- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
aktív tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Bocsánat, hogy közbeszólok, de ez az őrlési finomság bennem is felvetett gondolatokat, mert én is küzdök még egy kicsit a tökéletes espressoval:
Szóval, én a lefolyást még anno sötét pörkölésű kávéval állítottam be (ha jól emlékszem egy full sötét Lucaffé volt), ami CM 702-őn nálam 14-es fokozatot jelent két vékonyabb alátéttel és erős tömörítést. Így pont kijön az 1:2 - 1:3 közötti arány 25-30 mp alatt mindenféle kávéval (az íz más kérdés).
De, ha finomabbra próbálom venni az őrlést, akkor sem tudok 12-es fokozat alá menni, mert befullad az egész és egy deka kávé sem jön le csapoláskor, pedig úgy érzem, hogy nekem is még egy kicsit finomabbra kéne mennem a világosabb kávékkal, mert mintha a kelleténél ""citrusosabbak"" lennének, ami inkább savanyú íz (azt hiszem ezt mondják úgy, hogy "too bright"). Ezt a hibát próbáltam eleinte a hőfokkal kijavítani, de ha nagyon levittem, akkor iszonyat hamar szőkülni kezdett (12 mp. környékén) és még savanyúbb lett, ha nagyon felvittem, akkor pedig jött mellé a keserűség is, de ez a fura savanyúság még akkor is ott volt benne. Most találtam egy olyan hőfokot, aminél a legkevésbé van jelen ez a savanyúság, de még így is zavarónak találom, szóval valami nem jó.
Ti mit javasoltok erre a problémára?
Most 10 mp-es előáztatással próbálkozom, egy kicsivel jobb, de most, hogy említettétek ezt az őrlési finomságot, gondolkodóba ejtett és lehet, hogy ezzel is kéne játszadoznom. Csak ugye, mint említettem nem bírok 12-es fokozat alá menni, ti meg itt laza 6-8 fokozat különbséget is emlegettek.Szerk.: Egyébként az segítene valamit nektek, ha feltennék egy videót a csapolásról (nem nyitott kar) és egy képet a cremáról?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Parfüm topik
- sziku69: Szólánc.
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Kés topik
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Braun Silk-expert Pro 5 IPL A Szőr-Terminátor keresi bátor új gazdáját!
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - 2 akku, táska, makulátlan állapot
- DJI Mavic Air 2 drón szett hibátlan állapotban
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo RC drón szett - 4/3-os Hasselblad kamerával
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral (2-3-3 töltéssel) +táska
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1000GB GTX1650 500nit 4K UHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Most 10 mp-es előáztatással próbálkozom, egy kicsivel jobb, de most, hogy említettétek ezt az őrlési finomságot, gondolkodóba ejtett és lehet, hogy ezzel is kéne játszadoznom. Csak ugye, mint említettem nem bírok 12-es fokozat alá menni, ti meg itt laza 6-8 fokozat különbséget is emlegettek.