Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Syl: UPS - te áldott!
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Panelkérdés.
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z-csongor
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy itt az espresso a favorit, de megis a segitsegeteket kernem, meggyult a bajom a french press-el. Has Bean Philter 2015 MK1 es Has Bean Blake 2015 MK1 blendeket probaltam french pressen elkesziteni (Espressot keptelen vagyok kesziteni, mindenfele praktikat probaltam a Delonghi EC155 gepemmel, nincs benne nyomasfokozo szelep, temp. surfinggel is probalkoztam, megvan a 25mp/30ml, viszont mindig minden kaveval kb az 5. masodpercnel kb mar viz jon, igy feladtam szerintem egy eletre), viszont iszonyatos lett. A Philternek konkretan nem volt ize, a Blake-nek pedig bar ne lett volna, teljesen tulextraktalt volt.
A recept a kovetkezo:
- 10g kave, Graef CM702 daralo legdurvabb fokozatan oroltem, kiszitaltam belole a nagyon finom szemcseket.
- Vizforralo bekapcs, forral, 20mp varakozas forras utan hogy kb 95 fokra lemenjen a homerseklet
- 40ml viz kavera raont, 30mp varakozas, keveres
- maradek 100ml viz, 3:30 perc varakozas (Tehat 1:14 aranyt kovettem kave:viz-re)
- Tetejen megtorom a felgyulemlett kaveorlemenyt, kiskanannal kiszedem egy mozdulattal amit tudok
- Lenyom, kiont,
fej az iz miattEsetleg valaki tud valami tuti tippet, hogy ezt a receptet hogy lehetne finomitani, hogy ihato kavet kapjak?

Nagyon szepen koszonom a valaszotokat, es bocsanat amiatt, hogy meg egy french presses fozest is el tudok rontani

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 Pro GL, hibátlan állapotban , 1.5 év garanciával 2 akksiva, utazó táskával
- Rockrider Race 940 S
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) megkímélt állapotban
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Ram bazár DDR3 (4GB/2GB)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
fej az iz miatt