta a kutya, amíg még párszor megharabdálja őket.

-
bb0t
őstag
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
A kutyátok szépen lassan átvette az irányítást felettetek. Tőled ugyan tart, (a férfiaktól amúgy is jobban tartanak) de a feleséged és a gyerekek az alárendeltjei. Így tekint rájuk. Abból kapta a jeleket, hogy idővel mindent elért amit szeretett volna, tehát úgy értékelte az van amit ő akar, ő a főnök.
A feleségednek nincs miért szomorkodnia, egyszerűen csak helyre kell tenni a blökit. Ennek számtalan módja van, következetesség és szabályok az alapja.
-
monti0222w
addikt
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
Sajnos az van, hogy téged tekint az Alfának (ez jó), de ő önmagát tartja Bétának, (és ez nem jó) az asszony és a gyerek is a sorrendben a következő.
Következetesnek kell sajnos lennetek minden ajtó ki-be lépéskor ő léphet be utolsónak, akárki adja a kaját addig nem kapja meg, míg pl. le nem ül. A hasonló szitukért is akár te akár az asszony is büntetheti a fentebb írt módon, (előzö hozzászólás) arra azért ügyelve, hogy a kutyánál nagyjából 10 másodperced van arra, hogy az elkövetett tett után büntesd meg, ha viszont később bünteted akkor nem tudja miért kapja és azért is bezavarodik.
Az ágyról való leküldés is büntetés neki, és ne 10 perc legyen, hanem több nap is akár, hogy észhez térjen hogy ki a főnök, vegye észre azt vannak a rangsorba még előtte is.
-
forintuser
őstag
válasz
Doki-HUN1978
üzenetére
Nézd.Én csak leírom hogy én hogy csináltam.Nálunk két Cocker Spániel van.Az idősebbik oda-oda kapós volt.Eleinte nekem is kapdosott ha például evett, és csak nyamnyogott rejta és el akartam venni a tálját.Nyakánál fogva leszorítottam az aktuális helyen, és számonkértem kicsit emeltebb hangon, hogy mégis hogyan képzeli ezt.A feleségem a szájából akarta kivenni a nem tudom már milyét.Neki oda is kapott.Na akkor kicsit erősebben nyomtam a földhöz, és orra koppintás is volt.Azóta nincsen gond.Bármikor, amikor játékból oda teszem-teszi a kezemet nincs baj.Direkt lementem kutyába amikor ettek, és megnéztem mit csinálnak.De semmi..Szerintem a lényeg az azonnali számonkérés.
-
Doki-HUN1978
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokra, tapasztalatotokra lennék kiváncsi.
Van -a 11 éves fiúnk melett- egy kistestű, Shih-tzu fajtájú, 2 éves nőstény kutyusunk. Ő a család kedvence. Olyannyira, hogy én nem akartam kutyát látni a lakásban, de a család többi tagja meggyőzött és azóta én is nagyon megszerettem.
Eleinte kizártuk az előszobába, de annyira kaparta az ajtót, hogy beengedtük.
(Mivel albérletben lakunk és nem szerettem volna ha tönkre teszi az ajtót)
Annyira kedves jószág volt, hogy nem lehetett nem szeretni.
Később elkövettük azt a hibát, hogy felengettük az ágyra. Velünk aludt, semmi gond nem volt.
Aztán azt vettük észre, hogy mikor lefekvéshez készülődtünk, ő is már az ágyon pihent.
Mikor megpróbáltuk leemelni az ágyról, figyelmeztetés nélkül odaharapott, de úgy erőből.
Ezután én már sokkal határozottabban nyúltam hozzá, miután engem már nem mert harapni.
A gyereknek és a nejemnek viszont odakapott.
Ezek nem jártak sérüléssel, csak fájdalmasak voltak. A kutya ezeket az eseteket leszámítva sosem volt agresszív,csak barátságos. Másik kutyákkal is inkább meghunyászkodott. A játékait is a számmal kivehettem a szájából.
Aztán történt ma reggel, hogy a kutya az asszony mellett aludt. Mikor az asszony odabújt hozzá, hogy megszeretgesse, a kutya morgott, de mivel az asszonynak eszébe sem jutott, hogy bármi történhet, nem "visszakozott".
Erre a kutya megharapta az orrát, ami 2 helyen felszakadt.
Az asszony teljesen maga alatt van.
Ha ez velem történik, én biztosan megverem, de most azt olvastam, hogy az nem helyes eljárás.
Abba bele se gondolok, hogy mi van, ha nagyobb a kutya és ha a gyerekkel történik.
Történt már valakivel hasonló eset?
Hogy lehet ezt a szitut helyesen kezelni? -
bb0t
őstag
válasz
forintuser
üzenetére
Sajnálom.

-
philoxenia
MODERÁTOR
-
monti0222w
addikt
válasz
forintuser
üzenetére
Sajnos így igaz, Mi is tovább léptünk, a hiányzó űrt is próbáljuk kitölteni, két kis Biewer lánnyal, de a magam nevében beszélve számomra a bulim felejthetetlen lesz, persze ugyanez igaz a Montikára és hugira is, csak ő....

-
Rivaul
addikt
Újbuda fressnapf pro plan opti start robust 6500ft helyett 1650ft. Közeli lejárat miatt. Én vettem kettőt, még van vagy 5 csomag.
-
forintuser
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Enyhül, de nem gyógyul be.Olyan mély nyomokat hagynak bennünk, hogy semmi sem képes enyhíteni sajnos.

-
monti0222w
addikt
válasz
forintuser
üzenetére
Részvétem, tudom milyen érzés! Tavaly többször is átéltem, senkinek sem kívánok ilyen évet, mint a tavalyi volt nekünk!
Azt mondják az idő mindent sebet begyógyít, csak azt nem mikorra, nekem még mindig fáj Zéni, Montika és a húgom elvesztése. 
-
erik365
senior tag
válasz
forintuser
üzenetére
Részvétem.
Mi történt? Idős volt, vagy beteg? -
forintuser
őstag
A Cocker hercegnőm ma elhagyott.Az égi mezőkön szaladgál tovább.Olyan cefetül vagyok.Egy családtag távozott ma tőlünk...

-
bajnokpityu
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
-20ban semmi? nem lehet tudni, de nem az első menhely, ami leégett. egyiket se szeretik a lakók

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Esetleg valami szükségfűtés?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
fogadásom van rá, h valakit zavart az ugatás..
-
bb0t
őstag
Tragédia
[link] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Városi tenyészetekben túlfinomodik, betegségek iránt fogékonnyá válik, gyenge idegzetű lesz, noha szigorú és következetes tenyészkiválasztással a legjobb és modern vadászatra legalkalmasabb vizslát lehetne faragni belőle.[link]
-
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az enyémet is megrövidítené

-
bajnokpityu
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
a hasonló rövid szőrűek várható élethosszát sokak szerint megrövidíti a hidegtartás.
-
bb0t
őstag
válasz
kovacsroli
üzenetére
Általában az emberek lakáshoz veszik a kutyát, pedig sokkal fontosabb az életmód, a habitus. Azoknak kell passzolni. Ha te egy sportos fickó vagy akkor válassz aktív, játékos kutyát. Ha lusta vagy akkor... ne legyen kutyád.
Na jó, nem ennyire sarkos a dolog, de tényleg ne a lakáshoz nézd. A borderem egész nap alszik ha itthon vagyunk. A kiskutyák többet ugatnak, és több velük a probléma.Szerk: A formaság kedvéért végigolvastam amit írtál.
A westie azért viselkedett úgy mert szeparációs szorongása volt. Fajtától függetlenül előjöhet, helytelen nevelés esetén. Ha nem szerettek aktívkodni, akkor biztos nektek való a kutya? Pont az a jó bennük, hogy kimozdítanak, aktivizálják az embert. Lehet a ti életmódotokhoz tényleg jobban illene egy macska? -
Dorian
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Rövid szőrű és szétfagy, + eléggé a gazdihoz kötődő, szóval lelkileg sem viseli jól, ha ki van zárva.
-
Daffni2
addikt
válasz
kovacsroli
üzenetére
Pont egy vizsla nem való kertbe.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kovacsroli
üzenetére
A legtöbb kisméretű normál kutya sokat szeret mozogni. Általában pont a nagyok mozognak kevesebbet.
A westie szinte szobakutya, ha az is túl agilis... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kovacsroli
üzenetére
Nem akarok gonosz lenni, de lakásba kis méretben kutyából a plüssöt javasolnám, kicsi, (már amelyik) nem ugat és szinte soha nincs vele baj....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kutyával naponta és állandóan kell foglalkozni. Lakásban még többet, mivel nem játszik a többivel az udvaron. Ilyen szempontból a macska jobb.
-
Daffni2
addikt
válasz
kovacsroli
üzenetére
Társasházi lakásban élünk, tehát valami kisebb méretű kellene,
Ennek semmi köze a mérethez.
angol bulldog,.....hát ha akarsz egy hosszú kálváriát magadnak akkor rajta.

Több információ kellene a választáshoz.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
egy ideje háziállatot szeretnénk, először macska került a képbe, de aztán most úgy tűnik átállunk mindketten a kutya vonalra. Társasházi lakásban élünk, tehát valami kisebb méretű kellene, de nem zsebkutya. Nem tudom, hogy fajtától függ-e, de fontos, hogy nyugodt természetű legyen (mi is azok vagyunk), tehát nem baj ha lusta, sőt. Egy westie(?)-vel van tapasztalatom, őt egyáltatlán nem lehetett egyedül hagyni, mert amint kiléptünk az ajtón, azonnal elkezdett szakadatlanul ugatni és hangosan vonyítani. Na, ez abszolút nem fér bele. Persze azt gondolom, hogy amíg kicsi addig minden kutya nyüsszög, de idővel jó volna ha nem lenne „hisztis”. Baráti körben van angol bulldog, igazi lusta dög, számomra nagyon szimpatikus, de azt már nagynak gondolom lakásba. Szerintetek milyen fajtákat lenne érdemes nézegetni? Illetve még a menhely is opció, onnan valami fiatalabb jószágot is szívesen örökbefogadnánk. Ott gondolom pár sétáltatás után azért majd fel tudom mérni, hogy milyen habitusú kutyával van dolgom.
Köszi!
-
VANESSZA1
őstag
Bloodhund tenyésztőt tudtok ajánlani?
-
bb0t
őstag
válasz
bucihost
üzenetére
Itt egy letölthető eBook a témában. Ebben ha jól tudom benne vannak az alapok. Ismerem a csajt akié a webshop, de egyébként teljesen feleslegesek a drága kiegészítők, a szárított gyümölcsök meg a mittudoménmik. Annyi a lényeg, hogy disznót sosem szabad nyersen adni, ez gondolom evidens. Legtöbben szárnyast adnak, mondjuk farhátat, de pénztárcafüggő. A csont is nyugodtan mehet hiszen ha nincs megfőzve akkor puha. Lehet mellé adni főtt rizst. A kaja mennyiségét meg ki tudod tapasztalni, megvannak az arányok de minden kutya más. Ha azt látod sovány akkor többet adsz ha azt látod, hogy alakul a fókazsír akkor meg kevesebbet. Van itt olyan aki nyersen etet szerintem ő tud tanácsot adni neked, illetve a inkelt bookból is sokminden kiderül. Ha nem akarsz emailt megadni akkor a neten is vannak hasznos cikkek.
-
bucihost
senior tag
Köszi a válaszokat mindenkinek! Barf -on gondolkoztam már én is. Viszont annyira nem vagyok képben. Esetleg valakinek van valami leírása róla? Gondolok itt arra hogy milyen fajta, méretű kutyának miből és mennyit , milyen arányban kellene adni. Köszi előre is a válaszokat.

-
rwin5
őstag
Anno kölök koromban láttam tanyán, hogy a keverék kutyák nagyon szépen terelték az állatokat. Sosem volt betanítva egyik sem, bár az előzményt nem tudom, hogy hogyan verték beléjük, de általában a fiatalok ellesték az öregektől.
Amúgy nekem munkakutyáknál (ugye ez annak számít?
) ez a terelés tetszik a legjobban. Lenyűgöző a tudásuk, és jó nézni ahogy teszik a dolgukat, bár lehet csak azért mert nagyjából mikor először láttam kutyát életemben már akkor ilyenekkel találkoztam. -
bb0t
őstag
válasz
NateDogHUN
üzenetére
Nyersen jobb.

