Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Miikee

csendes tag

Sziasztok!
    Xiaomi pro2 tunning, átlakaítás tapasztalattal rendelkezőktől kérnék segítséget. A fórum utolsó hónapjainak a nagy részét átolvastam, de vannak ellentmondó bejegyzések, ezért kérem ki célzott kérdésekkel a véleményeteket.

Tavaly vettem egy ilyen rollert munkába járásra, melyet kb 500 km megtétele után szeretnék egy kicsit komfortosabbá, biztonságosabbá, és ha lehet gyorsabbá tenni.
    Roller felhasználása:
    1) Vidék ~3km (kis földutas résszel)
    2) aztán HÉV az Őrsig (emiatt jó lenne, ha nem nagyon nőne a súlya, és továbbra is könnyen összehajható lenne)
    3) Őrstől kerékpárúton az Árpád hídig, ~ 9 km (ebben vannak hosszabb egyenes szakaszok, ahol talán 25 felett is biztonságos)
    és ez este vissza, ez ~ 24 km egy nap. A roller által cipelt súly ~60 kiló teljes felszereléssel+vasággyal

Amit szeretnék:
    1) jobb rúgozási komfort. Kinézett verziók
    1/a) 10-es kerekek előre-hátra. Nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban van-e valakinek negatív tapasztalata, pl beleér a kerék valamibe, a hátsó lámpát belehet-e rendesen kötni, a hátsó sárvédő merevítő eléri-e a végét, ha aláteszem a magasítót, stb
    1/b) Monorim első, levegős lengéscsillapító, mennyire éri meg a plusz pénzt a 10-es kerékhez képest?
    1/c) = 1/a + 1/b

2) nagyobb végsebesség
    2/a) 10-es kerekek, amik miatt elvileg nagyobb lesz a végsbessége
    2/b) CFW. Itt fő kérdésem, hogy "tönkre tudom-e tenni" vele a rollert. Pl, ha magam teszem fel és elrontom, téglát csinálok-e a rollerből? Vagy, ha nem jól állítom be, mennyire károsítja a motort, vezérlést, akkumlátort? Jól láttam, hogy van olyan CFW, aminél bekapcsoláskor ki lehet választani (féket behúzva bekapcsoláskor), hogy "erősebb", vagy a normál verzióval menjen a roller? Vagy bizzam szakemberre (valszeg ezt választom)?
    2/c) = 2/a + 2/b

3) jobb fék (zavar, hogy csak egy oldalról fog és 8-ast rak a tárcsába)
    3/a) valahonnal xiaomi scooter 3 féket szerezni, de egyelőre sehol nem láttam ilyet, illetve, azt sem tudom kompatibilis-e a pro 2-vel
    3/b) X-tech Zoom HB-100 fék. Erről olvastam jókat és rosszakat is, pl. valakinek kifolyt belőle az olaj.

4) Vízállóság
    Nem szándékozom nagy esőben menni, de ha elkap, akkor jó tudni, hogy mire kell figyelni.
    A kijelzőnél, csak a bekapcsológómbnál tud beázni, vagy az illesztésnél is (két részből van a kijelző)? Most a bekapcsolóra felraktam egy telefonkijelzővédő fóliából kivágott darabot, ez elgendő védelmet ad beázás ellen?

5) Index
    Tud valaki kormány végébe szerelhető indexet?

Előre is köszönöm a pro-kontra érveket.
    Üdv.
    Miklós

Új hozzászólás Aktív témák