Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3851) Deylath26


Deylath26
csendes tag

Sziasztok!

Ilyen specifikáckra keresek HDD-t, ami itthon kapható 2 év garanciával legalább

Célja: Többnyire UE50HU6900 TV-ről való felvételre lenne használva + kép és egyéb más tárolására
Méret: 1 TB

+ lehetőleg USB 3.0-s legyen

[ Szerkesztve ]

(#3852) King Unique válasza Deylath26 (#3851) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Olvastam, hogy a nemrég máshol feltett kérdésedre ezt a topikot javasolták. Ha külön veszel egy 2,5"-os méretű HDD-t és hozzá egy külső házat, akkor jó helyen jársz. De, ha gyári kivitelű megoldásra gondoltál, akkor a téma fő topikjában lett volna célszerű feltenni a kérdést.

Viszont igazából mindegy, mert én az ilyen eseteknél az alábbiakat szoktam mondani. Tehát a készülék gyártójának a topikjában kellene érdeklődni a korábban említett okok miatt.

Egyébként az alábbi kép alapján van a TV-n megfelelő tápellátást (1 A) biztosító USB-port. Erről például ezen hozzászólásban is volt szó. Tehát, ha mindenképpen 2,5"-os külső HDD-t akarsz hozzá használni, akkor az előbbi port esetében a tápellátás valószínűleg rendben lesz.

[ Szerkesztve ]

(#3853) kicsicsuvi


kicsicsuvi
tag

Sziasztok!

Eltört az ADATA HV100 2.5" 1TB USB 3.0 AHV100-1TU3-C típusú merevlemez külső usb csatlakozója, de a merevlemeznek semmi baja. Tudnátok ajánlani egy olcsóbb usb-s külső házat, amibe bele tudnám rakni a vinyót? A pontos típusa: Toshiba MQ01ABD100. Nem kell semmi extra, alig lesz hordozva.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#3854) King Unique válasza kicsicsuvi (#3853) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ez egy 9,5 mm magas HDD, ezért jó hozzá a legtöbb 2,5"-os külső ház. Általánosan az alábbi hozzászólásban említett dolgokat tudnám mondani. Illetve az összefoglalóban is vannak különféle beszámolók és tesztek, valamint ott a táblázat stb. Ha nincsen semmilyen igényed, akkor általánosan páldául a Captiva egy olcsó és ajánlott modell. Továbbá a 2,5"-os külső házakon rendszerint az alábbi típusú USB 3.0 aljzatok szoktak lenni, amelyek közül a Mini-B & Type-A talán strapabíróbbnak mondhatók. Ilyen téren és egyébként más szempontból is például az előbbivel szerelt Becrux szintén jó választás lehet.

Egyébként a HV100 Micro-B aljzattal van ellátva, ahogy nézem. Ugyan a másik 2 aljzat strapabíróbb lehet, de előbbivel sem feltétlen szokott gond lenni. Nekem is van több ilyen fizikai interfészes gyári külső HDD-m, illetve külső házam, amelyeknél ok. Ellenben lehetnek ettől eltérő esetek, valamint nemrég például egy másik illető is ugyanígy járt, mint te.

[ Szerkesztve ]

(#3855) ityam


ityam
senior tag

Sziasztok!

Keresgéltem a számtekboltok árlistáját de nem találtam hirtelen olyat amit keresek, hátha ti tudtok segíteni.

Szeretnék USB 3.0ra rádugni SSDt/notebook HDDt. Ez eddig nem kunszt. Viszont olyan átalakítót szeretnék amihez van plusz táp is hogyha esetleg 3.5 colos winyót akarok véletlenül rádugni akkor lehessen. A dokkolók nem szimpik jellemzően mert olyan nagy monstrumok. Ami tetszene azok a 2.5 ösökhöz ajánlott kábelek de olyanból pedig nem találtam plusz tápcsatlakozós változatot. Van esély rá hogy találok? Valaki találkozott ilyen kicsi praktikus megoldással? Természetesen ne kelljen tápot használni az SSDhez vagy notebook winyóhoz az fontos. Tehát ne csak táppal menjen.

Köszönöm a segítségeteket.

(#3856) Klara_


Klara_
őstag

Van 2db folosleges DeLock 42486 hazam ( m2 SSD-re valtas miatt, 1 uj 2016-os gyartas, 1 par alkalommal inditot 2015 gyartas) amiket topiktarsnak toredek aron atadnek. Ha valakinek szuksege van ra privatban jelezze!

(#3858) King Unique válasza ityam (#3855) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az SSD témához az alábbi hozzászólásokban foglaltakat tudnám említeni. Az elsőben egy ajánlott, 2,5"-os HDD / SSD meghajtókhoz való adapter tesztje is szerepel. Egyébként ebből a típusból kétféle létezik, amiről korábban szintén volt szó.

Tehát, ha olyan adapter kell, amihez gyárilag mellékelnek külső tápegységet és ezáltal 3,5"-os HDD-hez is használható, akkor USB 3.0-s kivitelben pl. az alábbi tesztben szereplő modell lehet egy opció. Bár ennél megint az van, hogy ugyan korábban itthon is be lehetett szerezni, de jelenleg már nem igazán. Lehet aztán csak átmeneti készlethiányról van szó, lehet már nem forgalmazzák, vagy a fene tudja. Tehát akkor veszel valami hasonlót, viszont az egyéb típusokkal konkrét tapasztalat nem nagyon van. Bár az itteni és a másik topik összefoglalójában vannak tesztek különféle IDE/SATA - USB adapterekről. Viszont azokhoz nem feltétlen mellékelnek tápegységet, illetve a többségük eleve nem is USB 3.0-s.

[ Szerkesztve ]

(#3859) ityam válasza King Unique (#3858) üzenetére


ityam
senior tag

Köszi a választ. Ez az Ewent szimpi de nem találok raktáron sehol :(
lehet lemondok a 3.5 colos esetleges lehetőségéről és olcsóbban keresek egy sima 2.5 coloshoz való egyszerű kábeles változatot.

(#3860) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

A WZM-Captiva vagy a LogiLink UA0115 rack-et lenne érdemesebb választani?

Mind a kettő különösen ajánlott, így nehéz döntés. Egy 9,5mm es 500gb os winyóhoz kellene.
Heti egyszer lenne használva, hordozva nem nagyon lenne.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: Moonwolf

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#3861) King Unique válasza Moonwolf (#3860) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ilyenkor mindig érdemes letisztázni pl. az ezen hozzászólásban is említett egyéni igényeket és azok alapján dönteni. Egyébként mindkettő jó, de a LogiLink valamivel többet tud, illetve mondhatni fullosabb. Viszont, ha nem kell semmi extra és ilyen ritkán lesz használva, akkor (bőven) elég lehet a Captiva is.

[ Szerkesztve ]

(#3862) Moonwolf válasza King Unique (#3861) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Az egyéni igények azok amiket fel soroltam, nem sok.
Heti egyszer, max 2-3 szor lenne használva, tehát az nem lenne rossz ha fél vagy 1 év után nem törne le a nyákról az usb bemenet, a minimális kábel ki/be dugdosástól.
A mozgatás meg tényleg csak annyi lenne hogy fiókból ki, fiókba be.

Egyébként mindegy melyik boltból vesszük?

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#3864) King Unique válasza Moonwolf (#3862) üzenetére


King Unique
titán

Mindkettőn Micro-B aljzat van, de mint fentebb említve volt, normál esetben és megfelelő használat mellett annak sem szabadna csak úgy letörnie. Illetve vannak egyéb megoldások is, ha ilyen téren netán valami strapabíróbb kellene.

Ha nincs szükség semmi extrára, akkor elég lehet a Captiva is, mint mondtam. De azt már neked kell eldöntened, hogy melyiket választod, illetve mekkora összeget szánsz rá. A termék beszerzését elvileg mindenkinek magának kell megoldani, illetve ő tudja, hogy számára melyik bolt / webshop ajánlata a legkedvezőbb. De, ha megnézed az összefoglalós beszámolókat & teszteket, akkor páran megemlítették, hogy hol vették. Egyébként itt a PH!-n szinte minden témának van külön topikja, tehát vannak például a / rossz boltoknak is. ;)

[ Szerkesztve ]

(#3865) Zeku


Zeku
csendes tag

Sziasztok!

Tudtok valami megoldást arra, hogy a LC-25U3 Becrux ne ébredjen fel véletlenszerűen az alvó állapotából? Win 10-en folyamatosan ki-be kapcsolgat, pedig elvileg semmi sem megy róla.

(#3866) King Unique válasza Zeku (#3865) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Az alvó mód egy kényes dolog, amelynek a működését több tényező is befolyásolhatja. Az alábbi hozzászólásban volt szó arról, hogy ezek lehetnek például bizonyos programok, illetve maga az OS. Valamint ugyanez igaz fordított esetben is, mármint ha bizonyos folyamatok hozzáférést intéznek a lemezhez, akkor felébreszthetik alvó állapotból a külső HDD-t. Továbbá az a leválasztásnál is részletezve volt, hogy elvileg hiába zártunk be mindent, attól a háttérben még xy folyamatok használhatják a külső meghajtót.

Aztán, hogy most esetedben pontosan mi okozza a jelenséget, mi ébreszti fel a drive-ot, azt konkrétumok nélkül nyilván nem egyszerű megmondani. Illetve az egyéni hardver- és szoftverkörnyezet megint megnehezíti a dolgot. De mondjuk a Windowsban például az energiagazdálkodási beállításokat meg lehetne nézni. Továbbá lehetőség szerint másik USB-portban, illetve másik gépen és másik OS alatt is ki kellene próbálni az eszközt. Ha mindenhol az említett módon működik, akkor esetleg egy firmware-frissítést lehetne megpróbálni. De ezt max. utolsó opcióként!

[ Szerkesztve ]

(#3867) Zeku válasza King Unique (#3866) üzenetére


Zeku
csendes tag

Próbáltam egy W10-es laptopon is. Ott alszik, és nyugszik is. Viszont ott volt, hogy nem tudtam leválasztani /igaz, akkor véletlenül alvó állapotból akartam leválasztani/.

Az asztalin, ahol állandóan felébred, csak a HDD klónozó /Macrum/ lehet gyanús. Próbáltam másik USB3-al, meg másik W10-el, tisztán indulás után békén hagyva, de ugyanúgy felébred.
Energiagazdálkodás ugyanaz mint a laptopon, tehát kizárva.

Egyébként ez a probléma sűrűn elfordul?
Nem lehet esetleg a Defender, vagy indexelés, töredezettségmentesítés a hibás. A laptopban csak SSD van, az nem töredezettségmentesít.

Arra gondoltam, hogy inkább átállítom a Becruxot (20-) 30 perc utáni alvásra. Az asztalin így egyáltalán nem aludna el, de nem is ébredne fel az alvásból. A pörgés kevés ártalmas, mint az indulás. 1153E-hez most melyik MP Tool (Firmware) ajánlott? Nem szeretnék garanciát veszíteni egy flash miatt.

Köszönet a segítségért!

(#3868) King Unique válasza Zeku (#3867) üzenetére


King Unique
titán

Ha másik gépen ugyancsak Win10 alatt működik rendesen az alvó mód, akkor nem valószínű a külső ház hibája. Illetve az sem, hogy ezen OS alapból gondot okozna ilyen téren. Tehát hiába frissítesz a külső háznál firmware-t, egyáltalán nem biztos, hogy ez megoldja PC-n a problémát. Nem mellesleg arról a másik topikban is volt szó, hogy ezen külső firmware-ek esetében gyárilag 10 perc utáni alvó mód van beállítva. Tehát 30 percet nem nagyon fogsz tudni ténylegesen beállítani.

Azt már fentebb is említettem, hogy innen távolról nem éppen egyszerű megmondani, hogy nálad pontosan melyik program, vagy a rendszer mely folyamata ébreszti fel állandóan a külső meghajtót. Pláne, hogy pl. a Macrium nálam is telepítve van, illetve a rendszer default beállításai sincsenek megpiszkálva. Ellenben, ha azt akarod, hogy ne váltson standby állapotba, akkor elég, ha például egy diagnosztikai program időnként hozzányúl a lemezhez. De ezen szoftverben egyébként van külön opció a leállítás tiltásához is.

[ Szerkesztve ]

(#3869) Moonwolf válasza King Unique (#3864) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Micro-B vagy Mini usb aljzat között tartósság szempontjából van valami különbség?

Mivel találtam olyan Captiva alu rack-et amin mini van.

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#3870) Klara_ válasza Moonwolf (#3869) üzenetére


Klara_
őstag

Mini jobb, ami nalam tartos eddig az az USB A. Foleg ha gyakran cserelgetem. USB C jelenleg teszteles alatt, meg birja az is.

(#3871) King Unique válasza Moonwolf (#3869) üzenetére


King Unique
titán

A Mini-B elvileg strapabíróbb, bár ez az adott külső háztól, illetve pl. a PCB-n lévő forrasztástól is függhet. Ha jól van megcsinálva, akkor csak úgy azért a Micro-B sem fog letörni. Egyébként a Mini-B csatlakoztatás terén is mondhatni kellemesebb, mert a másiknál általában többet kell szórakozni a csatlakozó és az aljzat összeillesztésével.

(#3870) Klara_:
Mármint ez a teszt azt jelenti, hogy vettél egy USB 3.1-es (Gen 2), illetve Type-C fizikai interfészes külső házat?

[ Szerkesztve ]

(#3872) Moonwolf válasza King Unique (#3871) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Létezhet hogy a Captiva Alu belseje nBase márkájúban is megtalálható?
Ahol kinéztem, ott a kommentekbe azt írta valaki hogy neki nBase volt ráírva.

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#3873) Klara_ válasza King Unique (#3871) üzenetére


Klara_
őstag

A Sharkoon amirol beszeltunk jott egy a csaladba, a DeLock C-s rack ara horror, annyit nem adunk erte. Ha meg tudok valni az itthoni folos 42486-aimtol jon hozzam is belole. Akinek kell 42486 szoljon!

(#3874) King Unique válasza Moonwolf (#3872) üzenetére


King Unique
titán

Ha a Captiva külső veszed, akkor azt kell kapnod, ami pl. ezen tesztben is van. Egyébként ennél Micro-B aljzat van és tudtommal nincs belőle Mini-B változat. Ha utóbbi kell, akkor pl. a Becrux jó választás lehet.

(#3873) Klara_:
Az komoly! Mondanám, hogy jó lenne némi infó, beszámoló stb. róla, de ha valaki más használja, akkor nyilván más a helyzet. Amúgy tetszetős ez a külső ház, nálam is szerepel a lehetséges opciók között. Bár, ha csak Type-C kábelt mellékelnek hozzá, akkor a Type-A portokon való használathoz venni kell egy másik kábelt, vagy valamilyen átalakítót.

[ Szerkesztve ]

(#3875) Moonwolf válasza King Unique (#3874) üzenetére


Moonwolf
senior tag

A képen Mini-B s a Captiva Alu. link

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#3876) King Unique válasza Moonwolf (#3875) üzenetére


King Unique
titán

Mindig a gyártó oldala, illetve egy konkrét teszt stb. a mérvadó. Az például az előbb linkelt tesztben is látszik, hogy már magán a külső házon is más a felirat. Tehát a webshopban valami miatt valószínűleg a korábbi USB 2.0-s modell képe van feltüntetve. Illetve azoknál rendszerint Mini-B aljzat szokott lenni, ami mondhatni ugyanúgy néz ki, mint az USB 3.0-s változat.

[ Szerkesztve ]

(#3877) Klara_ válasza King Unique (#3874) üzenetére


Klara_
őstag

Laptopon backupra van csak hasznalva, van C csatlakozo a gepen. Szep, minosegi kidolgozasa van. Jo, hogy fembe kell csavarni a nyakot, igy stabilan tart es remelhetoleg esetleges HDD csere utan is lesz meg benne menet. Tobbet jelenleg nem tudok mondani rola. Megvarom, hogy a csatlakozo hogyan fogja birni rajta.
DeLock azert tetszett volna mert ok adnak A-C atalakitot is, de ez + 5.000 felerat nem er.

