Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- tordaitibi: Timeshift használata, és amit nem tudtál, klónozás Timeshift backup szoftverrel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- sh4d0w: Van-e még?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
VÍZ otthoni mixelés
Köszönöm szépen Bazsee71, Szabász, jana86, gregg71, Nibiru Topiktársaknak,
hogy vették a fáradtságot és leírták milyen vizeket csinálnak otthon a presszókhoz.
Az elmúlt hónapok, évek hozzászólásaiból nekem úgy tűnt hogy sokkal többen kísérleteznek, vegyészkednek az otthoni vizekkel. Persze lehet hogy így van, csak éppen a receptek maradtak szupertitkosak
Zárásként egy ezzel kapcsolatos friss személyes tapasztalat:
Tegnap rákóstoltam a Budapest Barristasban a CM Muchagara kenya presszóra, mert aktuálisan nálam is ez van most. Meglepetésemre teljesen ugyan azt a külsőt, ízt és aromát kaptam, amit itthon is kihoztam belőle

Nem vagyok egy mindennel megelégedő típus, főleg nem magammal, de ilyenkor azért jó érzés tölt el tudva hogy az eszközpark nem éppen azonos sem méretben sem árban:
Budapest Barristas: La Marzocco GB5, Mithos One, BWT bestmax, ha jól tudom
Itthon: Gaggia Classic FRF (Fragola Rezes Fullos
, Lido ET, BWT mg2 kancsó friss betéttelMa viszont ugyan ezt a Muchagara kenyát Norda + 20g/L BH DIY magnézium oldattal, majd Norda + 60g/L magnéziumos oldattal is elkészítettem, hogy gyűljenek a vizes tapasztalatok.
Sajnos mindkettőt sokkal rosszabbnak éreztem mint a tegnapi BWT Mg2 kancsós itthoni verziót.
A Norda+20g/L magnéziumoldatos darabokra verte szét a kávét, karcosabbak lettek a savak, eltűnt az enyhe édesség is és kortyérzetre sem volt selymes, de a korábban érzett aromákat azért 70-80%ban hozta, míg a Norda+60g/L magnéziumoldatos ugyan egyben tartotta a kávét, de teljesen lefedte az aromákat, a gyümölcsös savakat sem nagyon találtam már benne, mintha döglött kávéból készítettem volna és az édesség is mattabb, olaszos burokban jött, ami egy CM kenyánál elég fura
Azt tudom hogy a Nordás keverékek valamivel savasabbak mint a BWT Mg2 kancsós itthoni csapvizem. Talán ez is magyarázhatja mindezt, nem tudom.Ennél a kávénál nálam egyértelműen a már majdnem elfelejtett és polc mélyére eltett BWT kancsó nyert!
köszi a kitartó figyelmet

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI RC2 drón távirányító
- Akcijó Garanciális CASIO G-Shock Mudmaster GWG B1000 1AER Master Of G
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral (2-3-3 töltéssel) +táska
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Garancia, Care Refresh biztosítás
- DJI Air 3 Fly More Combo drón szett - 3 akkumulátorral, táskával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- iMac 16,2 i5-5675R 8GB RAM 1TB SSD NEM FUSION DRIVE!!!
- Kingston DDR3 ramok 4GB
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! HP ProBook 430 G4 - i5-G7 I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs