Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3784) King Unique válasza znpu (#3782) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Arról nemrég volt szó, hogy az alvó mód és a leválasztás utáni leállítás függhet bizonyos dolgoktól. Illetve például egy csak USB-ről működő 2,5"-os külső háznak, valamint a benne lévő HDD-nek nyilván ki kell kapcsolnia a gép leállításakor. Viszont egy külső tápos megoldásnak már nem feltétlen. Amúgy például neki is ugyanilyen külső háza van, de az elmondottak alapján nála sem működtek a különféle leállítási funkciók.

Az USB 3.1-es ASMedia chipekhez kevésbé találni még külső firmware-t, bár az összefoglalóban is említett station-drivers oldalán már van az ASM1351-hez. De neked ugye másfajta (ASM1352R) van, amihez ez nyilván nem jó. Illetve ennél például az sem ismert, hogy maga a firmware támogatja-e az alvó módot stb. Ami azért fontos, mert már az újabb ASMedia USB 3.0 chipek esetén is az alábbi a helyzet. Egyébként ebben az USB 3.1-es firmware pakkban egy új MPTool verzió van, nevezetesen a 2.2.0.0. Gondolom ezen chipekhez már az, illetve mindenképpen egy újabb MPTool javasolt. Bár a fórumtársnál a 2.0.4-es is felismerte és kiolvasta az adatokat, de egy komplett frissítés azért már kényesebb dolog. Nála amúgy PID: 55AA azonosítós a külső rack, tehát maga a firmware frissítése elvileg működhet.

Egyébként az ilyen, nem a gyártó által biztosított külső firmware-ekkel amúgy is óvatosnak kell lenni, illetve csak saját felelősségre szabad velük próbálkozni! Továbbá én a helyedben rákérdeznék a külső rack gyártójánál is az említett problémára. Volt akinek korábban más külső házak kapcsán küldtek firmware-t, adtak különféle tanácsokat stb. Egy próbát mindenképpen megér!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.