-
NateDogHUN
tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Eddig ez a legbetegebb dolog, amit szolgálati vonalon láttam:
[link] -
NateDogHUN
tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ez nem nálam van otthon én jobban féltem a kutyáimat. (Meg a szomszédokat, kennelben vannak )De van egy ügyfelem akinek nagyértékű veterán autó gyűjteménye van.
-
NateDogHUN
tag
válasz
bucihost
üzenetére
Ha tudsz főzz, annál jobb és olcsóbb nincs. Én most álltam át, az utolsó táp, amivel nagyon meg voltam elégedve az a Profine volt. Erős táp nagyon keveset kell adni belőle, ezért gazdaságosabb, de 20 év tápozás után visszatérek az alapokhoz, mert végre van hely és lehetőség főzni... (Pl 12 kg NEM lejárt, szavatosság 201808.hó fagyasztott, csomagolt csirkemáj 6000 HUF, stb... persze ehhez kell egy hentes ismerős.)
-
bb0t
őstag
válasz
erik365
üzenetére
Ne adasd be, teljesen felesleges!
Steady74 az enyém már kicsit ráunt... másfél hónapig szórtam rá neki a zöldkagyló port, aminek nagyon intenzív hal íze van.
ha nem rakom rá, ott hagy belőle, egyre többet. Bár most szinte semmit nem mozog. Most kefírt rakok rá, úgy megeszi az egészet.bucihost Ehh, a royalt hagyd a francba, és annak az árán tudsz venni jobbat, eleget. A cigiből meg mindenképpen adjál lejjebb.
egyébként sok múlik azon, hogy hol veszed, neten olcsóbb, Zooplus az egyik legolcsóbb, meg azzal is tudsz spórolni ha egyben megveszel egy-két nagyobb zsákot. Csak mondom, hogy a Zoopluson vásároltható 1 évre 5% kedvezmény, és alapból is nagyságrendekkel jobb árban vannak a tápok mint egy Freesnapfban pl. Persze nem tudom hol vásárolsz. Olcsóbbak közül esetleg Happy dog, bár nem tudom mennyi kilója. Vagy térj át barfra, nagyon olcsón kijössz, és a finnyáskák is imádni fogják. 
-
bajnokpityu
félisten
Ne keverjük a két dolgot, pláne ne az okot, okozatot. Sztem leírtam válaszom az előzőben.
Mivel már a tápok hus alapanyagai semmivel se jobbak a megvehetö nyers alapanyagoknál,és viszont, kb bármit eszik a búzán felnőtt csirkén kívül, kap rákkeltő kaját. Valamilyen mennyiségben mindenképp.
Persze egészséges felmenők, tanyasi csirke, kontroll alatt tartó gazdi, kilóméterekre távol tartott többi ivaros kutya
minden kutyának járna, és jobb lenne a helyzet, de ez így egyben ritka..bucihost: royaltol olcsóban is létezik hasonlóan nem túl jó minőségű más táp, ebben biztos vagyok.
-
törölt tag
Érdemes tudni, hogy aki Dél-Dalmáciába Bosznián keresztül megy, a határon ( Klek ) szívóznak a kombinált oltási matricáért a kutya útlevélbe, nem csak a veszettség elleni kell nekik. ( ha már az esetlegesen felesleges / veszélyes oltások a téma )
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tudomása arról, hogy 400 Ft kilós ár körül létezik e normális kutyatáp ami ajánlott? Félre értés ne essék nem a kutyán akarok spórolni, csak bővült a család ( 3 pit, 1 westi, 1 bichon) és kicsit húzós a havi 30-40 ezer kutyatápra. Az utóbbi 2elemes vérebfinnyás, és hozzá szoktak a royalhoz és nem igazán akarnak mást megenni, de árban az meg elég húzós. Ha lenne valami olcsóbb de jó alternatíva akkor váltanék, ha nem akkor marad a brit és kevesebbet szívok 1 doboz cigivel
-
bb0t
őstag
válasz
erik365
üzenetére
Csak a veszettség elleni a kötelező évente. A kombi nem kötelező, de én beadattam 2 éve meg most.
bajnokpityu azért növeli meg az életüket mert véd a fertőző betegségektől, meg visszaszorítja őket. De a különböző szerekkel való mérgezés másik lapra tartozik. Pl. a bravecto egyes tanulmányok szerint tönkrevágja a hasnyálmirigyet. Nem érzel abban egy magasfokú képmutatást, hogy felelőtlen szemét gazdi vagy ha nem ivartalaníttatod, de a táp és gyógyszerlobbiról meg senki sem beszél? Létezik bio szúnyog meg kullancsirtó, az eu mégsem engedélyezi. Vajon kinek érdeke, hogy elszaporodjanak a kullancsok? A gyógyszeripar egy nagyhatalmi ág, úgy a humán orvoslásban, úgy pedig az állatgyógyászatban. az állatorvosok szemrebbenés nélkül ajánlják a legelőnytelenebb tápokat, aztán meg siránkozó posztokat írnak amiben kifejtik hogy sajnálják buksit a daganat miatt? Engem felháborít...
Steady74 nincs egy olyan nagy kategória, hogy A száraztáppal etetett kutyák... Sokféle száraztáp van, egy részük színezékkel, ízfokózóval, káros tartosítóval, 0 hússal, egy részük meg prémium ezek nélkül, sok fehérjével, persze csak megfigyeléseken alapuló dolgokat mondhatunk el az egyes tápokkal kapcsolatban. Ha nem tápot eszik akkor sem mindegy, hogy mit. pl ha túl sok zsírt viszel be a szervezetébe, akkor nyilván nem lesz túl egészséges öreg korára. Ez sok mindentől függ.
-
Steady74
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ezek szerint a száraz táppal etetett kutyák rövidebb ideig élnek?
-
erik365
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Tudom csak utazunk tömegközlekedéssel, és nem akarom hogy baj legyen belőle.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
erik365
üzenetére
veszettségnek nincs sok értelme, függetlenül,h kötelező, hiszen magyarországon évek óta nem találtak otthoni kutyában veszettség virust, ami volt, az külföldről átjött farkasban, rókában volt.
de pl mi adtunk kennelköhögés ellen, és amikor a futin 3assával dőltek ki a blökik, nekünk akkor se lett bajunk.
-
bajnokpityu
félisten
úgy tudom, hogy az oltások pont, h növelték a várható élethosszát a blökiknek. (a farkasok 13-15évet élhetnének, tekintsük ideális kutyának)
majd a száraztápok bevezetése óta csökkent le, nagyrészt a rák miatt. és nagyon sok rák pont az ivarszerveket érinti, tehát összességében nem értek egyet.
nem az ivarszerv miatt lesz rák, hanem az ivarszervet támadja meg legkönnyebben a rák.
-
bb0t
őstag
Sziasztok! Egy érdekes dolgot hallottam tegnap. Van egy újfajta kombinált védőoltás ami gyakran vált ki allergiás reakciót. Nobivac Lepto 4 a neve, és az ortopédusunkhoz már csomó kutyát visszavittek, mert bedagadt a fejük. Ez az orvos már eleve ad mellé egy másik szert is ami elejét veszi az allergiás reakciónak. Az a durva, hogy külföldi fórumokon _állítólag_ volt olyan kutya amelyik belehalt, vagy lebénult. Én a múlt héten voltam oltáson, de még a régit kaptuk. Most legalább 2 de lehet, hogy 3 évig nem adatom be.
Ehhez a témához kapcsolódik, kicsit felment bennem a pumpa, mikor az ismerősöm megosztotta egy állatorvos szavait, azzal kapcsolatban, hogy az ivartalanítás hiánya miatt hány rákos kutyát kell megműteni.
Nem tudom hogy vagytok vele, de a rákért én speciel nem az ivarszerveket okolom. A természet így teremtett minket, és véleményem szerint nem normális, hogy 6-8 éves kutyáknál szinte törvényszerű az emlődaganat, vagy a méhgyulladás, prosztatarák stb. A 21. században élünk, és ahhoz, hogy a kutyánkat a lehető legnagyobb biztonságban tudjuk, ki kell belőle szedetnünk amit csak lehet?! Nonszensz.. Én legfőképpen ezt a sok szutykot okolom érte, amit beadatnak velünk! Ha annyira aggódnak a kutyákért az orvosok, akkor miért nem mondják, hogy ne terheljük a kutya szervezetét minden évben kombinált és veszettség elleni védőoltással?! Mert ez nem a kutyákról szól, hanem a pénzről. Undorító ez a lobbi. Elég méreg jut a kutyák szervezetébe (vegyi anyagok a talajból pl.) én nem szívesen terhelem még ilyen-olyan gyógszerekkel, oltásokkal is.

-
Vismajor01
addikt
válasz
NateDogHUN
üzenetére
Jézusom, te mit tartasz otthon, az egyesült államok aranytartalékát meg a rák ellenszerét?

Én azt gondolom amit fentebb leírtak, ha van kutya a kertben akkor az alkalmi szerencskereső nem fog sok kedvet kapni ahhoz, hogy bemásszon. Ha viszont tuti a tipp és felkészülten jön akkor szerintem lehet neked 10 aligátorod is, azt is ki lehet cselezni, sokkal több értelme van már akkor egy jó ajtót és zárat venni, kamerarendszert etc..Azokat az agresszívgombócokat meg akik úgy ugatnak hogy majd megfulladnak csak azért mert elsétálok az utcán a kerítéstől 5 méterre kiköttetném a kertbe. Tök nonszensz hogy egy "kutyásabb" utcában nem tudok a nap EGYIK órájában sem úgy végigsétálni, hogy ne kapjak legalább 2 szívinfarktust. Aztán gondolhatjátok milyen fenyegetően viselkedek, meg hány kutya van nálam, esetleg kolbász a zsebemben...
Nem vagyok egy szarógalamb de múltkor egy címet kerestem(gyalog) és az egyik háznál egy roti ugatott és ugrált a kerítés előtt, ami nem volt akkora mint én(180 centi) éshát megszaporáztam a lépteim
Aki szerint ez a normális annak baj van a fejével én azt mondom -
rwin5
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
pont tegnap jutott eszembe ez a filmjelenet, fogalmam sincs mi kapcsán

-
z123456789
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Tényleg!
Rég láttam már a filmet, de gyűjteményben megvan. Lassan neki is állok végig nézni. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
z123456789
üzenetére
Ugye előzőleg már lealázott az ostorral pár pusztakezest és erre jött a szablyás....
-
z123456789
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Mekkora jelenet ez?!

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
NateDogHUN
üzenetére
A pusztakezes harcról mindig az Indiana Jones film jut az eszembe ha jól rémlik Egyiptomban...[link]
-
NateDogHUN
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ebben igazad van. A kutya az kutya, az ember pedig okosabb nála. Pont.
DE: a betörők nagy többsége eleve a kevésbé macerás célokra repül rá, minél kevesebb melóval, kockázattal járó bulit keres. Ugat a kutya, ő inkább odébbáll. Azt, amikor tippre mennek, sokkal nehezebb kivédeni, mert arra rákészülnek, léteznek persze trükkök a kiképzésben is amivel lehet meglepit okozni. Ellenálláson nem tudom mit értesz, 1 vs 1-ben, puszatakezes harcban ha egy képzett kutya fog meg nincs sok esélye senkinek. Leszúrni, lelőni le lehet, de ez igaz a ház elé állított biztonsági őrre is. Házőrzésre két, három kutya az ideális egyszerre, kiképezve, az összedolgozásra megtanítva. Mozgásérzékelős refi, mozgásra nyíló kennel ajtók úgy beállítva, hogy már nincs esély kimászni és kamerarendszer ami értesíti a tulajt. A kerítés meg eleve legyen teli 2m vagy feletti. -
NateDogHUN
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az a védő ösztön. A zsákmány szerző ösztönt a fogás pillanatától tudod használni. Az elképzelt idealizált munkautyában 50-50 % ez, a valóságban a védőösztön sokkal gyengébb a zsákmány rovására. Az igazi védős egyedek sokkal nagyobb szakértelemet, eltérő képzési metodikát kívánnak a kiképzés során, nehezebben vezethetőbbek, sajnos az IPO sport a zsákmányos kutyákat favorizálja. Ez trend amúgy fordulni látszik mind a német juhászkutya, mind a malinois esetében -akik ugye a szolgálati kutyák 99%-át adják- egyre többen-én is
- kezdenek régi, védőösztönös véreket keresni, mert szolgálati vonalon van rá igény! 
-
NateDogHUN
tag
Értem persze. A probléma ott kezdődik, hogy a laikus azt hiszi hogy:
"Sok, az őrző-védő kiképzésben kevésbé járatos kutyatulajdonos él abban a téves tudatban, hogy a kerítés mögötti megszokott biztonságból vadul ugató kutyája képes az ingatlant, vagy a gazdát érő közvetlen támadások határozott, hatékony elhárítására, vagy akár a családtagok, gépjármű, vagyontárgyak védelmére is. Ez azonban az esetek igen nagy százalékában sajnos nem teljesen, vagy egyáltalán nem fedi a valóságot."
Ahogy a honlapomon is írtam. Nem véletlenül vettem fel a szolgáltatásaim közé. Kb egy tucat teszten vagyok tól, az a három kutya mert megfogni, akikről felvétel is készült. A "szétkap mindenkit" kutyák már nem nagyon léteznek. Az egészséges-azaz a kiképzés során IRÁNYÍTHATÓ- veleszületett agresszió sajnos egyre inkább kihal, elveszik a kutyákból mert a modern városi környezetben, ahol a kutyák nagy százaléka él, mind a küllem kiállítások világában kifejezetten nem kívánatos az ilyen egyed, ezt az igényt a tenyésztők felismerik és ki is szolgálják, sajnos. A végtelenségig lehetne sorolni azokat a fajtákat melyek fajtaleírása, standardja-mely adott esetben akár száz éves is lehet- köszönő viszonyban sincs a valósággal. -
bb0t
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Ott kezdődik, hogy nem eszik fel minden szutykot a kutya. És akkor már jóval nehezebb ártalmatlanítani. De mindegy is, csak arra céloztam, hogy képzés nélkül egy terelő kutya se fog terelni, egy őrző kutya se fog őrizni. Nem mindegy pl, hogy Bodritól akkor se tudnak bejönni ha én ott vagyok, vagy csak egyéb esetben. De mondjuk tőlem távol áll ez az egész. Soha nem használnék egy kutyát a betörésvédelmi rendszerem részeként. Én ezt utálom.

