Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfy999

    tag

    válasz John3:16 #66578 üzenetére

    Mint írtam nekem végállomás, tehát meg vagyok vele elégedve. E61-es géppel volt már dolgod?
    A fej pár fokkal mindig hidegebb, mint a boiler, sőt a csapolás elején még melegszik a fej egy picit. Éppen ezért érdemes mielőtt felrakod a kart csapoláshoz, egy pici vizet átengedni a fejen. Utána elég stabil a víz hőmérséklete ami a pogit éri. Itt nem kell nagy pacsálásra gondolni, csak 1-2 másodpercre bekapcsolod mielőtt felrakod a kart. Nekem van rajta egy fejhőmérő is, így jól látszik mi történik.
    Gyönyörű gép, én imádom. Elég nagy a csepp tálca és a tartály is, az én használatom mellett kb heti egyszer beletöltök egy 2l-es nordát és általában akkor ürítem a tálcát is. Mondjuk én egy elég alapos fejöblítést csinálok minden shot után, ami szintén a tálcába megy, de így se telik meg soha. Kb 20-25 perc kell neki a teljes bemelegedéshez. A csészemelegítés csak akkor elég hatékony, ha megy a gőzbojler is, úgyhogy sosem szoktam azt külön lekapcsolni.
    Tudsz vele előáztatni is, hiszen ha felemeled a kart és a pumpa elkezd dolgozni, utána kicsit visszahúzva a kart a pumpa megáll, de a 3 járatú még nem nyit. De ez persze minden olyan E61-re igaz, ahol ilyen karral indítod a csapolást.
    Ami időnként csiklandozza a fantáziám, hogy milyen lenne roto pumpával hálózatra kötve. Úgy lehetne hálózati nyomáson előáztatni, ami talán pontosabban reprodukálható, de ahogy nézem közel 100e Ft az árkülönbség. Annyit nem hiszem, hogy megér ez.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés