Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
Éves sportjegy halandó embereknek idén sem lesz a Dunára mi?
23-ban csak a Dunára váltok majd, nagyon szeretnék márnázni, láttam idén piszkosul ment, de halat nem szeretnék elhozni. -
jjohn
aktív tag
Itt nálunk a Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségnél az éves folyóvízi, ha a 24 %-os emelést vesszük amit írtak, akkor az idei 35 500-ról 44 020-ra emelkedik az éves sima jegy (állami, szövetségi, területi Duna és mellék ágai, tagdíj), ebben nincs a csónakos, a töltés közlekedés. Persze ha jól számoltam.
Ez volt az idei.[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Atis45
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Zoli bácsi
őstag
Tisztításhoz: SZerintem, és szigorúan szerintem:
Eszetekbe ne jusson féktisztítót belefújni! Ha beviszi a nyomás a feloldott zsírt a visszaforgásgátlóhoz.......Akkor szalajtani fog, ergo használhatatlan lesz az orsó.
Amit gondolok: Ekkora értékű orsó valóban nem ér annyit, hogy szervizbe vinni.
Két dolog lehet. Vagy leszedni az orsóház oldalát, aztán zsírral, zsírspray-vel kicsit utánzsírozni, aztán ennyi.
Másik megoldás: SZétszedni. Nem ördöngősség. Vannak jó kis szereléses youtube videók, Haldorádó oldal orsótesztek közt is vannak príma szétszedéses képekkel illusztrált cikkek. Esetleg valami horgászcimbora, aki szétszedi.
Én kiszedem a csigát, a tányérkereket, kulisszát, aztán kis tálba sima benzinben, esetleg lakkbenzinnel lemosom. Ha kevés a régi zsír, wd40 is jól oldja. SZáradás után MOL LZS2 zsír, teflonos zsír spray, illetve olaj (tengelyre). És összerakom. Orsóházat belülről csak kitörlöm, papírtörlő, kisebb helyekre fültisztító pálca, és kész. Nyeletőt felesleges szétszedni, alul a retesz ahol csúszkál egy csepp olaj, vagy zsírspray...Hátsó nyeletőfék lamelláit is meg lehet olajozni szétszedés nélkül. Ha nagyon koszos, vagy beázott az orsó, akkor érdemes szétszedni.
Óvatosan!: Hézagoló alátétek, visszaforgásgátló rugója, nyeletőfék biszbasz alkatrészei.... Megnézni mi hol volt, szétszedett orsónál ne kapcsolgassátok a visszforgásgátlót, mert lehet rugót keresni. Csapágyra ragadt hézagoló alátét később leeshet, meg kell nézni kiszedés után. Zárt csapágyat nem szabad benzinbe tenni, nyitottat akkor, ha koszos. Nyeletőfék kapcsolónak csak a bal oldalát szedjétek le, másik maradjon, különben szétesik a szerkezet.
Ezeket saját tapasztalatból mondom. Tudom, a profik többet tudnak, de ilyen hobbi pecásoknak ez is segítség lehet. -
pupehap
tag
válasz Atis45 #81278 üzenetére
Szerintem nyugodtan csináld, én is minden télen ezt csinálom az orsóimmal. Marhára nem kell kiszedni mindent belőle. Én wd40-el befújom, várok egy fél órát és kiöntöm belőle a katyvaszt. Utána átzsírozás, összerakás, és voilá.....
"ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente
-
-
saen
veterán
válasz Atis45 #81274 üzenetére
Mondjuk amit leírsz abból semmi jó nem fog kisülni. Nem tudod úgy kimosni, hogy ne szednéd ki az alkatrészeket. Ha csak belelocsolod a benzint egyrészt feloldhat olyan dolgot is amit nem akarsz, emellett zárt csapágyakba befolyik, kioldja a zsírt onnan, hamarabb tönkre fog menni, mert nem lesz rendes kenése. Emellett egy rakat kosz bennt fog maradni az orsóban. Én így nem állnék neki az biztos.
-
őstag
Sziasztok. Valaki tud ajánlani bot javításra szakit? Egy olcsó Advanta botrol van szó, az orsótartót kéne cserélni rajta. Kidobni nem akarjuk, Tiszára jó, nem kell túlságosan vigyázni rá.
Tudja valaki, hogy miben különbözik az Italica Aria és Infinite bolo bot? Nem találok róla konkrét infót. Szilárdéknál nincs most Aria, talán tavasszal, de félő, hogy sokkal drágább lesz mint idén volt. Ezért gondoltam, hogy lehet az Infinite is elég lenne?
Peca Plázán sikerült venni egy Ryobi Zauber 1000 orsót 29000Ft-ért, nem láttam az idén ennél jobb árat Majd ez megy a Bolo-ra.[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz Atis45 #81270 üzenetére
Mondjuk ez azért kicsit necces, én félnék szétszedni egy orsót. (persze ez saját vélemény) Összerakni nem egyszerű, ha meg drága orsó akkor inkább szerviz.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Orsókarban tartáshoz milyen vegyszert lehet használni?
Annyit szeretnék, hogy leszedem a dobot, a rotort, az oldal burkolatot. És utána kimosni kis ecsettel és valami szerrel. Nem akarok kiszedni belőle semmit. Jobb a békesség alapon. És persze utána zsírozni és olajozni a csapágyakat.[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
Használ valaki Daiwa tournament mono-t?
Rendeltem egy tekerccsel, de valahogy olyan rossz érzésem van.. Mennyire normális, hogy a 0.26-os érzésre vastagabb, mint a 30-as döme és merevebb is?Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
hermanyi
addikt
válasz jackal79 #81263 üzenetére
hát én ezt passzolom , én inkább a sülönek való csalihalban vagyok járatos. Koca pergető vagyok A Balzer is úgy lett ,hogy keresgéltem boltban kb 50 botot végig fogdostam ,majd előkerült a vízparton a csomagtartóból. Dobtam vele 2 őt és mondtam ez kell .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ez a kosár [link] tölthető a Dömés szilikon töltővel?
Mert azt írják, hogy a Vario töltő való hozzá. -
Grillo
őstag
válasz Zoli bácsi #81256 üzenetére
Jaja. tizenévesen sokat jártam ki kishalazni Egereszeg mellé a tóra (Zéének Gébárti).
Ott a strandnál lassan mélyülő víz volt, meg nádfoltok, stb, melegedő, 40-50 cm-es vízben szépen jött 3as spiccel csontira keszeg-sneci-sügér-mittomén. Gumicsizmában beálltam, amíg lehetett, aztán órákat el lehetett lenni. Igaz, utána se a kezemet, se a lábamat nem éreztem, de akkor még nem érdekelt. Most biztos fél óra után abbahagynám.Vagy vennék normális csizmát, ruhát, aztán hajrá
-
Steady74
Topikgazda
válasz Spartacushu #81257 üzenetére
Ott a harcsa halászlevet szerettem de vagy szakácsot cseréltek vagy a recept módosult, de szinte ehetetlenül hagymás és durván fűszere lett.
-
Spartacushu
csendes tag
-
Zoli bácsi
őstag
Én azt utálom, hogy fázik a kezem, és ezeket a finom mozgásokat nem igazán tudom elvégezni, pl. csalizást. Főleg kézmosás után fázik a kéz. Ez a határ nekem 10 fok körül van. Ha nem ilyen ülős, csalizós-etetős pecát művelnék, akkor 2-3 fok körül lenne a határ, ahol még ellennék. Én is nyári gyerek vagyok (augusztus) .
Az a baj, hogy a nyári kánikula is egyre jobban megvisel, ahogy öregszik az ember. Sőt, lassan rosszabbul viselem, mint a telet. A céges kocsikba üvölt a klíma, az ember egész nap kiszáll-beszáll, aztán egész nyáron takonykór, fejfájás..Hozzátéve a pár órás alvásokat, mert nem tudok többet, meg a virágpor allergiát.....Az átmeneti idő a jó, már ami maradt, mert tavasz egyre kevésbé van, télből a nyárba pár nap alatt átmegyünk...... Ősz még ami kiszámítható talán, november közepéig. -
-
horcsog
tag
válasz hermanyi #81246 üzenetére
Megyek egész télen, ha van időm és az időjárás engedi. Nagy szél nincs akkor bármilyen idő jó, nagy mínuszokat kivéve mert akkor jegesedik a gyűrű az nem jó. Utóbbi teleken ideális idők voltak pergetéshez szinte végig. Ha nagy hidegek jönnek ott a léki peca, van egy vadiúj lékfúrom, nem akarok hülyeséget mondani de sacc legalább 7-8 éve vettem és még nem volt olyan jég használni tudjam. Régebben mindig nagybátyámét kértem el, mondom veszek egyet , erre azóta nincs rendes tél.
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #81248 üzenetére
7-19g 240 hossz úgy kellett behozatni ,mert idehaza nem volt . Csónakos pecára Nagy Dunára pedig ez a kényelmes . Kapott egy Shimi 4000 res orsót . Az orsó 10 es sárga fonottat Balzert mert az volt olcsó X70 es vertikálal 50 métert simán dobok
Spartacushu : Gratula a halhoz . hol voltál Dél-Afrikában ? Fákon még levelek a nád is mutat még némi zöldet .
-
Steady74
Topikgazda
válasz Spartacushu #81249 üzenetére
Apám, nem semmi!
-
mdav88
aktív tag
válasz jansky1 #81245 üzenetére
Na ja, tegnap mi is kimentünk a helyi tóra 11 körül, hogy már biztos jó, ha be is fagyott...
Jegykiadó hölgy sem szólt, hogy nem lesz nekünk jó a tervezett hely, odaérünk, mondom ez nem fest jól, de majd a kosárral feltördelem.
Aztán bepofátlankodtunk a másik oldalra, ott jó volt, mert csónakkal feltörték. -
hermanyi
addikt
válasz horcsog #81242 üzenetére
Tegnap -2C volt ahol voltunk egész nap . Szél az nem volt szép sima volt a Nagy Duna . KB 5km et csónakáztunk. Dobáltunk lekötve és csorogva is . Próbáltuk gumival vertikálissal is utóbbi adta a balint, nem voltak nagyok kb másfél kiló. Rendes kapásuk sem volt csak simán elnehezült a cucc. Bezzeg nyáron meg majd kitépi a kezedből a botot olyat odaver . Én idénre befejeztem a pecát szerintem . Hacsak két ünnep között nem lesz +10C fok
-
horcsog
tag
válasz Forrest Gump #81213 üzenetére
Nekem a legnagyobb pontyom kb 15 kilós , azért kb mert elengedtem és nem lett mérve csak saccoltam az éjszakában, inkább több volt mint kevesebb szerintem, de lehet, hogy csak 14 lenne , de úgy érzem. Keresztbe átérte a csónakot nagy nyurga testű tükörponty volt. Az alkoholista volt mert 2 szem pálinkába áztatott tigrismogyorót vett fel hungarocellel kikönnyítve.
Amikor még sokat pontyoztam általában úgy horgásztam meleg víznél nyáron kora ősszel este mentem , etetés csak szemes áztatott vagy főtt kukoricával , és mindenféle dara nélkül rádobtam pici ólom csúszón és szelepgumi ütköző pontyozó horog. Horgon kukorica. Csak olyan távra a parttól ameddig el tudtam kézzel dobni. 10 méterre max. Vagy világítópatronos úszóval de azt kevesebbszer csináltam egész éjszakás pecákon mert a szemem kisült a patron nézésétől éjfél után már. Sokat pecáztam így és elég szépen lehetett így fogdosni pontyot amurt. Az etetés az 2-3 maroknyi volt csak és ha kapás volt akkor szórtam megint 1-2 maroknyit. De etetve volt a hely akkor 1-2 kiló szemeskukorica bement amikor nem pecáztam csak etettem. Ott bojlit nem nagyon lehetett akkoriban használni annyi törpe volt, hogy nincs az a keménységű bojlit nem rágott volna folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz hermanyi #81241 üzenetére
Nem volt ma szél itt felénk az jó az ilyen csónakos pecához, nem is fagyott napközben az is jó, sajnos nem tudtam menni, és max ünnepek között tudok majd legkorábban. Le kell dolgozni majd az ünnepi menüt amire a legjobb jó kis téli pergetés. Süllők nálam nem jöttek kétszer voltam az utóbbi 2 hétben kb de kapás nélkül megúsztam.
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
Hát urak . Ma 11 töl fél 4 ig csónakban ültem it ne mondjak nem volt hatalmas peca de legalább nagyon hideg volt ,és tesztelni is sikerült a Balzer pálcát Kollégámmal 1-1 ballerel megúsztuk . Ami nem tetszett ,hogy halat sem láttunk a radaron . Elvétve 1-1 db ot a fenéken feküdve , de se keszeg se semmi . 3 hete ugyanezen a részen hemzsegett a hal . De azé jó volt
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek már picit valamit megérteni. Van ez a tigrismogyoró [link] , azt írja hogy főtt. A leírásba pedig azt írja, "Felhasználás előtt, célszerű ezt 24 órára beáztatni, utána lassú tűzön megfőzni."
Most akkor mégse főtt? -
saen
veterán
válasz jackal79 #81232 üzenetére
Prorex ügye az európai ragadozós márkája a Daiwának, biztos nem rossz az sem, de az AGS verzió nem volt még a kezemben. Sztahovits Peti pl a Daiwa Tournament AGS Spinnel horgászik Dunán, mindkét erősséggel. Csúcs Daiwa botok rendszerint nagyon jók, bár az áruk is megvan.
