Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3751) Minstrel


Minstrel
senior tag

Nem bírtam ki, kivettem tesóm notebookjából az SSD-t és csináltam egy tesztet, igaz csak egy KINGSTON SV300S37A120G, de ezzel is lassú. Reklamáljam meg a dolgot szerintetek? Banggood-os véleményeknél is van tesztről két kép, alig látszik, de látszik, hogy ennél nagyobb sebességeket ért el.

[ Szerkesztve ]

(#3753) atees


atees
őstag

Vettem egy chieftec ceb-7025s tokotchieftec ceb-7025s tokot, raktam bele egy Western Digital (WDC WD20NPVX-00EA4T0) 2 Tb-os hdd, ezek az eredmények, hátlapi usb 3.0-án.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#3754) King Unique válasza Minstrel (#3751) üzenetére


King Unique
titán

A webshopban említett jobb oldali mérés, ha erre a külső házra vonatkozik, akkor látszik, hogy másnál ok a sebesség. Valamint az alábbi 2 teszt megint jól mutatja, hogy magával az NS1066 chippel nincs különösebb probléma ilyen téren. Hozza az elvárható értékeket USB 3.0-n a külső házban lévő háttértár (HDD / SSD) sebességétől függően, valamint a fentebb említett paramétereknek (SATA2 | BOT) megfelelően.

ORICO 2599US3 + HDD —► USB 3.0
Inateck FE2004 + SSD —► USB 3.0

Az SSD-nek esetedben szintén hoznia kellene az utóbbi tesztben mért értékeket, vagy legalábbis azokhoz hasonlókat USB 3.0-n. Pláne, hogy SATA-n még többet tud. De a mostani eredmények alapján látszik, hogy valami miatt vsz csak USB 2.0 módban működhet a külső rack. Ezzel kapcsolatban a legutóbb javasolt dolgot jó lenne lecsekkolni. Aztán, ha a másik USB 3.0 portban / kábellel történő kipróbálás nem hozott eredményt, akkor azon a gépen pl. még egy Live Linux alatt is le lehetne tesztelni a sebességet. Ezáltal kiderülne, hogy pl. az OS, vagy valami más okozza-e a problémát. Valamint, ha van rá mód, akkor másik gépen is ki kellene próbálni stb. Ha ezek után is változatlan a helyzet, akkor esetleg max. a firmware frissítése lehet még egy opció. Viszont ezzel a vezérlővel nincs ilyen és egyéb téren sem tapasztalat ebben a topikban. Valamint ezen műveletet max. végszükség esetén, illetve csak saját felelősségre érdemes alkalmazni!

Na meg persze akár az is előfordulhat, hogy egy hibás példányt fogtál ki. De ezt nyilván csak a fentebb említett opciók végigpróbálgatása, illetve a lehetséges okok kizárása után lehetne egyértelműen kijelenteni.

[ Szerkesztve ]

(#3755) Makifeju


Makifeju
tag

Sziasztok!

Egy gyors kérdés,hátha tudja valaki a választ,mert engem már az agybaj kerülget! :W
Adott egy seagate 500-as vinyó,amit egy lg mobil rack-en keresztül tolok a topira.
Eddig minden szép és jó,viszont a mai naptól hiába dugom rá,csak csipog a vinyó folyamatosan és annyi.
A párom topija viszont kezeli,azon megy rendesen!
Szétszedtem a rack-et,cseréltem kábelt,dugtam másik portra,semmi változás.
A portok viszont működnek,pendrive illetve minden egyébbel. :((
Na most akkor mi van??

Lehetsz te sikeres-okos-gazdag és szép,de soha nem érhetsz fel hozzám,mert nem lehetsz ÉN!

(#3756) Makifeju


Makifeju
tag

Na most cseréltem kábelt,ezzel pöcre megy.
A másik topin simán ment a többi kábellel is...
Szellem a gépben.... :DD

Lehetsz te sikeres-okos-gazdag és szép,de soha nem érhetsz fel hozzám,mert nem lehetsz ÉN!

(#3758) King Unique válasza atees (#3753) üzenetére


King Unique
titán

A WD ezen típusú belsővel, vagy legalábbis annak SATA II/III alapú integrált USB-s változatával szerelt gyári külső merevlemezei is hasonló eredményeket produkáltak —► teszt 1 | teszt 2. Az általad kapottak is mondhatni nagyjából rendben vannak, bár az írási értékek kissé alacsonyak. Viszont ez az adott hardveres / szoftveres környezettől is függhet, illetve pl. az egyes tesztprogramok mérései között megint lehetnek ilyen téren különbségek.

Egyébként esetedben szintén maga a HDD limitálta a sebességet, mivel ez a külső ház egy gyorsabb HDD / SSD meghajtóval nyilván többre lenne képes USB 3.0-n. Bár, ha a tiedben is a korábbi tesztben említett JMicron JMS566 chip van, akkor az csak SATA 3 Gbps adatátviteli sebességet tesz lehetővé. Persze ennek max. SSD használata esetén van jelentősége.

[ Szerkesztve ]

(#3759) atees válasza King Unique (#3758) üzenetére


atees
őstag

Xboxra lett rakotve, oda tökéletes lesz, bár azt hittem ez a páros kicsit jobban teljesít.

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#3760) alfiboy válasza alfiboy (#3735) üzenetére


alfiboy
aktív tag

Pénteken megérkezett a harmadik UA0115 is, ennek a bele is egy új WD10JFCX lett. Chipen lévő felírat, FW verzió, device info beállítások megegyeznek az előző kettővel. Érdekessége, hogy ezen paraméterekkel működik a leállítási, alvás funkciók.
Total Commander írás 16,2 GB méretű mkv fájlal, stabil 98 MB/s, olvasás szintén stabilan 92 MB/s alaplapi hátsó USB 3.0 portban.
Kb. 400 GB adat írás után is 34 fokig melegszik fel a HDD HDS szerint, 23 fokos szobában.

További érdekesség a másik kettő egyikéről. Ha kicsit is jobban meghúzom a HDD-t, nyákot és alaplemezt összefogó 4 db csavart, akkor dobálja a kapcsolatot. Visszaengedés után is még mindig teljesen stabil mozdulatlan az egész.

...

(#3761) szpali


szpali
addikt

Rendeltem tegnap egy ilyet Kingston V200 SSD-hez.
Ezzel működni fog a TRIM? (W10 x64)

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#3763) King Unique válasza szpali (#3761) üzenetére


King Unique
titán

Ebben a topikban is már írtam erről, de egy másikban korábban összegeztem az ezzel kapcsolatos dolgokat. Tehát teszteld le te is, aztán kiderül! :)

A TrimCheck programot nyilván arra a meghajtóra (annak partíciójára) kell másolni, illetve arról kell futtatni, ahol a funkciót tesztelni akarjuk. Valamint azt a program is írja, hogy a teszt második részének lefuttatása előtt várni kell egy kicsit. Továbbá akár PowerShell alatt is el lehet végezni a tesztet, illetve onnan futtatni a programot. A külső tesztekben a kétpaneles megjelenítéshez egyébként a ConEmu programot használták.

Amúgy lehet nem fog működni, mert korábban én is egy JMS567 chipes külső házzal teszteltem. Bár az ADATA gyári külső SSD-k egyik tesztjében szintén ez a vezérlő van az egyes modellekben és azoknál érdekes módon működött a TRIM. Legalábbis az előbb említett program szerint. De ez valószínűleg az USB-chip firmware, illetve a hardveres / szoftveres környezet függvénye is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#3764) fsdb válasza Minstrel (#3740) üzenetére


fsdb
aktív tag

Én is rányúltam egy ilyenre (ssk she088)
(Én filmet húztam rá ott a windows 110 körüli másolási sebességet írt.)
Egy 7200-es 1TB HGST raktam bele, az szépen belement.
Az usb csatlakozót nem kellett tövig a gépbe tolni 1-2mm maradt.
( Egy srác mesélte nemrég, hogy tudta a gépe az usb3-at, viszont közös vezérlője lehetett az usb-nek és a gép vinyójának és vagy az egyik lassult be, vagy a másik, egyszerre nem ment neki. )

Ezzel van most gondom:

A vincsesztert amit beleraktam, valamilyen laptopból volt, volt rajta valami, meg sem néztem, csak töröltem a partíciókat és újra formáztam.

A problémám akár hányszor rádugom a gépre, máshol is, jelzi, hogy rádugtam, de mindig betűjelet kell adnom neki. Ha lehúzom és visszadugom kijelzi a betűjelet amit előzőleg adtam, de az nem működik (erre tulajdonságoknál Virtual CloneDrive-t ír ki) másik betűt kell neki adni. Találkozott már valaki ilyennel?

(#3766) King Unique válasza fsdb (#3764) üzenetére


King Unique
titán

Az nyilvánvaló, hogy ennek a külső háznak az USB 2.0 sebességénél (jóval) többet kell tudnia. Ha esetedben szintén ok, akkor vsz a fórumtárs fogott ki egy hibás darabot, vagy a hardveres / szoftveres környezetében nem stimmel valami.

Normál esetben nem kellene Windows alatt minden egyes csatlakoztatáskor betűjelet hozzárendelni a külső HDD-hez. Korábban egy másik topikban volt egy, a tiedhez hasonló eset. Ott az illetőnél az okozta a problémát, hogy ki volt kapcsolva az automount. Ha nálad be van kapcsolva, akkor nyilván más oka van. Továbbá, ha már az említett megnevezés szerepel a tulajdonságoknál, akkor nem lehet, hogy valami külső program kavar be, mint pl. ez, vagy egy hasonló?

[ Szerkesztve ]

(#3767) fsdb válasza King Unique (#3766) üzenetére


fsdb
aktív tag

Volt fent Virtual CloneDrive, de leirtottam másik gépen amin nem volt megnézem mit ír rá.
A win10-be alapból van ilyen virtual disk, minden ilyesmit leszedtem tudtommal.
automount enabled.
Mindkét gép amin néztem dell-es az egyik win7 32 bites a másik win10 64 bites.

Holnap megpróbálok tesztet nézni.
Ha jól látom a crystal disk mark van használva.

[ Szerkesztve ]

(#3768) King Unique válasza fsdb (#3767) üzenetére


King Unique
titán

A Win10-ben (is) van a lemezkezelőben virtuális meghajtó létrehozása, illetve VHD boot opció. Valamint már pl. a Win8.1 is tudja natívan kezelni a különféle ISO-fájlokat. Viszont ezeknek nem sok köze van egy külső HDD működéséhez, illetve normál esetben a fentebb említett problémát sem kellene okozniuk. Továbbá, ha az automount be van kapcsolva, illetve rendesen lett particionálva a merevlemez, akkor esetedben vsz valami egyéb oka lehet.

Lehet sebességtesztet készíteni, bár egy ilyen USB 3.0-s külső házat úgyis csak SSD-vel lehet teljesen kihajtani. Illetve, ha nálad HDD-vel ok a sebesség, akkor a lényeg már így is kiderült. Az lenne inkább egy hasznos infó, hogy a tiedben milyen USB-chip van? A fórumtárs korábban készített képeket az övéről. Ha nálad szintén ugyanaz a chip, akkor az is a korábban említett dolgokat támasztja alá.

Köszönjük az információkat! :R

[ Szerkesztve ]

(#3769) fsdb válasza King Unique (#3768) üzenetére


fsdb
aktív tag

Alig látszik a folyasztószertől:
norelsys ns1066
És valóban ki kellene támasztani hátulról a vinyót.

(#3770) fsdb válasza fsdb (#3769) üzenetére


fsdb
aktív tag

Úgy néz ki sikerült kifognom egy javítottat.

(#3771) fsdb válasza fsdb (#3770) üzenetére


fsdb
aktív tag

És igen.
Hibás forrasztás, IC miatt, lehet csak usb2-es sebesség is akinél csak az megy.

(#3772) fsdb válasza fsdb (#3771) üzenetére


fsdb
aktív tag

Speedtest 32 biten:

[ Szerkesztve ]

(#3773) King Unique válasza fsdb (#3769) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ugyanaz, illetve a képek alapján még a chipeken lévő többi felirat is megegyezik. A firmware lehet még érdekes, de vsz annál sincs különösebb eltérés. A CDM teszt megint önmagáért beszél, vagyis (nálad) nincsen semmi probléma USB 3.0-n az adatátviteli sebességgel. Igaz, fentebb másnál akadt, de esetében a pontos ok nem derült ki.

Köszönjük az újabb információkat! :R

[ Szerkesztve ]

(#3774) batagy válasza Minstrel (#3751) üzenetére


batagy
őstag

Szia!

Mivel az USB2-es lassúsági problémád még mindig nem oldódott meg, javasolni szeretnék egy csekkolást. Ami esetleg hasznos lesz más Norelsys vezérlős topiktársnak is.
A station drivers oldalán van egy Norelsys NS1066 firmware csomag, ezt légyszi töltsd le. Ez egy önkicsomagolós exe. A csomagban van egy (Norelsys) MPTool, ezt ha el tudnád indítani, miközben a rack csatlakoztatva van, és készítenél róla egy screenshot, az hasznos lenne. Lenti sávban az oszlopokat szét kellene húzni, hogy minden adat látszódjon. Elsősorban természetesen a firmware verzióra vagyunk kíváncsiak, de a többi oszlop is érdekes lehet.

Egyelőre nem küldj rá semmilyen firmware-t! Ez csak adatkinyerés egyelőre !!

Köszönet!

@ fsdb, Te is légyszi lefuttathatod, és összenézzük, hogy nálad van-e különbség.

(#3775) fsdb válasza batagy (#3774) üzenetére


fsdb
aktív tag

Partíciós hiba volt, külső program helyre rakta.
Azóta megy rendesen.

VID: 2537 PID: 1066 NS1066/NS1066X USB 3.0 to SATA Bridge Controller ?
FW version: 2.45.0.0

[ Szerkesztve ]

(#3776) batagy válasza fsdb (#3775) üzenetére


batagy
őstag

Ok, kösz!
Esetleg screenshot, hogy mi is lássunk ilyet?
A Device Statusban nem írja, hogy Super vagy High ? (Ez jelezné, hogy USB2 vagy USB3 portnak látja-e.)

Amúgy 2.67.0.0-es firmware a legújabb. De ha nincs vele gondod, ne bántsd!

(#3777) fsdb válasza batagy (#3776) üzenetére


fsdb
aktív tag

Jelenleg usb2-t használok itt ready.
Holnap megpróbálok csinálni egy usb3-at.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#3778) fsdb


fsdb
aktív tag

USB3-as gépen is u.e. .
Ready jelzés.
(A betűjel problémám viszont ennél a gépnél ugyanúgy fennál.)
Run (piros fail).

[ Szerkesztve ]

(#3779) batagy válasza fsdb (#3778) üzenetére


batagy
őstag

Értem, köszi, akkor a Device Status nem az USB sebességre vonatkozik.

Ezek szerint a frissítés se ment bele.

(#3780) fsdb válasza batagy (#3779) üzenetére


fsdb
aktív tag

Nem akartam frissíteni. :)
A device status ready-n nyomtam jobb gombot, és ott lehetett választani a runt, hátha ír olyasmit amiket írtál.
Arra írt failt.

Megér egy próbát a frissítés?

[ Szerkesztve ]

(#3781) batagy válasza fsdb (#3780) üzenetére


batagy
őstag

Ne, szerintem ne csinálj frissítést, mivel neked nincs vele gondod! Ne kockáztassuk!

Inkább Minstrel-nek kellene megpróbálnia.

(#3782) znpu


znpu
újonc

Sziasztok,

Nem régiben vásároltam egy RaidSonic IB-RD2253-U31 .

Chip:
- ASM 1352R (szétszedtem megnéztem)

Pro:
- RAID 0, 1, SINGLE, LARGE
- SATA III, 6 Gbit/s, UASP
- Gyors
- Fémház (nem melegszik)
- Windows, macOS, Linux...

