Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23020) King Unique válasza AeSDé Team (#23018) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt ha alkalmankénti offline adatmentéshez kell egy különálló tárolóeszköz, akkor ilyen célra pont ideális lehet egy külső HDD pl. USB-s csatlakozással. Ha fontos adatok mentéséről és tárolásáról van szó, akkor pedig másrészt az a lényeg, hogy azokról legyen kellő számú biztonsági másolat több online és/vagy offline tárolón.

Másrészt ezen, illetve a 2,5"-os és 3,5"-os külső mobil rack társtopikokban a lényeg a külső mobil rack kifejezésen van, ami nem egyenlő belső mobil rack. A külső mobil rack + HDD = külső HDD, ahol a külső házakkal az előbb linkelt társtopikok, míg a belső merevlemezekkel szintén másik topik foglalkozik. Ha gyárilag készre szerelt külső HDD kell, akkor azok felől ebben a topikban lehet érdeklődni, illetve előtte elolvasni az összefoglaló "Ar, vásárlási szempontok" fejezetében leírtakat, megnézni a konkrét példákat kategóriák szerint. Valamint az ott megtalálható összehasonlítást egyik-másik megoldás előnyeinek és hátrányainak szemléltetéhez.
RAID megoldás ugyanúgy lehet gyárilag összeszerelt külső HDD-knél (példa) és külső házas (külső mobil rack) megoldásoknál egyaránt (példa), vagyis ez nem külső mobil rack sajátosság.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.