Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3801) Pala válasza King Unique (#3799) üzenetére


Pala
veterán

Szia, köszönöm szépen a részletes választ!

A linkelt Hama tok szerintem nekem megfelelne, nem gond, ha kicsit nagyobb. Számomra fontosabb, hogy kábelestül rendesen beleférjen, mert így akkor egy helyen van minden, ami egybe tartozik. :) Egyébként hordozva alig-alig lesz, inkább csak azért kell, hogy legyen hol tárolni a backup vinyómat.

Közben belefutottam még ebbe, ahogy nézem, méretre szinte majdnem ugyanakkora belül, mint az általad említett Hama.

[ Szerkesztve ]

(#3803) King Unique válasza Pala (#3801) üzenetére


King Unique
titán

Próbáltam benne, de kereszt, illetve hosszirányban kicsit lötyögött, valamint a rögzítőgumi sem szorította le rendesen. Jobb azért, ha stabilabban rögzül a külső HDD. Na persze a kábel az viszonylag kényelmesen elfért egy ekkora tokban. Nem tudom az általad linkelt típus mennyire passzol hozzá, de annál a hosszirányú leszorító talán előnyösebb lehet egy vékonyabb külső ház rögzítésénél.

(#3800) Top cat:
Az árához képest mondhatni elfogadható és korrekt darab. Bár azért akadnak nyilván ennél komolyabb modellek is, amelyek például eleve fémházasak stb. Viszont azok már nem feltétlen ilyen kedvező áron vannak. Az USB-kábel inkább kissé merevnek mondható, mint hajlékonynak. Legalábbis kicsit "be kell törni", mire felveszi az ideális formát. De amúgy ez a legkevesebb, mert nyilván lehet hozzá másikat is használni / venni.

[ Szerkesztve ]

(#3804) metzelder


metzelder
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy ICY BOX IB-268U3-B külső tok, benne 1 TB WD Red (WD10JFCX) winchester. Amikor a laptopra csatlakoztatom, akkor nem látható, viszont eszközkezelőben megtalálható. A hardvert biztonságosan el lehet távolítani, de más semmi. Mi lehet a probléma?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

(#3807) szpali válasza metzelder (#3804) üzenetére


szpali
addikt

Lemezkezelőben látszik csatlakoztatás után valami partíció az eszközön?

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#3808) superg válasza metzelder (#3804) üzenetére


superg
senior tag

1 tipp:MIni tool Partition Wizard programban ,formázd le Primary-ként bár lehet formázás nélkül is át lehet állítani,vagy lehet pont vagy Logical-ként jó

(#3809) King Unique válasza metzelder (#3804) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azért bizonyos alapvető információkat nem ártana megadni:

A fájlkezelőben és a lemezkezelőben megjelenik?
Támogatott fájlrendszer (pl.: NTFS) van rajta?
A szokásos dolgok (tápellátás, USB-kábel, HDD stb.) rendben vannak?
Másik gépen, másik OS alatt is fennáll a probléma? (opcionális)
A HDD-t másik külső házba áttéve is fennáll a probléma? (opcionális)

Ha például a fájlkezelőben nem (rendesen) jelenik meg a külső meghajtó, ellenben a lemezkezelőben látható, akkor ott még lehetnek különféle esetek. A problémás az, amikor például Nem lefoglalt / RAW a lemez. Ilyenkor az adatmentés, újraparticionálás stb. a szokásos eljárás. De érdemes akár máshol is ránézni, mert volt olyan eset, hogy egyeseknél csak egy bizonyos OS alatt fordult ez elő. Ha azonban megjelenik rendesen pl. az NTFS partíció, de valami miatt nem kapott betűjelet, akkor jó esetben nyilván csak egy meghajtóbetűjel-hozzárendelés szükséges.

Illetve, ha csak utóbbi a probléma és csatlakoztatás után máskor sem rendeli hozzá a Windows automatikusan a betűjelet, akkor az automount működését érdemes ellenőrizni. De olyan is volt, akinél ezt a problémát a partíció / fájlrendszer rendbe rakása oldotta meg.

[ Szerkesztve ]

(#3811) kmarci25


kmarci25
veterán

Sziasztok! LC-Power Becrux házhoz pontosan milyen külső táp kell? (Y kábel nem jó, mert a laptopon távol vannak egymástól az usb portok... :U ).

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#3814) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Sziasztok!

SSD-hez keresek valami külső USB3-as rack-et. Ubuntu server rendszer lesz rajta egy SBC-nél, max 120GB, de lehet, hogy veszek egy olcsóbb 30-60GB körüli SSD-t erre a célra.

Buliban hasznos! =]

(#3815) King Unique válasza kmarci25 (#3811) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Olyan külső tápegység kell hozzá, amelynél stimmel a(z):

feszültség (5 V)
áramerősség (≥ 1 A)
DC aljzat és csatlakozó mérete (ø 3,5 / 1,35 mm)
polaritás

Egy korábbi hozzászólásban említett külső ház & tápegység esetében is a fentebb említett paraméterek vannak. Valamint például az eBay-en kapható típusoknál szintén —► [link1] | [link2].

A 3,5"-os külső házaknál szokott szóba kerülni a tápegység polaritása, ami rendszerint pozitív szokott lenni. A 2,5"-os Becrux esetében azonban sem az adatlapján, sem magán a külső házon nincsen ez egyértelműen feltüntetve. Viszont például a fentebb említett Delock megoldásnál elvileg pozitív, tehát valószínűleg ennél is az lehet.

Egyébként kiegészítő / külső tápellátásra egy 2,5"-os külső HDD-nél akkor lehet szükség, ha pl. a laptopon csak USB 2.0 portok vannak. Erről korábban volt szó ebben a topikban is, illetve egy másikban még jobban ki lett fejtve a téma.

Ha az Y-kábeles megoldás technikailag nem kivitelezhető az USB-portok távolsága miatt, illetve nem opció például egy aktív USB hub, akkor akár egy megfelelő méretű USB DC tápkábelt is lehetne venni. Ennél máris nem lenne ilyen probléma, illetve ez esetben a gazdáról (laptop) történne a kiegészítő tápellátás. Ez pedig mondhatni talán általánosabb megoldás, mint a külső tápegység alkalmazása, ami 2,5"-os külső HDD-k esetén amúgy is kissé extrémnek számít.

[ Szerkesztve ]

(#3816) King Unique válasza inf3rno (#3814) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Neked is egy korábbi hozzászólásban említetteket tudnám mondani. A TRIM egyébként általában nem szokott működni USB 3.0-n, bár nemrég volt róla szó, hogy egy külső tesztben érdekes eredmények születtek.

[ Szerkesztve ]

(#3817) inf3rno válasza King Unique (#3816) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Értem, ezek szerint konkrét SSD-hez érdemes választani. Hát egyelőre még bizonytalan, van egy ilyenem: [link], de lehet, hogy veszek helyette egy kisebb 32 vagy 64 gigás SSD-t, ezt meg eladom. A TRIM mennyire életbevágó, függ attól, hogy oprendszer lesz rajta?

Buliban hasznos! =]

(#3818) King Unique válasza inf3rno (#3817) üzenetére


King Unique
titán

A V300 7 mm magas, mint általában a legtöbb 2,5" formátumú SSD. Tehát ez esetben a korábban említettek érvényesek a külső ház méretét illetően.

A TRIM működése nyilván fontos, de én már több mint 1 éve használom enélkül Linux / Windows rendszerek futtatására az alábbi tesztben említett párosítást. Eddig nem volt különösebb gond, de ez persze csak a saját esetem. De amúgy másoknál sem feltétlen volt emiatt a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#3819) inf3rno válasza King Unique (#3818) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Okés, mindjárt elforgatom a monitort, aztán nézek az összefoglalóból valamit. Köszi!

