Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3051) czukker


czukker
csendes tag

Sziasztok!

Rack vásárlás előtt állok.
Jó ideje olvasom a hozzászólásokat, le is szűkítettem 5 lehetséges jelöltre a listát:
Revoltec EX207
Logilink UA0115
Sharkoon QuickStore Portable Pro U3
DeLock 42477
DeLock 42475

A 42477-es Delockot nem is találtam meg a gyártó oldalán (lehet, hogy már kifutó).
Kinézetre a Logilink bejőn, a plusz táphely sem rossz.
Többször lenne használva olyan gépen is, ahol csak USB2-es csatlakozó van.
Érdekelne a véleményetek, hátha megkönnyítené a döntést. :R
Előre is kösz.

[ Szerkesztve ]

(#3053) King Unique válasza czukker (#3051) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Revoltec EX207
Ez a külső rack jóféle, bár én ASMedia vezérlőseknél az 55AA azonosítós típusokat preferálom a beállítási lehetőségek miatt. Beszámolók: [link], [link], [link].

LogiLink UA0115
Erről sok infó nincs, de a kialakítása kb. ugyanaz, mint az i-tec és InXtron külső házaknak. Vagyis full alu kivitel, belül csavaros rögzíthetőség, max 12,5 mm HDD fogadása stb. És még USB DC Power bemenet is van rajta a külső tápellátáshoz. Negatívumként annyit találtam, hogy egyes beszámolók alapján a rack Mini-B aljzata nem a legstabilabb rögzítés terén. Bár ez nem tudom mennyire igaz?

Sharkoon QuickStore Portable Pro U3
Erről sok infó nincs, összefoglalóba is a másik modell került be. Ez egy tool-free rack, ami kényelmes, de vannak akik nem preferálják ezen típusokat. A benne lévő JMS566 chip [link] jónak mondható, bár volt aki korábban egy negatív beszámolóra hivatkozott [link].

DeLock 42477
Neten találni róla infót, de a Delock kínálatában már valóban nem szerepel. Valószínűleg kifutó modell lehet, illetve ez max 15 mm magas HDD-hez való külső ház. Egy normál méretű notebook merevlemez esetén nem feltétlen érdemes ilyet venni. Amúgy még be lehet szerezni [link].

DeLock 42475
Ennek előnye a strapabíró Type-A aljzat és csatlakozó, valamint van rajta USB DC Power bemenet, ami hasznos lehet [link]. Mondhatni a jobban sikerült külső házak közé sorolható, bár a korábbi infók alapján Fujitsu chip van benne, ami nem túl elterjedt.

Tehát a fenti infók talán már nyújtanak némi segítséget a kiválasztáshoz. Illetve az összefoglalóban akadnak még más külső házakról beszámolók, tesztek és a táblázatban is további lehetőségek. Azt mondjuk nem adtad meg, hogy pontosan milyen merevlemez lesz beletéve?
Ha olyan gépen is használod, ahol csak USB 2.0 port van, az sem feltétlenül gond. PC-n általában a hátlapi portokba csatlakoztatva működni szokott stabilan a 2,5" külső merevlemez. Illetve ezt tudom hozzáfűzni még a témához: [link]. Továbbá az USB 3.0 Micro-B aljzatos külső házakhoz szükség esetén könnyen beszerezhető egy Y kábel [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#3054) ati888


ati888
senior tag

Hello!

Nem biztos, hogy ide tartozik, de hátha. Adott egy PC, egy médialejátszó és egy Samsung külső 2,5"-os USB3 HDD. Most úgy használom, hogy a PC-ről rámásolom a filmeket, utána átdugom a lejátszóba. Ezt az örökös átdugdosást szeretném valamivel kiváltani. Költséges dolgok nem érdekelnek (NAS...)

Valami olyan elosztó létezik amire rádugnám a külső HDD-t és egyszerre lenne csatlakoztatva PC-hez és a médiaplayerre is és egy egyszerű kapcsolót kellene csak kapcsolgatni, hogy éppen melyikkel használnám?

Köszi

Ati

(#3055) King Unique válasza ati888 (#3054) üzenetére


King Unique
titán

Hello!

Fizikálisan egyszerre csak egy gazdaeszközhöz lehet csatlakoztatva. Ha nem akarod állandóan átpakolgatni a külső HDD-t, akkor a fórumtárs tanácsa jöhet szóba [link]. Ha routerre kötöd rá, akkor ott fontos, hogy az USB-n elegendő áramot kapjon. Bár a gyártó oldala alapján van rajta USB 3.0 port [link], így akkor ez is kipipálható. Aztán, hogy mennyire lesz rajta stabil működés terén, mennyire melegszik majd stb., az már más dolog.

Egyébként majdnem [link] :D

(#3056) ati888 válasza King Unique (#3055) üzenetére


ati888
senior tag

Köszi, egy másik fórumon ajánlottak egy ilyen átkapcsolót, pont ez kell nekem.