-
z123456789
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Bízom benne, hogy nem akarnak majd ennyire felkészült emberek bejutni hozzám. Azért mégsem vagyok egy Fort Knox.

Bár jobban belegondolva: ok-okozat. Mert ha látnak 3 mali/NJ szerű komolyabb kutyát, vajon nem merül-e fel a kérdés bennük , hogy "itt meg miért van szükség ilyen komoly védelemre"? És már jön is az okozat, hogy jobban felszerelkezve jönnek vissza esetkeg, mert kíváncsiak, hogy mégis mit véd ez a 3 fenevad? Ne adj isten még a kamerát is kiszúrják (ha van). Én egyből arra gondolnék ilyen esetben a betörők helyében, hogy ezek nem kis vagyont takargathatnak odabent...
Nehéz kérdés.
-
Rivaul
addikt
Most ez bármire igaz. A bankokba is betörnek hiába a szuper biztonsági rendszer. Egy amatőrnek viszont a kiképzett örzővédő vagy az idegösszeomlott morzsi egyre megy.
Haver apja a telepre úgy ment be hogy a kau képét telenyomta macimézzel. Míg az kinyalta a saját szemeit addig fater bement szundizni a bódéba...
-
bb0t
őstag
Ja valóban szuper területvédő kutyák a képzetlen agresszorok csak éppen 348 kivégzési módot tudnék anélkül, hogy 10 méterre megközelíteném a kerítést.

-
zolynet
veterán
Ma történt ...
Sétálunk Somámmal, látom hogy a távolban egy fekete csau-csau, kicsit közelebb hívtam a kóbort, mondom most akkor "láb" és akkor nem mászkálsz el. Látom a fickó megfogja a kis csau-csau-t és átmennek a túloldalra, mondom a francba. Megálltak, mondom akkor mi is és jön a szokásos kérdésem:
"Nem akar ismerkedni a kutya?"
válasz: "Nem."
Mondom nem akarja szocializálni a kutyust. Ekkor a csaucsau már két lábon, izgatott állapotban és felénk ugatott.
"Majd később, még fiatal. Majd 2-3hónapos korában"
(aszemembevérzett)
Tudtam, hogy többet kár kérdezni, továbbmentünk.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Tíz mali egy tár lőszer, de ez csak egyféle... Lángszóróra mit lépnének például?
Láncfűrész? Sav/lúgpermet? de millió és egy dolog van még.... -
bajnokpityu
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
trénerünknek van egy rakat 35-40kilós malija. 8vagy 10, már nem emlékszem, de ők együtt sztem elég jó védelemnek tekinthetőek. nate oldalán levő videokon is van olyan, ahova tuti nem mennék be.
ezzel együtt nekem se célom házörzővé nevelni a sajátomat, ugyanis egy kutya kevés védelemnek, többre meg nincs időm. besurranó alsókategóriások ellen jó a mostani is, a komolyabb betörők ellen meg inkább ne lépjen fel, még baja esik. jelezni meg jelez. pont a hétvégén beszélgettünk a szomszédokkal erről, kérték, hogy ne próbáljam csitítani, örülnek, hogy van egy normális jelzőkutya is az utcában.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Szerintem meg az a jó őrző védő, aki jelez. Mai technikával minden kutya kicsinálható, ha közel megy. Filmeken jól mutat a kutyás elfogás, de kíváncsi lennék, a kutyára felkészült támadónak meddig tud ellenállni bármelyik kutya a világon... Alkalmi tolvaj ellen meg elég, ha ugat...
Esetleg a sunyi módon hátulról támadónak lehet esélye, de annak is csak akkor, ha nem tudnak róla....
-
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Szerintem is az a jó területvédő aki közelébe a "gazdán" kívül még a kerítésen átfújt sparos zacsi sem mehet. Ott nem kell parancs, vagy tanítás. Belépsz, lerág, pont. Ilyen állatot messze kerülnék, de attól még a célra tökéletes. Ilyen alapon van a legtöbb hurkás tarkójú kidobó is néhány helyen. 8 általános és "megblak anyád hátán te g..i" mentalitás az otthonkás kisnyugdíjasra is
Szóval ez ilyen low budget házőrző. Nem kell tanítani és vesződni vele. Elvan a saját idegösszeomlásával ott a rács mögött oszt kész 
-
bajnokpityu
félisten
Ha egy blökinél erősek az zsákmányvédő, zsákmányszerző ösztönök, gazdát meg akarja védeni támadással szemben, még be tud bárki törni hozzájuk ő meg végignézi.
Szóval igen nagy a különbség a IPO irányba képzett ÖVs kutya, és a területvédő házörző között.
No és az IPO meg a K9 is elég rendesen eltér.
Területvédésre sztem legjobbak a szocializálatlan, agressziv kutyák, akiket el kell zárni, ha vendég jön.
nate:üdv: dobikkal kapcsolatban egyetértek, de szerencsére találni azért még elég jókat. mármint szerintem jókat.
-
bb0t
őstag
válasz
NateDogHUN
üzenetére
Biztos rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, attól, hogy Bodri szétkap mindenkit aki be akar menni a házba, még nem nevezhetjük örző-védő kutyának. Közkeletű kifejezés nálunk, hogy házőrzésre kell. Laikus számára ez azt jelenti, hogy nem enged be idegent. Számomra az örző-védő kutya fürkészik, kísér, telit harap, tudja hogyan kell fogni, szóval érted. Persze kell egy bizonyos fokú agresszivitás, de sokan összetévesztik a gyenge idegrendszerű, esetleg félelmi agressziós, vagy szocializálatlan kutyát az örző-védő kutyákkal.
-
Rivaul
addikt
válasz
NateDogHUN
üzenetére
Nem bántásnak szántam. Csak mókásan festett
Üdvözlünk itt. Milyen vavásod van? Képet is szívesen fogadunk 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-11G I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4589
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Az a fontos hogy ezt olyankor tegyétek amikor jól viselkedik és nyugodtan. Ezzel erősítitek a pozitív oldalt míg a fegyelmezéssel a negatívat kezelitek. Hamar rájön hogy mi a jó mindkettőtöknek. 

Vicces sarkítás pedig elég hasonló.

De tényleg ne hülyéskedj már
Ágyról letiltani mert magas pozícióba dominánssá válhatnak és itt látszik is hogy ez megtörtént. Kaját mindenki adja neki fix időpontba és mindenki vegye el tőle, ha morog vagy odakap azonnal megtorlás. Ha nálunk valakit megkapna Bonci és akár mennyire szeretem de a szart is kiverem belőle hogy többé eszébe se jusson. Bár eddig el se jutnánk mert a legkisebb morgásnál keményen helyretettem volna. A gyerek és a család épsége az első aztán a kutya.