(#3878) Zeku válasza King Unique (#3868) üzenetére


Zeku
csendes tag

Tovább tesztelgetve arra jutottam, hogy a kék led folyamatos fénye nem HDD pörgését jelzi. Szétszedve már érezhető, hogy olvasás írás után még néhány másodpercig rezeg, majd teljes nyugalom. Ha ismét olvasok róla, akkor érezni ahogy felpörög, majd leáll. Elsőnek arra gondoltam, hogy a csak fej nullpontba állását érzem, de a HDS is igazolta a feltevésemet. Minden villogás, és rezgés után növekszik az indítások száma. Még akkor is ha előtte 1 perccel volt előzőleg használva. Így 10 perc alatt is rengeteg indítást/leállítást összeszed néha. Vagyis nálam a led kialvás annyit jelez, hogy már 10 perce nem pörög a HDD.
A te Becruxod is így üzemel?

[ Szerkesztve ]

(#3879) King Unique válasza Zeku (#3878) üzenetére


King Unique
titán

Nekem még a korábbi változat, vagyis az ASM1053 chipes Becrux van. Kis időre (beüzemelés) volt nálam az újabb típusból is, amely rövid próbálgatás után szintén kb. ugyanúgy működött, mint a korábbi változat. Vagyis a külső házon a LED villogása rendszerint az aktív lemezműveleteket (írás / olvasás) jelzi. Ha folyamatosan ég, akkor általában már nem dolgozik, de attól még a HDD folyamatosan pörög benne. Leválasztás után, illetve alvó módban pedig a LED is kialszik, valamint a HDD is teljesen leáll. Újra csak akkor pörög fel, ha a gépet felébresztem alvó módból, illetve valamely folyamat hozzáférést intéz a lemezhez.

Szóval a lényeg, hogy egy alvási-indítási ciklusnál normál esetben 1 db leállást és 1 db indulást kellene produkálnia a HDD-nek. Ha esetedben ez jóval gyakrabban történik és nem a fejparkolások számával kevered, akkor lehet olyan notebook HDD-ről van szó, mint például az alábbi típus. Vagyis alapvetően sűrűn állítja le / pörgeti fel a motort.

[ Szerkesztve ]

(#3880) Ramoskaa


Ramoskaa
senior tag

Sziasztok! Vásároltam én is egy Mantistek házat. Itt hardveraprón pedig 1TB wd blue -t.
Eleinte csak 3.0-ra dugtam és nem győztem működésre bírni. Szaggat tőle a gép nem tudja megformázni és sentinel se látja. DE! Sok szenvedés után megpróbáltam 2.0-án és tökéletesen működik. Ez miért van?

Asus p8q77-m az alaplapom a házam pedig Zalman z1 neo. Annyit észrevettem, hogy pendrive-nál (kingston g3 32GB-nál) , USB 3.0-án nem kap nagyobb sebességet (most utána jártam ,hogy a pendrive nem is usb 3.0-ás hanem csak 2.0-ás valószínűleg azért :/),de gond nélkül felismeri a pendrive-ot.

Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!

(#3881) King Unique válasza Ramoskaa (#3880) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ha USB 2.0-n megfelelően működik az eszköz, akkor ezek szerint nem a HDD okozza a problémát. Mármint nem szektorhibás, illetve az állapota ok pl. a HDS program szerint. Tehát valószínűleg más oka van, amely lehet pl. ezek közül is valamelyik. Illetve nemrég volt egy hasonló eset, ahol szintén csak USB 3.0-s csatlakozásnál volt gond. De ott maga az OS volt úgy összekuszálódva, hogy csak a rendszer-visszaállítás oldotta meg a problémát. Persze ez csak egy eset és egyáltalán nem biztos, hogy másnál is ez lesz a megoldás. Na meg egy xy hardver- és szoftverkörnyezetnél eleve nem egyszerű az ilyet kideríteni. Mert ki tudja, hogy másnál pontosan mi is a helyzet, éppen mi van elállítódva stb.

[ Szerkesztve ]

(#3882) Ramoskaa válasza King Unique (#3881) üzenetére


Ramoskaa
senior tag

Sentinelbe usb 2.0-án 100/100-as.
A rendszer elég friss, SSD-re telepítve. Annyira nem zavaró, mert elég gyors még így is :) (2.0-án)

Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!

(#3883) King Unique válasza Ramoskaa (#3882) üzenetére


King Unique
titán

Az OS nem volt említve, de gondolom valamilyen Windows. A friss telepítés meg csak egy dolog, mert attól akár még pl. az egyes driverek, frissítések is bekavarhatnak. Ezért célszerű ugyanazon portban másik (hasonló) USB 3.0-s eszközt is kipróbálni, illetve az eszközt lehetőség szerint másik gépen is. Valamint én ilyenkor szoktam ugyanazon gépen pl. egy Live Linux alatt letesztelni az eszközöket. A kapott eredmények alapján pedig már lehet szűkíteni a kört, hogy most az USB-eszközben, a hardverben (gép), vagy az OS-ben keressük-e a hibát.

Azért az USB 2.0-n elérhető jellemző / maximális adatátviteli sebességet én nem mondanám olyan gyorsnak egyáltalán. Egy ilyen 2,5"-os külső HDD amúgy sem annyira gyors, de az előbbi interfész még egy ilyennek is korlátozza a sebességét. Ellenben az USB 3.0 már nyilván nem, mert az jóval többet tud, mint amire maga a HDD képes. De, ha neked megfelel az előbbi is, akkor ok. :)

[ Szerkesztve ]

(#3884) xyzui


xyzui
tag

Sziasztok!
Segítségeteket kérem, két modell között vacilálok:
raidsonic ib 242u3 megkerestem a gyártó magyarországi képviselőjét azt állította asm1153e van benne.
sharkoon rapid case 2.5 usb3.1 type c a honlap szerint asm1351 vezérlő van benne,
meg ugye kell egy c-a kábel hozzá. A kérdés hogy vajon a sharkoon lefelé az a-c kábellel kompatibilis e
az usb3.0 vagy usb2.0-val? Persze az alvós leállásos kérdés mindkét modell esetén működik-e?

[ Szerkesztve ]

(#3885) Ramoskaa válasza King Unique (#3883) üzenetére


Ramoskaa
senior tag

Win 10. Jelenleg nincs más usb 3.0-som :/
Akitől vettem , azt mondta ,h ő is kipróbálta , a Mantistek-et ,de nála se volt jó WD-nél, bár ő panaszkodott az usb 2.0-ra is.

Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!

(#3886) King Unique válasza Ramoskaa (#3885) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen külső házat már többen is vettek, de eddig nem volt panasz arra, hogy USB 3.0 porton használhatatlan lenne. Sőt, a legtöbben eléggé dicsérték. Tehát esetedben vagy a fentebb említett hardver- és szoftverkörnyezet kavar be, vagy esetleg kifogtál ebből a típusból egy hibás darabot. Egyébként, ha említette az illető, hogy nála is fennáll ez a probléma, akkor minek vetted meg? Amúgy egy ilyen újan sem különösebben drága, sőt.

[ Szerkesztve ]

(#3888) Ramoskaa válasza King Unique (#3886) üzenetére


Ramoskaa
senior tag

Miután megkaptam és írtam neki ,hogy nem jó, állítás szerint ő is vett egyet tesztelni. (Mantisteket)
Sebaj USB 2.0-án tudom használni. A többit meg tesztelem ,ha rendelkezésemre állnak! köszönöm a segítséget! :)

Ui: A Mantistek már meg volt én is innen vettem, teljesen új. A hdd-t vettem tőle.

[ Szerkesztve ]

Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!

(#3891) King Unique válasza xyzui (#3884) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A kompatibilitás elvileg ok lesz, amiről nemrég a másik topikban is volt szó. Az alvó módot és a leválasztás utáni leállítást viszont passzolnám, mivel egyik modellel sincs konkrét tapasztalat. Viszont egy korábbi hozzászólásban volt szó arról, hogy ezen funkciók megléte nem feltétlen létszükséglet.

Egyébként, ha csak HDD-vel lenne használva, akkor elég lehet az elsőnek említett külső ház is. Illetve az itteni összefoglalóban is vannak ajánlott USB 3.0-s modellek. Sőt, pl. ezen hozzászólás alapján az USB 3.0 sebessége akár még egy SSD-hez is nagyjából elég lehet. Igaz, egy USB 3.1-es (Gen 2) külső ház elvileg nyilván többet tud sebesség terén, ellenben egy ilyen egylemezes változatnál a SATA 6 Gb/s alap eleve limitálja a szabvány sebességet. Ez pl. az alábbi tesztekben is jól látszik: teszt 1 | teszt 2. Továbbá, ha már eleve külön kábelt akarsz venni a másikhoz, akkor a gazda oldalon gondolom a Type-C sem elvárás. Persze aztán azt veszed, amelyiket akarod!

[ Szerkesztve ]

(#3892) xyzui válasza King Unique (#3891) üzenetére


xyzui
tag

Köszönöm a segítséget. Berendeltem mindkét típust, majd megnézem mit tudnak.

(#3893) xyzui válasza King Unique (#3891) üzenetére


xyzui
tag

Megvan a sharkoon lg tv látja,kompatibilitás ok, 3.1 kábel masszívan csatlakozik a foglalatba,
mp tool minden értéke kikapcsolt,
nem alszik, biztonságos leválasztás után nem áll le.
asm 1351 van benne.
Hát így nem az igazi.

(#3896) King Unique válasza xyzui (#3893) üzenetére


King Unique
titán

Az alvó mód és a biztonságos leválasztás utáni leállítás működését azért befolyásolhatják bizonyos dolgok. Erről egy korábbi hozzászólásban is volt szó. Illetve korábban arról is, hogy az újabb MP Tool verziók esetében a Device Info csupa X értéke sem annyira meglepő. Ellenben attól még működhetnek az egyes funkciók. Illetve itt a PID azonosító is fontos a firmware-frissítés szempontjából. Egyébként egy másik topikban említettekből kiindulva az viszont kissé meglepő és egyben pozitívum is, hogy a TV simán kezeli ezt az USB 3.1-es külső házat.

Köszönjük az infókat!

[ Szerkesztve ]

(#3897) Klara_ válasza xyzui (#3893) üzenetére


Klara_
őstag

Milyen TV ez? PC-n leall (milyen OS)?

(#3898) xyzui válasza King Unique (#3896) üzenetére


xyzui
tag

Pid 1351 érdekesség hogy ha usb 3.0 hoz csatlakoztatom, akkor leválasztás után leáll. Gondolom a pid miatt nem lehet piszkálni. Próba kedvéért beleraktam egy 7200-es wd redet és simán felismeri. Próbáltam egy lg pa70g projektoron és egy lg 40-es tv-n hasonlóan azonnal külső meghajtóként látta.

(#3899) xyzui válasza Klara_ (#3897) üzenetére


xyzui
tag

Win 7.

[ Szerkesztve ]

(#3900) King Unique válasza xyzui (#3898) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ennél előfordulhat, hogy emiatt nem lehet piszkálni a firmware-t. Ugyanis pl. az USB 3.0-s típusoknál csak PID: 55AA azonosító esetében működik. Illetve ilyen azonosítós modellek elvileg az USB 3.1-es külső házaknál is vannak. Egyébként külső oldalakon az ASM1351 chiphez már lehet találni firmware-t, amiről egy korábbi hozzászólásban volt szó.

A leválasztást illetően tehát USB 3.0 port esetén leáll. Vagyis van a gépen USB 3.1 (Gen 2) port is és csak annál nem? Mert az elsődlegesen támogatott hardvereken és operációs rendszereken kívül az egyéb esetek nyilván kevésbé számítanak, amiről korábban szintén volt szó. Egyébként hasonlót már én is tapasztaltam USB 2.0 vs. USB 3.0 portok, illetve Win7 esetében.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.