Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3501) nagypasztor


nagypasztor
tag

Sziasztok!
A thermaltake muse 5g-ről mi a véleményetek?

Szeretnék egy olyan tokot, ami 3.0-ás, Sata III-at is kezel és leállítja a lemezt leválasztáskor. Gyűjtsek még inkább egy kis pénzt, és vegyek valami ajánlottat a fentiekből? Köszönöm a választ!

(#3502) King Unique válasza nagypasztor (#3501) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ezzel a modellel nincs különösebb tapasztalat, max. korábban említve volt egy hozzászólásban. Ha bővebb infó kell róla, akkor a fórumtársnál tudsz érdeklődni.

A magam részéről sokat nem tudok hozzáfűzni. Bár ezen videó alapján látszik, hogy nemcsak kívül, hanem belül is csavaros rögzítési lehetőség van, ami mindenképpen előnyös. Szépek a szálcsiszolt alumínium fedlapok, a hátulján lévő szellőzőrács sem hülyeség, valamint a mellékelt USB 3.0 Y kábel is hasznos lehet. Viszont, hogy milyen USB chip van benne, leválasztáskor leáll-e a merevlemez, arról nincs infó. Ezt szintén majd a fórumtárstól kell megérdeklődni. Amúgy ilyen árkategóriában, vagy akár még olcsóbban az összefoglalóban is akad olyan külső rack, ami a kívánalmaknak megfelelhet. Illetve az ottani táblázatban egyértelműen fel van tüntetve az egyes típusoknál többek között a leválasztás utáni leállítás is.

[ Szerkesztve ]

(#3503) nagypasztor válasza King Unique (#3502) üzenetére


nagypasztor
tag

Köszi a választ. Sajnos a fórumtárs 3 hete nem volt aktív, így nem váárnék rá, de egy kis kutakodás után az amazon hozzászólásaiban valaki azt írta, hogy ASMedia ASM1053 chip van benne. Viszont nem igazán dicsérik, ha jól értelmezem. [link]

Sajnos a keret most postával együtt 4 ezer rá, de az usb hármasok postával már bőven fölöttük vannak, kivéve ezt.

(#3504) King Unique válasza nagypasztor (#3503) üzenetére


King Unique
titán

Hát igen, minden azért abban a videóban sem látszik, ezért jobb a személyes tapasztalat. Amúgy az ilyen oldalakon pró / kontra általában mindig akad, mert nem mindenki azonos szempontok alapján értékel. Viszont ennél tényleg többen is említik, hogy a belső rögzítőcsavarok kicsit kiállnak és emiatt nehezen mozgatható rajta az alsó fedlap. Illetve említ valaki egyéb illeszkedési problémákat is. Másnak az USB kábellel, illetve a csatlakozó és aljzat nem megfelelő illeszkedésével volt gondja, ha jól vettem ki.

Viszont ezek az értékelések régebbiek és lehet azóta már finomított az újonnan gyártott daraboknál itt-ott a gyártó. Valamint az sem biztos, hogy most ASM1053 chip van benne és a leállítás, illetve a PID azonosító sem ismert. Az is előfordulhat, hogy az újabb gyártásúakban már az új ASMedia vezérlők vannak, amit nemrég másnak is említettem. Azokból pedig az ASM1153E a szerencsésebb, mert a sima ASM1153 esetén mondhatni gyakori, hogy egyáltalán nem működik semmilyen leállítási funkció —► teszt 1 | teszt 2 | teszt 3.

Amúgy honnan akarsz rendelni, hogy árban nem fér bele más USB 3.0 típus :F Itthoni kínálatban is van nem egy olcsó modell, mint pl. ez a Captiva. De pl. eBay és társai oldalakon szintén akad olyan, ami ingyenes szállítással beleférne a keretbe és a merevlemezt is leállítja —► teszt 4.
Ha utóbbit választod, akkor azért előtte nem árt érdeklődni az eladónál / batagy topikgazdánál, mert x időközönként szokták bennük váltogatni a chipeket.

[ Szerkesztve ]

(#3505) nagypasztor válasza King Unique (#3504) üzenetére


nagypasztor
tag

A Captivatól kicsit tartok, ha a minőséget nézem. Azt írja a teszt, hogy elég gyyenge a műanyag része, és a csavar elkoptathatja. De nyilván valamit valamiért. Annyiszor úgysem lenne cserélve benne a lemez, így lehet, hogy az lesz. De az ebay-en is szétnézek majd. Köszi a tanácsokat!

(#3506) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok!

Szükségem lenne, egy minőségi megbízható 2,5-ös külső hdd keretre. Sajnos nem tudok dönteni ezért kérném a segítségeteket. Néhány darabot kinéztem, összefoglalom, hátha ti láttok hibát a leírtakban/gondolatokban.
Azt még mindenek előtt leírom, hogy durván 8-10 ezer forintot szeretnék maximum költeni, tehát nem kell ennyinek lennie, de nem baj ha ilyen árkategóriában mozog.

Szóvaé
Első sorban a chieftec házai amelyek nagyon minőségi hatást keltenek a szememben.

Ugye az egyik a CEB-2511U3 , amelynél úgy láttam az összefoglaló alapján, hogy nincsen UASP. (ha jól értelmeztem az UASP gyorsan sebességet jelent, ha nem kérlek javítsatok) , illetve nincsen alvó mód. Ez azt jelenti, hogy amíg rá van dugva a gépre addig végig pörögni fog a vinyó, nem fogja lekapcsolni mondjuk pár perc után?

A másik chieftec alternativa a CEB-7025S
itt már van UASP, de még alvó mód mindig nincsen. Nekem az előbbi keret kinézetre jobban tetszett, de ez is elég elegáns.

A chieftectől elkanyarodva a következő versenyző a delock 42537
itt van alvó mód is meg UASP is meg minden jó, azt írja az összefoglaló hogy nincs csavaros hdd rögzítés, a tartozékoknál viszont vannak csavarok. Azok a ház összeszereléséhez vannak, vagy a csavaros rögzítés mégis benne van?

Ahogy olvasgatom a netet az egyik best buy következik: Logilink UA0115
bár nem elegáns, de mindent tud. Jobb lehet a többinél minőségben is? Sajnos nem ismerem a márkát, ahogy a delockot sem.

illetve még ezeket nézegettem meg:
QuickStore Portable USB 3.1
Revoltec Alu-Line II EX207
inXtron SK-2500 U3 ---> sehol nem találok

szerintetek melyik a legjobb választás illetve miért? :)
köszönöm szépen előre is :R

(#3507) King Unique válasza smallmer (#3506) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nemrég volt hasonló kérdés és akkor válasz is ment rá. Azóta sem sikerült eldönteni?

Az összefoglalóban többnyire a most felsoroltakról is akadnak beszámolók / tesztek, valamint a táblázatban egyéb információk. Továbbá korábban néhány egyéb típus külön is részletezve volt —► [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#3509) King Unique válasza smallmer (#3506) üzenetére


King Unique
titán

Paraméterek magyarázata és jelentősége

Leválasztás utáni leállítás

Jó, ha biztonságos leválasztás után leáll a külső házban lévő HDD is, viszont nem létszükséglet ezen funkció működése. Ennek hiányában is azért használható a külső rack, igaz a kábel kihúzásakor a merevlemez kattanni fog egyet és "pjűűűh" hangot ad. Viszont ez önmagában még nem feltétlen okoz problémát.

Alvó mód

Szintén előnyös, ha üresjáratban x perc után leáll a merevlemez és kikapcsol a külső ház. Viszont hiába támogatja a külső rack firmware szinten ezen funkciót, ha pl. az OS, vagy valamely program akadályozza a leállást. Utóbbira jó példa ezen szoftver, ami ha fut, akkor nálam egyik külső rack sem megy alvóba. Ellenben, ha a programot bezárom, vagy a gépet rakom alvó állapotba, akkor már igen. Amúgy ezen funkció működése sem tekinthető létszükségletnek.

PID azonosító

ASMedia vezérlős külső házaknál a PID: 55AA azonosítós típusok preferáltak. Ugyanis csak ezeknél van mód a firmware frissítésére és ezáltal az esetleges kompatibilitási problémák megszüntetésére, valamint egyéb funkciók beállítására. Az egyéb - 5106, 5136, 1053, 1153 - változatoknál ez nem lehetséges —► [link]. Természetesen, ha a külső rack működése megfelelő, akkor nyilván nem szükséges a firmware-t piszkálni. Illetve ezen művelet eleve csak a hozzáértő felhasználóknak megengedett!

Csavaros HDD rögzítés

A 2,5" külső házakat belső kialakítás és összeszerelés szerint 4 csoportba lehet sorolni. Ezek közül a c., vagyis a belül csavaros rögzítési lehetőséget biztosító modellek az elsődlegesen preferáltak. Ugyanis ezeknél a legstabilabb a merevlemez elhelyezése és rögzítése. Ettől függetlenül viszont az egyéb csoportba tartozó külső házak is megfelelhetnek a követelményeknek. Tehát bár a csavaros (belső) rögzítés mindenképpen előnyös, de ugyanakkor nem létszükséglet.

UASP

Az USB 3.0/3.1 interfész maximális sebessége csak UASP módban használható ki. Viszont ehhez kell OS felől is a támogatás, illetve egy megfelelő (SSD) meghajtó, ami ekkora sebességre képes —► teszt. Továbbá speciális alaplapok esetén ugyan vannak extra beállítási lehetőségek, de a szabvány maximumát értelemszerűen csak SSD alapú megoldásokkal tudjuk kihasználni. Tehát egy külső HDD esetén nem létszükséglet az UASP mód sem.

USB 3.1

Az új generációs USB-szabványra épülő külső házat leginkább akkor érdemes venni, ha a gépünkön is van USB 3.1 port, illetve ki tudjuk használni a sebességét pl. egy SSD-vel. Sőt, egy egylemezes | SATA3 alapú megoldás még így sem tud sokkal többet annál, mint amire USB 3.0 porton képes —► [link], [link]. A teljes sebességet például egy ilyen külső rack + 2 db SSD | RAID 0 megoldással tudnánk kihasználni. Tehát, ha csak HDD-t akarunk használni, akkor bőven elég hozzá egy USB 3.0 külső ház. Persze, ha szeretünk tesztelgetni, vagy csak kíváncsiak vagyunk, akkor vehetünk akár egy újabb szabványra épülő modellt is.

Szóval a fenti jellemzők alapján már lehetne rangsorolni és az alapján szűkíteni a szóba jöhető külső házak körét. Illetve nyilván az egyéb paraméterek - ár, beszerezhetőség, dizájn stb. - is meghatározóak. Viszont azt már mindenkinek magának kell eldönteni, hogy ezektől függően melyik termék felel meg leginkább a kívánalmainak.

[ Szerkesztve ]

(#3510) bocsika


bocsika
aktív tag

Szerbusztok!

Asus RT N18U és WD10JFCX közé kellene egy rack. A Captivát néztem de azt írják az oldalak hogy csak 500Gb ig kezel.

(#3512) King Unique válasza bocsika (#3510) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nemrég kérdezett valaki hasonlót —► válasz.
Egyébként az itteni tesztben is 1 TB-os HDD van benne, szóval biztos nem 500 GB a limit.

Amúgy egy másik topikban is épp router volt a téma, de ahogy nézem az RT-N18U modellen már van USB 3.0 port. Szóval, ha abba csatlakoztatva használod majd a 2,5" külső HDD-t, akkor a tápellátás is rendben lesz.
Továbbá a router és társai készülékeken a leállítás, alvó mód és egyéb funkciók nem feltétlen fognak működni —► [link]. Viszont, ahogy nemrég említve volt, nem feltétlen létszükséglet egyik sem. Valamint egy routeren használva előfordulhatnak egyéb problémák is. De azt, hogy melyik típus, melyik külső házzal működik jól, azt passzolom... Ez ügyben a router topikjában, illetve a gyártó ügyfélszolgálatánál célszerű érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#3513) smallmer válasza King Unique (#3509) üzenetére


smallmer
őstag

Köszönöm szépen a kimerítő választ. Igazából a logilink ua0115 lett volna a befutó, de azt kb 20.-a óta nem lehet kapni. szóval más felé kell vennem az irányt.

ma egész nap kutakodtam és találtam pár másik dolgot is és kíváncsi vagyok mi róla a véleményed.
Szóval, elég sok számítógép telepítés van a végzettségemből kifolyólag és mikor tegnap kutatgattam ezt a terméket találtam:
[zalman_zm_ve350] , itt egy videó róla : [link] ahol ha, jól látom tudok csinálni több particiót a külön telepítőknek és tudok választani. ez nagyon nagyon bejön. tudnám egyszerre használni adatok mentésére is illetve telepítésre is. Ez tényleg így van ahogy gondolom? :) vagy itt valami másról van szó. az elektronikai rész mennyire lehet benne rendben ? :)

ugye maradt a nagy kedvenc a Chieftec CEB-2511-U3 ami kinézetre nagyon tetszik és ahogy olvastam nem is túl rossz :)

találtam még egyet ami brutál jól néz ki : LIAN LI EX-10QB

ezzel mi lehet a helyzet?

illetve még maradt a RaidSonic IB-250StU3 csak ez nekem kicsit gagyi hatást kelt :)
köszi

(#3514) King Unique válasza smallmer (#3513) üzenetére


King Unique
titán

Alig egy hete nézegettem és akkor még lehetett kapni, de most már valóban nem. Aztán lehet csak átmeneti készlethiányról van szó, mert pl. a Becrux is egy ideig nem volt elérhető. Újabban viszont ismét beszerezhető.

A Zalman prémium kategóriás gyártó és a ZM-VE350 egy minőségi és egyben speciális modell. Viszont annál többet nem tudok hozzáfűzni, mint amit korábban a másik topikban —► [link], [link]. Ha bővebb információ kell, akkor a fórumtársnál lehetne érdeklődni. Amúgy jó dolog ez a virtuális meghajtó, de nekem speciel megfelel egy pendrive is OS telepítésére. Multiboot megoldást tudok pl. a YUMI-val is készíteni. A másik külső rack kapcsán szintén nem tudok többet mondani annál, mint ami korábban a topikban elhangzott —► [link].

Amúgy eddig is már fel volt sorolva jó egynéhány külső rack, amikből azért lehetne választani. Viszont a teljes termékpalettát egyesével kielemezgetni, pláne a kevésbé ismert típusokat, azért nem éppen egyszerű. A korábban megadott linkekben és az összefoglalóban van az egyes modellekről épp elég információ.

[ Szerkesztve ]

(#3515) nagypasztor


nagypasztor
tag

Erről a Gembirdről tudtok valamit? Jó néhány üzletben megtalálható, ASM1153 chip van benne. Vagy a chip miatt annyira nem ajánlott? Nagyon masszívnak tűnik.

(#3516) King Unique válasza nagypasztor (#3515) üzenetére


King Unique
titán

Nemrég kérdezett más is ezen külső házról —► válasz.

[ Szerkesztve ]

(#3517) Cocane


Cocane
csendes tag

Kedves Fórumtársak! Beszereztem egy Samsung 850 pro SSD-t (SATA III 2.5 "), valamint egy Mantistek foglalatot az itteni ajánlások alapján. A kettőt szeretném összerakni és sima USB-s háttértárként alkalmazni. Az SSD dobozában található leírás a PC-be valamint a laptopba integrálást mutatja meg, továbbá a youtube-on is ilyen videókat láttam, de nem ez lesz a felhasználás. Azt szeretném tudni, hogy elegendő-e, ha belerakom az SSD-t a Mantistek foglalatba, majd rádugom a laptopra és már kész is? Vagy a használatba vétel előtt szükséges a Samsung oldalról letölteni a Magician Software programot és annak - vagy magának az operációs rendszernek - a segítségével kell beüzemelni, installálni esetleg formatálni az SSD-t? A segítséget előre is köszönöm?

(#3519) King Unique válasza Cocane (#3517) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az említett MantisTek Mbox egy tool-free (szerelésmentes) külső rack, amibe csak bele kell csúsztatni a(z) HDD / SSD meghajtót —► videó. Utána értelemszerűen csatlakoztatni kell a külső házat USB-n a laptophoz és megvárni, amíg telepíti hozzá a Windows az eszközillesztőt. Aztán meg kell nyitni a lemezkezelőt, ami egy zsír új (partícionálatlan) meghajtónál automatikusan fel fogja ajánlani az inicializálást. Majd utána a partíció létrehozása következik, ahol maradhat az alapértelmezett NTFS fájlrendszer és elég a gyorsformázás. A lemezkezelős inicializáláshoz ezt tudnám még általános jelleggel hozzáfűzni —► [link].

A gyártó által mellékelt programot leginkább akkor érdemes feltelepíteni, ha pl. firmware-t kell frissíteni az SSD-n. Egyéb esetben egyáltalán nem létszükséglet, de erre az itteni SSD topikokban is rá lehetett volna keresni pl. a téma szakértői, a topikgazdák hozzászólásai alapján —► [link], [link] | [link], [link].

Magával a külső SSD témával kapcsolatban pedig egy korábbi hozzászólásban leírtakat tudnám újfent megemlíteni. Amúgy az SSD nálam is 7 mm magas, de én direkt ilyen mérethez tervezett külső házat vettem hozzá. Bele lehet rakni természetesen egy normál, 9,5 mm magas meghajtóra szabott típusba is, de hogy például lötyögni fog-e benne, vagy sem, az már más kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#3520) Cocane válasza King Unique (#3519) üzenetére


Cocane
csendes tag

Nagyon köszönöm a választ, van mit megszívlelni! Kellemes hétvégét kívánok!

(#3521) Dzsekó


Dzsekó
addikt

Sziasztok!

Kinéztem egy külső házat:
Logilink UA0115

Kérdésem az lenne, hogy van-e ezen a házon táp ki-be kapcsoló? Nekem ez fontos lenne és a képeken nem igazán láttam, hogy hol van.
Sajnos ahogy nézem, ez a ház már nem beszerezhető.
Van-e esetleg másik ház, ami táp ki-be kapcsolós? Én nem nagyon találtam.
Fontos lenne még, hogy fémből legyen a ház.
Köszi!

(#3522) King Unique válasza Dzsekó (#3521) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nemrég pont volt erről szó és lehet később újra több helyütt kapható lesz, mint a Becrux. Van a házon be/ki kapcsoló, amit az egyik fórumtárs korábban le is fényképezett —► [link]. A USB DC aljzat, illetve kábel használata pedig nyilván csak opcionális, amit korábban egy afféle összegző hozzászólásban is említettem. Amúgy ez egy elég fullos külső rack, ami szinte mindent tud. Némi kis kontraként talán ezen beszámoló végén említett észrevételt, a csúszásgátló talpak hiányát, illetve az alul minimálisan kidomborodó rögzítőcsavarokat lehetne felróni. De ilyen gumitalpak más külső házakon sem feltétlen szoktak lenni, illetve lehet akár külön venni is ilyeneket.

Amúgy az olyan 2,5" külső rack, amin van külön be/ki kapcsoló, az eleve nagyon ritka, mert ez leginkább a 3,5" típusokra jellemző. Szóval, ha kifejezetten ilyen kell, akkor jobbára csak a fentebb említett modell marad. Illetve van még egy másik, kb. ugyanilyen felépítésű külső rack, viszont azt még nehezebb beszerezni —► [link].

[ Szerkesztve ]

(#3523) Dzsekó válasza King Unique (#3522) üzenetére


Dzsekó
addikt

Köszönöm a kimerítő választ. Megrendeltem az utolsó fellelhető helyen 7-10 napot mondtak telefonon.

