- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
Tóth Sándor barátom kérésének teszek eleget, és bemásolnám a levelét amit átküldött a tegnapi témával kapcsolatban:
"Tisztelt ismeretlen fórumozók!
Nem kívánnék beszállni a kialakult mérkőzésbe, de a valótlanságok rendbetétele miatt néhány sort szükségesnek tartottam eljuttatni.
1. A Budai Gourmet fesztiválra több évre kizárólagos joggal rendelkezik a Nestlé Nespresso üzletága. A tavalyi évben ez némi ellenszenvet szült a látogatókban, emiatt hivatalosan megkerestem a szervezőket és a Nespresso marketing osztályát, ahol kiderült, hogy a Nespresso nem ragaszkodik a totális kizárólagosságához, csupán az volt az elvárása, hogy azonos típusú termékforgalmazó ne jelenjen meg a rendezvényen. Ez pedig tetszik, nem tetszik így normális. (A FIFA támogatója a McDonald’s, nem jelenhet meg FIFA rendezvényem a Burger King és nem veri ki a biztosítékot senkinél, hogy egy ipari táplálék mit keres ott?)
A Nespresso a félreértés tisztázása után levelet írt a Sziget Kft-nek, hogy TÁMOGATJA ÉS KÉRI, hogy a hazai kávépörkölők megjelenhessenek a fesztiválon. Ez alapján megkerestem az általam fellelt 13 Magyarországon működő kávépörkölőt és kezdeményeztem egy közös pavilon üzemeltetését. A meghívást hét pörkölő elfogadta, hat, különböző okokra hivatkozva nem. Így a Nespresso hozzájárulásával nyílt lehetőség arra, hogy a Gourmet fesztiválon klasszikus, minőségi kávék is elérhetőek legyenek.
2. Egy a szakemberek szakmai fejlődését elősegítő magyar barista bajnokság megrendezése és a velejáró kötelezettségek teljesítése évente 8-10 millió forintos költségvetéssel jár úgy, hogy mindenki, minden feladatot a szervezés és bonyolítás során TÁRSADALMI MUNKÁBAN végez. Ezt a költséget korábban olyan piaci szereplők finanszírozták, akik mára gazdasági és egyéb okok miatt kivonultak erről a területről. Ezt követően hoztunk létre egy egyesületet, ami különböző támogatásokból és rendezvényeken való szereplésből képes volt a forrásokat előteremteni. Az idei esztendőben ez a lehetőség is megszűnt, így 2015-ben semmilyen kategóriában nem került megrendezésre verseny, Magyarországot nem tudtuk képviseltetni a világversenyeken. A Nespressoval folytatott tárgyalások eredményeképpen sikerült előkészítenünk egy megállapodást, ami alapján a speciality kávés rendezvények és a versenykötelezettségek finanszírozására négy éven keresztül a Nespresso több millió forinttal támogatja azt a területet, ami nem kifejezetten az ő piaca. Ezért semmi mást nem kértek, mint azt, hogy évente hat rendezvényen vegyünk részt, ahol magáról a kávéról, annak sajátosságairól, feldolgozásáról, fajtáiról, stb. adjunk tájékoztatást. Az előkészített megállapodás alapján nem feladat a termékeik direkt, vagy indirekt promotálása, dicsérete. Nemzetközi kitekintésben vizsgálva a helyzetet, bár nyilván ez sokak számára nem ismert, lévén nem kísérik figyelemmel az eseményeket, a 2013 évi Nizzai barista világbajnokságon is megjelent a Nespresso mint támogató és ez a világ legnagyobb szakembereinek egy cseppet sem sértette az önérzetét, hisz a cél nem változott, mint ahogy a mi esetünkben sem.
3. A Nespressoval folytatott megbeszélések során egyértelművé vált, hogy termékeiket konkrét célpiacra szánják, sem kommunikációjukban, sem aktivitásukban nem célozzák a speciality kávés piacot, tehát azon tudatos fogyasztókat, akik minőségi szemeskávét kívánnak fogyasztani, nem tekintik az ő vásárlói rétegüknek.
4. A Gourmet fesztiválon senki nem hallotta tőlem a Nespresso dicséretét, reklámozását, egyáltalán a márkanevet. Kizárólag a kávéról, mint növényről, mint élvezeti cikkről beszéltem, így minden egyéb állítás kizárólag személyes, elfogult, ne adj isten rossz szándékú lehet. Soha egyetlen kávémárkára sem tettem sértő megjegyzést, még akkor sem, ha nem értek egyet termékei minőségével, a feldolgozás módjával, stb. Tiszteletben tartom, hogy minden szereplő végzi a feladatát és abban az esetben, ha kikéri a szakmai véleményemet, őszintén mondom el neki azt. Szakemberként azt gondolom, hogy az adagra csomagolt (kapszula/ESE Pod) termékek szerepe meg van a piacon, de természetesen nem gondolom, hogy ezek kávéházakba, éttermekbe, vagy hobbiként a lehető legjobb minőségű kávét élvezni kívánó fogyasztók asztalára való.
Tehát tudomásul veszem, hogy nem mindenki kedvel, ez általában így van, ha az ember végzi a dolgát és emiatt kicsit jobban a hírek fókuszába kerül. Továbbra is a minőségi kávé népszerűsítésén fáradozok több szakmabeli kollégával együtt. Továbbra is társadalmi munkában, saját költségen igyekszem megteremteni azokat a feltételeket, hogy a fiatal szakemberek fejlődése és a nemzetközi megmérettetése is zavartalan legyen. FIGYELEM! Ezért soha nem vártan köszönetet, vagyis nem kell innen közelíteni, szívesen teszem, illetve azért, mert nem felejtem, hogy mit kaptam ettől a szakmától és sokakkal ellentétben úgy gondolom tisztességesnek, helyesnek és erkölcsösnek, ha ezt a magam lehetőségein belül megkísérlem meghálálni. Ha ez egyesek szerint vállalhatatlan, erkölcstelen, ne adj isten helytelen, az szerintem több mint szomorú! Természetesen sokkal jobban örülnék én is és a szakmában még oly sokan, ha a tájékozatlan kritikusok és a csendben lévő minőségi szereplők némi munkával és pénzzel hozzájárulnának a fejlődés finanszírozásához és nekünk kevesebbet kellene vállalni.Üdvözlettel,
TS."
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest