Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz alphamooncam #29162 üzenetére

    "Ne legyen kötelező a sisak, de akkor ne kaphasson ingyenes eü. ellátást baleset esetén, fizesse zsebből - már ha túléli."
    Akkor inkább a szabálytalankodók ne részesüljenek ingyenes (állami) orvosi ellátásba, ne azok, akik betartják a szabályokat.

    A kérésed szűk látókörű. Ismét. Mert egy rendkívül szűk esetből indulsz ki, nem az egész rendszerből. Mihez kezdjenek azok a sisakkal, akik mondjuk lekésik a buszt, és mennének 2 megállót a bérrollerrel? Azok mégis hová tennék a sisakot egész nap? Reggel pakolják be magukkal, mert lehet napközben egyszer kelleni fog? Az egész bérroller hálózat bedöglene. Sokan nem is bánnák, mert jelen formájában, amikor többségében turisták használják úgy nem ideális. De nálunk, Győrben a peremvidékeken is egyre több van belőle, és autóval nem rendelkező fiatalok is egyre jobban megkedvelik.

    Ha a balesetveszélyes rolleres közlekedés mellett kampányolsz, akkor kampányolj inkább a 20 km/h sebességlimit mellett. Azzal sokkal több balesetet meg lehet előzni, mint bármely protektorral. A sisak általános kötelezetté tételével pedig a rollerezők számát csökkentenéd drasztikusan. Ha csökken a számuk, akkor azon emberek száma csökken, akiknek normál infrastruktúrára van szüksége. Kontraproduktív a folyamat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés