Új hozzászólás Aktív témák

• SteelCowboy

csendes tag

Köszönöm szépen mindenkinek a sok segítséget, építő tanácsot! Reggel, még mielőtt olvastam volna őket, próbáltam 13 helyett 9-es daráló állásnál ~17g-ot. Most mértem a babokat és az őrleményt is. Picit eresztettem ki vizet megint. Most az elsőhöz képest jobban jött, 30mp alatt ~73g lett a két csészében összesen. Az égett ízt most nem éreztem, savanykásat annál inkább. Azt hiszem, ezt hívjátok "citromlének". A kart levéve a felsőszűrő csavarja halványan és talán a vízterítő peremének lenyomata látszott, de a pogi teteje még mindig mosott volt, nem sima. Bár a pogácsa most egy darabban kijött,nem hullott szét.
    A következő alkalommal megpróbálom mondjuk 3-4-es daráló állásnál, csak attól félek, ha ez sem elég, fogynak a lehetőségek, nulla a legfinomabb. A CM702-nél alátétek vannak, itt meg elvileg a fix kés tartóján lehet finombeállítani, de az előző tulaj nem tudom, állított-e rajta, a videóban (https://youtu.be/zwerODgnbew ) azt írja a Graef, hogy max. 2 osztást lehet jobbra vagy balra az eredetitől eltérni.
    Nem szeretném összeakasztani a késeket. :(

2007ath: 72lakiluk jól mondja, a gyári dupla kosárral próbálkozom, a nyomásfokozós kosarak mélyen a dobozba rejtve maradtak :)

soldier2: azt hiszem, kimondtad a lényeget, a gépek jók, minden adott egy jó kávéhoz, a szettben én vagyok a gyenge láncszem (egyelőre) :)

72lakiluk: ezt a 18g-ot megfogadom, ezzel fogok próbálkozni. Igyekszem minél több változót fixálni, ezért egy palmtamp is tervben van. Az összefoglalón túl vagyok, az a pár tízezer hozzászólás viszont még egy kis időbe telik :)

stereofan: igen, sima alap GC-m van, ez a hűtőcsapolás, amit mondasz, később érdekes lesz, köszönöm! Egyelőre azt hiszem, követem a Xabi78 által javasolt itinert, miszerint előbb legyen meg a helyes daráló állás, azzal egy korrekt lefolyás és mennyiség ~30mp alatt, utána jöhet az ízek boncolgatása, hogy mi miért olyan.

beleriand72: WDT kezdetleges, de volt, kisfiam játékkonyhájából kölcsönzött mini habverővel :) a PID tervben van, de nem lehet egyszerre mindent, a feleség tűrési faktort egyelőre kimaxolta, hogy az egész kezdő szettet egyszerre vettem meg. Egyébként ez a blend francia pörkölésű, szóval inkább sötétebb, mint világosabb (aztán még így sem tudok összehozni egy jó presszót belőle...)

sz.zs.: bár az őrlőre még van garancia, úgyhogy nem bontanám meg, de igyekszem majd kitessékelni a pangó mennyiséget, adok a kis testének :)

Új hozzászólás Aktív témák