Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
Azért függ attól is az 5 ös ponty kivétele milyen szerkon lett akasztva . De egy 6 éves tuti bele izzad mire kicsévéli . Bár ha jó a cuccos és van hely bőven akkor csak fogni kell a botot és addig fárasztani míg majdnem megdöglik
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
veterán
válasz jansky1 #30790 üzenetére
A helyismerettel kezdődik a sikeres horgászat.
Viszont azt is írta, hogy amikor pelletet vagy mást tett fel akkor az nem nagyon kellett nekik. Bár mondjuk az is igaz, hogy ha "hagyományosan" method-ozol akkor a kajával együtt elméletileg az üres horgot is felszívja a hal.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
szuszinho
őstag
Mikor még 4 éves volt a keresztfiam, odaadtam neki a botot akasztás után. Majdnem vízisí lett belőle, így inkább visszavettem 3-4 körüli potyka volt a horgon. Maradt a spiccbotos snecizésnél
-
Janusz001
őstag
Emlékszem tavaly nyáron asszonkámnak átadtam a botot, miután kifordítottam a halat a nádfaltól kapás után, szegénynek leszakadt a karja nem is bírta sokáig, volt kraft rendesen a halban, pedig "csak" egy 3 és feles lusta tavi nyurga volt.
Egy 5 éves szerintem vízisíelne[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz jansky1 #30790 üzenetére
A sok halhoz kellett a helyismeret, meg a klipszes etetés. 10-20 dobás után már kaja se kellett a kosárba. Ezt a módszert úgy lestem el valakitől, na meg a medertörést is. Amúgy aki sokat fogott az mind élő csalival nyomta. A szúnyog lebeg, de nem annyira, hogy elemelje a horgot, így akármilyen halat meg lehet fogni, ami a kosarat szippangatja.
tween: korábban említetted, hogy rapala táskád van. A gyári dobozba belefér egy 66 vagy 77-es flattshad?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
golyós
addikt
Én is felbas.tam az agyam rajta, szoktam a gyerekekkel horgászni, 1-2kg pontyot kivesznek simán, de tavaly fogott egy 6ost a 9éves és félidőben átadta, nem bírta tartani a botot a fárasztásnál. Biztos vagyok benne, hogy 6 éves gyerek nem vesz ki önállóan egy 5ös pontyot.
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
veterán
Nem kell csoda, és valóban működik.
Ezért írtam tavaly, hogy próbáljátok ki.
Bár a keszegfélék horgászatára találták ki, de ahogy nézem a beszámolókat akkor működik pontynál is. Én már régóta használom ha nincs igazi szúnyogom. Szerintem túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy kb 70%-ban megközelíti az igazi szúnyog fogósságát. Persze még mindig jobb az igazi szúnyoglárva még akkor is ha az döglött, de szerintem ettől függetlenül rendkívül eredményesnek mondható. Vannak időszakok amikor a vadvízen a dévérek nem hajlandók mást felvenni csak a szúnyoglárvát, különösen igaz ez amikor vízözt tartózkodnak. De még ezek a halak ebben az időszakban is bedőlnek neki a legtöbb esetben, még ha nem is akkora százalékban mint az igazinak. Horgászversenyeken nem véletlenül szigorúan tiltott dolog.
Viszont a szúnyoggal ellentétben a gumicsontit és egyebeket nem ajánlom senkinek, mert szerintem nem érnek semmit sem.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
joe979
aktív tag
Volt próba, 2 héttel ezelőtt. Hal nélkül megúsztam, hideg volt a víz nagyon, meg aznap kezdett áradni, így nagy betli volt. Viszont 110gr cuccot nagyon szépen és nagyon könnyedén lehet vele dobni, mint egy jó match bottal, szinte kilövi a szereléket. Azt kényelmesen és félelemmentesen dobtam. A 150gr már necces. A Jászain azt óvatosan dobáltam, és mivel feljebb ültem a kövezésen, jó pár méterrel, így nagyjából meg lesz a tuti részemen a dobótáv, mert különben betli aznapra. Ami probléma, az 5500es méretű Shimi klón kurblim , nagyon nagy hozzá, sokat visszafog belőle sajnos.Erre majd ki kell találnom egy orsó cserét, mert biztonságosabb lenne a bot élete szempontjából. Valamint a kisebb méretű gyűrűzés is hátrány,márnás botnál oké ez, csak nem a hazai sodráshoz képest vagy egy jó bojlingos bothoz viszonyítva . Ezt leszámítva tetszik, csak már jutnék ki, látnám mit tud a halak alatt . Majd a szezon eldönti , eltöröm, vagy bátran suhintgatom
(#30787) tween az nem is összeg akkor még
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
joe979
aktív tag
Döme megtette Prérin, kimondottan Tűzővel etetett , Karcsika nem győzte neki hordani. Ez kivételes eset volt Sokan meg is szóltak ez miatt, jó pár éve , miért is indul el amatőr versenyen, és miért terít be a vízbe, olyan összegeket, ami ezen a szinten abszurd.Amire az volt a válasza, hogy a lehetőség adott, le lehet Őt győzni is, vagy valami ilyesmi. Talán mintha erről leszokott volna.
Szissz
-
csƵ
addikt
válasz DonThomasino #30779 üzenetére
Elsősorban keszegfélék, de felveszi a kárász is, és amint láttad néhány poszttal ezelőtt, a kisebb pontyok is.
-
csƵ
addikt
-
DonThomasino
veterán
Erre senki ? [link]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
csƵ
addikt
Nem értem, mi értelmi etetni a népet. Method csoportban le van fotózva egy 6 éves gyerek, hogy ő fogott egy 5 kg-os pontyot és van rajta 500 like. Nincs bennem semmi irigység, csak szerintem lehetetlen, hogy egy ilyen kis gyerek erővel bírná a dolgot. Szombaton is volt egy apuka tavon, pergettek ketten. Fater megakasztotta a halat, a gyereknek átadta a botot és mehetett a fotózás... Annyira izé az ilyen...
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz Steady74 #30752 üzenetére
Kicsivel jobb a helyzet mint a Dunakeszi bányatavon.
Nekem volt olyan napom, h 20 pontyot fogtam (gondolom telepítés után sikerült menni), de általában 1-2 ponty, néhány kárász mindig jött methoddal. Ami számomra nagy hátrány, h nincs sportjegy, így ha nem akarok halat elvinni, akkor is halas jegyet kell venni...
-
gban
veterán
Eladó csónakot nem tud valaki?
Gumi nem kell, olcsó, egyszerű kellene.Postázást nem vállalok.
-
hermanyi
addikt
válasz Steady74 #30766 üzenetére
Azé azt ne tagad ,hogy húztad a halat . Má majdnem unalmas is volt ,igaz te darabosabbakat fogtál köszönheted ezt a már annyiszor versenykörülmények közepette is bizonyító Kéknek .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Steady74
Topikgazda
válasz hermanyi #30761 üzenetére
A nyilatkoző hölgy kisebbik lányom osztálytársának anyukája
Lehet áprilisban megnézek egy rakós pecát. Májusban a nyárfaszösz úgy is ellepi a vizeket, mással nagyon akkor úgy sem lehet pecázni. Mondjuk 2,8-3,2-8,6.. eléggé gyengén fogtak aznap
Hermanyi: de csakis kék füvet. Az én pecámat pénteken a kék fúzió mentette meg, ha nincs a boltban ez a remek, több évig fejlesztett etetőamyag, akkor sosem tudom meg mennyire bizonyítja fogósságát versenykörülmenyek közepette. Bekevertem, majd beetettem 3 gombóccal. Attól kezdve felrobbant a víz, az egész tavon, de még az egész megyében sem fogtak rajtam kívül halat. Csam húztam-csak húztam és csak húztam a halat
majd felébredtem[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz miska17 #30764 üzenetére
2mm vastag kb ,és tépni kell ahogy szeretnéd a hosszát de látszik ,hogy mekkorának szánnak 1 szál lárvát .
Én 2-3 szálat használok keszeghez 1 pinkivel vagy csontival . De pénteken a kárászok is szerették mindennel . Igaz ott szerintem ha fűszálat húzunk volna a horogra azt is elvitte volna a karcsi .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
DonThomasino
veterán
Lárva műcsalival mire szoktak horgászni ?
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
gban
veterán
válasz joe979 #30755 üzenetére
Ma kipróbáltam a Lidlis wobblereket - persze hogy nem igaz hogy 0 - 1 méter között mozog, még a legkisebb terelős is simán kimélyíti a medret még másfél métert
A mozgásuk amúgy nagyon jó.
Volt ebay-es wobblerre (amire jöttek ősszel is) egy gyorsan leakadó, meg körforgókra egy 30-as meg egy 35-ös kölökcsuka. Szerencsére minimális sérüléssel megúszták.
Ennyi, pedig már látszik hogy mocorog a víz. De spiccbotra se jött semmi.
Kíváncsi leszek a műszúnyogra, aki kipróbálja más vizen is, számoljon bePostázást nem vállalok.
-
hermanyi
addikt
-
joe979
aktív tag
Szombaton megnyertem az egri lidliben az utolsó doboz világító patront a hét öröme volt ..
Pecára időm sem volt, és nem is lesz ideigSzissz
-
vendingo
veterán
válasz jansky1 #30751 üzenetére
Tegnap aqua pisztrángos banán aromával, ma sensas bream+ttx+angolmorzsa+mézeskalács+ aqua pellet+ banános aroma. Maradt elég sok matchbotos, spicces kajám, illetve hozzávaló adalék, gondoltam feederen elhasználom. Igen, 15g small preston method kosár.
Magyar valóság:
Amilyen jól indult a peca, olyan rossz lett. Az első órában kihúztam ~8 pontyot, meg jó pár keszeget.
A nagy fogásáradat közepette megjelentek a 2 szemközti stégen. Látták, hogy fogdosom a halakat, erre elkezdtek oda dobálni ők is. Nem szólhattam semmit, mert az ő stégükhöz jelentősen közelebb volt a hely.
Amit tudni kell, hogy kiakasztott klipsszel horgászom azt a helyet péntek óta, ugyanis ott húzódik egy volt patakmeder és a halak 80%-a ott tartózkodik, ezért is fogtam rommá magam az elmúlt napokban.
Sajna a dióveróikkel se a távot, se a csalit nem sikerült eltrafálniuk, alig fogtak halat.
Én hiába dobtam máshová, tehettem fel akármit, 1 keszeget fogtam 2 óra alatt.Mellettem egy srác sorba fogta a halakat csontival. Miután ő elment, találjátok ki, hova kezdett dobálni az egyik öreg? Na és mit fogott? Pellettel, meg kukoricával semmit!
A szemközti stégen 2-3 óra után jött az egyik embertől a felkiáltás, hogy megvan a nap első hala (15 centis keszeg)
Indulás előtt dobtam "véletlenül" pár klipszeset, kihúztam egy pontyot meg egy keszeget, aztán hazajöttem.
-
Steady74
Topikgazda
Csömöri tavat ismeri valaki?
-
Janusz001
őstag
Ez a mű szúnyog és csonti engem is felcsigázott, jövő hét végi pecára beszerzem én is
-
csƵ
addikt
Itt megint tombol a szél...
Vendingo: Berkley szúnyog lárva?
[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
Majd jól megkalapálnak a parton, aztán elmennek haza
-
vendingo
veterán
Húzom az idegeket. Kijöttem, 5 perc alatt 2 ponty
Többiek csak malmoznak.[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz FireFox1996 #30738 üzenetére
A rák vagy a zsinór?
-
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #30739 üzenetére
A Balaton nagyon ritka változata a Balaton Lux. Ez az érdekes anyagú és mintázatú nyéllel szerelt típus sötétzöld színben készült, szintén 270 cm-es hosszban, a barnássárga változattal megegyező karakterisztikával - de a feltüntetett dobósúly itt már csak C 30-50 gr.
Nyele fekete, viszonylag puha, gumiszerű műanyag, orsótartója fémből készült, szimpla műanyagcsavarral. Az előzőleg megismert változatokhoz hasonlóan, csavart drótgyűrűk kaptak rajta helyet
vagy a velence : Hossza 200 cm, és ezzel a feltüntetett adatok végére is értünk. Dobósúlyát minimum 100 grammra saccolom. Eredetileg csavart drótgyűrűkkel készült,
ez világos zöld
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Kutakodtam a neten, méghozzá azért, hogy gyermek-ifikorom évekig nyúzott botját beazonosítsam. Szinte egy bottal úszóztam, fenekeztem, és pergettem, de nem emlékezem a paramétereire. Nosztalgiából vennék akár egyet...nem nagy szám volt, akkor sok volt belőle.
Leírnám mire emlékezem, hátha valaki tud segíteni a típus beazonosításába:
- Zöld színű üvegbot, rövid, műanyag bordázott fekete nyéllel. Kétrészes, 2m körüli (1,8-2,10..?). Sima fém gyűrűkkel, nem kerámiabetétes. Ha jól emléxem, NDK gyártású volt, kis dobósúlyú lehetett (20-40, g??) 80'-as évek elején vehettem. Akárhogy keresek képekre, nem találok semmit..persze ha tudnám a bot nevét, könnyebb lenne.....Más: Csütörtökön voltam a Rábcán, a Királytói zsilipnél. Megnéztem a vizet, először haza akartam menni, a zsilip alatt kb 50 centis víz, lehetett látni az alját. Mondom leülök, próbálkozok.... Kétbotos peca lehetetlen volt. Pickerrel kezdtem, aztán bolo. Minden úsztatás egy kárász. Csontira kisebbek, csemegekukoricára fél-1 kilósak, keményen szákolni kellett egy részét. Pörgős peca volt! Tegnap is lenéztem, sajnos még lejjebb vitték a vízszintet..... Pár apró jött csak, a nagyobbak eltűntek.
Tavasz elején mindig összejönnek a kárászok itt a Rábca elején, messziről is eljönnek ide kárászozni, pár nyugger megtölti a fagyasztóját.....
-
Grillo
őstag
válasz FireFox1996 #30723 üzenetére
Folyami, vagy amerikai jelzőrák?
-
tepenzed
őstag
válasz vendingo #30734 üzenetére
3000 a minimum rendelés, ugyhogy betettem én is még egy ilyet [link], mondjuk most vettem 4 féle mocskos drága lebegő csalit, de ma nem igazán adta egyik se, élő csonti ment nagyon a többieknek
gondolom majd nyáron meg háttérbe szorulnak ezek, 7 doboz csalival mentem ma ki, ebből csak a gyömbér volt képes halat adni, másik bot a különböző, bait tech, rigners stb szarságokkal meg sem mozdult
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Ibituba #30731 üzenetére
Nagyon bírja, semmi baja nem lesz 20 hal után se. Amit észrevettem, hogy 20-30 percenként újra kell vele csalizni, hogy erőteljesebb szaga/íze legyen. A használtat ilyenkor visszadobom a csomagolásába, és újra az is szagos lesz.
Merítőnyélből nekem a szegecselt Dömés bejött, igaz ez csak 3.5 méter. Szerintem kicsit nehéz, de ennyi pénzért nincsenek nagy elvárásaim.3 szúnyoggal kezdtem, végül 2 vált be. Ugyanúgy jött rá a ponty és a keszeg is, nem válogattak.
Felraktam hozzá a 0.5oz spiccet és hatalmas élmény volt. A legszebb az egészbe, hogy mindenki erőltette a kukoricát, pelletet, aztán max 1-2 halat fogtak, vagy semmit. Látták, hogy megállás nélkül hadonásztam a bottal, aztán inkább hazamentek. Valaki még csak el se köszönttepenzed: 1 hete feederezek, lehet össze vissza csinálok mindent, de én ugyanúgy szervírozom a szúnyogot, mint a pelletet. Simán bele a töltőbe, rá a kaja, aztán a kosár.
Nem így kellene?Amúgy azért vettem a szúnyogot, mert csalihalfogáshoz nincs kedvem megvenni egy doboz csontit, kukoricával meg nem szenvedek. Matchboton is bevált.
Következő rendelésbe lesz gumigiliszta is.[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz FireFox1996 #30723 üzenetére
múlt héten nekem is egy összejött, nagyon húzta a nyeletős orsót, azt hittem hogy kapitális ponty lesz... (meg a szomszédaim is)
-
Ibituba
aktív tag
Sziasztok! Nagy gratula mindenkinek a fogásokhoz. Had kérdezzem meg a szóban forgó műszúnyog mennyire horogálló? Ma a benzar-os csontival, gilisztával nagyon befürödtem, szakadt mint a fene. 14es vékony húsú horoggal használtam, sokkal jobbra számítottam! Minősíthetetlen számomra! Azt már nem is merem mondani hogy elkezdett forogni a merítőnyelemen a menetes rész, meg rövid is a 3m-es. Legalább 4es kellene ami stabil menettel rendelkezik nem csillagászati áron. Van ilyen?
-
-
vendingo
veterán
Jó volt a mai peca. ~10 ponty, 20-25 nagyobb keszeg, 1 nagy kárász.
-
Szeszkazán
senior tag
Beszámoló a Bentáról, teszteltem a Feedermania Snatch etetőt.
Szóval összességében 3 ponty 2 kárász 1 compó, 2 rontott kapás 1 leakadás.
Elég csendes volt körben a tó, szóval eléggé eredményesnek mondhatom.
A kaja enyhén édes, halas illatú, nagyon simára őrölt cucc.
Úgyhogy nagyon tetszett, folytatom a tesztelését , a melegebb időben majd a zöld halasat is kipróbálom. -
gban
veterán
-
vendingo
veterán
válasz sityupityu #30715 üzenetére
3 szál szúnyog a horgon, aztán ennyi.
tepenzed: igen
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz szuszinho #30712 üzenetére
nekem ma az év pecája volt a kerek tavon xD
nagy búsan tekerem ki ezerrel a szereléket, erre rárabol a 8mm mézes bojlira egy kb 70-80 cm csuka. Életemben nem fogtam még, feederes lévén rohadt szokatlan volt és őszintén szólva kicsit be is fessentem a nagy ragadozótól a sok békés hal után Azon gondolkodtam, hogy a francba szedem ki a horgot, mert nem nagyon mertem nyúlkálni, folyamatosan kapdosott a levegőbe a fejével . Szerencsére a pergetők segítettek a spéci kiszedőjükkel és visszaengedtem a merítőmmel
Végén pedig álltak mellettem a pergetők, kérdezték, hogyan sikerült azt a gyönyörű csukát megfogni , közben arról panaszkodtam, hogy nekem inkább ponty kéne, mert egész nap csak compó jött meg kárász. Erre nem a mondatom végén pont elcsavarja a botot a ponty
(#30714) vendingo: te ezzel a szúnyoggal feederezel vagy mi? bocs ha hülye kérdés
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
vendingo
veterán
Körülöttem senki nem fog semmit én meg már a 20. halnál tartok.
Kínomba már üres kosárral dobok, mert így is jön a halCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz hermanyi #30704 üzenetére
Én reggel 6-ig dolgoztam, voltam horgászni is, most meg megdöglök a fáradságtól.
Sebaj, pellet már ázik holnapra, majd pihenek a stégen.Az lemaradt a beszámolómból, hogy majdnem búcsúzhattam a supernovától, mert a "nagy" pontyom lerántotta a villáról, és húzta le a stégről. Még időben sikerült elkapnom. (természetesen az itteni topicot olvastam a telefonon, amikor ez történt )
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
hermanyi
addikt
Senki nem dolgozott ma ? Mi lesz így a GDP vel ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- GTA V
- Crypto Trade
- Delta Force (2024)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest