Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fragola.6035

aktív tag

válasz levytee #43654 üzenetére

A Fiorenzato akkor ezek szerint kimaradt a felsorolásból, szívesen foglalkozok Fiorenzatoval, mert jónak tartom, de mivel használt Fiorenzato-t jellemzően nem akarnak felújíttatni nálam, ezért kimaradt a felsorolásból.
    Nem azt jelenti, hogy a többi daráló rossz, van egy-két őrlő, ami jó, pl. régi egyes Gaggia vagy Faema modellek.
    Sokan felhínak, hogy darálót akarnak venni, a Jóisten a tanú, hogy a használt Mazzeren és SM-n kívül csak az új Fiorenzatot szoktam ajánlani. Mert a többire általánosságban nem tudom elmondani, hogy jók, ettől még egyes típusok jók lehetnek.

A nagyobb Fiorenzatoval is elégedett vagyok. Bár pl. egy Kávékorzós cikkben azt írják, hogy nincs bennmaradó őrlemény, pedig van, nem kevés, legalább 6 gramm, amit csak trükközve lehet kinyerni. Ezért nem ideális otthonra, Igaz, egy Iberitalban ennél még több van.
    A késsel sem volt problémám, csak szerintem a Mazzeré némileg jobb. Most az enyémet a Mythos késére akarom átalakítani, mert engem ez érdekel.
    Vagy pl. egy mazzer SJ-t pont ma alakítok át a Mahlkönig K30 késére.

Azt szoktam írni az őrlőkre, hogy alapnak szerintem jó a G702, de a drágább Ascaso, Lelit, Imat szerintem gyengébb őrleményt produkál. Az Imat egyébként is szerintem silány, egy-két év házi használat után még szemre is igen üt. A G702-től feljeb szerintem csak a Mazzer Minire vagy a Fiorenzato F4E-re érdemes váltani, ha új gépben gondolkodunk. Ha használt is megfelel, akkor már ott a SM90 vagy a SJ.

Új hozzászólás Aktív témák