Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mutyi

senior tag

válasz ZeCse #74722 üzenetére

Tehát a körbefutó csík épp látszódik a kosár tetejénél, mintha a vízfelszín lenne?

Most készítettem el magamnak 4 év után az első dupla espressomat az új IMS-el 16 grammból és nem vagyok tőle elájulva.
    A gép vízszintbe került, ráadásul eddig a gép tetején néztem a vízszintet,de ez rossz ötlet volt tőlem,most a telefont a felsőszűrőhöz tettem és úgy állítottam be és szemmel láthatóan most a jó. Ha üresen kezdek csapolni, látszódik hogy szépen csepegve,egyenletesen jön a víz belőle.
    Szóval 16 gramm kávé az ims-be, a felsőszűrőig nem ér fel a kávé,mert feltettem a portafiltert és nem hagyott nyomot.
    A lefolyás szép volt, több is a crema mint eddig,tartósabb is,ellenben sokkal testesebb, erőteljesebb kávét kaptam,mint amikor normál esetben két csészét dugok alá és szimpla espresso lesz.
    Nekem ez nem ízlik, túl durva és ütős, nem érzem azokat az ízeket,amiket eddig igen.
    Két opció lesz:
    1. 16 gramm kávé két csésze és az egyik kuka.
    2. mégis veszek egy 6/9-es single ims kosarat + egy 41-es tampert és magasítót és megnézem azzal is.
    Így nem pocsékolok el 8 gramm kávét naponta 2-3 alkalommal, ami napi 16-24 gramm, azért az nem kevés.

Új hozzászólás Aktív témák