(#3524) MaxxDamage válasza bocsika (#3510) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Nekem 2TB van a Captiva Rackben és gond nélkül üzemel!
USB 2.0 csatlakoztatásnál piros a LED , USB 3.0 csatlakoztatásnál zöld. Okos kis szerkezet, csak ajánlani tudom! ;)

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3525) King Unique válasza MaxxDamage (#3524) üzenetére


King Unique
titán

A (zöld) LED nálad is világít a gép kikapcsolása után —► [link]?
Normál esetben nem kéne, mivel ilyenkor az USB-eszköz rendszerint már nem kap áramot a portról. Persze kivételek olykor előfordulhatnak.

[ Szerkesztve ]

(#3526) MaxxDamage válasza King Unique (#3525) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Gép kikapcsolásnál biztos nem, de majd lecheckolom! ;)

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3527) MaxxDamage válasza King Unique (#3525) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Most megnéztem, meg tudom erősíteni, hogy nálam teljesen jól működik a rack....
Lámpa nem aktív sem lecsatlakoztatáskor ("hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása"), sem gép kikapcsolása után. :)

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3528) King Unique válasza MaxxDamage (#3527) üzenetére


King Unique
titán

Igen, ez a normális működés, mivel a gép kikapcsolásakor (rendszerint) az USB-port sincs már feszültség alatt, így a rajtahagyott 2,5" külső HDD LED-je sem világíthat. Szóval a fórumtársnak nem tudom hogyan sikerült összehozni az ellenkezőjét, de a "hiba" az ő gépében van, nem a külső házban.

Továbbá az itteni tesztben írja az illető, hogy nála alvó módban is világít a LED, de az megint más, mint az előbb említett dolog. Ilyenkor nálam is van amelyik még világít, de a normál működés az, ha inaktivitás utáni alvó módban / gépet alvóba téve kialszik a LED is. Legérdekesebb ez a korábban tesztelt típus, aminél mindkét utóbbi esetben, illetve leválasztás után is kialszik a LED, ellenben a HDD pörög tovább. Persze, ha a gépet kikapcsolom, akkor már utóbbi sem tud... :D

Köszönöm az információt! :R

[ Szerkesztve ]

(#3529) MaxxDamage válasza King Unique (#3528) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Egy fontos kérdés.
Van valami program (Windows-ra) amivel lehet tesztelni az USB Rack-et ?
Van egy rackem (USB 3.0 , 2.5") ami másolás közben elég gyakran eldobja magát (ki majd bekapcs) vezérlővel lehet baj? (HDD -t (250GB) eddig használtam notiba , sokszor ment 24h-ba és semmi gond vele) Valami teszt progi jó volna rá ha lenne... Köszi ! :R

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3530) King Unique válasza MaxxDamage (#3529) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ez ennél azért összetettebb dolog és nem feltétlen a külső rack vezérlőjében kell keresni a hibát, mert nagyban befolyásolhatja az adott hardveres / szoftveres környezet is. Korábban ezeket szedtem össze ezzel kapcsolatban.
Tehát az előbbi linkben foglaltakat kéne megnézni, illetve ilyenkor szoktam még ajánlani a live Linux alatti tesztelést. Továbbá, ha minden helyzetben produkálja a külső rack az említett hibát, pl. másik gépen és / vagy OS alatt is, akkor a firmware frissítését még meg lehet próbálni. Persze nyilván csak azon típusoknál van erre lehetőség, amelyeknél ez támogatott.

[ Szerkesztve ]

(#3531) MaxxDamage válasza King Unique (#3530) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

:R
USB 2.0 alatt már nem produkálja , itt USB 3.0 -val van a gond, EC Card Slot USB 3.0 kártya (by eBay) :K :B (eddig megfelelő volt és az is másik USB -s rackekel (2.5 és 3.5 -el amik USB 3.0) az említett eszköznek lehet nem adja át a megfelelő áramerősséget a megfelelő működéshez adatátvitel során.... (vagy hasonló)

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3532) King Unique válasza MaxxDamage (#3531) üzenetére


King Unique
titán

A bővítőkártyás megoldás nem feltétlen olyan stabil, mint a natív USB 3.0, de ez sem minden esetben törvényszerű. Egy korábbi tesztben más egy szintén eBay-ről rendelt bővítőkártyát használt notebookhoz, ami mondhatni megfelelően működött. Bár azért a drivereken is sok múlik. Amúgy az ezekbe való típusoknál, vagyis ExpressCard esetén lehet szükséges a kiegészítő tápellátás.

Továbbá konkrétumok nem derültek ki, nem tudjuk pl. a gép, OS, bővítőkártya, külső ház, USB 3.0 vezérlők stb. pontos típusát sem. De amúgy továbbra is kb. azokat tudom javasolni, amiket fentebb.

[ Szerkesztve ]

(#3533) MaxxDamage válasza King Unique (#3532) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

:R
Nekem a Captiva (2.5") 2TB HDD-vel és nBase USB 3.0 (3.5") 3 TB HDD-vel -meg van USB 2.0-s Rackem is (ezek mind leállnak leválasztáskor) pl. tökéletesen üzemel azon az EC kártyán (pár TB-ot másolgattam már ide-oda problémamentesen... amúgy az EC kártya típusa :"Renesas uPD720202 USB 3.0 Host Controller" - ha ez számít valamit -
Ez eleve olyan verzió amihez nincs és nem is kell (gyárilag) plusz tápellátás (az másik EC kártya)

UI.:
CD-ről (ami van hozzá) Driver jelenleg nincs setuplova (vagy Updateolva), eredeti Win-es van csak..(még pár napos Win7 64bit Pro - Win10-ről letértem.... (lehet ez a gond?) :Y

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3534) King Unique válasza MaxxDamage (#3533) üzenetére


King Unique
titán

Ha jól nézem, akkor a link alapján neked is pont ugyanolyan NEC chipes bővítőkártyád van, mint az előbb linkelt tesztben a fórumtársnak —► [link]. Illetve nála is szintén notebook, 2,5" Captiva rack és Win7 volt (van). Szóval, legjobb lenne vele konzultálnod ez ügyben. ;)

Amúgy igen, a driverek fontosak és nem árt felrakni a megfelelőt, illetve frissíteni, ha szükséges. Továbbá ezért ajánlottam fentebb a live Linux alatti tesztelést, mert ha ott jól működik minden, akkor egyértelműen a Win7-nél nem stimmel valami.

[ Szerkesztve ]

(#3535) MaxxDamage válasza King Unique (#3534) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Köszönöm, holnap Updatelem lemezről a drivert aztán majd kiderül mit hoz... közben meg rendeltem a listán szereplő Banggood -os USB 3.0 racket (1.958 Ft volt...).... remélem jó lesz az valamire :B :R

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3536) V60


V60
aktív tag

Sziasztok!

Biztos, hogy hülye kérdést teszek fel de azért mégis:
Egy külső Delock 3.0-ás házban lévő 2,5-ös hdd csak 3.0-ás usb-s alaplapról fog működni? Ha csak 2.0-ás van a lapon azzal nem indul?

Köszönöm a válaszokat előre is :R

Üdv Zola

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#3537) King Unique válasza V60 (#3536) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Természetesen maga az USB-szabvány visszafelé kompatibilis, így egy USB 3.0 eszköz működik USB 2.0 portra csatlakoztatva is. Amire viszont ez esetben oda kell figyelni egy 2,5" külső HDD-nél, az a tápellátás.

Amúgy pontosan milyen külső ház, milyen HDD van benne és milyen gépen akarod használni?

[ Szerkesztve ]

(#3538) V60 válasza King Unique (#3537) üzenetére


V60
aktív tag

Köszi a választ.

Az alaplap: F1A55-M LX PLUS
A hdd: Toshiba 2.5" 320GB 5400rpm 8MB SATA2 MQ01ABF032
A ház meg a képen ha így mond neked valamit.

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#3539) V60


V60
aktív tag

A házon csak egyetlen usb bemenet van és egy led. Rádugtam de nem világít és nem is látja a gép. :N

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#3540) Klara_ válasza V60 (#3539) üzenetére


Klara_
őstag

Ez a 42486. Nalam van 4db, mind megy USB 2.0-n is (HP ProBook 6560b, Dell E6330 es E6440, LG TV).

(#3541) V60 válasza Klara_ (#3540) üzenetére


V60
aktív tag

Szia

Igen az az amit írtál. Nem csinál semmit, a beletett HDD biztosan jó azt tudom.

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#3542) King Unique válasza V60 (#3538) üzenetére


King Unique
titán

A pontos összetevőket leginkább csak a tápellátás miatt kérdeztem. Tehát, egy Delock 42486 + 2,5" | 5400 RPM HDD + PC (alaplap). Ez esetben nem feltétlen kell USB Y kábel, elég lehet 1db hátlapi port is a működtetéshez. Az előlapi port viszont nem feltétlen fogja meghajtani rendesen, így ott már szükség lehet az említett kábelre. Ez esetben pedig értelemszerűen a 2 db USB bemenet a PC-n kell, nem a külső házon.

Ha a külső házban nem pörög fel a HDD, hanem pl. kattog / egyéb fura ismétlődő hangot ad, akkor az simán lehet tápellátási probléma. Bár ettől függetlenül még a LED világíthat rajta. Illetve érdemes több portot is kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

(#3543) Klara_ válasza V60 (#3541) üzenetére


Klara_
őstag

Probald meg Y kabellel!

(#3544) V60 válasza King Unique (#3542) üzenetére


V60
aktív tag

Értem, köszi. A hátsó usb-ket használom, az előlapikat be se kötöttem. Végigpróbálom mindegyiket hátul majd.

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#3545) V60


V60
aktív tag

Nem világít a led és hallom, hogy halkan kattog egyenletesen :(((

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#3546) V60 válasza King Unique (#3542) üzenetére


V60
aktív tag

Nem világít a led és hallom, hogy halkan kattog egyenletesen. Akkor gondolom, hogy mégis Y kábel kell majd neki?

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#3548) King Unique válasza V60 (#3546) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ez úgy néz ki, hogy nem kap elegendő tápot USB-n. Bár az fura, hogy egy PC hátlapi USB 2.0 portja ennyire nem tudja meghajtani. Én régebben egy P4-es gép hátlapi portjára 1,8 m-es kábellel csatlakoztatva használtam 2,5" külső HDD-ket gond nélkül. Másik gépen amúgy működik, illetve felpörög egyáltalán??

Az említett külső házon az alábbi USB-aljzat van. Ez pedig a különféle típusok közül az USB 3.0 Type-A. Vagyis eszköz oldal felől ilyen csatlakozós USB Y kábel kell majd hozzá. Esetleg akár még egy ilyet is rá lehet aggatni az eredeti kábel végére. De elsődlegesen inkább az előbbi megoldás javasolt, amiből elég akár egy 2.0-ás típus is.

Árak: [link], [link] | [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#3549) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Nos, írhattam volna a 3.5" -os topikba is, de az eszköz 2.5" és 3.5" HDD-t is fogad (6TB max.) és véleményre lennék kiváncsi, vagy esetleg más ilyen eszközre (ami tudja ezt az opciót és esetleg olcsóbb) :R

Az eszköz, amit kiszemeltem [link] (elvileg Amerikai cucc...) , mint "megfelelő"-t :B és az összes 2.5" és 3.5" Rackemet adhatnám el és ez az egy eszköz leváltaná mind, és lehetne csereberélni a meghajtókat... (ami épp használva lenne) de kérdés az is, hogy mennyire kezelné ezt le a TV-m és USB portjaim a PC-n pl. :F na meg akkor hátrányt jelenthet ha pl. 1-ik HDD-ről másolnék másik HDD-re :U :K (ha csak ez az eszköz volna, vagy mindjárt 2db-ot szereznék be...pl.

Válaszokat, véleményeket előre köszönöm! :R
(nagyon jó felhasználói véleményeket lehet olvasni a termékről)

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#3550) MaxxDamage válasza MaxxDamage (#3549) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Itt 8TB "HDD Supported" van hmm... :K
Ha annyira jó cucc, akkor bevállalnám azt a "kis" száll.költséget is... (meg áfa, vám, stb. ...is jönne rá!? - csak Amcsiból lehet ilyet rendelni!?) :F

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.