Ati

(#3057) King Unique válasza ati888 (#3056) üzenetére


King Unique
titán

Olvastam, de az itt írtakra itt kéne akkor válaszolni, nem ott. Ha hozzá lehet kötni a harmadik portra úgy a külső HDD-t, hogy átváltásnál látja az adott gazdaeszköz, akkor ok.

(#3058) tomp válasza King Unique (#3046) üzenetére


tomp
félisten

Igen Win10 alatt néztem meg.
Nos akkor itt a végleges állás:
ASM 1153E vezérlő, UASP támogatott de kikapcsolva, PID:55AA, leválasztáskor leáll a merevlemez, 5perc tétlenség után leáll.

(#3059) angyalpc2 válasza Nestor16 (#3049) üzenetére


angyalpc2
aktív tag

Erre én is kíváncsi vagyok

:P

(#3060) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Mit tudtok erről?
[aliexpress 2.5" USB 3.0 HDD Case]

Érdemes megvenni vagy nagyon gáz?

(#3061) King Unique válasza tomp (#3058) üzenetére


King Unique
titán

ASM1153E vezérlőnél más külső házaknál is előfordult, hogy az UASP nem ment, de sima ASM1053 esetén meg működött, érdekes...

Köszönöm az újabb információkat!

(#3062) King Unique válasza angyalpc2 (#3060) üzenetére


King Unique
titán

Az összefoglaló táblázatban van egy hasonló [link], ami nem igazán ajánlott, mert pár fórumtársnál állítólag elszállt a merevlemez partíciója. Továbbá a HDD lötyög benne, mert gondolom nincs hátul szivacs.
Aztán, hogy ezen oldalon lévő milyen, produkálja-e ezeket a tüneteket, vagy sem, azt nem tudom...? Az is lehet, hogy teljesen ok és jól működik, de az is lehet, hogy nem.

(#3063) King Unique válasza r4z (#3050) üzenetére


King Unique
titán

Jó kis leírás, bár a cikk alapvetően belső, nem Apple által szerelt SSD meghajtókra vonatkozik. Ha tényleg csak elég beírni egy sort - sudo trimforce enable - a TRIM aktiválásához, ami külső SSD meghajtóknál is működik USB 3.0-án, az frankó.

Köszönöm a hasznos információt!

(#3064) czukker válasza King Unique (#3053) üzenetére


czukker
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a segítséged! :R
Még egy utolsó kérdés: a Fujitsu chip azontúl, hogy nem túl elterjed, gondolom a nincs gond vele?
Nem tervezem updatelni.
A Revoltec, és a DeLock 42475 között gondolkodom, a Revoltecre 24, a Delockra 36 hónap a garancia, bár a Delock másfélszer annyiba kerül.
Változó HDD-k lesznek belerakva, régebbiek, és újabbak is.

Köszi

(#3065) King Unique válasza czukker (#3064) üzenetére


King Unique
titán

A Fujitsu MB86C301B USB 3.0 chip működésével kapcsolatban nem sok infó van, az sem ismert, hogy pl. a HDS kezeli-e egyáltalán. De ez a chip egy korábbi infó volt, manapság az se biztos, hogy még ezzel szereli a Delock. Más házaknál meg szokták adni a chip típusát, de a 42475-nél már nem.
A firmware frissítés lehetősége a beállítási opciókon túl, kompatibilitási problémák megoldásánál is jól jöhet. Nekem van olyan ASMedia vezérlős külső házam, amelyiknél Win8.1 alatt állandóan akadozott a másolás és csak a fw frissítés oldotta meg.

"Változó HDD-k lesznek belerakva, régebbiek, és újabbak is"

HA SATA mindegyik, akkor ok. Illetve a méretekre - 7 | 9,5 | 12,5 | 15 mm - kell odafigyelni és annak megfelelően érdemes külső házat választani.

[ Szerkesztve ]

(#3066) kawa1168


kawa1168
csendes tag

Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni, mert öneróből sajnos nem megy.
2,5 éve vettem egy WD MyPassvord 500 Gb-s vinyót. Eddig renddese működött, vagyis beírtama jelszót és már hozzá is fértem a vinyó tartalmához. 1 hete hiába dugom bármelyik PC-be nem kéri a jelszót, sőt semmiylen programot sem indít el és így nem férek hozzá a vinyón lévő filmekhez és képekhez. A filmeket még tudnám pótoln, de sajnos az eljegyzési képeket már nem.
Kérdésem a következő:
Van-e valamilyen megoldás a vinyón lévő képek visszanyerésére ? ( Na nem az optikai visszafejtésre gondoltam, mert az sajnos nagyon drága a számomra )
Esetleg szeretném még használni a vinyót, ha már ekkora összeget kifizettem érte. Nem lehetne úgy feloldani azt a mypassport részt, hogy autómatikusan csak a vinyó részét ismerje fel a gépem és tudjam használni ?
Kérlek segíts ha tudsz, esetleg érdeklődj barátaid köreben, hátha valaki tud rá megoldást.
Kérem, ha valakinek van tlete, megoldása esetleg már fordult elő vele ez a probléma és sikerült megoldania, írjon már egy PM-et legyen szives.

köszi
Kawa

(#3067) Ch4r0n


Ch4r0n
tag

Sziasztok! Megnéztem az első hozzászólást, illetve a táblázatot. Meg persze a fórumban is vissza vissza olvasgattam. A lényeg, hogy én két típus között vacillálok...
Az egyik LogiLink UA0115 a másik pedig a Raidsonic Icy Box IB-273STU3-B. Egy 9mm magas Toshiba MK5056GSY HDD-nek kellene a ház.

Számomra ami fontos volt a masszív alu ház, csavaros rögzítés és a minél jobb vezérlőchip (értsd megbízható és kompatibilis), illetve a külső tápellátás lehetősége.

Na most a LogiLink masszívabbnak tűnik, ha jól látom teljesen alu. A felülete szálcsiszoltnak tűnik, így gondolom nem gyűjti annyira a karcokat és az ujjlenyomatokat. Jobbnak tűnik a kialakítása is, hogy alulról csavarozod meg a meghajtót. Azonban a legfontosabb a vezérlőcsipről nem találtam semmit, hogy milyen van benne... Erről tud valaki valamit?

A Raidsonic Icy Box IB-273STU3-B a táblázat alapján úgy néztem a vezérlőchipje elég jó, tud mindent. Viszont csak részben alu és az a tipikus lakk felület ami még a por letörlésekor is karcolódik, illetve minden érintést összegyűjt. Meg nem tudom akadály-e, hogy csak oldalról lehet megfogatni a hdd-t, kompatibilis a Toshibával egyáltalán?

Külső tápellátás úgy látom van mindkettőn, ti melyiket javasoljátok? LogiLink ezen típus chipről tudunk valamit?

(#3069) King Unique válasza kawa1168 (#3066) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Első körben EZEKET a lehetőségeket tudom javasolni. Illetve, ha a meghajtó felpörög és felismeri a rendszer, akkor az állapotát kéne lecsekkolni HDS programmal.

Viszont a WD My Passport esetében hardveres titkosítás van, ami tovább nehezíti a dolgot, valamint nálad a jelszókérés is élesítve lett a leírtak alapján. Én már mentettem adatot az "A" pontban felsorolt szoftverekkel olyan külső meghajtóról, ami le volt titkosítva. De a program csak akkor tudott hozzáférni a partíció tartalmához, ha feloldottam a jelszavas zárat. Nem tudom a WD-nél ez hogy van, de sanszos, hogy annál is kelleni fog. Tehát, ha nálad nem lehet a hozzáadott programmal deaktiválni a jelszókérést, akkor az ciki... Akkor vsz egy második opcióként megemlített Linux sem fog tudni hozzáférni a tartalmához. Továbbá a My Passport esetén integrált USB aljzat van. Így a HDD-t nem tudod belőle kivenni és áttenni másik külső házba, vagy a gépbe.

Tehát, ha nem tudod feloldani a jelszavas zárat és adatmentő program sem látja a tartalmát, akkor mindenképpen adatmentő szakember javasolt, ha fontosak a rajta lévő adatok! Illetve, ha a HDD állapota ok, akkor lehet az USB áramkörnél, vezérlésnél szállt el valami. Ilyen esetben lehet vásárolni donor célra egy ugyanilyen külső meghajtót / elektronikát, amiről átépíthető a PCB [videó].
Viszont utóbbi csak saját felelősségre javasolt és hozzáértő szakember szükséges hozzá! Egyébként pedig adatmentő céget és szakembert ajánlott felkeresni, az a biztos!

[ Szerkesztve ]

(#3070) King Unique válasza Ch4r0n (#3067) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

A LogiLink UA0115 külső házat korábban én is nézegettem, mert tetszett az a forma és olcsóbb is, mint a többi gyártó hasonló cucca. Aztán végül egy nagyobb rendelésnél pont nem fért bele a keretbe. Van rajta DC bemenet is és USB DC Power kábelt is mellékelnek hozzá, valamint belül csavaros rögzítésű. Negatívumként csak a Mini-B aljzat esetleges instabil rögzítését találtam, ami nem tudom mennyire valós. Maga ez a típus elvileg stapabíróbb, mint a standard Micro-B. Nem tudom milyen chip van benne, de az UA0106 ASMedia ASM1053 vezérlős. Tehát előfordulhat, hogy előbbi rack is ASMedia.

Az ICY BOX IB-273STU3-B adatai megtalálhatóak a táblázatban és valóban tud szinte mindent. Ezen nincsen DC bemenet, de USB Y kábelt lehet hozzá venni szükség esetén. Ennél is van belül csavaros HDD rögzítési lehetőség, amit ez a videó is jól szemléltet. A merevlemezeken oldalt is van furat, egy 9,5 mm magasnál ok lesz a csavarozás. De rögzítőcsavart már nem adnak hozzá és a tetején lévő kék LED is kicsit erős fényű.

Értem már, mért emlegeted annyira ezt a külső tápot. Maga a Toshiba MK5056GSY egy 7200 RPM | 9,5 mm | 500 GB paraméterekkel bíró 2,5" merevlemez. USB 3.0 portban nem lesz gond, de USB 2.0-ban lehet elkél majd kiegészítő tápellátás. Azt meg Y kábellel a legkönnyebb megoldani, amire fentebb is utaltam ezen hsz végén [link]. Külső tápnak én amúgy a külső adapteres tápellátást nevezném [link], ami nem a gazdaeszközről történik. Továbbá 7200-as HDD esetén nem árt a full alu külső rack a jó hővezetés miatt. Ilyen téren jobb a LogiLink, illetve én 7200-as merevlemezhez Becrux külső házat használok. Az full alu, van rajta DC bemenet és gyárilag Y kábelt adnak hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#3071) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Üdv! Mi a véleményetek erről? NS1066 - nem az X. Ebben van - Most olcsón meglenne, csak azért kérdezem. :R

[ Szerkesztve ]

(#3072) Kolondrum válasza Kolondrum (#3071) üzenetére


Kolondrum
félisten

Tárgytalan. Rendeltem egy olyat amit Micron JMS567 vezérlő vezérli. :R

(#3073) King Unique válasza Kolondrum (#3071) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Sosem hallottam még ilyen USB 3.0 device vezérlőről,,, :Y A sima NS1066 SATA2, az NS1066X már SATA3, UASP-t nem támogatják a specifikáció alapján. De ezek ugye HDD esetén úgysem fontosak annyira. Mi lett helyette, ami JMS567 chipes, netán az is Orico?

[ Szerkesztve ]

(#3074) Kolondrum válasza King Unique (#3073) üzenetére


Kolondrum
félisten

(#3075) King Unique válasza Kolondrum (#3074) üzenetére


King Unique
titán

Aha, értem. Mondhatni jó kis rack az a MantisTek, illetve az Orico is gondolom hasonló oldalon volt fent.

Köszönöm az infókat!

[ Szerkesztve ]

(#3076) Kolondrum válasza King Unique (#3075) üzenetére


Kolondrum
félisten

Csak nem fém a háza, de engem ez annyira nem érdekel.

(#3077) King Unique válasza Kolondrum (#3076) üzenetére


King Unique
titán

Jobb a fémház nyilván, de ha azt nézem, akkor elég sok 2,5" gyári külső vinyó is műanyag. Ott sajnos a full fémház sok esetben extra feláras. Illetve a MantisTek kapcsán nem írták eddig a többiek, hogy különösebben melegedne benne a HDD. Egy 5400-as merevlemez vsz csak nem fog megfőni benne.

(#3078) margithid


margithid
veterán

Sziasztok!
Ez vajon mennyire érné meg?
Van egy 320 GB-os 2.5"-os notebook hdd-m és azt tenném bele.
Van esetleg valami ajánlott? Semmi nagy igényem nincs, 5400-as a hdd igy usb 2 is elég gondolom.
Lényeg, hogy legyen hozzá midnen, ház, kábel stb.

[ Szerkesztve ]

(#3079) King Unique válasza margithid (#3078) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

A topik összefoglalót kéne megnézni, ott vannak eBay-es külső házakról is információk, tesztek, ajánlások stb. Illetve batagy topikgazdát tudom javasolni ez ügyben, ő ezen oldalakon fellelhető külső házak nagy szakértője.
Attól, hogy a HDD 5400-as, még lehet értelme az USB 3.0-nak. Persze, akkor érdemes leginkább olyat venni, ha a gépeden is van / lesz USB 3.0 port.

(#3080) margithid válasza King Unique (#3079) üzenetére


margithid
veterán

Tudom ,csak ott árakat nem láttam eddig, de jobban megnézve már látom azokat is:)

(#3081) batagy válasza margithid (#3080) üzenetére


batagy
őstag

Szia!

Összességében ezeket az USB2.0-ás rackeket már nem szoktuk ajánlani senkinek, mert alig kevéssel több pénzért már USB3.0-as, de főképp megbízhatóbb racket lehet venni.

Amit linkeltél, ez elég gánynak tűnik. Már a fotón is látszik az olcsó nyák kivitel, és a chip felirata nem ismerhető fel. Korábban artiny fórum kartárs vett egy hasonlóan olcsó racket, nem pont ugyanolyan mint amit linkeltél, hanem ezt. Itt és itt tett róla említést. Abban noname "MOAI" vezérlő volt. HDD Sentinel támogatta. Leválasztás működött. Őneki eldobálta a kapcsolatot, de az valszeg csak USB csatlakozási probléma lehetett.

Teljesen nyugodt szívvel ezt ajánlom, mint mindenkinek. Ugyan 2.5-szer drágább mint az 1000 Ft-os, viszont 2500 Ft még mindig olcsónak számít, és legalább megbízható és lesz egy jövőálló racked, amit USB3-on is tudod használni. IS621 chipes, leválasztásra és inaktivitásra is leállítja a vinyót. Itt számoltam be róla. Nekem van ilyen sok darab, most is úton van 2 db.

Üdv

(#3082) margithid válasza batagy (#3081) üzenetére


margithid
veterán

Köszönöm!
Ezt fogom venni ha mégse adom el a 320 GB-os hdd-t.

(#3083) jeni válasza batagy (#3081) üzenetére


jeni
félisten

HELLÓ
Akinél nincs Ebay hozzáférése az itthon hol tudja beszerzezni vagy mi annak az itthoni megfelelője ugyan olyan tudással és szolgáltatással?

(#3084) Ch4r0n válasza King Unique (#3070) üzenetére


Ch4r0n
tag

Na meg is van, beszereztem a LogiLink UA0115 rack-et! Nekem is efelé billent alapból is a méreg, de a válaszod csak megerősített, hogy jól döntöttem. Köszönöm a segítséget!

Gondoltam írok egy kis beszámolót róla, úgy látom ilyen még nem volt a topikban és nem sok információt lehet fellelni ezen típusról a neten. Hátha sokaknak segít a döntésben a következő kis szösszenet, illetve nem utolsó sorban időt spórol meg, hogy nem kell keresgetnie amire kíváncsi az eszközzel kapcsolatban. Következzen hát.

LogiLink UA0115 teszt

Külső:
Tehát a LogiLink UA0115 tényleg teljesen alu házas és a jobb fajta olyan szempontból, hogy felül a középső szekció ahol a logók szerepelnek rajta szálcsiszolt. Továbbá a tetején a két oldalsó sávon, illetve az oldalain ilyen szemcsés, érdes hatású, tehát nem karcolódik és nem gyűjti az ujjlenyomatokat sem. Ilyen szemcsés az alján is a két szélén, illetve alul középen bordázat helyezkedik el rajta. Merev és masszív, összességében prémium érzetet kelt.

Dizájn:
A dizájn továbbá szerintem jól sikerült, számomra kicsit futurisztikus és mégis agresszív hatást kelt a kinézete. Nem az a szokványos kommersz, alaktalan téglalap, ahogy az lenni szokott. Az elején elhelyezkedő kis kék led egy körben elhelyezett hét furatból álló rács mögött van, így nem zavaró még éjszaka sem a fényereje. Ha nem dolgozik, folyamatosan világít, amúgy villogással jelzi, amikor munkához lát a merevlemez. Amúgy az elegáns teljesen fekete alu ház egységességét, csak a fehér LogiLink, SATA, illetve USB logók törik meg és próbálják valamelyest feldobni, illetve persze minimális információt adni a keret képességeiről.

Kialakítás:
Szerelése egyszerű csavaros. Egy alu alaplemezre kell felhelyezni a nyákot, ebbe csatlakozik a merevlemez és négy fémszínű csavarral kell az egészet összefogatni alulról. Ezután kell a már egységes alapkeret, nyák és merevlemez kombinációt becsúsztatni a téglalap alakú házba és ugyancsak alulról négy fekete csavarral rögzíteni a végleges helyére. A művelethez a 2x4 csavart mellékelik a csomagolásban a csavarhúzóval együtt.
A dobozán szerepel, hogy 12,5 mm magasságig támogatja a belehelyezni kívánt meghajtókat.
Az enyém már a lapos széles standard micro-B csatolóval van ellátva. A meglátásom szerint a nyákra is megfelelően van ráforrasztva, illetve maga a kábel is stabilan ül az aljzatban, teljesen belecsúszik. Nem lötyög, nem mozog, én instabilitásnak nyomát sem látom ezen a téren, ami itt még korábban elvileg felmerült.
A micro-B csatlakozó mellett még DC bemenet, illetve a ki/bekapcsoló található meg a hátlapján.

Elektronika:
Az agya egy ASM1153E vezérlőchip az én nyákomon ez áll konkrétan: U32M-ASM1153E-V1.3 2015-08-21
MP Toolban: PID: 55AA FW version: 131030a12f00
Device info: mindenhol "x" az Idle Timer: Never
UASP Support és az Enable is: YES

Extra:
Extraként még megtalálható az USB-DC kábel is a dobozban az USB kábel és a leírás mellett. Plusz egy műbőr védőtok. (Ez kicsit túl passzentos szerintem, de ha sikerül beleszuszakolni a meghajtót legalább nem csúszik ki belőle olyan könnyen. Gondolom, idővel úgyis kitágul valamelyest.)

Észrevétel:
Végül még annyit, hogy nálam inkább az alsó négy fekete csavaron áll az egész, mert nem akartam túlhúzni őket, így viszont kidomborodnak kicsit és elállnak a milliméter tört részével a ház aljától. Tehát a merevlemez stabilan ül a házban, nem lötyög, nem csörög, nem rezonál. Viszont maga a ház könnyen elcsúsztatható az asztalon. Persze az ember amúgy se mozgatja, amikor dolgozik rajta, de egy óvatlan mozdulattal könnyen a padlón köt ki a szerkezet. Csúszásgátló gumitalp szerintem még jó lett volna rá. Azonban végül is ilyen bútor alá szánt darabokat utólag is bármelyik barkácsboltból szerezhetünk, így ez nem kardinális probléma csak megjegyeztem.

