- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pajac: Nincs rá kapacitásom
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
"Ha több kávét akar az ember egy - azaz egy - Pavonival csinálni, akkor ne felejtse el lekapcsolni legalább arra az időre, amíg őröl, eloszt, tömörít. Miért fűtsön szegény? Hát hiszen túlforrósodik."
mert ez egy egzakt, reprodukálható idő?

lekapcsolom, nyilván... egyszer ennyit hűl, másszor annyit, hiszen egyszer gyorsan darálok, másszor lassan tömörítek. amúgy meg hőszalag, nyomásmérő, szonda, kutyafüle: persze, ha tudom mérni a gépet, akkor univerzálisabban használható. én pucéran használtam eddig csak.
"Azaz relatíve kevés az összefüggés van a bojler töltöttsége és a shot volumene között."
nem a shot volumene a lényeg, hanem, hogy ürül a bojler, második körben már kevesebb víz lesz benne, de még járt és pihent valamennyit a fűtőszál, nehéz ilyen körülmények között megint épp 88,5 fokos kilépő vízzel főzni.
stopperrel egyébként - nyilvánvalóan - azt tudod kimérni, hogy mennyi ideig melegedett a géped. mivel hidegen indítva a kiindulóállapot mindig ugyanaz, ezért ez egy reprodukálható dolog. tudod, hogy egy alacsonyabb hőigényű kávéhoz "5 percet" kell várni, a másik az "6,5 perces" stb. szóval valóban nem hőmérő a stopper, ám a hő és az idő korrelál, yattttaaaaa!

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (TUF507ZV4-LP121W) i7, 24gb ram RTX 4060, gamer laptop!
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest