2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Windows 8 boot VHD-ból egyszerűen

Windows 8 Virtual Hard Disk-be telepítése, bootolása néhány lépésből is megoldható.

[ ÚJ TESZT ]

1. Bevezető

Hogyan telepítsünk Windows 8-at VHD-be (Virtual Hard Disk-be) multiboot rendszerhez.

Először is szeretnék pár szót ejteni a VHD boot adta lehetőségekről.
Maga a VHD-re telepített rendszer nagy részben megegyezik a „normál” telepítéssel telepített rendszer viselkedésével. Úgy vehetjük használatba és alkalmazhatjuk, mint a megszokott telepítési móddal készített rendszereinket. Itt azonban a rendszerünket nem egy merevlemez partícióra telepítjük, hanem létrehozunk egy virtuális merevlemezt (VHD-t), amely egyetlen fájlt jelent a fizikai merevlemezen.
Ez a fájl fogja tartalmazni az összes adatot, ami a rendszerpartíción jön létre. Ez a fájl sokszorosítható, lementhető a későbbi biztonsági visszaállás vagy duplikálás céljából.

Teszt rendszernek, fejlesztéshez nagyon nagy segítség, ha nem a jól szolgáló éles rendszerünket akarjuk feláldozni a fejlesztések oltárán. :) És akkor amikor a virtualizálás éppen nem járható út. ...and so on...

A iromány következő nagy része elsősorban Harold Wong írásából származik. Minden lépést végigpróbálva néhol azért szerkesztettem az eredeti postot. A cikk(ecske) nem igazán az eredeti környezet fordítása, nem ragaszkodtam a szöveghez. Bár nem is lehet nagyon eltérni tőle a bemutatni kívánt téma miatt. Harold Wong írása (angolul) megtalálható ezen a linken.

Az ismertetett lépések egyaránt alkalmazhatók Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2 vagy Windows Server 2012 Virtual Hard Disk készítéséhez.

A telepítéshez szükséges imagex.exe file letölthető innen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.