Új hozzászólás Aktív témák

• titusz248

csendes tag

Sziasztok! Egy kis élménybeszámolót irnék, főleg a kezdőknek :) (Egy kis felüdülésként mert ahogy nézem kisebb feszültség generálódott ). Szóval tegnap megjött a CM702-m :) Egy szóval leirva: váó! Szép elegáns gép, már amennyire ez számit. Elsőnek vettem egy gyengébb kávét gyakorolni a beállitásokat, de már azon éreztem, hogy a korábbi kézi őrlőhöz képest új dimenzióba léptem. Finom illat daráláskor, és izletes kávé. Miután megtaláltam a megfelelő beállitást kipróbáltam a sidamot és uhh. Igaz már vagy három hete bontottam fel, de vákumzacsiban tároltam, kb. 10x volt kinyitva de még igy is nagyon finom volt. Végre izlett a kávé :) Nagyon tettszik, hogy gyors a kb. 5-10mp, az őrleményt sokkal könnyebb eloszlatni a szűrőben, sokkal jobban tamperolható mint korábban a noname kézihez képest. És ami számomra meglepő bónusz, hogy halk. Vagy legalábbis nem hangos. Szóval ha valaki még kezdő mint én és szkeptikus az őrlővel kapcsolatban, akkor most már még egy voks amellett, hogy valóban az egyik legfontosabb kiegészitő. Konkrétan most az az érzésem, hogy presszógépem a kiegészitő a darálóhoz... :)

Gyárilag kettő alátét volt a kúp alatt és nekem úgy 1-es fokozaton volt megfelelő a presszóhoz, szóval alátettem még kettőt, igy 16-oson őrlök. Illetve 16 és fél mivel valahogy elvan csúszva egy féllel a skála festése. :) Egy olyan kérdésem lenne, hogy az normális e hogy kb 10-12mp nél kezd el csöpögni aztán kb 3-4mp mire egérfarok lesz és kb 25-28mp alatt jön le a végére a kb 30ml. Úgy olvastam itt, hogy kb 5-6mp után el kellene kezdenie jönni. Valamit rosszul csinálok vagy minden gép, minden kávéval ennyire különböző?

Új hozzászólás Aktív témák