Ha felmész a daiwa.de-re, ott a legújabb magyar nyelvű katalógus, meg tudod nézni a választékot. -
jackal79
aktív tag
Sziasztok, korábban a Daiwa gyártott karbon gyűrűtartós botokat, ha jól tudom Prorex AGS-ek voltak azok. Ezek a botok mennyire váltak be, a karbon gyűrű mennyire problémás? Jelenleg is gyárt ilyen botokat?
-
lumpy92
aktív tag
válasz Steady74 #81220 üzenetére
Legnagyobb bánatomra nem tudok hiteltérdemlően nyilatkozni a jelenjelgi halállományról. De 20 éve ismerem az I-es holtágat, és azóta csak lefele épül sajnos a halállomány.
De gyerekkorom horgasztábori szép élményei miatt örökre szívem csücske marad az a hely."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
sasa311
veterán
Aki nálam jobban otthon van a csónakázásban
Leszúró karó - menetes vagy "sima"? Pro és kontra?
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
jjohn
aktív tag
válasz Mizsala #81208 üzenetére
Az biztos horgászat szempontjából nagyon jó hely, kimegy az ember szanáról Gyula felé letud menni a a híd alá, mellé nagyon jó busa..... fogó hely. És feljebb a Körösön is, illetve az összefolyásnál. A motel ahol voltunk a 150 m-re a gát után már a Fekete Körös volt, igaz rettenet meleg volt és nem is készültem igen pecára, úgyhogy fogás nem igen volt de gyönyörű hely főleg 1 saját házzal.
-
Steady74
Topikgazda
válasz lumpy92 #81214 üzenetére
Azaz mi az álaltunk elnevezett "lapos" -ra jártunk évtizedekig, ott tanultam meg nádbottal kishalat fogni, aztán keszegezni. Ez a rész a FH4.-től indulva az első és a második kanyar közötti rész félúton, ott, ahol szinte egyedül, csak sás volt a parton és nem nád. Istenem, 2 hét sátorral nyárom, gyerekként imádtam. Nagyon szép keszegallomány volt régen, most mi a helyzet?
-
bercsi
aktív tag
válasz Zoli bácsi #81212 üzenetére
Nektek osztrák határ, nekünk merci gyár. Nyár végén akartuk a lakást eladni és egy házat venni itt kecskemét környékén (+30km körzet). Volt is.. Bontásra való kádárkocka 30 misiért. Ami lakható és relatív kevés vele a szopóka az 40-50, és nem az elit környéken. Jó, igaz országos tendencia a drágulás, de akkor is...
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
Kaptam egy régi pergetőbotot egy banax orsóval.
Az orsóról találtam jókat (omega 30), de a botról semmit. Shimano Sensilite Special. Ismeri valaki? kb 3m hosszú, semmi egyéb nincs feltüntetve rajta. KB ilyen:Na de most jön a kérdések java: a gyűrűsor gyantája elég fáradt, érdemes ezzel foglalkozni egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
Forrest Gump
tag
válasz horcsog #81174 üzenetére
Egy haverommal egyszer béreltünk egy horgásznyaralót az RSD-on 1 hétre, azt hiszem Szigetbecsén. Előtte nem nagyon próbálkoztunk vadvízeken, inkább intenzív vizeken horgásztunk. Mondjuk nem a klasszikus kocka tavakon, hanem tatai Derítő, Deseda, hasonlók...
Mániája volt az erjesztett etető cuccok.Bojli, pellet nála max csalizni.
Az 1 hét alatt mozdításunk nem volt a kialakított 2 etetésünkön( egy bent a mederben, egy közelebb).
Kínomban pergettem és 3 balint fogtam egy japán csoda wobblerrel, a helyi horgászboltos elmondása szerint, a leglehetetlenebb időszakban, júniusban. Nem vagyok gyakorlott pergető horgász, úgyhogy ezt nem tudom mennyire aranyigazság.
A lényeg, hogy a betli ellenére nagyon megtetszett neki a víz, pár évre rá vett egy lepukkant nyaralót Ráckevén saját vízparttal, csak a horgászat célból. Első szezon, tolja befelé mint az állat a büdös magvakat, vagy 3 mázsát áprilistól-októberig. Pár db, de szószerint néhány kispontyon kívül semmi egyéb egész évben. Úgy el volt keseredve, hogy azt mondta, ha a köv. év is ilyen lesz, eladja azonnal.
Azóta is meg van neki, kb ez 7-8 éve már. Nem fog sok halat, de szinte csak nagytestűeket. 10+-os szinte az összes ponty, de volt jónéhány 20+ is. Az amúrok meg brutál mennyiségben jönnek a meleg hónapokban, 28kg asszem a rekordja.
Bocs, ha hosszú lett picit. -
Zoli bácsi
őstag
Valóban, nem tudom mi a helyzet arra fele. Én csak amiatt irigykedem, hogy ott jóval többet ér a pénz ingatlan téren, mint mifelénk. Az osztrák határ közelsége feldobja az árakat. Szinte minden ingatlanhirdetésben szerepel a mondat, hogy az osztrák határ..X kilóméter.
Ezeket a nyaralókat, horgászházakat meg az osztrák veszi meg, régebben az ő pénzéhez nevetséges áron. A lakóházakat már nem annyira veszik, szerintem talán nekik is drága.
Ami bosszant, hogy ide költözött osztrák-német idős párok, vannak jó páran. 10 év után szinte kukkot nem beszélnek magyarul.....Ha kiköltöznék valahova, próbálnák én alkalmazkodni, tanulni a nyelvüket...Na, de nem az a téma. -
Steady74
Topikgazda
Azon a környéken még annyi probléma szokott lenni (20évnyi tapasztalattal mondom), hogy a holtágak jórészéhez csak földút visz be. Ha esik az eső vagy ki sem tudsz menni vagy onnan haza nem tudsz menni kocsival. Mi nagyon sokat gyalogoltunk annak idején a csárdaszállási vasútállomásra... nem volt kellemes.
-
hermanyi
addikt
-
Mizsala
tag
válasz Zoli bácsi #81175 üzenetére
Ez a szanazugi nem tűnik rossz dealnek, de nem az a tipikusan vízparti ház. Szóval a parthoz le kell pakolnod néhány utcányira. Én a kert végében szeretném a vizet
A másodikat nem tudom megnézni, mert FB reg kell hozzá.
A harmadik pedig Tisza part, Szabolcsban. Háááát, hidd el nem szeretnél ott 10 milláért vásárolni külterületi ingatlant
Értem én, hogy 10, de annyit sem ér. Ott aztán tutira nem tudsz ott hagyni semmit, nem ugyanaz a környék, mint a nyugati csücsök, itt kő kövön nem marad hidd el -
Bling95
őstag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy az érdi TLK-ban vagy az újbudai Walterlandben nagyobb-e a választék? Esetlég valami más nagyobb boltot ismertek?
Ajándék vadászatra indulok, de nem igazán vagyok jártas ezekben a helyekben
-
iceQ!
addikt
válasz Grillo #81202 üzenetére
Majosligeti. Ott fizetős lesz a hal, de legalább nem zsíros. 1x hoztam el, megettük, jó volt.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
horcsog
tag
válasz hermanyi #81201 üzenetére
Télen nehéz szabályosan megfogni pergetve. Szinte biztos kabátba akad. Süllőzés közben találtuk meg mi is többször a harcsákat is télen. Van néhány hely ahol szeretnek lenni télen és általában azokon gyűlnek össze, szóval ahol egyszer megtaláltad jó esély van rá utána teleken is megtalálod ott, ha nem is minden télen. Nem bántom őket ilyen helyen mert annyira nem akarok fogni. Tavasszal is még sokszor ott vannak márciusban napközben ahol teleltek még nem annyira meleg a víz.
"Vascsontival" azt felénk arra használják ha kabátba akad.
[ Szerkesztve ]
-
birozoli7800
senior tag
válasz Spartacushu #81197 üzenetére
Ez jó lesz. Zacskóból kibontva szárítsd horgászat előtt pár napot.
-
Grillo
őstag
Srácok, jövő héttől itthon vagyok 3 hétig. Ha karácsonyra mondjuk kéne ponty, hova mennétek BP körül, már a Tescon kívül?
-
hermanyi
addikt
válasz horcsog #81200 üzenetére
Dehogy csonti . 10 es Jig fej 7cm es gumi RSD-n ha összeálnak bandába a harcsák és megtalálod őket . 1x volt hozzá szerencsém . A fonott zsinóron kb 4m hosszan tiszta nyálka volt . Le esik közéjük a Jig és érzed ,hogy tekergöznek , rángatják a botot . Bevallom 2 öt fogtunk 10-15 kiló körül és otthagytuk őket . Mert mind a kettő Mögötte . De sajnos sokan nem hagyják ott ,meg az se érdekli ha nem eszi meg . A lényeg akadjon és legyen hús a hűtőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Politika
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek