Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
Bocs kifutottam az időből : így van fulra a tó mivel verseny volt . Lesz idén is kimondottan kárász fogó verseny ,melynek célja ,hogy nehogy túl sok legyen a tóba ellehetetlenítve a ponty horgászatát . Álitolag a kifogott kárászokat a verseny (mérlegelés után elszállítják )
. -
hermanyi
addikt
stégek (nevezzük annak őket) kb 15m re vannak egymástól . szerintem nem vészes . Néha itt a Dunán (RSD) ennyi hely sincs . Bőven horgászható . Átlag rakora sajnos nem ideális a vízmélység miatt . Tegnap 1 feederes volt az egész tavon és én . Mikor nekiálltam összepakolni (DU 1 kor) akkor érkeztek 2 en .
-
tween
őstag
-
hermanyi
addikt
Azért nem minden tó olyan amilyennek leírod . Amit linkeltem 30 kiépített horgászhely van ,és nem is ad ki több jegyet . Szóval van helyed bőven fárasztani , nincsenek túl közel egymáshoz . Amúgy én sem szeretem az olyan tavat ahol tömeg nyomi van . De legyen már elég 15m széles horgászvíz 1 főre (szerintem elég ) .
-
-
hermanyi
addikt
Ez pedig maga a Kis Blero horgásztó
Bocs a képminőségért de a fárasztásnál közel 5m volt a kezemben és csak egy szar BB telefonom van .
-
Steady74
Topikgazda
válasz
golyós
üzenetére
Utána néztem a cégeinek a nyilvánosan elérhető adatok között. A napelemes cége 2013-ban adott be utoljára bevallást, 2012-ben és előtte évben is 1,5-1,5 Mft veszteséget termelt. Azóta se híre-se hamva. A másik cége a novaccu már egy érdekesebb stroy. 2013-as az utolsó adat, és az sem fényes, sőt... A megadott címen gogglemaps semmit sem mutat, max egy 5 nm-es irodája lehet. Postol a weben folyamatosan, nyomja az akkuját, 2 millió dollárt ajánl fel annak aki összehozza Tim Cook-kal (apple vezér). Eléggé furcsa a szori, vagy beteg vagy nagyon meg nem értett zseni vagy nem tudom micsoda lehet a gyerek. Egy biztos, írni nem tud magyarul (sem).
-
miska17
tag
Berkley szúnyoghoz képest a többi márka terméke jó/nem jó ?
-
LazacX
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Az egész történetben a csere az, ami érthetetlen. Ha nekem ennyi lóvém lenne, én ELŐSZÖR vennék egy rakóst, mert szeretném kipróbálni ezt a módszert. Méghozzá AZONNAL.
Utána majd csinálok a másik bottal valamit. A csere olyan megalázó, nem?
Amúgy meg életszerű, hogy egy ilyen rakós tulajdonosa bojlis botra cserél. Jó, nyilván a magamutogató majmolás a fontos itt, és nem a botok.Amúgy meg azt hittem, hogy a belső gyűrűs botok kimentek már a divatból.
-
LazacX
tag
Meglátszik, hogy nem voltam itthon a múlt hétvégén, kimaradtam a hírekből. Tegnap délután voltam kint a tónál tujákat ültetni (ha kissé részeges a sor, nyugodtan lehet szidni), ott már mondták a híreket.
Nem túl élvezetes ilyen vastag madzaggal vezetgetni a műcsalit, a wobit sem, de a kicsi gumikat végképp nem, de ilyenkor jól jön.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
vendingo
üzenetére
Meg a Daiwa matrica
nevemmel fémjelzettIlyen botot nem fb-n kell eladni. Az eszmei értéke nyilván magas az egyedisége miatt, de az értékvesztése pont emiatt brutális. Azért arc a gyerek, mert írja, hogy a Rolls Royce-vel mentek át másik ilyen botokon, meg kezdésnek Daiwa Airity-t akar venni rakózni. Margit, ez normális?
-
musli26
tag
Erről a botzsákról mi a véleményetek:[link]
Nem igazán ismerem a márkát.
-
hermanyi
addikt
Idehaza nem fogja tudni eladni az tuti . Mondjuk a kiszemelt Rakosát én is elfogadnám

-
golyós
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Van ilyen, oké.Rákérdeztem: Csak kettő van? Hülyén néz ki a 3as podon :-D
-- 6 db botot az én pénzemből csináltatta ami akkoriban is 5000 euró körül volt darabonként , Még ujj korában(rátolatott 2,7 tonnával a két ujj botra és ezek a vacak botok nem bírták az autó súlyát hiába nagyon-széles a Rolls Royce kereke egy keréken 650 kg ez soknak tünt ) igy még a másik két darab valószínűleg Californiában vanLOL

-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Lehet ,hogy tényleg annyi a bot értéke ,mert tudtommal japánban daiwának is van 1 millás botja amit csak oda gyárt ,de ezt kishazánkban eladni nem lesz egyszerű .
szívesen.
-
-
hermanyi
addikt
válasz
golyós
üzenetére
Olvastam

szerk : (#30863) sityupityu : http://www.blero-horgaszto.hu/
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Soroksár Facebook linkje
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
+1

-
-
hermanyi
addikt
válasz
joe979
üzenetére
Tubertininek volt nagyon jó merülő zsinórja a Special English ,sokáig azt használtam csak csoró lettem és futotta 100m ért 1700 hufot fizetni .Az volt ilyen rozsdás színű .
Amúgy a rakó sem drágább sportág mint a rakozás szerintem . Fölég ha egy pecánál bent hagysz 3-4 Rapalát

Szerk : Grillo A gyere ide takarodj tavon avagy a Kis Blero horgásztó , Sportjegy 1 botra 1500 huf .
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
beugrott. Stone River

Jól süllyedt pedig ,igénytelen dög volt, lehet méret pontatlanság volt vele a baki, arra emlékszem ,hogy sokáig nem volt belőle friss , és sokan csecsre szaladtak a beragadt dobozokkal -
-
joe979
senior tag
válasz
L_YKing
üzenetére
Én most élem a sufixos időszakot
igaz Dunán, de bírta az ólmot
Gondolom feljebb lépnétek ... Nagyon átmentet nincsen minőségben .
Gardner vagy Nash madzagok ?(#30853) hermanyi Nekem pont ezek maradtak ki . Rakót próbálnék, spicc jó lehet, mondjuk ilyen 8méter környékén, azt szerintem csípném

Mavernek volt még tuti süllyedős damilja, valami ritka randa rozsdabarna színe van ...
-
hermanyi
addikt
válasz
joe979
üzenetére
Én nem Bojlizom

Csak match és rakos már a spic Botot sem vettem elő évek óta .
Amit én használok Zsinór az bojlizni nem nagyon hiszem ,hogy megfelelne
Rakora most ,mivel a Cenitanom elfogyott és nem is nagyon beszerezhető ,Trabucco T-Force XPS Match Strong-ot használok 0.08 ,0.10 és 0.14 es méretben . Match botra van 0.14 es Maxima és 0.16 os Trabucco S-Force ( ezt használtam most rakora főzsinórnak is )
Na ezeket bojlizáshoz nem ajánlom .
-
L_YKing
addikt
Milyen damilt ajánlotok bojlis pecára? Olyan 35 körüli vastagság kéne. Ár teljesen mindegy.
Előre is köszi!
-
itachi94
tag
Sziasztok. Szeretnék bele vágni a pergető horgászatba . Viszont nem tudom hogyan kéne neki állni.
Sajnos a legtöbb videó és írás csak a csónakból pergetésről szól . Én viszont partról szeretnék pergetni . Elsőnek kéne 1 alap felszerelés amivel már bele lehet tanulni .
Illetve ha tudnátok olyan oldalt vagy videót linkelni ami szerintetek hasznos akkor meg köszönném !
Elsősorban csuka lenne a fő célpont mellé még süllő . -
tween
őstag
Ezek a Sebile Flat Shadek tavon is használhatók partról? Melyik az a méret, amivel tuti nem az iszapot kotrom? Vennék egyet próbára.
-
hermanyi
addikt
Há most tehetek róla ? Steady adta a horgot

-
tween
őstag
Kabátba rántotta a sporttárs, ekte direktbe
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez az 1 úszó nem volt létrán .és még volt egy 2 grammos kanál ami üresben volt

Nem volt kedvem kész létrát szétszedni ,a vízmélység miatt ,beletoldani meg nem az én felfogásom . Amúgy én is 1-1,5 g -s úszót használtam volna szívesebben .
Hál istennek 1 olyan halam volt ami betolás közben akadt a horogra de az is egy 2kg os pikkelyes volt
Belehúztam a mell úszójába . -
válasz
hermanyi
üzenetére
Én is használok előszeretettel fél grammos úszókat csendes víznél, de max másfeles mélységig. És persze ha nincs sok apróhal vízközt. 4,5 méteres víznél már felmegyek 1,5 grammig, ami még mindig nem mondható nagynak. Vannak rakós ismerőseim akik 1,5 gramm alá soha nem mennek semmilyen víznél.

-
csƵ
addikt
válasz
LazacX
üzenetére
Most fogták szombaton.
Mondjuk nem értem, hogy jön 0.15-ös fonott zsinór a 18g-s bothoz... -
LazacX
tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Nekem már volt olyan csuka, amely a gripen vadult meg, az állát nem törte el, de teljesen átlyukasztotta, széttépte a húsát. Ezen kívül 2 szép halam elment a rossz akadás miatt a kiemelés alatt, amíg a grippel szerencsétlenkedtem, ezek merítve meg lettek volna. Ez utóbbi ok miatt marad a jó öreg merítő a kézzel kivétel helyett is. Mivel jigezem, az egyes horoggal általában nincs baj, illetve a ritkán használt wobis hármas horgokat is csak sikerült mindig kivenni. Volt egy süllőm a gripes korszakból, amit már a partig hoztam, de nem tudtam kiszedni mert nem nyitotta ki a száját.
Egy darabig néztük egymást, és már tettem volna le a gripet hogy kézzel kivegyem, amikor csak kinyitotta a száját. De való igaz, a merítő kezd kikopni, nem sok pergetőnél látom. Különben is, itt az új immobilitási trendi:a 2 botos pergetés. Nyilván van haszna: külön wobis és gumis bot, de ezt már nem nekem találták ki. A matracot sem találom jobbnak a puha fűnél, egy köves tiszai rézsű már nyűgösebb. -
VIBO
őstag
Sziasztok
Szombat mennénk idei első pecára. Light-medium feederrel. Eddig Kána tó, joker tó szokott lenni vagy Tököl, de utóbbin nem nagyon fogtunk semmit utolsó pár alkolommal.
Milyen helyet javasoltok még? Budapest 20km-es vonzáskörzetében. Itt újpest után is vannak tavak, ha jól emlékszem, csak nem tudom hogy hívják.

-
vendingo
veterán
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Töri, ha szart használsz, de már egy ideje olyanok ezek a kiemelők, hogy körbeforog a fej, meg hasonlók. Én a nagyobb halakat is simán kiszedem kézzel, de azért van nálam egy ősrégi kiemelő, de ha lehet kerülöm a használatát.

-
válasz
tepenzed
üzenetére
Kevesen használnak sajnos. Ha ügyesebb a horgász és a hal mérete engedi, akkor tarkón fogva szokták még kiemelni.
Azt a halkiemelőt egyébként gyűlölöm. Bizonyított, hogy pl ha egy nagyobb csuka megrázza magát miközben azzal fogod akkor simán töri az alsó állkapcsát.A Zéé egy olyan oldalra akasztható legyezős merítőbe szerintem senki sem halna bele.

Egyébként vannak pergetőtavak ahol csak merítővel engedélyezett a ragadozó halak kivétele, az említett kiemelő szerszám használata meg tilos. -
A Zéé
addikt
válasz
tepenzed
üzenetére
nem nagyon divat, ezt láttam én is.
Mondjuk cserkelős, mászkálós pecánál valóban macera kicsit, de én szoktam vinni magammal, ha domolykónál, sügérnél nagyobb halat sejtek. Bár ehhez meg tervben van egy legyezős meritő.
Kézzel kiszedni a menő, aztán meg készülhetnek a mindenféle pergetős FB csoportokba a kézből kiálló horgokról született képek
-
tepenzed
őstag
srácok amúgy a pergetők nem használnak merítőt? bármikor látom, ahogy legyeskednek körülettem és jönnek keresztbedobálni
, sohasem látom, hogy lenne náluk merítő. Simán azzal a hal kiemelővel kitosszák a partra a gyönyörű csukákat?? -
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Szerintem nekem majd az a méret kell, mint ami neked van. Viszont a vizet megint csak kézben kell cipelnem

Erre miért nem gondolnak, hogy valamit inni is kell, és csinálnának rá egy kis tartót feles víznek/sörnek. -
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Pont ez a lényege!
Amúgy ez a kisebbik verzió, csak a PRO LIMITED verzió, ez a legdrágább.A színe sokkal szebb élőben, csak vakuval fotóztam. -
Nekem is van egy ilyen, csak a kisebbik változat. Igaz, hogy már nem nagyon használom, de egy nagyon jól eltalált és igényes darab.

Az egészben nekem az tetszik a legjobban, hogy sosem kell levenni magadról. Akkor sem ha kiveszel belőle valamit, át tudod forgatni magadon. -
tween
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Elnézést, valóban

A kettő doboz tépőzárral van fixálva a helyére, bennük minden rekesz átvariálható, nagyon praktikus. Középen van egy körbefutó cipzár, azzal az egész tágítható, a száron fülek, kapcsok, zsebek, plusz hátul is nagyzseb, egy hálós zseb az egyik fedélben...stb. Most üres, de mindjárt dobok bele pár dolgot és lövök egy-két képet neked

-
L_YKing
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Jobban megnezve igen, fejebol nem iteltem volna meg de az uszok miatt igen, iagazad van.

-
-
-
vendingo
veterán
Lehet átsiklottál korábbi kérdésem felett.
Neked van rapala táskád, nem tudod, belefér a gyári dobozokba a 66-os, 77-es flatt shad?Más:
Meguntam a rendezetlen horgászfelszerelésem. Mindig vittem 2 vödröt, ládát, úszós dobozt, szatyrokba etetőt, külön szatyorba a csalikat, bottartók, külön kézben/szatyorban az orsók....
Újítottam egy giganagy szerszámos ládát, amibe az összes bojlis, match, spicc, feeder cuccom belefér, az etetőanyag keverő vödörrel, etetőanyagokkal, aromákkal, 2 orsóval, bottartókkal, úszós dobozzal, kajával vízzel együtt
Akkora, hogy a tetejére nyugodtan pakolhatok, minden kéznél lesz. Az egész került pár ezresbe anno, csak soha nem használtam eddig. Szerszámoknak lett véve.Már csak egy pergető cekker kellene, meg 2 merev bottartó a feeder és pergető botomnak.
-
hermanyi
addikt
Na ha minden igaz holnap ismét a pecáé lesz a délelőtt . KB 8-14 óráig. Számomra ismeretlen tóra merészkedek . Biztos ami biztos viszek magammal match botot is a dióverő mellé
A kiszemelt tavacska (1ha területű ) állítólag 3-5m es vízmélységű akvárium . Kíváncsi vagyok nagyon ,hogy lesz e termés . 
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Jogos, mert önmagában nincsen úgy ahogyan mondtam. Teljesen rendben van, hogy kiegészítetted
Tényleg így van. Ezt a verziót szoktam kerülni, inkább próbálom azt a részt keresni, ahol még inkább nincsenek. Pont ezt a csiki csuki állapotot amit említettél. A gettóban ezen részek , még inkább kövesebb pályák, onnan meg kiszedni a motyót , háááát ... Ha már kénytelen vagyok ilyen részre dobni, hátha ez a verzió működne,akkor már félve teszem meg . -
válasz
joe979
üzenetére
Nem minden esetben van így.
Vannak részek ahova mi járunk amik leginkább esti "pályák". Értem ez alatt, hogy amikor kezd lemenni a nap akkor lehet rendes halat fogni csak, előtte gébek jönnek. De ugyanezek a helyek néha szoktak meglepetéssel is szolgálni. Fényes nappal egyszer csak megszűnnek a gébkapások, és onnan kezdve csak keszegek jönnek. Ha a helyen ott vannak, vagy később megérkeznek a jobb halak (akár kisebb keszegek is elegek hozzá), akkor azok simán elverik a gébet. Tehát amikor csak gébet fogsz, akkor szerintem is úgy van, hogy ott és akkor egész egyszerűen nincs más, viszont ez nem azt jelenti, hogy ez mindig fenn áll az adott helyen. Én ezt tapasztaltam. -
havri1
félisten
Mivel lehetne kicsit meglebegtetni a horgot, hogy a géb ne szedje fel gyakorlatilag azonnal? Dunán, elég erős a sodrás.
Keszegező kaja, feeder kosár, 4-5 csonti a horgon. Bedobás után pár perccel csinál egy kis kapást, és utána semmi. Kihúzva rajta a géb. Ez ment egész nap.
Gondoltam rá, hogy kis pufit felteszek, de nem tartok tőle rossz ötlet.
-
hermanyi
addikt
Nem azt mondom ,hogy nem fárad el . De egy jó szereléssel jó helyen nem lehetetlen . Nekem anno a fiam 5 évesen 7m es spiccbottal horgászott ,és pontyot is tudott fogni . Igaz akasztás után rakoként használta a botot de fogott nem 1 pontyot . Az is igaz nem 5 kilósat csak 2-3 kilósakat .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 Mini 128GB 100% (3 Hónap Garancia)
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)