Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Mai jogi ramazuri

Baromira ritkán igazoltatnak rendőrök… olyannyira, hogy az utolsóra még a 90«-es évek végén, Berettyóújfaluban, éjjel került sor.

Nos mióta ide költöztem Hajdúszoboszlóra, tudom, hogy a kukások khmm... :) Aztán eljött a ma este… jó lendülettel kanyarodtam ki a Nádudvari útra, a Tescohoz igyekezvén. Szembe jött egy rendőrautó, ahol láttam, hogy kifelé integetnek nekem, hogy húzódjak le.

Oké, hátranézek, hogy jön e mögöttem valaki… látom, hogy senki, szóval a kocsiban ülő feltünően kékes színben pompázó egyének tényleg nekem jeleztek. Hmm, világítás be van kapcsolva, bukósisak van rajta, láthatósági mellény nem kell, de van nálam.

Biztos rutin. Megállok… kiszállnak, jó estét kívánnak, majd a csóka aki leintett aktívan érdeklődik, a papírok után, mint műszaki… na mondom magamban, ezt beszívta, mert kerékpárnak minősül, mivel 240W-os a motorja. Közben érdekli, hogy mókoltam e rajta valamit, vagy ez így jött ki a „szalonból”, illetve honnan vettem?! Szerintem műszakilag rendben van?

Mondom – higgadtan neki –, hogy kerékpárnak minősül. Azt mondja ez ránézésre is robogó, meg van reflektor is rajta. Kerékpáron ilyen nincs. Mondom bevihetjük futópadra, és nem fogja elérni a 300W-ot sem, nemhogy átlépni.

Erre idézi nekem ezt: „– A KRESZ előírásai értelmében kerékpár egy olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. Alapvetően tehát az adott jármű közúti közlekedésre való alkalmassága e teljesítmény határ figyelembe vételével történik. “

Mondom neki, ott van rajta a pedál felszerelve. Azt mondja látja, de azt is látta, hogy nem tekerem, hanem önerőből megy… Ezen a ponton eszembe jutott, hogy Ó baszus ha láttál volna pár órával a 350W-os motorteljesítményű rollerrel amint hol járdán, hol meg lakott területen kívül mentem :D Ja és a Roller hivatalosan nincs a Kreszben definiálva, mármint az elektromos roller nincs…

Aztán csak előjött, hogy miért is állított meg. Nos a „Robogón” gyárilag kék ledek világítanak. Megkérdezi, tudja, hogy kiknek a járműve világíthat kéken?! Mondom, várjon rákérdezek: hatósági járművek?! Igen azt mondja … hol vettem?! Jön a kérdés. Mondtam, hogy Berettyóújfaluban melyik boltban… Közben nézi a személyimet. Azt mondja Berettyóújfaluban lakik? Mondom már nem, csak még az új lakás nincs a telekönyvnél teljesen átírva, folyamatban van… Azt mondja, most jó utat kíván, de legközelebb nem szeretné meglátni, hogy kék leddel járőrözöm :D

Hajdúszoboszló!

Új hozzászólás Aktív témák