Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: Cenzúra
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
patakir1107
csendes tag
Sziasztok!
Sage (Breville) Barista Express géppel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Pár napja vettünk egy Sage (Breville) Barista Express-t, amivel Lavazza Qualita Rossa kávét próbálok főzni, egyelőre nagyon rossz eredménnyel. Eddig WDT nélkül próbálkoztam, illetve a basket, a portafilter és a temper a gyári. A gépbe épített kávédarálóval próbálkozom, amiről habár olvastam, hogy nem a legszuperebb, de azért azt gondolnám, hogy viszonylag jó ízű kávét kellene előállítania. Az örlőt 1-16-os durvaságúra lehet állítani, aki ismeri a gépet tudja, hogy 1 a legfinomabb, 16 a legdurvább. A 4-16-os tartomány savanyú kávét ad, az 1-2 pedig keserűt. A 3-as nagyjából iható, de nem finom. A dupla adagos egy falú kosarat használom a főzéshez és 17-19g babot, a kávé pedig 35-40g között van (tehát nagyjából 1:2-es arány). A nyomás jónak tűnik (csatoltam hol a mutató), de túl gyorsan, 15-20 msp lefőzi a gép. Ha finomabbra állítom az őrlést, nagyon keserű a kávé, a dupla falú kosárral pedig nincs különbség az ízben.
Valaki, akinek van a géppel tapasztalata, és tud vele finom kávét készíteni, lenne szíves tanácsot adni, hogy mit csinálok rosszul, min kellene változtatnom? Tudom, a kávé nem frissen pörkölt, de azért azt gondolnám, hogy emiatt mégsem kellene ennyire rossz ízűnek lennie...
Köszönöm,
Róbert
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest