- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #81694 üzenetére
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #81694 üzenetére
-
Joshi
titán
Győr-Moson-Sopron megyébe, Veszprém megyében és Komárom-Esztergom megyékben tud valaki kiemelkedően jó bojlis horgásztavat ajánlani? Konkrétan Győrből mennék, szóval minél közelebb annál jobb. Az ár nem nagyon számít. Válaszokat előre is köszi.
Veszprém megyében a Széki tó megvan, oda már foglaltam is időpontot.
-
sasa311
veterán
https://vm.tiktok.com/ZMFE8e3jY/
Melletted ülő spori, márciusban, 6 fokos vízben method feederre készülve
-
galervin93
addikt
Fórumpeca aprópójára, az idei method OB egyik selejtezőjének helyszíne Dunakeszi kavicsbányató...
(Nagy Martin bekerült az ottani vezetőségbe, gyanítom van némi köze a dologhoz.)
A methodot idén szerintem kihagyom, mert nem lesz selejtező helyszín Maconka előtározó (csak elődöntő), pedig tetszik az ottani "kishalazós method", sokkal jobb és technikásabb buli, mint a teszkós pontyokat fogni rogyásig. A hosszú előkésre viszont szerintem benevezek, idén már két helyszínen is lesznek elődöntők, Látókép és Deseda, egyik izgalmasabban hangzik mint a másik.Valamiért inkább Desedára mennék, de még megálmodom.
Ha bárkinek van bármilyen finomszerkós (rakós, match, feeder) tapasztalata a két fenti vízzel ne tartsa magában! -
iceQ!
addikt
Tudja valaki esetleg, hogy a pva bag meddig áll el betölve? Csinálnék most télen egy jó pár darabot (10-20), eláll tavaszig egy dobozban? Légmentesen lezárva persze.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
galervin93 #81685 üzenetére
-
iceQ!
addikt
válasz
BlackmMmDog #81684 üzenetére
Bojlis botot vettem + egy 610 grammos orsót.. Úristen kicsit nem figyel az ember már is felkerüln a kilós orsó
-
andrew911
tag
válasz
sasa311 #81687 üzenetére
Ó, egész hétvégén ezt a videót néztem végtelenítve!
Ők legalább annyira tőkeerősek, hogy ki tudják fizetni a fröccssajtoló szerszámot meg a marketing költségeket. De ez a thingiversről letöltött 3D-s tampontartó lehozott az életről. Még a felbontást is a lehető legalacsonyabbra vették, szinte vágja a sorja az ujjam, pl. ezen a képen. -
andrew911
tag
Ez miez ez a 3D nyomtatott szivacstartó? Leginnovatívabb termékdíj! Víz alatti aromadiffúzor!
http://www.turbooster.hu/index.php -
galervin93
addikt
válasz
BlackmMmDog #81684 üzenetére
500? Én 300 gramm felett kézbe sem veszek orsót.
Nálam vannak ilyen bekattanások, 360-as feeder bot nem lehet több 220 grammnnál, 390-es match nagyon max 200 meg ilyenek.
Amúgy nem feltétlenül a súly, hanem az egyensúly a lényeg, de vannak ilyen megmagyarázhatatlan "elveim".
-
andrew911
tag
A BlackWidow-t én is behúztam karácsonyra. :-)
-
iceQ!
addikt
Most jöttem a WL-ból. Sikerült venni egy 390-es BalckWidow botot meg egy Daiwa Emblem 45 SCW QD orsót.
-
Zoli bácsi
őstag
[link]
Sziszi téli csatornapecája. Ha valakit érdekel. Mindjárt nézem én is.
Amúgy meglepődtem, tegnap reggel elmentem dolgozóba, ma hazajöttem, benéztem, egy nap alatt ötven feletti hozzászólás. Mi történt, elkezdődött a szezon?De nem, csak a jegyváltások.
Örülök, hogy pörög a fórum. -
tepenzed
őstag
válasz
jansky1 #81678 üzenetére
Ott laktam 20 évig, de sosem próbáltam. Keszeggel tele van az való igaz, állítólag rablózni is érdemes, de azok inkább a másik felén vannak, a fás, bedőlt fás részen.
Én azért nem jártam, mert oda nem jó a dunai jegy, illetve szárazság idején át lehetett rajta sétálni, annyira nem szokott benne víz lenni. -
jansky1
senior tag
Ez az esztergomi Kis-Duna nagyon hangulatosnak tűnik. Jó sok spori pecázott rajta, egymás után húzták a szép keszegeket. Valaki nem szokott pecázni arra? Nagyobb halak is vannak benne? Rablók?
-
A Zéé
addikt
válasz
4Grider #81672 üzenetére
Az, hogy az állami ennyit drágult, az kevésbé zavar, sztem ez 2016 óta, (mióta újra horgászok) ennyi.
Engem egyedül a területi jegyekkel való töketlenkedések zavarnak, de az is inkább csak azért, mert láthatóan egyre nagyobb igény mutatkozik mindenfelé a c&r, vagy kevés halas jegyekre, és ezt valamiért minden vízgazdálkodó látványosan nem akarja elfogadni, és mintha direkt félre értelmezné, és születnek az egyre drágább, és egyre szarabb megoldások.
Vas megyei vizeknél maradva lett idenre C&R jegy, de csak vas megyei horgászoknak, és csak éves... Itt Zalában eddig volt sport jegy, ami 1900 Ft volt/nap, és mind a 12 megyei vízre jó volt, most 2500 lett, de csak egy vízre szól.
Balatonon nincs sport jegy, 2900 helyett 3300 lett a parti napi jegy, csak lassan már nincs part, ahonnan horgászni lehet. Komolyan mondom, egyedül a Főhesz idei jegyárai nem idegesítettek fel...Vissza kell költözni Pestre -
4Grider
félisten
válasz
pupehap #81671 üzenetére
A szövetségi 3000-ről 5500-ra, az állami jegy 3300-ról 5000 Ft-ra nőtt, a napló 300-ról 500-ra. Ez egyszer 4400 Ft-os emelés.
Az egyesületi tagdíjminimum eddig 2000 Ft volt, idéntől 3500 Ft. Ez ugye 1500 Ft (persze mindenhol más).
A területi jegyek meg jellemzően 20-25%-tól indulnak... -
saen
veterán
válasz
hermanyi #81667 üzenetére
A legtöbb szerelék önakasztó, akkor sem ha nem annak készül... Ahol kellő mennyiségű zsinór van kinnt, ott rendszerint magát megakasztja a hal, akkor is ha csúszó a szerelék. Az egész országos szabályzat teljesen elavult és nagyon sokan nem értik, hogy mi történik a víz alatt. Pedig rengeteg vízalatti video készült már, nemcsak pontyos, finomszerelékes is. Ilyen alapon kb csak úszózni lehetne, mert az az ami tutira nem önakasztós...
-
hermanyi
addikt
válasz
Atis45 #81666 üzenetére
Én nem tartom magam raszistának pedig de ,de aki 5m nél messzebb van a botjától attól a zsugát tuti elvenném legyen neki bármilyen . De ugye amig a MOHOSZ képes segget csinálni a szájából írásából addig mindenki azt csinál amit akar . Lásd országos szabályzat , önakasztó szerelék használata tilós . De bojlizni lehet
mert ö többet fizet a zsugáért
-
Atis45
aktív tag
válasz
golyós #81664 üzenetére
"hangjelzéses kapásjelző esetében az észleléstől számított legrövidebb időn belül"
Szerintem itt olyasmire gondolnak, hogy pl. a 10 méterre lévő sátorba tartózkodsz, és várod a kapást, nem pedig olyanra, hogy a 30-40 méterre lévő nyaralóba főzőcskézel, vagy füvet nyírsz. (de ez csak szigorúan magán vélemény)
-
A Zéé
addikt
Ha már területi jegyek. Ezek a vasiak tuti megzavarodtak... Eddig is valami 4500 Ft volt a napijegy, ha a Rába vasi szakaszára akart menni a paraszt, ezt sikerült az idei évre 5500 Ft-ra feltornászni. Nem normálisak... Asszem 2023 sem a Rába kalandozásokról fog szólni.
-
mdav88
aktív tag
válasz
hermanyi #81659 üzenetére
Jo hogy irod, helyi tavon 100k egy eves sport berlet, 25-30 alkalom utan terul meg, picit filozok rajta, hogy megeri-e.... Ha minden egyeb dolgot hozzaveszek, akkor okes lehet, de nincs osszehasonlitasi alapom. Kezdőként en raszannam ezt az evet, hogy biztos tudast epitsek, plusz nem autokazok orakat, ami koltseg szinten szinten is jelentos...
-
hermanyi
addikt
válasz
fojtviki #81654 üzenetére
Nekem vagyis itt nekünk ingyenes a szövetségi ( RDHSZ) . Amit beszórsz horogra tűzzöl az van pénzben ( Én kapom azt is ) . Sport jegyhez nem mindegy milyen versenyen indulsz . MOHOSZ által jóváhagyottnak kell lennie . Szóval pörköltevő versenyek nem számítanak. Ha országos versenyre mész az tud drága lenni , mert ott van kötelező edzés átlag 2 nap +a 3 napos verseny . Így 1 heted kuka amire ugrik a szabi + szállást kell bérelj és ha nincs támogatás akkor kb napi szinten az élő + etető az kb 20 ropi/ nap .
#81655@mriya@ 65 körül ál meg az RSD és mellékíz . Szerintem nem olcsó. Kockatavak itt is 150-200 körül mozognak de én nem szeretek akváriumban pecázni , nem azt mondom ,hogy nem szoktam mert évente 2-3 alkalommal én is szoktam csak azért menni ,hogy pontyozak.
-
musli26
tag
Tavasszal szeretnék venni bojlis botot.
Ár-érték arányban a legjobbat.
Keret:20e
Állòvízen használnám.
Táv:60-100m ig.Ki mit használ megelégedve?
-
sasa311
veterán
válasz
PpenoO #81643 üzenetére
Persze, én értem, de sajnos ennek oka is van. Leginkább az, hogy az RSD-n megy a legnagyobb mértékben a rabsickodás a "nem profiktól". Méretkrlátokat levitték, telepítés után nincs tilalmi időszak és akinek telke van a vízparton az nem a szakba teszi a halat hanem a hűtőbe - annyit amennyit fog, nem annyit amennyit lehet. Így nincs az a halmennyiség ami ne fogyna el.
-
sasa311
veterán
válasz
4Grider #81652 üzenetére
RSD-n nem tudom mi van, tisza tavon kristály tisztán le van írva:
"parti vagy csónakos horgászat esetén a szerelék vízbe juttatása csak és kizárólag a partról vagy a csónakból elvégzett dobással engedélyezett. A végszerelék vízbe juttatása után attól eltávolodni tilos. "
Nagy Dunán pedig:
"A szerelék kizárólag bedobás útján juttatható be a vízbe. A területi jegyeken szereplő
vízterületeken TILOS az etetőanyag, horog, szerelék behúzása, behordása (csónakkal, gumimatracon, szörfdeszkán, úszva,stb.) bevitele és az etetőhajó használata...
A halőrök zsinórhosszúság mérő alkalmazásával ellenőrzik a szerelék bejuttatásának szabályosságát. Felhívásukra a horgásznak a szerelékét ki kell tekerni. A mért zsinórhossz
értéke lesz a viszonyítási érték. Amennyiben a horgász által elvégzett ellenőrző dobás után mért zsinórhossz a viszonyítási érték 80%-át nem éri el, a szabálytalan horgászat ténye megalapozottá válik." -
4Grider
félisten
válasz
sasa311 #81650 üzenetére
Ahhoz először tisztázni kellene, hogy mi minősül behúzásnak. Ha szerepelne az rsd horgászrendben vagy valami jogszabályban, hogy behúzásnak, behordásnak minősül az a horgászmódszer, amelynek során a horog és a horgászbot közötti távolság nem kizárólag a dobás ereje által alakul ki, akkor igazad van. A gond az, hogy ilyen leírást csak a balatonihal oldalán találtam, tehát az adott horgászt ez alapján az RSD-n dolgozó halőr nem tudja szankcionálni.
-
hermanyi
addikt
Minden nagyon drága lett. Én évente 3 - 4 halat hozok el. Kizárólag nagy dunábol. Akkor veszek napijegy et, mert a sport jegyem el nem hozható el. Rsd engem már nem nagyon tud meginditani, inkább elmegyek csatornára. Pedig rsd ben is van hal rendesen.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
hermanyi #81644 üzenetére
Tiszakécske II.-III. holtág 5000ft /1 ponty+ 1 amur vagy harcsa, süllő, csuka (pontyon kívül nem nagyon van más).Sport 2500ft lett ami még nem sok
, de szerinem legyen inkább 6000ft/2 ponty.
Ho-hón (sport)jegy 4000 ft lett már.
Egyesületeknél a halasjegy árak amit halok 5000-8000 ft , BácsHosz vizein 4500ft.
Ritkán érint a halasárak, évi 10 db-ot viszek el mert k*cs*g húshorgász vagyok -
PpenoO
őstag
válasz
Hát igen, én is erősen gondolkodom, hogy kiváltom. RSD felső szakasza Csepel és még 1-2 pont kivételével teljesen halott, már keszeg is alig van Taksony és környékén. Max telepítés után 1 hétig jönnek a teszkós pontyok. Kotrás 2023ban sem lesz. Így sok értelme nincs horgászni errefelé szerintem.
-
4Grider
félisten
válasz
Én ott a december eleji körlevélből valami olyat is olvastam, hogy az országos általános területi jeggyel meg csak évi 15 db méretkorlátozás alá eső hal lesz elvihető tőlük (hogy nehogy inkább a helyiek elkezdjék az országos területi jegyet venni az RSD jegyek helyett).
Aztán pofára estek, mert a Mohosz beintett nekik és ráírta az országos jegyre, hogy a vízterületenként elvihető 25 hal nem csökkenthető helyi horgászrenddel. -
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi #81639 üzenetére
Le vagyok maradva, kérek fényt
Mitől hullana ki 400e pecás februártól? Vagy csak az RSDre gondolsz?
sasa311: Azért azt is vegyük figyelembe, hogy alig van/szinte nincs hal az RSD felső szakaszán pár éve már és semmi értelme nincs kint ücsörögni a stégen egész nap várva az 1 méteres iszapréteg felett lévő 50-70cm vízben a csodát. Szerintem nincs azzal gond ha 30-50 méteren belül vagy, ott, ahonnan látod a botokat/hallod a kapásjelzőt és ugrasz ha kapás van.
-
4Grider
félisten
válasz
sasa311 #81638 üzenetére
Sajnos nem csak ott jellemző, szinte mindenütt tapasztalható, ahol a telkek közel vannak a vízparthoz, vagy vízpartiak.
Ha már RSD: Ott láttam egy vízparti telket, ahol a parttól kb. 50 méterre lévő ház teraszán voltak a botok elhelyezve, és a telken leszúrt bottartó villákon volt végigvezetve a főzsinór.
Ezzel a módszerrel a vízparti telkek házaiban tartózkodó tulajok kijátszhatják a halvédelmi szabályokat, azzal viszont nem, hogy a botot a vízparton hagyják őrizetlenül. -
4Grider
félisten
válasz
Janusz001 #81636 üzenetére
Részlet az országos horgászrendből:
"38. A horgászat során a bevetett horgászkészségeket őrizetlenül hagyni, vagy azok felügyeletét másra bízni tilos. Őrzöttnek, illetve felügyeltnek minősül a horgászkészség, ha a horgász vizuális kapásjelző esetén haladéktalanul, hangjelzéses kapásjelző esetében az észleléstől számított legrövidebb időn belül bevághat, illetve megkezdheti a hal fárasztását."
Tehát vagy horgászol, vagy a telkeden teszel-veszel. A kettő két külön dolog, joggal veszik el az engedélyed, ha együtt végzed a két tevékenységet. -
Janusz001
őstag
válasz
4Grider #81635 üzenetére
Horgásztelken azért akad tennivaló bőven, néhányszor azért ott kell hagyni, nem akarom ilyenkor kivenni mindig.
Amúgy ennyi bőven elég.Mostani már ilyen távolságon sem stabil, új elemekkel. Pont jól jött volna, mert éppen a napokban halásszák le a törpéket nálunk, az agyoniskolázott fajtája gondolom látta, hogy horgászok, de a villanymotorral azért sikerült összeszedni a cájgom.
-
4Grider
félisten
válasz
Janusz001 #81634 üzenetére
Én bízom abban, hogy senki nem megy el 30-40 méternél távolabb a botjaitól, mert ha igen, akkor elég nehéz (nem lehet) az országos horgászrendnek megfelelni. 100 m-en belül pedig ezek mind működnek (persze ha nem zavar be nekik egy másik, hibásan működő rádiós egység).
-
-
A Zéé
addikt
-
Atis45
aktív tag
válasz
diablo1984 #81626 üzenetére
Az a gumis villa nagyon jó találmány. Bár én csak az után cseréltem olyanra, miután egyszer olyat rántott egy kb 3-as ponty a boton, hogy az orsó az elektromos kapásjelzőbe akadt meg.
-
diablo1984
veterán
válasz
Atis45 #81625 üzenetére
Én is jártam úgy idén, hogy elmentem az autóból kivenni valamit és hallom, hogy valami csiningel. Az orsó volt az, a versenyláda feeder karjából kirántotta a botot és a hátsó gumis villa fogta a cuccot, ami a levegőben állt és bólogatott ahogy a hal húzta. Hirtelen befostam, egy 5ös ponty volt a ludas, de előzze elképzelni sem tudtam, hogy le tudja rántani az első bottartóról, de van az az erő, mikor felfelé indul el a bot(főleg hogy a spicc is a víz felé áll, hogy a zsinór minél kevesebb szemetet szedjen össze).
-
Atis45
aktív tag
válasz
@mriya@ #81622 üzenetére
Én se a botok mellett ülök. Viszont a vehemens kapásoknál az első fék enged lassan, de a gumis hátsó villa nem engedi a botot.
Volt amikor oldalra voltam bedobva a nádas elé, az elektromos kapásjelzőből a botot kirántotta a hal, kifordult oldalra a bot, a spicc a vízbe volt, de a gumis villa nem engedte el a botot. -
Joshi
titán
Sziasztok. Idén kezdeném a bojlis horgászatomat, amit eddig még nem gyakoroltam. Mivel a legtöbb horgásztavon csak sátorozási lehetőség van, gondolom májustól kora őszig célszerű menni. Ez időn belül milyen időszakban érdemes több napra kimenni egy-egy tóra?
-
zsola32
őstag
válasz
@mriya@ #81622 üzenetére
én is szeretem
októberben mikor feederre jött a nagy hari, nekem is nyeletős orsóm volt - szerencsére - a boton.
Így megmaradt a pálca, viszont meglett a hari.
(mondjuk a fiam is kint volt, és éppen azon filóztunk hol lehetnek a kishalak, amikor beindult a nyelető, de nagyon - 27 kg-os volt a hal)
nekem alis orsóim vannak leginkább, akkor Kastking Sharky baitfeeder 6000-es volt a pálcán -
jjohn
aktív tag
válasz
Atis45 #81609 üzenetére
Nem lehet, hogy túl lazára hagyod a nyelető fék beállítást?
Ha nem állítod be rendesen, akkor lefut, mint az állat, először nekem is gondom volt vele. Azután, hogy beállítottam rendesen, nincs gond szépen fut a zsinór kapáskor. Sőt volt rá példa, az egyikkel fárasztottam a másikat pedig húzta a hal, semmi gubanc nem volt. Nekem az a véleményem, és tapasztalatom, ha egyszer beállítod hozzá sem kel nyúlni. -
Atis45
aktív tag
válasz
4Grider #81610 üzenetére
Nekem ez a megszokás ezzel a három alkalommal elég sokba került. Nem anyagilag, hanem időbe a szerelgetés. Levágni a fészket, összekötni (miközben a hal ott volt a horgon), kihúzni, majd leszedni a zsinórt a szakadásig, majd újra szerelni. Elég bosszantó dolog volt, miközben röhögtem magamon nagyon.
-
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm mindenkinek!
AA, AAA akkukat Varta R2U-t használok, és van egy ilyen (ajánlom mindenkinek) töltőm: [link]
Akkor a 9V-os szettet elengedtem, elfogadom a véleményeteket, azért kérdeztem úgyis.
Nézelődöm, valahol mindig van akció. Azt bánom, az Aliról nem rendeltem, amíg olcsón lehetett. Persze, másik oldalról nézve, ha mindig rendelném ami eszembe jut, amire birtoklási vágyat érzek, akkor............ ajaj...De azt hiszem nem vagyok egyedül.
Mint írtam, alapból a feeder botot, és az elektromos kapásjelzőt pár órás pecánál eszembe nem jutna párosítani. De ősszel, az egész napos Dunai pecánál már fárasztó volt egész nap a spiccet nézni. Nyeletőt nem biztos hogy meghallja az ember, arról nem is beszélve, mikor a köcsög hal nem nézi a youtube-on a botvivős pecás videókat, és felém indul a végszerelékkel.
Szerk: Jut szembe....Nem láttam még, de el nem hiszem hogy nincs USB-ről tölthető beépített Li akkus kapásjelző a piacon. Peca után feltöltené az ember, és kész. Mint a fejlámpát. -
4Grider
félisten
válasz
Atis45 #81609 üzenetére
Nyilván megszokás és horgászmódszer kérdése a használata.
Egy 35-40 g feletti method kosár többnyire önakasztó, ott a bevágás inkább problémás. Szóval amellé szerintem illik a nyeletőfék, hiszen amikor botemelés közben kikapcsolod, a hirtelen jelentkező fékerő pont elég az akadás biztosításához. Nyilván hosszú előkés feeder pecánál én kerülöm a használatát, max. ha megyek dobni egy sárgát, vagy csónakban két bottal vagyok, akkor használom. -
PpenoO
őstag
válasz
4Grider #81606 üzenetére
+1. A szilveszteri fórumpecánál is jól jött a kapásjelző. Na nem azért mert kapásom lett volna
hanem mert adott annyi szabadságot illetve mozgásteret, ami sokkal élvezhetőbbé tette az összejövetelt. Ugyanez a helyzet egy vízparti nyaralóba vagy bárhol ahol más esemény is zajlik vagy többedmagunkkal vagyunk.
-
pupehap
tag
válasz
4Grider #81606 üzenetére
Szintén zenész. Mivel az egyik botommal mindig method-keresőpecát csinálok, addig a másik botom csipogóssal,kiengedett nyeletőfékkel van beállítva. Anélkül eléggé érdekes lenne ilyen módon peccantani. A hangos csipogót én is rühellem, megtisztelem a horgásztársakat azzal hogy halkra állítom, kb 4-5 méterről már nem is hallom (kipróbáltam). Újradobásnál pedig kikapcsolom, és csak akkor kapcsolom vissza ha már nyugszik a zsinór.
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #81601 üzenetére
Én Carp Academy V-Headet vettem még annó, mindent figyelembe véve nem ajánlom. Ami jó benne az a vevőegység hatótávolsága (stabilan tudja a 200 métert) és a rengeteg beállítás/fényjelzés. Viszont ami negatívum az a pontatlanul illeszkedő elemfedelek, így aligha vízálló. Ráadásul az egyik jelzőnek meg elengedett a tartócsavarja, így nem lehet rendesen lefogatni már. Jah és minden egység 9 voltos elemmel működik, igaz, nem fogyaszthat sokat, nem cseréltem még benne elemeket, ez a második szezonja. 34e forintért (2+1) kéne legyen jobb a piacon, legalábbis remélem.
-
sasa311
veterán
válasz
Zoli bácsi #81596 üzenetére
Feederboton a csipogós kapásjelző a vég kezdete
Akkor már inkább a nyelető fék (pfej
)
-
4Grider
félisten
válasz
Zoli bácsi #81601 üzenetére
Van 9V-os akksi, csak drága és igen hamar tönkremegy. AA/AAA akksit több százszor újratöltök, 9V-os akksi jó, ha néhány tucatot bír. 10 éve kerülöm az alkáli elemeket, szóval tudom miről írok.
Az AAA-s akksis kapásjelzőim egyedüli problémája, hogy egész estés peca után cserélnem kell egy teletöltött szettre az akkumulátorokat, mert jellemzően az én szettem a világítás miatt nem bír így két éjszakát (a vevő igen).
A kedvenc akksijaim pedig ikeásak:
https://www.ikea.com/hu/hu/p/ladda-toeltheto-elem-hr03-aaa-1-2v-90509819/
https://www.ikea.com/hu/hu/p/ladda-toeltheto-elem-hr06-aa-1-2v-00509814/ -
Zoli bácsi
őstag
Rezgő funkciót tud, ez nekem is alap feltétel. Ezt megnéztem.
Ahogy véleményeket olvasgattam a kapásjelzőkről (Pl. Alis fb. csoportban), azt szűrtem le, nem akkora baj ez a 9V-os elem, gyakori használattal is elmegy egy szezont. Amúgy ekkora méretű akkumulátor is van.
Ha tudtok jobb vételt, nyugodtan írjátok ám.Aliról sem lehetne olcsóbban venni, szerintem, most már.
fojtviki: Nekem nincs gondom a Pecaplázával, korrektek voltak eddig. Egyszer küldtek egy hibás orsót ( [link] ilyet), egy telefon, másnap hozott a futár egy újat, ezt meg elvitte. A kuponokkal napi akcióban vett cuccok azért olcsóbbak, így pláne megéri. Persze az akciós vásárlás után is mindig jön kupon...Eh, ki van ez találva, hogy mindig rendeljen az ember, de azt gondolom így nem rossz. Pecapláza korrekten csomagol, ennél precízebb csomagolást csak a Haldorádónál tapasztaltam, de ott fizetni kell a csomagolásért is (Nekem nem gond, inkább fizetek pár százast, de rendesen csomagoljanak).
A Pecaplázával nincs gondom, nekem az Energofish túlzott markatingje nem tetszik. Az átmatricázott kínai szutykot úgy árulják, hogy ezt ők fejlesztették..... Eh....
Tavalyi BF akcióban vásárolt Arno Kingfisher orsó 10+1 csapágya helyett találtam benn 3 darabot. Azt hittem legalább a zsinórvezető alatt lesz, de nem, sőt, olyan megoldás van, hogy forogni sem akar, meg nem is szabvány méretű persely van benne. [link] Nehogy vegyetek! Most ajándékozom el, többi szeméttel együtt......
Szerk: A Viki-nek írt részt offba tettem, de a linkek így eltűntek. Visszateszem On módba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged