Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3702) jackal79


jackal79
aktív tag

Sziasztok! 2,5" külső HDD házat szeretnék ebay-ről rendelni. Melyiket ajánlanátok? Nagyon sok van, nem szeretnék mellényúlni. Köszönöm!

(#3703) jackal79


jackal79
aktív tag

Ez milyen lehet?
http://www.ebay.com/itm/USB-3-0-2-5inch-IDE-Sata-Hard-Drive-Disk-HDD-External-Case-Enclosure-Box-Black-/351732982182?hash=item51e4eb61a6:g:LNUAAOSwZJlXNakS
Routerre kötve letöltésre és tv-re kötve filmnézésre lenne használva. Esetleg ezekre a célokra tudnátok ajánlani vmit? Köszi!

(#3704) King Unique válasza ThePoweR (#3701) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Elég vegyes ez a lista, vannak benne 7 | 9,5 mm-es meghajtókra szabott külső házak, aztán egy natúr SSD (!), valamint egy ütésálló külső rack stb. Utóbbit illetően az SP tudtommal hivatalosan nem gyárt külső házakat és az A30 egy kompakt, ütésálló külső HDD. Tehát lehet szétszedték és külön árulják a "tokot". De, ha ütésálló külső rack kell, akkor pl. az LC-Power és a RaidSonic is készít ilyeneket.

Továbbá azokkal a külső házakkal van tapasztalat, amelyek valamilyen formában az összefoglalóban is szerepelnek. Nem muszáj azok közül választani, de az egyéb típusokhoz értelemszerűen túl sokat nem nagyon lehet hozzáfűzni. Márpedig a listádban vannak ilyenek is. Egyébként, ha a 2,5"-os HDD normál méretű (9,5 mm), akkor a fenti listából a slim (7 mm) külső házak nyilván nem jöhetnek szóba. Valamint inkább az igényeket kellett volna részletesen leírni és akkor azok alapján lehetne szelektálni.

[ Szerkesztve ]

(#3705) King Unique válasza jackal79 (#3702) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Alapvetően azt tudnám mondani, amit a másik kérdezőnek is. Vagyis, hogy ott az összefoglaló, amelyben van említés pl. az eBay-es külső házakról is mind a táblázatban, mind a tesztekben. Illetve legutóbb ezen típusok szakértője pont ajánlott is egyet. Persze nem kötelező ezek közül választani, de az egyéb típusokkal nincsen tapasztalat.

Továbbá a router és a TV eleve az ún. másodlagos hardveres / szoftveres környezetbe tartozik a támogatás szempontjából. Az ilyeneknél pedig nem feltétlen garantálható ugyanaz a működés és kompatibilitás, amely az elsődleges környezetben. Ez a téma a másik topikban is rendre előkerül. Illetve, hogy az adott készülékekkel pontosan melyik külső házak / kompakt külső HDD-k működnek megfelelően, az ügyben mindig célszerű azok topikjaiban (is) érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#3706) jackal79 válasza King Unique (#3705) üzenetére


jackal79
aktív tag

Szia! Köszönöm a segítséget! Tudnál olyant ajánlani, ami megfelelne az elvárásaimnak?

(#3707) King Unique válasza jackal79 (#3706) üzenetére


King Unique
titán

Amit a kolléga ajánlott az eBay-ről, az egy SATA-s notebook merevlemezhez nyilván jó. De a másodlagos környezetben történő használatot illetően nem tudok biztosat mondani, azzal kapcsolatban a készülékek topikjaiban célszerű érdeklődni. Jó esetben egyébként utóbbinál is ok lehet, de ezt nem lehet olyan bizonyossággal kijelenteni, mint az elsődleges környezetben történő használatnál.

[ Szerkesztve ]

(#3708) jackal79 válasza King Unique (#3707) üzenetére


jackal79
aktív tag

Értem. És a magyar webshopokban találni olyat, ami ezeket tudja?

(#3709) King Unique válasza jackal79 (#3708) üzenetére


King Unique
titán

Ha ezen és az egyéb hasonló paraméterekre célzol, akkor az összefoglaló táblázatában meg van adva, hogy melyik külső rack mit támogat. Illetve az ott feltüntetett külső házak általában itthon is kaphatók, az online táblázatban ott vannak az árgépes linkek is. Na persze egyik-másik modell itthoni elérhetősége folyamatosan változhat, szóval ezzel számolni kell!

A másodlagos környezettel, illetve az említett készülékekkel kapcsolatos dolgokat pedig fentebb kifejtettem. Ahhoz egyebet nem tudok hozzáfűzni. De, ha esetleg megadod a router és a TV pontos típusát és szoftveres paramétereit, akkor talán valaki tud biztosat mondani, aki olyanokhoz használ külső HDD-t. Vagy, ha itt mégsem, akkor talán majd a topikjaikban igen.

[ Szerkesztve ]

(#3710) jackal79 válasza King Unique (#3709) üzenetére


jackal79
aktív tag

Azt hittem a rack vásárlás lesz a legegyszerűbb, de kezdek rájönni, hogy ez a legbonyolultabb :)
Kellett vennem egy routert, amin tudom használni a transmissiont, ez meg van. Van egy leselejtezett laptopom, gondoltam kiveszem a HDD-t, belerakom egy rack-be és kész... Erre a rack vásárlásnál teljesen elbizonytalanodtam.
Egyébként a router egy TP-LINK tl-wr1043nd, amin openwrt fut, a tv meg Samsung.

(#3711) jackal79


jackal79
aktív tag

Sziasztok! Leszűkítettem a listát:

[link]

[link]

Szerintetek melyik a megbízhatóbb?

(#3712) King Unique válasza jackal79 (#3711) üzenetére


King Unique
titán

Az összefoglalóban van mindkettőről beszámoló. Amúgy hasonlók például a bennük lévő JMicron chip, a fémházas kivitel, a tool-free szerelés és a HDD belső rögzítése, valamint a különféle leállítási funkciók működése terén. Viszont utóbbival, illetve a HDS működésével kapcsolatban volt némi panasz az egyiknél. Bár itt azért számíthat a hardveres / szoftveres környezet is, illetve a programnak mindig a legújabb (stabil) verzióját célszerű használni.

Egyébként a fentebb említett vásárlás általában egyszerű és sima ügy, legalábbis ha a normál környezetben akarjuk használni a külső házat. Viszont esetedben pont a másodlagos környezet bonyolítja meg a dolgot. A TV-s példákról a másik topikban már volt szó, de az itteniben is akadtak korábban pl. routeres esetek. Tehát nem győzöm ismételni magamat, hogy jó lenne először azoknak a topikjaiban érdeklődni ez ügyben. Mert én speciel most nem fogom külön kinyomozni, hogy melyik készülék milyen paraméterű külső házakat kezel / nem kezel megfelelően.

[ Szerkesztve ]

(#3713) ThePoweR válasza King Unique (#3704) üzenetére


ThePoweR
senior tag

Hali

Az SSD benn maradt a kosárban véletlenül. Max 5k-ért kellene egy USB 3.0 külső tok laptop vinyónak. SSD-re lesz cserélve és így a HDD-t egy tokban használnám. Azok elérhetőek iponon 5k alatt amiket linkeltem. Elérhető = nem kell várni a beérkezésére.

Köszi!

Üdv,
Dave

(#3714) King Unique válasza ThePoweR (#3713) üzenetére


King Unique
titán

A korábbi listából, amely típusok szerepelnek az itteni összefoglalóban is, azok között lehet szelektálni pl. az ár és az egyéni igények alapján. Ha konkrétabb ajánlás kell, akkor meg nem ártana megadni azokat a bizonyos igényeket, illetve az azokhoz kapcsolódó paramétereket. Viszont ez újfent nem történt meg, én meg speciel nem tudom és nem is fogom kitalálni, hogy másnak pontosan milyen külső ház kell. Továbbá, ha olyan modellt akar valaki választani, amivel itt nincsen tapasztalat, akkor ahhoz értelemszerűen sok mindent nem lehet hozzáfűzni.

[ Szerkesztve ]

(#3715) Barbarroja


Barbarroja
csendes tag

Sziasztok!

Most találtam erre a fórumra, mert én is külső tokot kerestem a 2.5"-es vinyómnak mac minihez, de ha már itt vagyok megkérdezem, nem tudjátok-e miért van az, hogy a mostani ADATA HV610 Media rackkem amióta megvan mindig leszakad a gépről, ahogy kicsit megmozdulnak hátúl a kábelek, pl kihúzom a telefontöltőmet az usb portból. Most ezért akarok újjat venni, illetve már vettem is egy APPROX appHDD10B-t, de most küldöm vissza, mert fel sem ismeri a gépem a vinyót ebben a tokban, pedig ha másikba teszem akkor simán. Late 2012-esem van, támogatja az USB 3.0-át, azzal nem lehet gond. Az ADATA is 3-as. Mondjuk annyi különbség van, hogy az ADATA a tokba ilyen laposvégű cuccal kapcsolódik, míg az APPROX usb-usb mindkét végén. Nem tudom annak van e jelentősége. Összességében tudnátok valamit ajánlani a gépemhez, ami tukó működik? Előre is köszi!

A pénznek nincs szaga, csak annak, akinek nincs!

(#3716) King Unique válasza Barbarroja (#3715) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azt megfigyeltem, hogy némelyik USB-kábel Type-A végű csatlakozója szorosabban illeszkedik a gazda (gép) oldali aljzatba, míg a másiké kevésbé. Ez vsz a méretbeli eltérések miatt lehet, amit előidézhet pl. a sokszori csatlakoztatás miatti kopás, vagy esetleg a szabvány ellenére mégis előfordulnak apróbb eltérések az egyes csatlakozók és aljzatok méreteinél. A passzosan illeszkedő kábel jól tolerálja a mozgatást, míg a másiknál a legkisebb elmozdításkor már megszakad az adatkapcsolat. Ezért amelyiknél kell, ott általában kicserélem a kábeleket. Viszont, ha az eszköz oldali csatlakozásnál van a probléma, mert pl. a külső HDD-n lévő aljzat lötyög / levált a PCB-ről, akkor az szívás...Olyankor nem feltétlen érdemes a forrasztással és egyebekkel vesződni, célszerűbb inkább egy új külső házat venni.

Nem tudom az említett külső ház esetedben mért nem működött, de konkrétumok híján nem nagyon lehet rá mit mondani, max. találgatni. Amúgy Machez, illetve a macOS alatti használathoz általában nem szükséges semmilyen olyan paraméter, amely speciális külső házat igényelne. Tehát az itteni összefoglalóból választhatók azok a modellek is, amelyeket egyébként windowsos környezethez venne az ember. Korábban egy Mac user pl. az alábbi típust vette. De, ha valaki nagyon akarja, akkor dizájn és egyebek terén lehet ragozni a dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#3717) Minstrel


Minstrel
senior tag

Az lehetséges, hogy régebbi HDD miatt nincs meg az USB 3.0 sebesség egy külső házzal? Vettem ilyen olcsó cuccot az emag-ról [link] de egy [HITACHI HTS541040G9SA00] HDD-vel csak az USB2.0 sebességeket hozza, több gépen is kipróbálva. Vagy a SATA1 csatlakozó ennyit tud?

[ Szerkesztve ]

(#3718) atees


atees
őstag

Sziasztok!
Adott egy WD GREEN 2TB WD20NPVX hdd, mivel 15mm a vastagsága, nem nagyon találok külső usb 3.0-ás házat hozzá, az összefoglalóban találtam egyet. chieftec ceb 7025s, ez nem olcsó, ennél olcsóbb megoldás lehetséges amibe bele tudom rakni?
Köszi a választ!

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#3719) szpali válasza Minstrel (#3717) üzenetére


szpali
addikt

Az USB2 elméleti maximum sebessége 480Mbit/s ami kb 60Mbájt/s körül lehet, de nekem általában 40el szokott ketyegni. A SATA1-nek 1,5Gbit/s az emléleti maximuma,ami 8al osztva kb ~180Mbájt/s lenne, de nem igazán tudok olyan 2,5"-es HDD-t, ami ezt ki tudná szolgálni. :N

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#3720) Minstrel válasza szpali (#3719) üzenetére


Minstrel
senior tag

Ezt én is számolgattam, de mondom hátha nem tudok valamiről. :) Ezek szerint valami gáz lehet a házzal.