Buliban hasznos! =]

(#3820) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Van ami itthonról is elérhető? Próbáltam az ajánlottakra rákeresni, de árukereső nem nagyon dobott semmit, és az online táblázatban lévő linkek jó része is döglött. Nekem annyi a szempontom, hogy 1TB-t támogasson, ha esetleg később máshoz használnám, USB3, SATA3 és ha lehet fekete legyen. Max 6000-ért gondoltam, de 4000-et érzek reális árnak. Létezik ilyen?

Erről van véleményetek? [link] SSD-nél ugye nem lehet probléma, hogy egy USB-ről megy a táp? Kevés az USB port a kütyün amibe dugom, és nem tudnám kettőbe tenni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#3821) King Unique válasza inf3rno (#3820) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván van, ott vannak a táblázatban. De, mivel itthon ez egyes termékek elérhetősége folyamatosan változik, ezért valóban előfordulhat, hogy némelyiknél (jelenleg) nem ad találatot az árgép. Viszont azért akad egynéhány, ami még megtalálható az itthoni kínálatban.

Az említett típus megfelelhet, de ha 7 mm magas az SSD, akkor érdemes elgondolkodni az ilyen mérethez javasolt külső házakon is. Ellenben, ha később 9,5 mm magas HDD-t is akarsz benne használni, akkor nyilván más a helyzet.

A tápellátást illetően nem említetted mi lesz a gazda, amin használva lesz a külső SSD. De, ha van USB 3.0 port, akkor nyilván nem lesz probléma. Illetve ez a téma nemrég újfent ragozva volt.

[ Szerkesztve ]

(#3822) konyi79


konyi79
addikt

No, visszatekintek ide hozzátok, kb 2 hónap külső ház + SSD tapasztalatokkal. Ha már annyit segítettetek, kicsit bővüljenek a tapasztalatok.

Az első versenyző, Delock 42523 + Samsung 850pro 256GB

Napi szinten használom, többnyire videók hordozására, esetenként erről szerkesztem közvetlenül. Az elején nagyobb file mozgatása közben eldobta magát, de a Jmicron vezérlőre pont ezt a hibát orvosolni van fw update, azóta sose volt vele gond. Bár a HDS szerint megy a TRIM, valójában fene tudja. Tartós, nagyobb terhelésre sem melegszik a kombó. Csatlakozó kicsit mozgós, de nem dobja el piszkálva a csatlakozást.
Ennyit tud laptopomra dugva:

Ez az SSD persze SATA porton sokkal többet tud.

A második versenyző egy noname kínai darab aliról, ami képes az összes méretű M.2 SSD-t befogadni.

Igazából lehetne a Delock logó rajta, ugyanolyan féből készült jól összepakolt darab, hibátlanul csomagolva dupla antisztatikus tasiban+ buborfólia zacskóban küldték, szereléshez mellékelnek csavarhúzót. ASM1351 chip van benne, USB3,1 kompatibilis. Kábel elég stabilan áll benne, mozdítva sem szakad meg a kapcsolat.
Laptopból kiszedett M.2 Sata SSD, egy Sandisk x300s 256GB került bele, amivel ennyit tud:

Eredeti helyén ez is többet tudott, lehet az USB kapu a korlát ezeknél a méréseknél:

Elég stabil egyelőre ez is, tartós terhelésen sem dobja el, sebességet tartja:

Terhelés próbán egész 65 fokig felmelegedett HDS szerint, szóval ez nem olyan hűvös. Viszont kicsi, és gyors adathordozó lett ez is. HDS szerint a TRIM megy itt is, bár jeleztétek már, hogy tévedhet. Az összes írt adatmennyiséget HDS itt nem írja ki.

[ Szerkesztve ]

(#3823) King Unique válasza konyi79 (#3822) üzenetére


King Unique
titán

A szintetikus méréseket érdemes több programmal is elvégezni. A korábbi tesztemben nálam is csak ATTO alatt jöttek ki a szabvány max. értékei. Illetve abban és egy itteni hozzászólásban van infó a TRIM működésének teszteléséről is. Ami engem pl. az ASM1351 vezérlő esetében különösen érdekelne, mivel az alábbi teszt szerint annál elvileg működik. Bár lehet az is feltétele ennek, hogy a külső ház USB 3.1-es portra legyen csatlakoztatva. Illetve akár az USB-chip firmware és egyéb paraméterek is számíthatnak.

Köszönjük az információkat! :R

[ Szerkesztve ]

(#3824) konyi79 válasza King Unique (#3823) üzenetére


konyi79
addikt

Holnap majd rápróbálok, de 3.1 portom nincs.

[ Szerkesztve ]

(#3825) inf3rno válasza King Unique (#3821) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ilyen a gazda: [link], azért kérdeztem rá, hogy vajon ez gond lesz e.

Az SSD 10cm hosszú 7cm széles és 7mm magas. Tervben van még egy ilyen SSD. [link] Igazából azon múlik, hogy kapok e olcsó használt 60 gigás SSD-t vagy sem. Most úgy néz ki, hogy nem.

A 2.5"-os HDD szóba jöhet még később, ha leváltom a szervert SBC-ről mini-ITX-re, és felszabadulnak a rack-ek. Mégiscsak jobban bírja az utazással járó rázkódást, ha valami laptopba valót veszek, mint a 3.5"-os HDD. Egyelőre viszont úgy néz ki, hogy ez olyan 5 év múlva esedékes csak. Persze ez függ az SBC életidejétől is. Szóval itt is van bizonytalanság.

Egyelőre én azt mondom, hogy jó eséllyel ez a két SSD fog megfordulni ebben a rack-ben, és más semmi, szóval erre koncentráljunk.

Közben találtam Captiva Alu-t: [link]. Mivel a 3.5"-os is Captiva és többé-kevésbé elégedett vagyok vele, ezért én inkább erre szavaznék, ha szerintetek is megfelelő lesz ezekhez az SSD-khez. Jó lenne valami olyan oldalt találni, ami megmondja, hogy mennyi tárhelyik jó, meg hogy honnan jön neki a táp.

Buliban hasznos! =]

(#3826) kmarci25 válasza King Unique (#3815) üzenetére


kmarci25
veterán

Nagyon köszönöm a kimerítő választ. :R Android box mellett is fogom használni, ahhoz szinte biztos kell a külső táp, de feltételezem, hogy laptopos filmnézéshez is kéne, mert legutóbb eldobálta (?). DC tápkábelem van otthon, azt tervezem rákötni egy combosabb (2,4 A) töltőre, illetve úton van az aktív hub, de alapból ahhoz sem adnak tápkábelt, csak a lehetőség van ott, hogy betápláljam.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#3827) Klown válasza King Unique (#3815) üzenetére


Klown
aktív tag

Köszönöm a tippet! Vettem egy Becrux-ot és 1 TB-os 5400/128MB-os 2,5"-os Seagate vinyót, s meg vagyok elégedve vele. USB 3-as porton 130MB/sec-kel másolt TC szerint vinyóról gépre. Számomra ez nagyon meggyőző mind a vinyótól, mint a rack-től!

A külső táppal kapcsolatban én is tanácstalan vagyok, mert nem tudom eldönteni, hogy pozitív, vagy negatív polaritású és nincs is rendesen ráírva. (A tüske lenne a pozitív? :F ) Így nem akarom elfüstölni... Pedig ránézésre egy öreg Nokia töltő szerű cucc is jó lehetne hozzá. Sebaj, addig marad az Y kábeles táplálás. Bár USB 3-on gond nélkül ment táp nélkül 1 porton át is.

Üdv: Klown

[ Szerkesztve ]

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

(#3828) Shev acm7


Shev acm7
tag

Sziasztok!
Minimálisan offtopic témám lenne. SSD vásárlása miatt kikerül a laptopomból a benne lévő 320as Seagate Momentus 5400.6, ami nem is lesz nagyon használva rendszeresen külső vinyóként sem, inkább csak backup jellege lesz (tehát a lehető legkevesebbet szeretnék rákölteni). Mennyire indokolt venni hozzá egy 2,5ös racket? Elég esetleg hozzá egy sima usb-sata átalakító? Ha igen, milyen kábelt javasolnátok?

(#3829) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Én közben megrendeltem a Captiva-t. Köszönöm a tippeket!

Buliban hasznos! =]

(#3830) vottokar válasza Shev acm7 (#3828) üzenetére


vottokar
senior tag

Ha nem sürgős, akkor egy ilyen pont jó lesz: [link]
Itt is ajánlott és az általad felsorolt dolgokra használom én is.

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#3832) King Unique válasza inf3rno (#3825) üzenetére


King Unique
titán

Az ilyen mini PC-k, illetve a rajtuk lévő USB-portok rendszerint kicsit karcsúak szoktak lenni tápellátás terén. Ezért az ilyenekhez célszerű 3,5"-os külső HDD-t használni. Vagy, ha mindenképpen valamilyen 2,5"-os megoldás kell, akkor olyan külső házat érdemes venni, amelyen van DC tápbemenet. Erről egyébként pont nemrég volt szó.

De, ha már megrendelted a Captiva külső házat, akkor mindegy. Az amúgy 9,5 mm magas HDD / SSD meghajtókra van szabva, de az alábbi tesztben látható, hogy van hátul szivacs a megtámasztáshoz. Tehát jó esetben talán megfelelően rögzül benne egy 7 mm magas SSD is. Egyébként az előbbi tesztnél egy 1 TB-os HDD van benne, de egy korábbi beszámoló alapján a 2 TB-osat is kezelte.

(#3826) kmarci25:
Ha nem olyan tápegységről van szó, aminek saját DC csatlakozós kábele van, akkor nyilván külön USB-s tápkábellel kell megoldani az összekötést. Egyébként egy laptop már normálisabb gazda hardvernek mondható és annál max. kiegészítő tápellátásra lehet szükség, ha csak USB 2.0 portok vannak rajta. Az adatkapcsolat eldobásának meg azért lehetnek különféle okai. Továbbá egy aktív USB-hubhoz rendszerint szoktak mellékelni adatkábelt. Az nyilván a gazda hardverrel való összekötésre szolgál, a külső HDD-t pedig a hubhoz kell csatlakoztatni a saját kábelével. Illetve ez esetben nem igazán szükséges külön DC tápkábeles megoldással szórakozni, mert maga a hub eleve külső tápról megy, ezért a rajta lévő USB-port áramleadás terén is megfelelőnek mondható. Na meg a Becrux esetében gyárilag Y-kábelt mellékeltek, tehát elég max. annak mindkét végét csatlakoztatni.

[ Szerkesztve ]

(#3833) inf3rno válasza King Unique (#3832) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Hát nem tudom, én 0.5TB-ot olvastam rá több helyen is. Igazából most nem szempont, meg hát majdnem drágább a szállítás. :DDD Szivacsot majd teszek bele pluszban, ha nem lenne elég. :DDD Remélem a táppal nem lesz baja.

Buliban hasznos! =]

(#3835) King Unique válasza Klown (#3827) üzenetére


King Unique
titán

Amúgy maga a külső ház, illetve a benne lévő USB 3.0 chip nyilván többet tud a 130 MB/s értéknél. De 2,5"-os egylemezes megoldással ennél nagyobb adatátviteli sebességet elérni, illetve magát az USB 3.0 szabványt kihajtani nyilván csak SSD-vel lehet. Egyébként ez a sebesség téma nemrég egy tesztben bővebben ki lett fejtve.

Ha külső tápegységet akarsz hozzá használni, akkor azzal kapcsolatban a fentebb említett infókat tudom mondani. Viszont, ha USB 3.0 port van a gazdán és valami normálisabb hardver (PC / laptop), akkor mondhatni nem szükséges a kiegészítő / külső tápellátás. Nekem szintén van egy Becrux külső házam, aminél 1 db USB 3.0 port meghajtja rendesen még a benne lévő 7200 RPM-es HGST merevlemezt is.

(#3833) inf3rno:
Nem tudom hol írták, de mindegy. Amúgy egy korábban tesztelt másik külső háznál pl. 500 GB-os limit volt feltüntetve, ellenben simán kezelt 2 TB-ot is. Szóval az a biztos, ha leteszteli az ember. :D Illetve általában a gyártók is sok esetben aszerint adják meg a limitet, hogy ők akkor éppen mekkora tárolókapacitású HDD-vel tesztelték. Egyébként ez még a firmware-től is függhet, de az újabb USB 3.0 chipeknél általában ok szokott lenni a ≥ 2 TB HDD-k kezelése.

[ Szerkesztve ]

(#3836) inf3rno válasza King Unique (#3835) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Királyság, nincs is jobb, mint a Captiva! :DD

Buliban hasznos! =]

(#3837) konyi79 válasza King Unique (#3823) üzenetére


konyi79
addikt

Na néztem ezt a TRIMcheck-et.
Nem teljesen világos számomra, ezt kétszer kell futtatni, kis késleltetéssel?
Ha igen akkor a teszt alapján egyikkel se megy a TRIM. Se a Delock, se a ASM1351 vezérlőssel. Persze, ez ahogy írtad, már környezetben lehet mást dob. Ezen azért nem pánikolok, talán így adathordozónál kisebb jelentősége van a TRIM-nek. A Delock-ról igaz szoktam vegas-szal ügyködni, de a 850pro meg bírja...
E meghajtó az ASMedia, S a Jmicron
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#3838) konyi79 válasza konyi79 (#3837) üzenetére


konyi79
addikt

Sry, kimaradt a HDS screenshot:

(#3840) King Unique válasza konyi79 (#3837) üzenetére


King Unique
titán

Maga a teszt lényegében csak 1x fut le, de 2x kell elindítani, illetve megnyitni a programot. A második esetben már csak az eredményt jeleníti meg. A screenshotok alapján nálad valóban nem működik egyiknél sem, de mint korábban említve volt, ez lehet függ bizonyos paraméterektől. Egyébként nemrég arról is volt szó, hogy nem feltétlen akkora probléma a TRIM hiánya. Persze nyilván az lenne az ideális, ha USB-n is alapból működne.

Egyébként a HDS S.M.A.R.T. screenshotot mért mellékelted? Annál inkább ez + ez az információ lett volna az érdekes. Viszont a program ez esetben (USB) nem feltétlen jeleníti meg valósan a működést, amiről a korábbi tesztben is volt szó. Az SSDOK meg sajnos nem támogat USB-n csatlakozó drive-okat, szóval marad a TrimCheck. Utóbbit egyébként a külföldi oldalak tesztjeiben is egyre gyakrabban használják az ilyen külső meghajtóknál a TRIM működésének megállapításához.

Köszönöm az infókat! :R

[ Szerkesztve ]

(#3841) konyi79


konyi79
addikt

Egy kis reklám, ha befér:
[link] Ingyen HDS

(#3842) King Unique válasza konyi79 (#3841) üzenetére


King Unique
titán

Elfér akár itt is, bár van külön Program promók topik, ahol jelenleg szintén megtalálható ugyanez. Illetve érdemes az említett topikot folyamatosan nyomon követni, mert rendszeresen szoktak lenni ott a különféle fizetős adatmentő, diagnosztikai, particionáló programoknak ingyenes promói. Ezek pedig egy külső HDD PC-s környezetben történő használatánál nyilván jól jöhetnek. :K

[ Szerkesztve ]

(#3843) konyi79 válasza King Unique (#3842) üzenetére


konyi79
addikt

Azt a topikot nem is ismertem, köszi! :R

(#3844) Klara_


Klara_
őstag

USB A csatlakozoval mi az ami most ajanlott vetel lenne 10ezerig 9,5mm vagy 7mm magassagu HDD-hez?

(#3846) King Unique válasza Klara_ (#3844) üzenetére


King Unique
titán

Például a Delock gyárt Type-A aljzattal szerelt külső házakat 2,5"-os méretben. Illetve a korábban írtak alapján nálad a 42486 mondhatni bevált típus. Az összefoglaló táblázatában és a végén lévő gyártók listájában akad még pár ilyen fizikai interfészes modell. Viszont a legtöbb USB 3.0-s mobil külső házon rendszerint Micro-B, esetleg Mini-B aljzat szokott lenni. Illetve manapság már a Type-C is opció, amelynél pl. a Sharkoon új modellje egész tetszetős.

Továbbá a külső házba kerülő HDD / SSD meghajtó méretével kapcsolatos dolgokat érdemes még megfontolni. Valamint célszerű az egyéb igényeket is tisztázni.

[ Szerkesztve ]

(#3847) Klara_ válasza King Unique (#3846) üzenetére


Klara_
őstag

7k1000 vagy egy uj black menne bele, esetleg regi SSD ha 7mm.
Nem szeretem a microkat instabil, lotyog, serukekeny. A linkelt sharkoont hasznalta mar valaki, van rola tapsztalat? Sajnos 42486ban a csavarok nem fogjak elegge stabilan a nyakot, ki bir lazulni ha sokat van ki-be huzkodva a kabel belole. Tobb ilyen nem kell, kiprobalnek valami masszivabbat.

(#3848) King Unique válasza Klara_ (#3847) üzenetére


King Unique
titán

A fentebb linkeltet csak azért hoztam fel, mert vsz nem lehet rossz, illetve maga a Type-C aljzat is bizonyos dolgokat illetően előnyös. Valamint a megadott limitbe még beleférne az árgép alapján. De konkrét tapasztalat nincsen vele, illetve annyi kis kellemetlenség akad, hogy ennél a gyárilag mellékelt USB-kábel mindkét vége C típusú. Tehát a gazda oldalon (gép) is ilyen port szükséges hozzá, vagy venni kell külön egy Type-C - Type-A kábelt. Továbbá nekem szimpatikusabb, mint a korábbi modell, amelyen Micro-B van.

De nem muszáj ezt választani, csak egy ötlet volt. Illetve USB 3.1-es külső házat sem feltétlen kell venni, pláne ha a gépeden nincsen USB 3.1 port. Elég lehet egy sima USB 3.0-s külső ház is.

[ Szerkesztve ]

(#3849) Klara_ válasza King Unique (#3848) üzenetére


Klara_
őstag

Eleg lenne a sima 3.0 is a DeLockjaim is 6000 kornyeken jarnak, A-s csatlakozoval mas modellbol csak a multiportos DeLockokrol tudok, ami 15 kornyeke. Ez csak 13 itt van C-A atalakito is a pakkban viszotn mar ez is duplazasa az amugy sem olcso tesonak. A 42486-al semmi gond nem lenne, de amelyik sokat van dugdosva (napi 4-5) ott erezhetoen nem birja a 2 picurka csavar a harzban tartani a muanyagot amin a nyak van, ha esztetikusan korbe ragasztom plusz merevites gyanant avval sem erek el sokat, mert a szelen van a duglaj, amit igy is feszeget a kabel levalasztasa. Amig nem voltak ilyen inteziv hasznalatban ez nem tunt fel. Az altalad linkelt es az uj DeLock is mar a fem hazba csavarozza a nyakot, ez azert szimpatikusabbanak tunik.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.