Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• peter.szabo

csendes tag

Sziasztok,

felfelé váltás miatt eladó a korábbi, ipari darálóm. Egy használt, jó állapotban lévő, Obel EB (La Pavoni ZIP) fokozatos ipari darálóról van szó. A darálót Borda Lacival (fragola) átnézettem, a késeket újakra cseréltettem. Az ő véleménye szerint is a daráló teljesen rendben van, további teendő nincs vele, csak használni kell. Azóta otthoni környezetben volt használva, kb. 10-12 kg kávé ment át rajta, tehát a kések újak (bejáratottak).

Főbb jellemzők:

- fekete fém ház;
    - masszív, erős, ipari kialakítás;
    - 64 mm-es sík kések;
    - dózeres kialakítás;
    - olasz gyártmány;
    - fokozatos állíthatóság (a fokozatok elég kicsik a lefolyás pontos belövéséhez);
    - természetesen eszpresszóképes.

A szokásos tartozékok (babtartály, (vicc)tamper stb.) természetesen megvannak, de ezt az otthoni használatban leszereltem.

Ár: 30 ezer forint

A darálót kipucoltam, Budapesten megnézhető, kipróbálható.

Egy disclaimert még kell írnom. A fórumon valamikor felmerült ez a típus, és többen negatív kritikával illették. E kérdésben kikértem Borda Laci véleményét, aki szerint is a daráló teljesen rendben van. Úgy gondolom, hogy a negatív kritikát döntő részben az okozta, hogy a SJ-val hasonlították össze, amivel nem egy kategória - árban sem. A maga kategóriájában, akár első darálónak az én tapasztalatom alapján is teljesen jó.

Üdv,

Péter

Új hozzászólás Aktív témák