Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• patakir1107

csendes tag

Sziasztok!

Sage (Breville) Barista Express géppel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Pár napja vettünk egy Sage (Breville) Barista Express-t, amivel Lavazza Qualita Rossa kávét próbálok főzni, egyelőre nagyon rossz eredménnyel. Eddig WDT nélkül próbálkoztam, illetve a basket, a portafilter és a temper a gyári. A gépbe épített kávédarálóval próbálkozom, amiről habár olvastam, hogy nem a legszuperebb, de azért azt gondolnám, hogy viszonylag jó ízű kávét kellene előállítania. Az örlőt 1-16-os durvaságúra lehet állítani, aki ismeri a gépet tudja, hogy 1 a legfinomabb, 16 a legdurvább. A 4-16-os tartomány savanyú kávét ad, az 1-2 pedig keserűt. A 3-as nagyjából iható, de nem finom. A dupla adagos egy falú kosarat használom a főzéshez és 17-19g babot, a kávé pedig 35-40g között van (tehát nagyjából 1:2-es arány). A nyomás jónak tűnik (csatoltam hol a mutató), de túl gyorsan, 15-20 msp lefőzi a gép. Ha finomabbra állítom az őrlést, nagyon keserű a kávé, a dupla falú kosárral pedig nincs különbség az ízben.

Valaki, akinek van a géppel tapasztalata, és tud vele finom kávét készíteni, lenne szíves tanácsot adni, hogy mit csinálok rosszul, min kellene változtatnom? Tudom, a kávé nem frissen pörkölt, de azért azt gondolnám, hogy emiatt mégsem kellene ennyire rossz ízűnek lennie...

Köszönöm,
    Róbert

Új hozzászólás Aktív témák