- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Személy szerint azért mert ezt szeretem csinálni. Engem csak a meleg tart vissza egyedül. Érdekes módon kedden mikor hidegebb volt nem volt baj a sok millió kis hal a vízbe, tegnap igen, erre van valami ötleted? Bár lehet mintha tegnap több kishal lett volna mint kedden. Bár nem hiszem, hogy csak úgy eltünedeznek aztán újra megjelennek, keddig nem volt annyi ideje lehűlni a víznek sem szerintem, hiába volt pár napig "hideg".
-
Grillo
őstag
válasz
adrian360
üzenetére
Ja, nekem is ma jött meg, igaz fehér, de baszomnagyok. Szóval szerintem kishalazni sok lesz, de normálisabb keszegek már vihetik.
Majdmeglássuk.Én egyszer voltam versenyen, arra emlékszem, hogy szar volt a gatyámban a gumi és folyamatosan csúszott le. Emellett második lettem, igaz gyerek/ifi kategóriában voltunk vagy 4-en. Első fogott 2-3 dévért, én meg vagy 30 snecit. Mondjuk nem volt nagy kihívás, épp a partnál ívtak, csak húzogatni kellett őket a gatyámmal felváltva. És ha a verseny első felén nem erőltetem a rendes úszózást mélyebb vízben, még nyerhettem is volna.
Bár szerintem akkor is a lecsúszós gatya lenne a meghatározó emlékem... -
-
-
egykettő
aktív tag
válasz
adrian360
üzenetére
hol ezer forint a csuka kilója pest körül? Tényleg érdekel, lehet csak engem akarnak átbaszni de a ragadozót átlag 2000 ft/kg áron akarták mindig mérni
Nincs közöm a tóhoz, nem reklámnak szánom de szép kis csukeszok vannak ott. Az öreg nagy hal nem lehet túl finom ebben egyet értünk, na mindegy nem győzködni akarlak de az én tapasztalatom alapján itt Pest megyében ez jó ár, ha valaki karácsonyra halat szeretne az asztalra
A sportjegy 2000 itt is és 3000 ha csak egy ragadozót akarsz elvinni. -
-
válasz
adrian360
üzenetére
Folyóvízre alkalmas erősebb feeder, de akár durung bot is jó mert a menyhal nem vacakol. Általában a méretéhet képest látványos kapást csinál. Lapos ólom, süllőzőhorog, halszelet. Nem kell túlbonyolítani.
Grillo Azért gondoltam Pestre, mert ha összejönne akkor többeknek az jobban megközelíthető.
-
-
Grillo
őstag
válasz
adrian360
üzenetére
Nem véletlenül írtam.

Én tavaly vettem Lakisofttól egy feedert, egyszer már kipróbáltam. Tavasszal kiváltottam az engedélyt, ha nem nézem a snecizéseket a gyerekekkel (neki is van engedélye), akkor kétszer voltam horgászni.
Azt kell mondjam, mint az elmúlt években mindig: Majd jövőre...

-
válasz
adrian360
üzenetére
Minden elismerésem, maximálisan bejött a tipped.

Horgok nélkül eszméletlenül jól mozog a két szögletes terelős, a másik fajtát még nem néztem.
Visszatettem a hátsót, meg se moccan, hátsó le, első fel, akkor már elég jól mozgott, de nem úgy mint horgok nélkül.
Plusz 99%-ban a hátsó akadt az eddigi wobbleres fogásaimnál, így az se megoldás hogy a hátsót leveszem.
Veszek majd kis hármashorgokat rájuk, nagyon meggyőző a mozgásuk.
Jó hír még, hogy a környéken gyakorlatilag se kishalra se pergetve nem fogott senki, nekem viszont jött egy szép csuka az egyik ebay-es wobblerre, vagyis egyre inkább használhatónak tűnnek. -
-
-
-
-
vendingo
veterán
válasz
adrian360
üzenetére
Gumikuki, hungarocell golyó és a többi.... Horog alá kötve kb. örök élet+1 nap, nem úgy mint a csalitüskés csalivesztéseknél.
Épp ezen gondolkodtam, hogy mi van akkor, ha leesik a gumikuki, megeszi egy hal, aztán kinyomja hátul, aztán megint megeszi egy hal... Ezzel fel is találtuk az örökmozgót.
-
válasz
adrian360
üzenetére
Nekem is elporladt a 30 éves Silstaron a műanyag, volt egy másik orsóból, de a menetes rész vastagsága nem stimmelt.
Még használható, bár alig maradt rajta műanyag.
Aztán elmállott a túloldali műanyag rész is, a kar tövében.
Most oda keresek megoldást, mert így nem lehet meghúzni.
De ha nem lesz más, alátétekkel megoldom, hátha jó lesz.Zola007: az előző linked jobb folt, ott legalább írták hogy 2 mm a menetes rész átmérője.
-
golyós
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Facebook: WalterLand: 15.990 Ft - 26.990 Ft között vannak, holnap felkerülnek a webshopba
Nem Daiwa. A világ legnagyobb független gyártójánál készül, ahol több tucat márkának gyártanak orsókat. Pl. a fent említettek közül mindnek...
Nálam tárgytalan lett, semelyik modellben sincs nyelető.
-
joe979
senior tag
válasz
adrian360
üzenetére
Igen ,ismerős a kifli bojli kifejezés, csak ez egy sokkal olcsóbb megoldás
Csak arról nincsen infóm mennyire kapja össze a kenyérbelet [ mennyire tartós ez így] , vagy esetleg a sajtot, mert hallottam olyat is, hogy annál is használható ez.
Kedden kimegyek úsztatni a Dunára, viszek fecsit, lecsekkelom ezt a megoldást . -
-
Telda
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Nem gondoltam hogy ezzel ennyi gond lesz.
Kiváltom az engedélyt, aztán lehet menni.
Nem is találtam semmit, hogy Jászárokszállás környékén hol lehetne vizsgázni.
Két kollégámat is kérdeztem ők hol vizsgáztak, de azt mondták feketén vették, mondom kösz...Még kicsit visszatérve a felszerelés témához, az Eurostar bothoz elég lenne 30as orsó is ugye?
Max úgy is 20as damilt raknék rá és mivel itt a környéken nincsenek olyan nagy tavak hogy 100m kellene dobni nem mintha tudnék annyit
), úgy gondolom simán elég lenne a 30as orsó is. -
Telda
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Gondolom ebben az árkategóriában nem nagy van más alternatíva.
A megnevezésben benne szokott lenni hogy 3+3 vagy 3+2. A +3 az a spiccek lennének?
Szóval ha +3as akkor az még a régi?
Sajnos személyesen nincs lehetőségem elmenni megnézni, így csak a webshopok maradnak, ott meg nem biztos hogy lehet mindig hinni a fényképnek. -
Steady74
Topikgazda
válasz
adrian360
üzenetére
Döme egy egoista p@rasztgyerek akit messzire vitt a szekér amire felszállt. Nem tetszik a stílusa ( csak a hd, csak én, csak nagyhal, csak 100m dobás), nem tetszik a marketingje, az üzenete az egésznek. Igaz, büszke lehet arra amit elért meg amit kap érte (34-40MFt/év osztalék és emellé a fizu meg minden egyéb amit csak levesz a boltja polcáról), de mint ember, mint horgász sokkal hiteltelenebb mint Walter.
-
-
-
tepenzed
őstag
válasz
adrian360
üzenetére
De, csak a nagyapám segített megcsinálni a szereléket, ő adta ezeket, de fogalmam sincs hogy azok milyenek es mekkorak pontosan, hiszen o kisse regimodi horgasz is, nem ismeri egyaltaln ezeket az ujabb dolgokat, technikakat. Ezert szeretnek oneallosodni es magam allitani ossze a szereleket, mert o sajnos feeder ugyben nem tud segiteni sokat..
-
-
-
tepenzed
őstag
válasz
adrian360
üzenetére
http://www.haldorado.hu/shop.php?itemid=25746
ezt a horgot használom, de pl a haverom 8-as horga valahogy sokkal nagyobbnak tűnik. Csalitüskén pedig ott a gumikuki.
Amúgy nem értem, hogyan szakadhatott el ilyen könnyen a szerelék, nem volt az olyan dúrva hal szerintem.
A 28-as zsínor igazából ajándékba járt a nevis snipe feeder 40 orsóhoz, ezért került fel. Nevis Carp Maxx 150
-
-
válasz
adrian360
üzenetére
Szerintem mérhetetlen az a dolog, hogy egy szakáll nélküli horog valóban kisebb sebet ejt e mint egy szakállas. Hiszen nem egy rideg-szilárd anyagon hatol át, hanem a hal száján-húsán ami viszonylag rugalmasnak mondható. Egyébként én sem egy húskampóra gondoltam most, hanem pl egy vékony húsú horogra. Egy pillanat alatt átsiklik a szakállas rész is.
Azt meg már szerintem végképp ne hozzuk ki a dologból, hogy egy hagyományos horogról könnyebben lejön a hal.
Én már régen kipróbáltam a szakáll nélküli horgokat és nekem nem jöttek be. Viszont van több ismerősöm is akiknek igen. Embere válogatja.
Én viszonylag ritkán járok tavakra horgászni, olyanon meg még nem voltam ahol követelmény lett volna a szakáll nélküli horog, de ha ilyen helyre kerülnék természetesen tiszteletben tartanám. -
válasz
adrian360
üzenetére
Persze, 10-40 grammos botot értettem. Igen, van élet az ul pergetésen túl is, én is alkalmazom. Az élő Dunán amikor csónakból süllőzök gondolhatod, hogy mekkora fejek kellenek a sodrás miatt.

Azért beszélünk 1-2 grammos fejekről, mert a sügerezés felé terelődött a téma, oda meg az kell. Márpedig egy 10-40 grammos bottal az ilyen kis fejekből gyakorlatilag szinte semmit sem érezni.
-
-
-
válasz
adrian360
üzenetére
Arra akarok rávilágítani, hogy szerinted ki az a marha kockatógazda/vízkezelő aki ebből él (hozzátartozik a hal eladás is), és nem kéri a mentesítést?
Itt tényleg kockatavakról beszélek, ő ásatta stb, utána betelepítette azzal a céllal, hogy vigyék tőle a halat. Ilyen víznél szerinted fennállna annak a lehetősége, hogy ne kapná meg a mentesítést? -
-
golyós
addikt
-
-
golyós
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Soha az életben nem hordtam be a szerelést.Igaz az állításod a profi, szponzorált bojlisokra akik egy horgászat során több 10000 ft-ot beszornak de mint módszer szerintem jó.Most én is finomítotam feederre de a botot megtartom mindenképpen.

Most ilyen botot vettem 3,6 és 4,2 métereset, ennél is jobb áron.
-
Halver
csendes tag
válasz
adrian360
üzenetére
Tegnap láttam a kapitális.eu-n, hogyaz idén 2-féle gyerekjegy lesz:
Csak úszós, valamint úszós-fenekezős:http://kapitalis.eu/2016/04/05/eves-gyermekjegyek/
Szerintem elég értelmetlen dolog. Inkább lenne 2000 Huf és egy bot+1 horog megengedett, a módszer megkötése nélkül.
H
-
-
Janusz001
őstag
válasz
adrian360
üzenetére
Régi szériás,teljes parafa nyeles.
Lehet én írtam be a tavalyi bottörést ennél a típusnál, de az egyértelműen az én hibám volt, akadóba bement a hal és túlerőltettem a botot (kezdő horgász hiba). Azt nem tudom már, hogy ugyanez a bot volt -e, mert 3 db van belőle, de azt is elképzelhetőnek tartom hogy igen és akkor kapott egy nagyobb terhelést és most végeztetett be. A tavalyi törésnél máshol adta meg magát a bot, nem toldásnál.
Kicsit más téma, Prologic zsinórral van valakinek tapasztalata? Konkrétan erről lenne szó:
[link]Ti hogyan oldjátok meg a cserét, tárolását a fent lévő damilnak, hogyha az összes tartalékdob tele van, de a zsinórt még nem szánjátok kidobásra az orsón?
-
válasz
adrian360
üzenetére
Nálatok is nagy volt a szél vagy csak mi fogtuk ki?
Sima fenekezővel és úszóval horgásztunk - én úszós vagyok, de csak a fenekezővel fogtam, ismerős meg jellemzően csak úszóval.
Nem is értettem hogy látta a kapást ebben a szélben.
Hogy mennyire nem húztak, a srác aki velünk jött, a végén amikor vette ki, észre se vette hogy rajta van egy fél kilós, csak húzta, aztán meglepődött.
Egy volt ami koppantott, az húzott is erősebben, na az volt a legkisebb, kb. 20 centis kárász. -
Zola007
veterán
válasz
adrian360
üzenetére
Ez a nyeletős verzió [link], de ha a nyeletős alu-öntvény, akkor az elsőfékesek is, ha műanyag, akkor azok is, mert ugyanabból az anyagból van mindkettőn a rotor és a ház.
Én lekapartam egy kis sorját az egyik csavar mellől, az alapján alunak tűnt, de én már többet ez ügyben nem nyilatkozom.
Viszont mivel tapasztalt fórumtársunk kézrátétellel megállapította, hogy műanyag, ez oly mélyen érintett lelkileg, hogy súlyos depressziómban vettem egy 2000-eset is pergetni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#21978) gerii: az a zöld zsír micsoda?
kellene vennem valami jófélét orsókhoz és ilyesmi finommechanikai cuccokhoz, mert elfogyott a lágy zsírom -
-
gerii
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Na igen, én már nem merek venni szinte semmit amit az eladók ajánlanak, utánanézés nélkül.
Ebayről rendeltem wobblereket, kukacot, rákot.
A gumik teljesen jók, a wobik fröccsöntött cuccok, van bennük golyó, a horgok egész élesek, majd kiderül mit tudnak ennyiért.
Wobi saját kép
Gumi kép -
-
FireFox1996
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Én is rsd-re váltottam, vegyes módszerrel mentem le, pergetve, fenekezve, békés halra, ragadozóra, attól függ, hogy mikor hová, és hány órát terveztem horgászni. Nem volt annyira eredményes, mint 2014-es. 2015-ös év lehetett volna eredményesebb, de nem panaszkodtam.
Idén rsd-re még nem lehet váltani területit (azt mondják mohosz a hibás), így bukta lesz a február
-
-conrad-
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Nem kell szarkasztikusnak lenni, az a magyar üzleteket és boltosokat jellemzi, hogy ami nálunk 60ezer azt külföldrõl beküldik 15ezerrel olcsóbban. Persze készlet sosincs, rosszabb esetben amit veszel orsó az már 1 éve kinn van és tekergeti mindenki. Ennek ellenére én is megyek pecaboltba, megnézem és ha tetszik valami megrendelem webshopból ha ott az olcsó. (Nem azt az árrést nem akarom megfizetni amit egy bolt fenntartása jelent, hanem a túlárazást nem, amit sok emberrõl lehùznak mert nem tus neten rendelni. )
-
Zola007
veterán
válasz
adrian360
üzenetére
Így van.
Én mikor pergetőorsót kerestem, beszéltem 3 webáruházzal és pl. Shimano cuccokban azért utd olyan olcsó lennie a centrumzoo és a horgaszzona.hu, mert szürkeimportos cuccokat forgalmaznak és a gari is csak 1 év.
Úgy hogy letettem róla és inkább megvettem helyi boltban, megbízható helyről.Apropó, ma hoztam el az ajánlott Catana 3000 S FC-t.
Halljátok, ez jó pici orsó
Nem ehhez vagyok szokva, még a match-orsóm is nagyobb
Csináltam egy képet a Nevis Legend társaságában: -
hcs57
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Ez, amit írsz, csak ott igaz, ahol pellettel és bojlival rendszeresen etetnek... ami elég költséges. A természetes kukorica jóval olcsóbb, s szerintem a hal számára is közelebb áll az általa ismert ízvilághoz, mint az agyon ízesített bojli, pellet. Nekem pl. a túlfűszerezett töltött káposzta nem jön be.
Élő csaliból is inkább a giliszta, mint a csonti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nincs közöm a tóhoz, nem reklámnak szánom de szép kis csukeszok vannak ott. Az öreg nagy hal nem lehet túl finom ebben egyet értünk, na mindegy nem győzködni akarlak de az én tapasztalatom alapján itt Pest megyében ez jó ár, ha valaki karácsonyra halat szeretne az asztalra
A sportjegy 2000 itt is és 3000 ha csak egy ragadozót akarsz elvinni.

), úgy gondolom simán elég lenne a 30as orsó is.

ezen jót mosolygtam köszi![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Steady74