Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24119) King Unique válasza alpihun (#24116) üzenetére


King Unique
titán

Azért a fizikai méretformátumot értelemszerűen fixen el kellene dönteni, mert nyilván nem teljesen mindegy, hogy 2,5"-os vagy 3,5"-os külső merevlemez. Ahogyan a tárolókapacitást szintén.

Ha 2,5"-os gyárilag készre szerelt külső merevlemez kell, akkor megfelelhetnek a célra az általad felsoroltak is, bár ha tényleg nem kell semmilyen extra, akkor pl. a PlayStation és Xbox játékkonzolokhoz tervezett WD_Black P10 Game Drive, valamint a Machez tervezett ugyancsak (részben) fémházas és pluszban USB-C ready Toshiba Canvio Flex sorozatok nyilván kissé overkill kategória. + Lásd a téma összefoglalóban, valamint ennél az esetnél és az alábbi blogbejegyzésben lévő példákat.
Ha 3,5"-os gyárilag készre szerelt külső merevlemez kell, akkor pedig a téma összefoglalóban lévők mellett lásd pl. az ennél az esetnél leírt, linkelt példákat. Ha külön lenne megvásárolva a 3,5"-os belső merevlemez és ahhoz a külső ház, akkor az pedig a linkelt társtopikok témája, az ottani téma összefoglalókban is vannak konkrét példák.

"3.5-ös külső HDD-nek lenne valami előnye 2.5-el szemben?"

Hát ott van pl. a biztosan PMR (CMR) (és az átlagosnál minőségibb) HDD kiválasztásának és használatának lehetősége főleg egy külön vásárolt 3,5"-os belső merevlemez + külső ház = külső merevlemez megoldásnál, mivel manapság a 2,5"-os belső és külső merevlemezek eleve SMR modellek, amik az írási sebességnél belassulásra hajlamosak. Bár arról már volt szó itt pl. ennél az esetnél, hogy ez a belassulás SMR HDD-k esetén nem feltétlen azonnal és nem minden esetben olyan drasztikus mértékben jelentkezik, az adatok elrendezése és / vagy a Windowsban egy meghajtóoptimalizálás után újra gyorsulhat az írási sebesség, stb.
Ha eleve csak ritkán, félévente 1x lenne használva a külső merevlemez és akkor sem túl nagy adatmennyiség lenne ráírva, akkor viszont nyilván kevésbé téma a CMR / SMR. Ez esetben akár a 2,5"-os SMR külső merevlemez is megfelelhet a célra, meg ha fontosabb az adatátviteli sebességnél a külső tápellátás nélküli használat és egyben a nagyobb mobilitás.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.