Konklúzió:
Összességében a fentebbiek tudatában, szerintem egy különösen ajánlott rack a LogiLink UA0115. Én eddig maximálisan elégedett vagyok vele és örülök, hogy végül ezt a típust választottam. Megjegyezném, hogy ár érték arányban is igen jó mivel kb 5500,-Ft-ért ennyi kiegészítőt, extrát és teljesen alumínium házat nem sokan kínálnak.

Köszönöm a figyelmet! Remélem, tetszik nektek a beszámoló, most írtam ilyet először. Illetve ha valakinek kérdése van, tegye fel nyugodtan és igyekszem rá válaszolni.

(#3085) batagy válasza jeni (#3083) üzenetére


batagy
őstag

Passz
Pont ugyanolyan típust nemigen találsz itthon. Pont ez benne a lényeg, hogy onnan rendelünk, mert onnan egyszerű. De megértem azt is, hogy valakinek esetleg olyan oka van, amiért nem tud rendelni, pl. nincs második számlaszáma, vagy nincs netes kártyaszáma vagy esetleg csak simán nem tud angolul.

King talán jobban képben van az ajánlott típusokkal. Én inkább az Ebay-jes verziókra specializálódtam.
Ez az egész topik tulajdonképpen erről szólna, hogy felmérje az itthoni modelleket és ajánlásokat adjon. Erre van a téma összefoglaló is, és a táblázat. Csak nekem már nincs hozzá idegzetem minden modellt fejből ismerni. Ezért tettem le a voksomat egy ebay-jes fix modell mellett.

Ha azzal ekvivalens szolgáltatásút akarsz, akkor olyat nézz, ami Mini-B csatlakozós, ami leválasztáskor és inaktivitásra leállítja a vinyót, fém fedlapos , és könnyen szerelhető, de fixen tartja a vinyót.

Úgy emlékszek az LC Power Becrux pl népszerű, de úgy tűnik a forgalmazásának vége. Van még jópár más típus, amit szeretnek itt, ami Mini-B csatlakozós, és leállítja a HDD-t. Nem tudok neked konkrétan mondani, mert fáradt vagyok.

(#3086) batagy válasza Ch4r0n (#3084) üzenetére


batagy
őstag

Szia!

Köszönjük szépen a beszámolót, nagyon hasznos és másokat is segíteni fog! :R

Ennek alapján tényleg szimpatikus a Logilink UA0115 ház!
Stabilnak tűnik és 12.5 mm vastagságig fogad vinyókat. Szerencsére a vinyó nem fog lötyögni a csavarozás miatt. Az ASM1153E vezérlő kiváló és az 55AA PID miatt frissíthető is. Beállítható hogy a HDD-t leállítsa-e vagy ne.

Mégegyszer köszönjük!

(#3087) King Unique válasza Ch4r0n (#3084) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Én is vsz ezt vettem volna, korábban is csak egy hajszálon múlt. Illetve eleve tetszik ez a fajta kivitelezés, szerintem külső házaknál ez az egyik legjobb. Full fémház, csavaros rögzítés kívül-belül, 55AA PID azonosító, UASP támogatás, DC Power bemenet és kábel, műbőr tok stb., csupa extra. :)) És még az ára is jó [link], mert a többi hasonló legalább dupla ennyibe kerül.
Annyi kérdésem lenne még, hogy gyárilag működik leválasztás után a HDD leállítása, valamint alvó mód van x perc üresjárat után?

"Az enyém már a lapos széles standard micro-B csatolóval van ellátva"

A korábbi modellen Mini-B aljzat volt, ami ezen a videón is egyértelműen látszik. Ennél olvastam külföldi netes értékeléseknél a korábban említett panaszt. Viszont ezek szerint újabban már Micro-B aljzattal szereli a gyártó [link]?

Köszönjük a részletes beszámolót! :R

(#3088) King Unique válasza batagy (#3085) üzenetére


King Unique
titán

Ezeket a nemzetközi webáruházakban előforduló külső házakat nyilván azért sem lehet pl. itthon beszerezni, mert eleve a gyártó és márkajelzés sincs nagyon feltüntetve. Itt van ez az új üdvöske, a MantisTek Mbox, viszont gyártói oldalt, egyéb ilyen márkajelzésű külső házakat már nem nagyon találni...amúgy már kapható eBay-en is [link]. Illetve az egyik itthoni csereberés oldalon is feltűnt, de gondolom külföldről rendelte a tag.

A Becrux valóban népszerű és jóféle külső rack, illetve szerencsére még kapható pár helyen [link]. Viszont abban lehet valami, hogy hamarosan véget érhet a forgalmazása. Tehát addig kell betárazni belőle, amíg még kapható.

(#3091) Ch4r0n válasza King Unique (#3087) üzenetére


Ch4r0n
tag

Nálam úgy van win10-en, hogy amikor csatlakoztatom a 2 in 1 gépem (asus t100ta-dk007h) usb portjához és bekapcsolom a racket, akkor az első bekapcsolás pillanata után 60mp mire a partíciók felismerése és az adatok beolvasása után elhalkul a hdd és nem pörög tovább. Tehát így elsőre 60mp tétlenség után áll le, hogy a fájlkezelőben nem mentem rá, de az eszköz elvégzi a felismerés folyamatait.

Ha ezután fájlkezelőben rámegyek és felpörög, akkor már csak 32mp tétlenség kell neki, hogy ismét leálljon.

Illetve nagyon hosszú tétlenséget követően (több mint fél óra) is egyből felpörög, ha rámegyek a hdd-re és ugyancsak 32mp tétlenség után csendesedik el.

Leválasztáskor egyből elhalkul és leáll a pörgése is a merevlemeznek. Ezután én ki is kapcsolom a racket, így áramot sem kap.

Olyan állapota amúgy nincs a lednek amikor nem világít kéken a rack bekapcsolt állapotában, hiába áll a merevlemez a tétlenség miatt. Ilyenkor is folyamatosan világít, csak ha felpörög villogni kezd. Persze ha az off-ra tolom a kapcsolót kimegy az áram alóla és a led is kialszik.

A linkelt videóval kapcsolatban. Igen láttam már korábban mielőtt megvettem a racket, kb az egyetlen videó a youtube-on a termékről. :N Így engem is meglepett a micro-b csatlakozó. Illetve a videón még on/off gomb se található a racken. Ezen már ez is van és nagyon praktikus is mivel ha leválasztottam win-ben a hdd-t csak kikapcsolom és újra be és ismét felismeri. Így nem kell a kábelt ki be dugdosni ha mégis megint használnám.
Kisebb változás még a videóhoz képest, hogy a kék helyett fekete USB kábel jár hozzá, ez jobban illik a házhoz.
Illetve még egy dologra felfigyeltem. A belső rögzítőkeret végére belülre ahol a csatlakozók kifutnak hátul a házból egy kis átlátszó műanyag lapka van ragasztva. Erre jön rá a nyák, de nem érinti felcsavarozott állapotban. Ennek nem tudom mi szerepe lehet, talán szigetel a nyák és az alu között vagy ezen csúsztatva a nyákot beszerelésnél talán könnyebben beletalál az ember a hátsó alu lemez kivágásaiba a nyákon lévő usb, dc, ki/be kapcsoló gomb kombóval.

A fentebbiek megerősítésére íme egy kép a hátlapról:

(#3092) King Unique válasza Ch4r0n (#3091) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ez a 32 - 60 másodperc tétlenség utáni leállítás azért kicsit kevés. Az se jó, ha a külső rack túl gyakran állítja le és pörgeti fel a lemezt. A legtöbb külső háznál, ha működik az alvó mód, általában 10 perc szokott lenni beállítva, ami pont ideális. Persze ez a modell PID:55AA azonosítós, így szinte akármit be lehet állítani neki. :) De nem kell vele babrálni, csak megemlítettem, hogy ilyen is lehetséges!

Igen, a kép önmagáért beszél, valóban USB 3.0 Micro-B aljzat és csatlakozó található rajta. Csak kicsit furcsállottam először, mert a gyártók általában nem szoktak ekkorát változtatni egyazon modellen belül. Jellemzően az USB 2.0 —► USB 3.0 váltás szokott hozni új dizájnt és csatlakozókat. Illetve más esetekben, ha nagyobbat módosítanak, akkor azt inkább új modellként hozzák forgalomba. De nincs azzal gond, hogy ennél a külső háznál módosítottak, mert nyilván előnyére változott.

Ismételtem köszönöm a hasznos információkat! :R

(#3093) jeni válasza King Unique (#3088) üzenetére


jeni
félisten

Ez még ma elérhető volt most már nem,még a kosárba is betettem,de végül a Logilink lett.

(#3094) batagy válasza jeni (#3093) üzenetére


batagy
őstag

Kitűnő választás a Logilink.
Azért annyit hozzáteszek, csak hogy világos legyen, hogy a Logilink 12.5mm-es vinyókat is fogad, azaz vastagabb mint a normál rack. Emiatt normál méretű vinyóval van egy kis légrés és emiatt a hőátadás talán picit csökken. De ez csak egy elvi észrevétel, a mai vinyók nem nagyon melegednek így nem hiszem hogy ez gondot okoz. Csak a korrektség kedvéért jegyeztem meg.

SZERK: ja igen, napközben még én is néztem, akkor még a Becrux kapható volt az A4teamben. Estére törölték. Kár érte....

[ Szerkesztve ]

(#3095) King Unique válasza jeni (#3093) üzenetére


King Unique
titán

Az elérhetőség itthon folyamatosan változik... volt már a Becrux és más külső ház esetén is készlethiány / nem elérhető státusz, aztán x hét/ hónap múlva megint szerepelt a kínálatban. A Becrux forgalmazása egyes webáruházban lehet véget ért, de pár helyen még kapható és ki tudja mi lesz a közeljövőben? Nem tudom most mi van, de rákeresve pl. még a régi USB 2.0-ás LC-Power külső házak is beszerezhetőek.

Amúgy no problem, mert természetesen a LogiLink UA0115 is nagyon jó választás. Annál meg vsz átálltak már az új típusra és olyan csatlakozósat + vezérlőset fogsz kapni, mint a fórumtárs. Ha mégsem, akkor majd megírhatod.

[ Szerkesztve ]

(#3096) Ch4r0n válasza King Unique (#3092) üzenetére


Ch4r0n
tag

Korrigálnám magam az 1 perces leállás a win10 energiagazdálkodása miatt volt!!!

Az a helyzet, hogy direkt visszaállítottam a kiegyensúlyozott energiasémát alapértelmezettre és azt hittem így tuti a szokásos 20 perces hdd leállást adja meg. Azonban az asus t100 2 in 1 gép esetében olyan agresszív az energiagazdálkodás, hogy a sémában alapértelmezetten 1 perc szerepelt mint később kiderült.

Nem kis fejtörést okozott, hogy egy win regisztri érték 0-ázásával, megjelenjen egyáltalán a másik két energiaséma (teljesítménycentrikus, energiatakarékos), mert ezek teljesen rejtve voltak...! Illetve a beállított kiegyensúlyozottban is a hdd leállítás időtartama is alapból rejtve volt!

Miután ezt feloldottam ha a hdd leállást 1 percről 5 percre raktam akkor a hdd a külső rackbe is 5perc után állt le. Illetve ha a leállítást sohára állítottam akkor tényleg nem állt le a merevlemez a külső rackben se több mint fél óra elteltével sem. Úgy látszik tehát, hogy ezt teljesen a win beállítása határozza meg alapból, nem írja felül a rackben található vezérlés.

A többi dolog helytálló leválasztáskor egyből leáll a merevlemez.

Érdekességként megemlíteném, hogy a Toshiba MK5056GSY hdd-re 95 MB/s sebességgel tudtam másolni az USB3-on nagy videófájlokat a win szerint.
Illetve a hdd leállítás tesztelése során több mint egy órát pörgött a merevlemez folyamatosan és így melegedett 22C-ról 34C-ra a hds szerint. A hds persze nem futott a teszt közben, mert tudom, hogy a futása meggátolhatja a hdd leállítását, így csak az 1 óra elteltével indítottam el és ellenőriztem a hőfokot.

A te felvetésed által, hogy szokatlanul kevés idő után áll le a merevlemez mentem utána a témának, mert én is furcsállottam. Illetve észrevettem, hogy a billentyűzetbe beépített HGST hdd is 1 perc után csendesedik el... Köszönöm a felvetést, így fény derült az igazságra és tudtam korrigálni az előző félrevezető hozzászólásomat. Ha van esetleg lehetőség és jogosultság esetleg törölhetnétek az előző kommentemből a félrevezető bekezdéseket. Elnézést és köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#3097) tomp


tomp
félisten

ICY BOX IB-250StU3-BH hőelvezetése:
A benne lévő Seagate-Samsung 2TB-os vinyó alapjáraton 33fokos.
A mellette lévő műanyag házas WD Elements 41fokos. Oké, hogy az ICY Boxban 3lemezes a vinyó az Elements meg 4 tányéros de akkor is na. Ez durva. :DD

(#3098) jeni


jeni
félisten

Holnap viszem vissza a ma vett LC-25U3-Becruxot.
A betett HDD-t felismeri de nem hajlandó formatálni rövid időn belül. Elindul,de nem áll le,mintha beragadna. Legalább vártam vele közel 15 percet.
A Format leállásnál (szoftveres) a Windows jelez,de maga a Rack nem,csak villog a LED.
Kikapcsoltam a gépet és utána szétszedtem és betettem egy másik HDD-t. Azzal is azt csinálja,tehát maga a Becrux a rossz.
Pedig szép vékony tiszta fémből van. Ez még a Mini B csatis.
A kábele szép hosszú dupla Y kivitelű.
Esetleg gyógyír a kicserélésen kívül?

[ Szerkesztve ]

(#3099) jeni válasza jeni (#3098) üzenetére


jeni
félisten

Érdekes!
Működik a formatálás de olyan mintha kikapcsolnám a gyorsformázást mintha rendes teljes formatálái folyamatot jelöltem volna ki. Hosszú idő után végig megy.

Ez mitől van?

Más eszköznél villámgyorsan megy folyamat.
Fájl átvitelévvel és törlésével nincs gond.
Csak a fránya formatálással van a gondom vele,hogy olyan lasúúúú!
Ez chip hiba?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.