Kontra:
- Disk sleep/power off/eject kezelés, gyakorlatilag nincs.
Ezt úgy képzeljük el, hogy lemez kiadásakor, vagy, leállított számítógép esetén, nem történik semmi két lemez a pörög tovább mintha semmi sem történt volna,

A fent problémára keresek megoldást. mert ez nagyon idegesít! (jöhetne: kapcsold ki a billenő kapcsolóval, nem jó mert automatikusan a gép wake/sleep, vagy valami esemény felébreszti)

Amivel próbálkoztam:
- Mondom jól meg flashelem de nem találtam firmware (ez lenne a legjobb megoldás)
Ötleteim:
- Ezt hagynám utoljára, Veszek egy relét ami kapcsolja a külső tápot (5V vagy 220V), Conrad 5V, DX USB - 220V, DX 5V-220V. PC - USB kábel vezérelné.

Amiben szeretném kérni segítséget:
- Flashez firmware
- Vagy valami más megoldás jó lenne

Köszönöm segítséget előre is.

[ Szerkesztve ]

(#3784) King Unique válasza znpu (#3782) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Arról nemrég volt szó, hogy az alvó mód és a leválasztás utáni leállítás függhet bizonyos dolgoktól. Illetve például egy csak USB-ről működő 2,5"-os külső háznak, valamint a benne lévő HDD-nek nyilván ki kell kapcsolnia a gép leállításakor. Viszont egy külső tápos megoldásnak már nem feltétlen. Amúgy például neki is ugyanilyen külső háza van, de az elmondottak alapján nála sem működtek a különféle leállítási funkciók.

Az USB 3.1-es ASMedia chipekhez kevésbé találni még külső firmware-t, bár az összefoglalóban is említett station-drivers oldalán már van az ASM1351-hez. De neked ugye másfajta (ASM1352R) van, amihez ez nyilván nem jó. Illetve ennél például az sem ismert, hogy maga a firmware támogatja-e az alvó módot stb. Ami azért fontos, mert már az újabb ASMedia USB 3.0 chipek esetén is az alábbi a helyzet. Egyébként ebben az USB 3.1-es firmware pakkban egy új MPTool verzió van, nevezetesen a 2.2.0.0. Gondolom ezen chipekhez már az, illetve mindenképpen egy újabb MPTool javasolt. Bár a fórumtársnál a 2.0.4-es is felismerte és kiolvasta az adatokat, de egy komplett frissítés azért már kényesebb dolog. Nála amúgy PID: 55AA azonosítós a külső rack, tehát maga a firmware frissítése elvileg működhet.

Egyébként az ilyen, nem a gyártó által biztosított külső firmware-ekkel amúgy is óvatosnak kell lenni, illetve csak saját felelősségre szabad velük próbálkozni! Továbbá én a helyedben rákérdeznék a külső rack gyártójánál is az említett problémára. Volt akinek korábban más külső házak kapcsán küldtek firmware-t, adtak különféle tanácsokat stb. Egy próbát mindenképpen megér!

[ Szerkesztve ]

(#3785) znpu válasza King Unique (#3784) üzenetére


znpu
újonc

Köszönöm az info / válaszodat.

(#3786) Minstrel válasza batagy (#3774) üzenetére


Minstrel
senior tag

Nekem is ugyanaz látszik [kép] A felső eszköz szerintem a kártyaolvasós USB Hub.

(#3787) batagy válasza Minstrel (#3786) üzenetére


batagy
őstag

Ok, kösz!
A Device Statusban miért van ott hogy No Disk?
Nincs benne tényleg vinyó?

(#3788) fsdb


fsdb
aktív tag

Az device status (eszköz állapot), ezek szerint a vinyóra vonatkozik.

Érdekes, hogy nálad nem hozza a sebességet.
Méretre is 0.00 G neki, biztos, hogy nincs.

[ Szerkesztve ]

(#3789) Minstrel válasza batagy (#3787) üzenetére


Minstrel
senior tag

Tényleg nem volt benne, de már el is vitte a futár, mert inkább visszakértem a pénzt, nem volt kedvem tovább szórakozni vele. :)

(#3790) batagy válasza Minstrel (#3789) üzenetére


batagy
őstag

Ja hát akkor már mindegy.

(#3791) SeatZola


SeatZola
őstag

Srácok!

Kaptam egy HGST 750 GB/7200RPM új hdd-t. Szeretnék rá venni egy olyan USB 3.0-s külső házat, amivel tv-re rádugva is le tudok játszani filmeket, nem csak az asztali PC-m tudja meghajtani. Mit ajánlotok, hogy biztosra menjek. Ja és ha lehet ne arany áron....

Rappi

(#3792) King Unique válasza SeatZola (#3791) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Itt pont az a lényeg, hogy a teljes kompatibilitás, illetve a megfelelő működés leginkább csak pl. egy PC-n, vagyis az ún. elsődlegesen támogatott környezetben garantálható. Erről egy másik topikban már számos alkalommal volt szó. Az egyes linkeket, illetve a korábbi hozzászólásokat meg érdemes átnézni, mert pl. a tápellátásról is van bennük szó. Az pedig egy csak USB-ről működő 7200 RPM-es notebook merevlemez esetén megint kényes dolog lehet, pláne egy TV-nél. Továbbá, ha annyira biztosra akarsz menni, akkor eleve a készülék topikjában (is) érdemes érdeklődni, hogy ott mások pontosan miket használnak hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#3793) Klown


Klown
aktív tag

Sziasztok!

Biztos, hogy volt már párszor kérdés, de kérlek emiatt ne essetek a torkomnak! :DDD Az összefoglalót átnyálaztam, de ajánlott típusokat igazándiból nem találtam. A kérdésem a következő:

Szeretnék egy WD Black 1TB [2.5"/32MB/7200/SATA3] vinyót venni, amihez szükséges lenne egy külső ház. Na itt akadtam el. Odáig vili, hogy célszerűbb lenne az Y kábeles megoldás a kompatibilitás végett. Létezik-e ilyen, vagy külön kell venni hozzá az Y kábelt? Ha igen, akkor eBay, Ali, vagy az egyszerű sarki számítógépboltban is van? Milyen típusú külső házat ajánlotok a jelölt vinyóhoz? Én valami 3.0-ás USB-set néztem. Főleg notikhkoz használnánk, amin USB2.0 van, ill. eSATA, de van olyan gépünk is, ami már 3.0-ás. Nekem a következő típusok szimpik:
Sharkoon Quickstore Portable Pro U3
Raidsonic Icy Box IB-273STU3 (Bár itt nincs megadva a magasság, de pofásan néz ki.)

Ajánljátok ezeket, vagy nézzek más után? Ha igen, akkor jól jönne a tipp! Nyilván törekszem a jó ár/érték arányra, tehát lehetőleg ne a 1x ezres tokokat ajánljatok!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Klown

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

(#3794) King Unique válasza Klown (#3793) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Szimpla adattárolásra elegendő egy 5400 RPM-es HDD is, pláne egy USB-s külső házba. De, ha xy okok miatt mindenképpen 7200 RPM-es kell, akkor az említett típus jónak mondató. Az itteni topikban is ajánlják. A zajszintre nem volt panasz, illetve állítólag nem is melegedik különösebben. Bár utóbbi tekintetében azért nyilván előnyös egy jó hővezető (alumínium) képességű külső ház. Viszont egy ilyen merevlemez esetén az USB-n történő tápellátás néhol már problémás lehet.

A tápellátással kapcsolatban ezen hozzászólást érdemes átolvasni, illetve a harmadik bekezdésében lévő videót megnézni. Abban látszik, hogy egyes laptopok USB 2.0 portja esetében még egy 5400-as notebook merevlemeznél is lehet ilyen téren probléma. Tehát egy 7200-as típushoz már erősen ajánlott Y-kábelt használni. Viszont azt általában külön kell megvenni, mert manapság a legtöbb 2,5"-os külső házhoz már nem nagyon szoktak ilyen kábelt mellékelni. Egyébként rendszerint Micro-B típusú kell belőle, mivel a mobil külső házakon is általában ilyen aljzat szokott lenni.

Az összefoglalóban, illetve az ottani táblázatban azért akad egynéhány ajánlott külső ház. Az általad említett 2 modell közül inkább a másodikkal van nagyobb tapasztalat. Legutóbb aki ilyet vett, mondhatni elégedett volt vele.

Amúgy én egy szintén 7200 RPM-es HGST Travelstar 7K1000-et használok egy LC-25U3-Becrux külső házban. Ez full alumínium, ezért nem nagyon melegedik benne a HDD. Valamint gyárilag Y-kábelt mellékelnek hozzá, bár az egy kicsit hosszú (1 méter) és merev. Egy korábbi hozzászólás harmadik bekezdésében ugyan említve vannak érdekes dolgok, de ezeket nem mindenki tapasztalta, illetve betudható az adott hardveres / szoftveres környezetnek, az ottani hibáknak is. Amúgy szvsz egy minőségi darab, amely bizonyos paraméterek terén kiemelkedő és még az ára is viszonylag kedvezőnek mondható. Persze nem muszáj erővel ezt választani, lehet akár mást is.

[ Szerkesztve ]

(#3795) superg


superg
senior tag

Nemrég vettem egy Mantistek 2,5 "-os rack-et,az ajánlóban szereplő darabról van szó.Csak leírnám hogy egy Toshiba lemezzel jól működött,de a set top boxra dugva már nem működött a 10 perces automata leállás.Pc-n igen.Itt gyakran szerepel hogy tv,stb-vel előfordul az ilyen.Elő de direkt vettem belel egy WD lemezt is azzal meg működik az stb-n az említett funkció.Szóval nemcsak rack+eszköz függő hanem HDD függő is.
WD5000LPCX Igen kellemes darab egyébként 7mm ,csendes gyors 120MB/s írás,5400 fordulat ellenére,vszínű a 16MB buffer miatt

(#3796) Klown válasza King Unique (#3794) üzenetére


Klown
aktív tag

Nagyon szépen köszönöm! Igazán hasznos volt, hogy megosztottad a véleményedet, tapasztalatodat! :K Adni fogok rá!

Üdv: Klown

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

(#3797) King Unique


King Unique
titán

Üdv, topiklakók!

Beszereztem én is egy SSK SHE088 külső házat, de nálam sem volt gond a sebességével. Ezt az alábbi mérés is szemlélteti:

Egyébként nemcsak pár mérést csináltam, hanem készítettem róla egy átfogó tesztet is. Ez most a szerkesztési lehetőség és egyéb okok miatt egy logout bejegyzésbe került és nem ide a topikba. Az alábbi címen megtalálja mindenki:

SSK SHE088 USB 3.0 külső ház teszt

[ Szerkesztve ]

(#3798) Pala


Pala
veterán

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem, tudtok javasolni olyan (jobb minőségű) tokot, amibe egy LC-25U3-Becrux kényelmesen belefér kábellel együtt?

(#3799) King Unique válasza Pala (#3798) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Korábban készült erről egy logout bejegyzés: —► 2,5" külső HDD hordozótokok

A nyitó képen egyébként pont egy Becrux van, amely egy ilyen tokba lett beletéve. Maga a külső ház kényelmesen elfér benne, az ok. Viszont a kissé merev és hosszú (1 méter) USB-kábel már nem igazán, ami a képen is látszik. Ellenben például egy ilyenbe már inkább belefér, viszont ez a hordozótok egy kicsit nagy az említett külső házhoz.

[ Szerkesztve ]

(#3800) Top cat válasza King Unique (#3797) üzenetére


Top cat
őstag

Kösz a tesztet, ha lesz egy kis időm rá elolvasom :R
Én is gondolkodom egy ilyen beszerzésén.

Egyelőre csak átfutottam. Az USB kábel írtad, hogy kb 60 cm. A kivitele milyen merev vagy gumis ?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.