- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Én és a számítógép
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Köszönöm a választ!

Vitán felül érdekes, és hasznos cikk! (Bár nem minden részével értek egyet.)
Mindenesetre az eltelt időben utánaolvastam a Nespresso saját vízkőoldó megoldásának... Érdekesség, hogy maga a Nespresso "sem tudja eldönteni", hogy citromsav, vagy tejsav. (Mást írnak a Youtube csatornájukon, és mást a honlapjukon.)
Viszont mivel a Youtube csatornájukon nagyon sokan szidták, hogy kellemetlen utóíz marad utána (gyanítom, mégis inkább tejsav lehet), akár még 50 főzést is követően, ezért végül nem rendeltem meg.
Hanem készítettem kristályos citromsavból 20%-os oldatot, és azzal főztem át a készüléket. Kifogástalanul kitisztította, és "fel is frissítette" (tompította a "régi kávé" illatot, a vezetékrendszerben, ami óhatatlanul átjárja a készüléket egy idő után).
Egyáltalán nem maradt utána kellemetlen utóíz, így én azt hiszem, ezentúl mindig ezt fogom használni.
(Itt jegyzem meg, hogy ez "filléres" megoldás, és a DeLonghi, Saeco, Philips méregdrága folyadékai ugyanúgy citromsavból állnak.)
Másfelől, mivel lágy vízzel készítem a kávét, a vízkő képződés problémája ezentúl gyakorlatilag már nem jelentkezik.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okos Otthon / Smart Home
- Torrent meghívó kunyeráló
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- DJI NEO Fly More Combo drón 3 akkumulátorral (2-3-3 töltéssel) +táska
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC drón szett - garancia 2027.11. hóig
- DJI FPV Combo drón szett
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2060 6GB Rampage SHIVA CM 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Asus/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/UK/Számlával!/
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest