Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
golyós
addikt
válasz
Gabesz26
üzenetére
Elismerem a minőséget de ennek az árából, veszek 1széket-1 ernyőt-1bölcsőt kis túlzással.
Nekem ez a Delphin Rs szerintem jó lesz az ára miatt is + nem szeretem ha a szék "karácsonyfa" künön rakom a botokat, nem bírom ahogy mozgok úgy mozog a bot is.Csalitálca lehet kéznél, de fárasztásnál stb amúgy is felállok, ennyi mogás kell, nem bírok mindent űlve csinálni.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
golyós
üzenetére
Annak idején én úgy indultam neki, h kellene egy szék 20 körül, max 30. Aztán láttam, hogy aminek dönthető a háttámlája, állíthatók a széklábak stb. az carp zoom és társaiból is 30+, de ott a kompromisszum, h nem függőlegesek a lábak ezért nem is annyira egyszerű őket kiegészítőkkel ellátni (persze a carp zoom kiegészítői jók rá, de pl. első bottartóból érdemes sztem minőséget venni, azok meg nem feltétlenül kompatibilisek).
Ekkor jött egy nagy levegő, és vettem akciósan egy Preston Monstert. Mostanra pedig sikerült minden kiegészítőt is összevadászni hozzá használtan. (ráadásul annyira "jól sikerült" a legutóbbi bevásárlás, h már két Monster fotelem van, és székre való első, hátsó bottartóból is van kettő
) -
tiger71
aktív tag
Igen, öngyújtóval ki tudod melegíteni, nem kell neki nagy hő!
Pillanat ragasztó azért nem jó, mert kikeményedik, s elengedi, elválik a ragasztás.
A legjobb (nálam ez vált be) a műanyag rúd, amit a dekoratőrök, virágosok használnak a pisztolyba. Maga a pisztoly sem drága!
Szépen kitisztítod a spiccet, zsírtalanítod a botvéget, majd a műanyagot (a rúd végét megolvasztva) rá kened a botvégre.
A spiccet rátolod, beállítod a pozíciáját, s kihűlés után (1-2 perc) a felesleget eltávolítod.
Tökéletesen fog! -
golyós
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Nézegetem egy ideje a székeket mert szeretnék én is venni. A háttámla általában 50-55cm, nekem is magas kellene, így mostmár célírányosan keresem, ami 60 centinél kisebb azt nem is nézegetem tovább.
Létezik olyan ami 70 centi háttámla és állítható a karfával a dölésszög is, talán Delphin Rs vagy SS. [link]
Tény, hogy 30ezer alatt nem nagyon találni.
Decathlonban is van nagyon masszív, állítható de drága.
Nehéz ügy , vacilálok rendesen. -
joe979
senior tag
válasz
Steady74
üzenetére
Most sajnos nagyon nehézkes a parkolás.
Megújul a pesti rakpart és környezete a XIII. kerületbenTegnap betliztem , na jó nem, jött egy becsület géb. Felavattam az új Longbow kurblit, nagyon tetszik, és pont ez a maximális méret, amit elvisel a Korum Barbel bot. Nagyon patent a szett együtt, már várom hogyan teljesít halak alatt. Amiről nem tudtam, hogy minimálisan a fehér botspicc az éjszakai közvilágítás végett, narancssárgás színt vesz fel, majdnem eldobtam az agyam a látványától .
Nem erősen, de pont elég, hogy ne kelljen patronozni. Azt nem tudom , hogy le van/e kenve valami fluo anyaggal amitől így viselkedik, de a tavaly használt gyárilag fehérre festett Pilk botnál, nem volt ez!És egy kép is, mert látom mindenki fotelozgat, na itt az enyém

-
-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Én is a szín, a hátúszó meg a 8 bajusz alapján mondom egyértelműen hogy törpe.
De nem szúr a háta, ez nem megy a fejembe. Meg az hogy fél év alatt jött kb. 8, míg azt mondják, ahol van, ott millió van.
Majd lövök fotót ha megint jön egy, mielőtt ebből is merítőnyél lesz. -
válasz
Grillo
üzenetére
Az a különbség a két faj tüskéje között (és ami alapján egyértelműen el lehet különíteni a két faj egyedeit még a fiatal példányoknál is), hogy míg a sima törpeharcsa mellúszó tüskéje végig fogazott, addig a fekete törpeharcsáé teljesen sima.
(#31084) gban Kizárt dolog, hogy keveredjen a törpeharcsa a lesőharcsával mivel nem is rokon fajok. A lesőharcsa a "valódi" harcsafélék közé tartozik, a törpeharcsa pedig a családjának a névadója. Az afrikai harcsáról meg már ne is beszéljünk.
A két törpeharcsafaj (a fekete és a barna) keveredhet egymással, de ezeknek a példányai eddig csak Amerikából kerültek elő.szerk: Egyébként már a bajuszszálai és az uszonyi alapján is teljesen meg lehet különböztetni a törpeharcsát a fiatal lesőharcsától.
-
vendingo
veterán
Ha szeretnék egy fotelt feederezni, amit ellátnék pár kiegészítővel (csalitartó, bottartó..) akkor az nagyon sokba kerülne, ha nem az alja kategóriát választom? Honnan indulna, ami már vállalható? Dönthető háttámla előny de a karfa alapkövetelmény lenne.
Illetve a merítőnyél/fej menete nem kopik ki egy idő után a sok tekergetéstől, terheléstől?
-
válasz
sityupityu
üzenetére
és Grillo, köszönöm.
Én is hasonló infókra találtam más oldalakon.
Fotót majd lövök. De a színe tök olyan mint a képeden, vagy talán kicsit zöldebb. Sokkal inkább ilyen mint a Haltani oldalán lévő.
Fogtam már elég törpét, csak a tüskében különbözik az itteni állomány.
És ugye a szürke meg az afrikai tök más színű, és a forma is más.
Arra tudnék tippelni hogy keveredett esetleg más fajjal, pl. szürkével, vagy más mutáció lehet az itteni példányoknál. -
Emu
őstag
Köszönöm! Méretben mekkorát vegyek? 12-es?
@galervin: ha nem laknál olyan messze, mehetne peca szakasz

Köszönöm az ajánlást, de ebből a pénzből szeretném elintézni a szükséges 2-300m beszerzését. Egyébként nekem sem kell több alkalomra, évente sajnos max. 20 alkalommal jutok ki vízpartra
WOT accal mi lett? Eladtad? -
Grillo
őstag
Pont te jutottál eszembe, mikor olvastam, lehet barna törpeharcsa? Nem tudom, annak a tüskésségében van-e eltérés?
Haltani társaságFasza időzítés

-
Ha nincs tüske a hátán akkor az nem lehet törpeharcsa. Legközelebb ha ilyet fogsz akkor fényképezd le, és tedd fel ide.
Egyébként kevesen tudják, de kétfajta törpeharcsafaj él a hazánkban. A közönséges (barna) törpeharcsa, és a fekete törpeharcsa. Több mint 90%-ban a törpeharcsa állományt a fekete törpeharcsa teszi ki hazánkban.
Érdekes, hogy pont most tettek fel ezzel kapcsolatban egy képet és cikket a Magyar Haltani Társaság oldalára.
A sima törpeharcsára jellemző még, hogy nagyobbra nő általában mint a fekete törpeharcsa, és előfordul barnából aranyba átmenő színváltozata is.
Én magam is fogtam egyszer egyet kősüllőzés közben a Dunán. Szerintem már tavaly felraktam egyszer ezt a képet, de felrakom még egyszer. A kép egy mezei mobillal készült, de a valóságban is ilyen színe volt a halnak, semmit sem torzított rajta a telefon. Ezért is fényképeztem le. -
-
tiger71
aktív tag
2. Szervízben, de akár egy mezei horgászboltban is megoldják! Ha bele megy a vég, akkor simán beragasztható! Nem kell kipiszkálni, kimelegítik!