(#3721) King Unique válasza Minstrel (#3717) üzenetére


King Unique
titán

A HDD az oka, ugyanis ezek a SATA I-es, kis adatsűrűségű notebook merevlemezek eleve tetű lassúak. Korábban egy másik topikban volt erről szó. Egyébként az említett típus ráadásul csak 40 GB-os és ez alapján egy 50 GB-os tányér van benne, ami mondhatni nem túl acélos...

Amúgy ezen külső házról eddig még én sem nagyon hallottam, de a gyártó oldala alapján készítenek többfélét is. Ha esetleg meg tudnál adni róla néhány infót (táblázat szerint), azt megköszönnénk.

(#3719) szpali:
Azért nem ennyire egyszerű a helyzet, ahogyan például a különféle USB szabványoknál is részletezve volt. Amúgy SATA I-nél az elméleti effektív érték = 150 MB/s, de ez a gyakorlatban jellemzően valamivel kevesebb, ahogyan például SATA II/III esetében is.

[ Szerkesztve ]

(#3723) King Unique válasza atees (#3718) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az összefoglalóban akad pár darab ilyenekből, de ha a végén lévő gyártók listáját átnézed, akkor ott még többet találni. Viszont a 15 mm-es HDD-t kezelő külső házak általában valamivel drágábbak a normál (9,5 mm) méretre szabott típusoknál. Amúgy megfelelhet az általad említett modell is, amelyről az összefoglalóban találni tesztet stb. Illetve nekem egy IB-250StU3+BH15 van, amely szintén ok lehet. Bár a LED-ek kicsit erős fényűek rajta, illetve a 8 + 2 db csavar miatt a szerelése kissé körülményes. Egyébként az árát elnézve nem sokkal olcsóbb ez sem, mint a másik. Illetve előbbinél figyelni kell a pontos modellszámra, mert többfélét is forgalmaznak, amelyeknél eleve eltérő a méret.

[ Szerkesztve ]

(#3724) atees


atees
őstag

King Unique

Találtam egy ilyet ezt a gyártót jónak mondják és ez elég jó ár most.

Még sem mert a leírásban meg csak 9,5mm-t írnak..

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#3725) atees válasza King Unique (#3723) üzenetére


atees
őstag

Hát most végig néztem elég sok mindent, de sajnos, ez a tok méret 6-7 ezer Ft alatt nem áll meg.
Köszi az infókat!

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#3726) King Unique válasza atees (#3724) üzenetére


King Unique
titán

A gyártó oldalán is fent van, hogy ez a külső ház csak 7 / 9,5 mm magas meghajtót kezel. Sőt, első ránézésre a kínálatukban nem is nagyon találni olyat, amelyikbe egy 15 mm magas beleférne.

[ Szerkesztve ]

(#3727) atees válasza King Unique (#3726) üzenetére


atees
őstag

Igen közben rájöttem én is. Emagon ingyen postával 7400 a chieftec asszem ő lesz a nyerő. Sajnos mielőtt megvettem a hdd-t ilyennek néztem utána, hogy ilyen magas hdd is van.

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#3728) batagy válasza Minstrel (#3717) üzenetére


batagy
őstag

Így van, ahogy King említette, ezek a régi notivinyók ennyit tudtak.
A HDD lassú, nem a rack.

(#3729) Top cat válasza Minstrel (#3717) üzenetére


Top cat
őstag

Minőségre milyennek ítéled a rack-et ?
Mert az egyik hozzászóló nagyon nem ajánlja.

(#3730) Minstrel válasza Top cat (#3729) üzenetére


Minstrel
senior tag

Egész jó ennyiért és nem patentoknak kell összetartaniuk, adtak hozzá 4db csavart csak a kolléga biztos nem vette észre. Rendesen besüllyednek a csavarfejek és lehet ragasztani rájuk gumitalpakat, hogy ne csúszkáljon az asztalon, ezeket is adták hozzá. Holnap teszek bele egy újabb HDD-t és kipróbálom azzal a sebességét és csinálok pár képet is.

(#3731) alfiboy


alfiboy
aktív tag

Sziasztok!

2 db LogiLink UA0115 külső ház FW-t frissítenék, de a következő hibába botlom:

More configban bármit is bejelölök, akkor error üzenetett kapok. Amennyiben a Idle Timer kikapcsolási időhosszát is megadnám manuálisan, akkor ismét error az üzenet.

FW verziók:

UASP1_140509A18200
ASMedia.1153e.NoName.Device

Mindkettő háznál:

Nyákon ez áll konkrétan: U32M-ASM1153E-V1.4 2015-09-16
MP Toolban: PID: 55AA, FW version: 131030a12f00
Device info: mindenhol "x" az Idle Timer: Never
UASP Support és az Enable is: YES

[ Szerkesztve ]

...

(#3734) King Unique válasza alfiboy (#3731) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Arról egy korábbi tesztben is volt szó, hogy az újabb MP Tool verziók már nem nagyon engednek belenyúlni a More Config beállításaiba. Azt a régebbi ASM1051-es chipek, illetve az 1.10-es MP Tool esetében lehetett inkább babrálni. Az újak max. az összefoglalóban is említett azonosítókat engedik átírni, illetve esetleg másik INI fájlt betallózni. Valamint ezeknél a Device Info O/X értékei sem feltétlen mindig a tényleges állapotot mutatják.

Az látszik, hogy esetedben jelenleg régebbi firmware van rajtuk. Viszont, ha nincs a működésükkel probléma, akkor nem muszáj piszkálni a firmware-t. De, ha xy okok miatt mindenképpen frissíteni akarod, akkor az említett 2 oldalon lévő újabb verziókra meg lehet próbálni. Viszont ezeknél gyárilag kikapcsolt alvó / 10 perc utáni alvó mód opciók vannak csak. Az ezen oldalon lévő firmware verziókban ugyan van többféle INI fájl is, de általában csak az előbb említett 2 érték szokott működni. Illetve az ASM1153-as chipeknél már nincs is v0.6 (30 perc), mint az ASM1053-as típusok esetében.

[ Szerkesztve ]

(#3735) alfiboy válasza King Unique (#3734) üzenetére


alfiboy
aktív tag

Így már értem.
:R

Következők zavartak, ezért próbálkoztam egy frissítéssel:

• Windows 8.1 és Windows 10 alatt nem állítja le a merevlemezt hardver biztonságos eltávolításakor, LED sem alszik ki.
• Alvó mód inaktivitásban (kb. 10 - 15 perc) nem működik egyik rendszeren sem.
• Alvó mód a gépet alvóba rakva, lemez nem áll le, LED nem alszik ki, egyik rendszeren sem.

Sikeres frissítés után fentiek működnek, viszont a led nem alszik ki. Kivétel a hardver biztonságos eltávolítása, ahol még a led is kialszik.
Computerbase és a Plugable oldalán található FW-vel Ok, de a More configban semmit nem enged módosítani, bár így nincs is rá szükség.

...

(#3737) King Unique válasza alfiboy (#3735) üzenetére


King Unique
titán

Érdekes, mert akik eddig vettek ilyen külső házat, azoknál rendszerint működtek a különféle leállítási funkciók. Illetve az egyik fórumtárs esetében is pont olyan firmware volt rajta, mint a tieden.

Windows alatt ehhez néha szükség lehet a registry megpiszkálására.
Az alvó mód működését megint befolyásolhatják bizonyos dolgok.
Ennek viszont működnie kellene, ha támogatja a firmware.

De mindegy, az a lényeg, hogy a firmware frissítése megoldotta. :)

Az, hogy kialszik a LED, vagy nem, az már részletkérdés. Amúgy ezért jók ezek a PID: 55AA azonosítós ASMedia chipes külső házak, mert az ilyen problémákat is meg lehet oldani. Amit fentebb említettem, annál már nincs ilyen lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#3738) nootalking


nootalking
csendes tag

Kedves Expertek!

SSD-hez keresek egy megbízható külső házat, ami USB 3-as legalább és fém házzal rendelkezik.
Van esetleg ajánlott eszköz?

Köszönöm

(#3739) szpali válasza nootalking (#3738) üzenetére


szpali
addikt

Az összedoglalóban elég sokat találhatsz :K

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#3740) Minstrel


Minstrel
senior tag

SSK SHE088

Banggood oldalán van még pár plusz infó [link]

Képek: [link]

Műanyag ház, középen a két patent fogja össze, négy sarkán csavarok, de azok csak a házat fogják, a merevlemezt két pöcök tartja a helyén és a panel amit ki kell csavarozni, nem lehet rátolni a lemezt a helyén.

Most beletettem egy WD Scorpio Blue WD3200BEVT 320GB lemezt, de ezzel is csak USB2.0 sebességeket hoz, pedig ez azért nem olyan régi már, azt hittem megy vele az USB3.0, újabbal sajnos nem tudom kipróbálni egyelőre. HD Sentinel felismeri, kiírja a hőmérsékletet és a SMART adatokat is.

(#3741) King Unique válasza nootalking (#3738) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ezen kérdésre szintén azt tudnám válaszolni, amit nemrég egy hasonlóra. Az SSD pontos típusa ugyan nem lett megadva, de gondolom normál méretű (2,5") modellről lehet szó. Azoknál egy fontos paraméter lehet pl. a magasság, de erről a korábbi válaszokban is volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#3742) King Unique válasza Minstrel (#3740) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Mondjuk azért jó lenne valami mérés arról, hogy pontosan mit is jelent ez az USB 2.0 sebesség. Illetve egy másik topikban javasoltakat esetedben is érdemes lenne átnézni. Amúgy a külső házban lévő USB 3.0 chip bár elég egzotikus, de azért az USB 2.0 sebességénél nyilván többet kellene tudnia.

Egyébként a WD3200BEVT megint nem egy gyors merevlemez, ami a korábban említett tesztben is látszik. Ott SATA-n max. ~ 60-70 MB/s szekvenciális értékeket tudott, amit nyilván USB 3.0-n is hoznia kellene. Amúgy neked is pontosan ugyanolyan (00A0RT0) modelled van, illetve ez alapján egy 320 GB-os adattányér van benne. Nekem szintén van egy régi, 160 GB-os tányérokkal szerelt WD2500BEVS notebook merevlemezem, amely max. 50-60 MB/s szekvenciális értékeket tud USB 3.0-n. Tehát ez szintén nem mondható gyorsnak. Illetve arról már a korábbi válaszban is volt szó, hogy az USB 3.0 maximális sebessége eleve csak SSD-vel használható ki. Vagyis egy ilyen 2,5"-os külső háznál egy HDD alapból korlátozza a sebességet. De lehetne úgy is fogalmazni, hogy maga a HDD sebessége fogja meghatározni.

Köszönjük a beszámolót! :R

[ Szerkesztve ]

(#3743) nootalking válasza King Unique (#3741) üzenetére


nootalking
csendes tag

Köszönöm, ennek megfelelően választok. :C

(#3744) Minstrel válasza King Unique (#3742) üzenetére


Minstrel
senior tag

Itt van két mérés, mindegyik hátlapi USB 3 portban.

Cserélgettem a kábeleket is, de ugyanazok az eredmények.

(#3745) ruti válasza King Unique (#3742) üzenetére


ruti
Közösségépítő

üdv mindenkinek, buék,

pont most akartam képeket közölni nektek erről az SSK SHE088 csodáról, de Minstrel kolléga ezt már megtette.
nem magamnak rendeltem, hanem egy kollégát bíztattam fel rá ;] , mert kíváncsi voltam, mit tud 1.7xx Ft-ért, ingyen házhozszállítva. (mondjuk nem lett volna nagy kockázati befektetés :))
ha nem lesz mérési eredményetek Minstrel-től, elkérem tesztelésre a kollégámtól és megmérem egy hasonló nem mai WD Blue-val és egy új SSD-vel, mit mutat U3-on, és esetleg egy rendes kábellel is, bár vastagságra és hosszra a hozzá kapott is rendben van :)
első kézbevételre a csavarokat érzem gyenge pontnak, de aki nem bontogatja, annak ez nem szempont
valamint a rádugott hdd hátsó megtámasztásához nincs adtak semmit

szerk.: mire megírtam, itt is az eredmény :))

[ Szerkesztve ]

Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>

(#3746) superg válasza Minstrel (#3744) üzenetére


superg
senior tag

Hát nagyon usb 2.0 -nak néz ki.Egyébként alvó poziciót felveszi 5-10 perc tétlenség után vagy folyamatosan pörgeti?

(#3747) Minstrel válasza superg (#3746) üzenetére


Minstrel
senior tag

Vártam most 15-20 percet, de ugyanúgy érezni, hogy pörög, szóval szerintem ez nem áll le. MyBook le szokott, szóval nem hiszem, hogy valami alkalmazás tartaná ébren.

Amúgy annyira nem zavar, hogy lassú, főleg ennyiért, csak már volt két USB2.0-ás házam, gondoltam gyorsulunk kicsit, de nem jött össze. :)

(#3748) superg válasza Minstrel (#3747) üzenetére


superg
senior tag

Ennyiért,végülis várható amit tud.Vegyél Captivát ha nem elég.Most vettem egy Mantisteket ebayről 2200 ft ért.Azt kell modjam nem rossz egyáltalán főleg ennyiért,de a ház miatt amíg Captiva is kapható kb ennyiért ,az a nyerő.

(#3749) King Unique válasza Minstrel (#3744) üzenetére


King Unique
titán

A mérés alapján valóban USB 2.0 sebességnek néz ki. Viszont azt már korábban, illetve a másik topikban is említettem, hogy több paraméter is befolyásolhatja az adatátviteli sebességet. Mindkét külső meghajtónál látszik, hogy nagyobb mennyiségű adat van rajtuk. A CDM, ATTO stb. ilyenkor már nem nagyon fogják a gyári értékeket adni, ami pl. az alábbi tesztben is látható. Illetve a 85 MB/s értéknél nyilván az 500 GB-os M3 Portable is azért többet tud üresen / kevés adattal. Én ilyenkor éppen ezért szoktam pl. a HD Tune programmal letesztelni a sebességet, amely még a jobban telemásolt drive-ok esetében is a gyárihoz közelítő értékeket mutatja. Legalábbis olvasásnál igen, mert az írást csak particionálatlan lemezen engedi tesztelni.

Továbbá, ha már ténylegesen a fentebb említett USB 3.0 chip van benne, akkor annak nyilván USB 3.0 sebességet kellene produkálnia. Ez nem úgy működik, hogy csak USB 2.0 szintet tud. Ha utóbbi a helyzet, akkor annak márpedig van valami oka. Illetve a működés függhet pl. az adott hardveres / szoftveres környezettől. Valamint azt is meg lehetne nézni, hogy milyen módban kapcsolódik a külső rack az OS-hez, amiről korábban szintén volt szó. Ha valami miatt pl. csak H (Hi-Speed), akkor az nyilván megmagyarázná az USB 2.0-s értékeket.

[ Szerkesztve ]

(#3750) King Unique válasza ruti (#3745) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nyugodtan jöhet erről a külső házról még egy beszámoló / teszt, illetve eddig is voltak olyan modellek, amelyekről több készült. Valamint nyilván hasznos infó lenne, hogy abban milyen USB-chip van, mit tud egy másik hardveres / szoftveres környezetben stb. Mert például ezt a sebesség dolgot azért jó lenne tisztázni. A mérésnél a lassú HDD akár el is hagyható és inkább SSD-vel kellene letesztelni. Ha ugyanaz a chip (NS1066) van benne, amely fentebb lett említve a mostani példánynál, akkor az az adatlapja alapján csak SATA II (3 Gbps) alapú és az UASP adatátviteli módot sem támogatja. Tehát, ha a szabvány maximumát nem is fogja hozni, de egy kellően gyors SSD-vel elvileg BOT módban is ki lehetne hajtani rendesen. Így pedig kiderülne, hogy mit tud valójában USB 3.0-n. Valamint akár még a TRIM működését is meg lehetne nézni. Az imént említettekhez találsz információkat az alábbi tesztben.

Előre is köszönöm és viszont kívánom! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.