Nekem már javítottak így botot, azon kívül, hogy rövidebb lett azzal a 20mm-el, semmi más hátrányát nem tapasztaltam! Tökéletesen működött! Ha pedig nem megy bele a vég, mert vastagabb, még akkor is tudsz venni másik spicc gyűrűt, ami pont passzol! 
-
csƵ
addikt
Próbálgatom a SpiderWire Stealth Smooth 8 zsinóromat 0.06 méretben. 6,6 kg van írva a dobozra szakítónak. Két hurokkal a végén több próbálkozás után se tud 2 kg-nál többet.
-
galervin93
addikt
Kicsi a világ.
Peca-szakasz? 
Nekem van egy meglepően működőképes fonottam, CarpZoom FB Braided Feeder Competition a böcsületes neve. 100 méter hosszban 2500 körül van az ára, nagyon-nagyon baráti. Nem lapul, nincs vele probléma, igaz abszolút hobbipecásként évi tizenX alkalom alatt azért nincs is extrém mód terhelve, szóval lehet hogy helyén kezelendő a dolog, mindenesetre nekem bevált. -
Emu
őstag
Tegnap én is voltam kint a helyi tavon egy rövid évnyitó pecára. Úgy látszik nem régen telepíthettek, meg ráülhettem a halbolyra mert 1-1,5kg között potykákból 4 óra alatt 20+ darabot fogam. Igazi élmény volt keszegező készséggel

Korábban olvastam, hogy többen bepróbálkoztatok kínai zsinórokkal. Nekem feederre dobóelőkének, illetve a Spomb elé kellene valami normális fonott zsinór, tudnátok írni tapasztalatokat? Vagy maradjak az itthon kapható fonottaknál?
-
Janusz001
őstag
válasz
tepenzed
üzenetére
Ha mázlim van még a vízben sikerül átúsztatnom a másik bot damilja felett a halat, amúgy meg megoldom ha a hal is úgy akarja, bár elég közel van a nádfal mindkét oldalt, volt már emiatt halvesztés.
Kéne nagyobb stég, de már így is pofátlan árat fizetek érte a vízügynek +a parthasználat a víz és a telek mezsgyéje között +még építményadó a telken. És ezen összegért nem kapunk semmit vissza. -
Janusz001
őstag
Végre se eső, se szél, se hideg nem volt hétvégén, 2 nap eredmény néhány törpe, 1 méreten aluli ponty és 1 kis dévér, annyira nem bántam, mert az időjárás tényleg páratlan volt.Egyedül a fokhagymás íz adott halat. Kipróbáltam a fentebb említett Berkley műcsalikat (bloodworm maxi és csonti) ,eredménytelenül. Ez egy ilyen hétvége volt ezen a holtágon, nem ettek a halak másnál sem.
Csak azok a fránya szúnyogok támadtak nagyon.
Képen hűséges társam, mert neki aztán minden apró etetőanyagot fel kell porszívóznia. -
Interceptor
addikt
Annak vajon mi lehet az oka, hogy ugyanazon helyen 2 nappal ezelőtt lehetett fogni ugyanabban az időpontban(csuka meg balin jött több is), ma pedig nem. Nem nagyon mozgott a hal sem, kivéve a sneciket. Bár mellettem nem sokkal etettek is rendesen az úszós horgászok. A különbség 25cm-el kisebb vízszint, de már március közepe óta folyamatosan és lassan apad a Duna. Néhány fokkal melegebb idő volt ma. Mondjuk hozzá tenném, hogy ez az újpesti öböl. Ötlet?
-
válasz
zsola32
üzenetére
Két napi pergetés eredménye nulla

Egy óriási kiugrós rávágás volt egyszer, de egy másodpercig éreztem csak rajta, nagyjából mellévágott.Viszont lenne két kérdésem.
1. Az milyen törpeharcsa aminek nincs tüske a hátán?
Nálunk van törpe, de nem sok, ez kb. a nyolcadik, nem számoltam de a legtöbb tüske nélküli. És igen, tuti törpe (szerintem), olyan igazi törpés zöldessárga, és 15 - 20 centi között volt mind.2. Eltört a Daiwa Megaforce Tele 360 30-60 spicce, közvetlen a spiccgyűrű tövében.

Rögtön az első bedobáskor, lehet, megsérült az autóban, pedig rajta volt a gyári védőkupak.
Hol javítják, illetve ha kipiszkálom a gyűrűből a beletört darabot, és rámegy, hogy rögzítsem?
Illetve ez jó megoldás lehet (a kipiszkálás, visszatevés), vagy mindenképp szerviz? -
zsola32
őstag
ismeritek, esetleg használjátok ezeket a botokat?
MANTA EVO-X FEEDER 360 M 15-60G
MANTA EVO-X FEEDER 360 MH 20-80Gjellemzően tavi horgászatra menne, max. 40-50m távolságra, methodos szerelékkel
-
vendingo
veterán
válasz
Ibituba
üzenetére
Káosz az van. Múlt héten volt gyűlés, elég nagy vita volt állítólag. A vezetőség tavaly szétvált, aztán megint össze, aztán már nem tudom mi van.
Május 1-ig csak 15 centinél nagyobb csalival lehet pergetni célirányosan harcsára.
Ha jössz, akkor a Fertőre érdemes. Ugyan elég gáz a partról pergetni, de sok szép ragadozó van benne. Én szinte mindig fogtam valami méretes ragadozót.
Ha kell infó, hogy hol, mivel érdemes próbálkozni, akkor szólj. -
Ibituba
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Had kérdezzem meg a soproni h.e. -nél mi van? Áll a bál? Face-n volt valami próbálkozás , de aztán nevet váltottak,kijelentve hogy az egyesülethez semmi közük csak közösségi dolgokkal foglalkoznak ezután. Májusig nem lehet pergetni? Áprilisban megyek pedig és szeretnék.
-
vendingo
veterán
Értelmét nem látom a dolognak.
Süllő gyakorlatilag nincs, vagy csak minimális. Ha szándékosan rájuk horgásznék se tudnék fogni belőlük. Tavaly 1 darabot sikerült véletlenül összehozni. Balin nincs, harcsa meg minimális mennyiségben található, gyakorlatilag csak csuka van, az is méreten aluli. -
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi
üzenetére
Lebuktam

Sajnos rengeteg lett az időm. Jégolvadás óta egy csomót horgásztam a Kiskunhalas határában található Tóth-tón, ahol jóbarátommal, Holler Imrével is találkoztam. Igyekeztem úgy alakítani az időmet, hogy a lehető legtöbbet horgásszak itt. Próbáltam a facebook posztokat úgy beállítani, hogy a termékek legyenek fókuszban, el akartam terelni a figyelmet arról, hogy a közelgő versenyre gyúrok ezerrel. De bssza meg nem jött be, nem lettem első ami totál égő a kvazi saját vizemen, ahol minden halat már névről ismerek. A sok hlye horgász azért jól benyelte, de majd jövőre jobban odafigyelek, Kareszt leküldöm búvárba, hogy mások elől zavarja el a halakat. Minden esetre a kék fúzió megint bizonyította fogósságát versenykörülmények közepette. Imádom ezt termékcsaládot, no de nem azért mert annyira jó (szerencsémre még mindig megeszik a dumám), hanem mert szakadtra keresem magam rajta. Annyira jól megy a biznisz, hogy tavaly előtt 40 milliót kerestem
. Na de mennem kell, Holler Imi már 14.-re hív, valamit nagyon akar mondani. -
zsola32
őstag
én tavaly év végén vettem két Okuma LB orsót, egy 40-es és 50-es verziót.
3.90-es botokhoz használom, ha ma venném őket mindkettő 50-es lenne.
kb. 10 félnapos horgászat van benne eddig, megszerettem öket...
mondjuk menő orsó nem volt még horgászat közben a kezemben, lehet hogy más lenne a véleményem 
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zsombe
üzenetére
Nem tudom van-e hozzá elegendő erő benned ehhez, milyen a dobótechnikád, önmagában a felszerelés kevés lesz.
A Döme botokban az a
kbszottnagyon hosszú nyélrész nem tetszik, az én testalkatomhoz durván el van méretezve. Az LC botjai távdobásra lettek kifejlesztve sok év fejlesztőmunkájával, viszont ha vegyes távot horgászol, akkor a rövidebb távon fog elveszni a horgászat élménye. Nagy távra tökéletes, vegyél minél nagyobb orsót hozzá. A teljes csomag itt látható. -
vendingo
veterán
Az összes feeder cuccom elpakoltam a szekrénybe, és elővettem a pergető cuccot.
Ma voltam pergetni, 5 dobás után szóltak, hogy fejezzem be, mert az egyesületünknél május 1-ig tilalom van a csukára, meg egyéb más ragadozókra is.Nálunk a ponty az isten, azt kell nyomatni orrvérzésig.... Arra se tilalom, se semmi, pár havonta nyomatják bele a frisseket, had vigyék el a nyuggerek...
Egy kalap fos az egyesületem, meg az összes vize, a vezetőséggel az élen. Amíg vén begyepesedett elavult gondolkodású emberek vezetik, addig nem lesz itt változás.Pakolhattam vissza a feeder cuccot a kocsiba.
-
joe979
senior tag
Holnap végre kijutok a Dunára, Jászai Marcsi tér, fél3 körül a magas fal mellett elérhető vagyok. Akinek van kedve napozni, azt várom

Ui: sört hozzatok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
joe979
senior tag
Igen az, én is vettem a XT verzióból, 30-as méretre kb akkor mint másból a 20-as , a 65-ös pedig akkor mint egy 80-as ... Nagyon elcsúszott a méretezése, sajnos próbálni még nem tudtam őket. Azért vettem őket, mert kb nagyker. áron kaptam meg őket ... Talán 3 év múlva kiderül érdemes-e az XT verzió . Inkább maradj a réginél, csak ha nagyon szeretnéd kipróbálni az ujjat akkor ugorj bele.
-
Telda
addikt
Hali!
Érdemes megvenni az Okuma Longbow XT verziót, vagy inkább a simát? Elvileg az XT az a továbbfejlesztett változat?
-
adrian360
őstag
lesz a match botokból is dart II idén ? gondolkozom rajta, de ha lesz újszéria akkor megvárom még azt, annyira nem sürgős.
-
joe979
senior tag
-
tepenzed
őstag
válasz
zsola32
üzenetére
én a black boostert használom, de idézem a dovitot:
A QUICKLIQ egy tömény aroma amivel "csupán" plusz ízt adunk az etetőnknek, vagy éppen át ízesítjük azt vele. Az ízhatáson kívül nem lát el más szerepet.
A BOOSTER egy tömény melasz kivonatra épülő aroma, ami azon kívül, hogy ízesít, a pontyok illetve a békés halak édes szájúságára hat. Ha belekóstoltok akkor érezni fogjátok, hogy nagyon édes. Az hogy éppen melyik ízesítést használod már a te ízlésedtől, illetve a célhalak ízlésétől függ. Van hogy a pontyok édeset kívánnak ilyenkor a booster verhetetlen.
A CSL LIQUID a kukorica csírájából készül. Az alap íze (aromától függetlenül) fanyar, sós. Az ízesítésen kívül az aminosav tartalma miatt imádják a halak. A pontyok egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlenek az amino savak, és ez a folyadék magában hordozza ezt. A keszeg félék nem különösebben kedvelik, ezért bizonyos értelemben az ezzel bekevert etetőknek valamennyi szelektáló hatása is van (még nyáron is)
-
zsola32
őstag
Tepezend és Vendingo:
rákerestem a Dovit locsolókra - nálunk persze nem árulják, tehát berendelős - a QUICKLIQ vagy a BLACK BOOSTER a neryő?
-
jansky1
senior tag
Úgy látszik túl könnyűek az új feederezésre szánt horgaim. Elemelik a pop-up csalijaim őket az előke teljes hosszában. Ha csak a horgot akarom kikönnyíteni, akkor meg úgy meg kell faragni őket, hogy alig marad belőlük valami. Sörétólomra vagy ólompasztára gondoltam megoldásként a horog elé 2 centivel. Szerintetek jó megoldás?
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
A jelenlegi Eurostar Sea Monster Classic Feeder, Eurostar Sea Lion Feeder 3.60m MX9 carbon és Energo Team Silver Spin 3.00m borjaim mellé szeretnék valamilyen komolyabb botot vásárolni.
Leginkább állóvízen horgászom, de szeretnék akár folyóvízen is pecázni. Valamint fő szempont, hogy tudjak az új bottal távolra dobni és akár spombozni is.Az új bot vásárlására max. 30k HUF-ot szánok és szintén max. 30k-ért szeretnék egy orsót is venni hozzá. Eddig a botok közül ami a legszimpatikusabb a By Döme Team Feeder Master Carp Pro 390 LC 50-170G. Ez mennyire lenne jó választás, vagy ki milyen alternatívát javasolna?
Orsók közül a By Döme Team Feeder Long Cast 4500-at néztem, kár, hogy sehol nem találol 5500-as méretben, hogy kicsit több zsinórt tudjak rá tenni.
Vagy ez a méret is elég? 0.25-ös főzsinórt raknék rá, ha ez jó spombhoz, illetve az 50-170G dobósúlyt tekintve. A Nevis Boss Feeder 6000 is szimpatikusnak tűnik. Nem tudom a Shimano Aerlex 8000 XSA vagy 8000 XTA mennyire lenne jó választás, főleg, hogy ezekre gondolom iszonyat mennyiségű zsinórra lenne szükség. Esetleg orsó terén más javaslat?Előre is köszönöm a javaslatokat!
-
zsola32
őstag
Tepenzed, Vendingo köszönöm a tanácsokat.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Imre, te vagy az?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Szeszkazán
senior tag
Mai peca , Benta , 5,5 órát voltam kint. A feedermánia extra fish volt a tesztpadon.
Viszonylag csendes volt ma is a tó , itt ott jött egykét potyka az embereknek.
Ez az erős halas cucc elég jól teljesített, 4 ponty, 4 compó , 5 kárász és egy szép amúr.
Csalikból nagyon sokfélét próbáltam de az ananászos és a chilis halas haldós gumikukker nagyon kapós volt. -
vendingo
veterán
válasz
zsola32
üzenetére
Pisztrángosat használok, de majd veszek "Profi" változatot, meg pontyosat is a pisztrángos mellé.
Én többet etetőanyaghoz nem nyúlok, max akkor, ha gyorsan kell valamit keverni és nincs idő áztatásra várni.
Eddig Dovit aromát használtam. Black banános nagyon jó. Melasztól frankón tapad a pellet, halak imádják, olcsó.
tepenzed Nálam ma nem működött, telepítés eléggé felkavarta a vizet nálunk, alig volt kapás. Pont 1 hete ~40 halat fogtam, ma meg 4-6 darabot

Hiába tettem fel akármit, finnyás finom kapások voltak, nem durrantottak oda a spiccnek, csak finoman húzogatták. Sajna a 0.5-ös spiccet nem tudtam használni a nagy szél miatt, pedig biztos 2x ennyi halat összehoztam volna. -
tepenzed
őstag
válasz
zsola32
üzenetére
én olcsó dovitos locsolókkal áztatom be, elég jól működik. Kedvenc ízek: banán, vanília, eper, fűszeres méz
Öntök kb egy decit a fél kg-hoz a többi víz amivel elfedem, 2 perc aztán mehet le róla a folyadék.
Amúgy egész jól működött ma nekem a műszúnyog, adott 2 compót, 1 pontyot és egy dévért. Pontyokban viszont ma a bait tech pineapple&squid lila szinű csalija nyert. A múltkori sikeres stég gyömbérem ma leszerepelt, hát hiába, minden nap más megy

-
zsola32
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
a 2mm-es pontyos aqua-t használod?
meg is szerettem volna kérdezni, Ki mivel ízesíti, ha nem titok?
nekem a 2 mm-es pontyosból van egy nagy zsák, eddig nem nagyon használtam, inkább adalék volt a többi kajámhoz.
mivel jobban el szeretnék merülni a methodos pecában, adja magát a történet és az aqua pellet használata. -
Interceptor
addikt
Nem tudom, én rikító sárga fonottal horgásztam, not a knot kapocsba raktam a wolfram előkét és úgy jött a kilós balin

(#31010) zsola32: Szerintem 10-es fonotthoz jó a 22-es fc esetleg 25. Nekem a 14-eshez van 25-ös, és not a knot-al kötöm össze, mivel a dupla uni knot-ba megingott a bizalmam.
-
vendingo
veterán
válasz
zsola32
üzenetére
Én maradok a drótnál, felénk 99%, hogy csukát fogsz és nem süllőt/balint...
Hétfőn telepítés volt, ma reggel 6-ig tilos volt horgászni az egyesület vizein.
8-kor már fullon volt a tó, az utolsó helyet foglaltam el, szerencsére a kedvenc stégem volt szabad.
10 órakor a fele bagázs eltűnt, megvolt a cekkerbe a 2 hal.
5 óra alatt 1 db pontyot fogtam, 1-1.5 kilós volt, szépen dolgozott a supernova.
Az utolsó 1 órába jött még 2-3db kisebb ponty, meg egy 4 kiló körüli, ami kihozta a maximumot a botomból. 1 centit se hajlott már a bot annyira karikába volt, de nem éreztem, hogy elakarna törni, de ennyit tud, nyélig hajlik. Szépen dolgozott, erősebb bottal tuti buktam volna a halat, mert annyira a szája szélébe volt, szinte csak a bőrbe akadt, a bot meg szépen kisimította a kirohanásait. Néztek is a tavon, hogy mekkora szörnyet fogok, aztán "csak" max. 4 kilós volt, de botot nézve 10-nek tűnt.Holnap kimegyek pergetni, de kétlem, hogy lesz szabad hely, szóval tartaléknak viszem a feedert is.
Pont verseny lesz a nagy tavon, szóval mindenki a kisebbiken fog tanyázni
Fogytán volt az aqua pelletem, ezért felesbe kevertem hozzá mosella mikropelletet. Kár volt. Undorító, büdös vacak, nem jött össze a megfelelő állag se, ezért vagy tapadt mind a barom, vagy szétesett

Húsvét előtt beteg leszek, akkor majd lesz időm venni pár zsák aqua pelletet.
-
zsola32
őstag
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Számomra is érthetetlen, miért került előrébb a katalógusba, az árra sajnos nem emlékszem akkoriban mennyiért ment. a Nexave széria volt, ami nem közelítette meg a többi széria " sikereit" ...
-
csƵ
addikt
Ma pergetés volt asztalon. Dobáltam 1 órát telibe fonottal, nem jött semmi, csak egy elrontott kapásom volt. Aztán raktam fluoro előkét, első dobásra süllő, félóra múlva csuka. Mivel beszakadtam 2x, nem volt kedvem harmadjára is előkét kötni, utána telibe fonottal 1 óráig megint semmi.
Kezdek hinni a fc létjogosultságában, akkor viszont meg kell tanulnom a FG knot-ot. -
válasz
joe979
üzenetére
Az adatok szerint a Beastmaster tiszta XT60-as karbonból van míg a Nexave XT60 és 30 keverve.
A súlyadatokat nézve egyedül egy botnál nehezebb csak a Beastmaster, ott is csak pár grammal, de a többinél mindenhol könnyebb. Van olyan bot ahol nem is kevéssel, pedig a hossz és a dobósúly ugyanakkora.
Passz, számomra érthetetlen, hogy miért van előtte. De már csak a név miatt sem értem. -
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Oldal : 96-97
-
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Így sem ?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Nem erősen, de pont elég, hogy ne kelljen patronozni. Azt nem tudom , hogy le van/e kenve valami fluo anyaggal amitől így viselkedik, de a tavaly használt gyárilag fehérre festett Pilk botnál, nem volt ez!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)