- Yézi: 10 év
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Amiga A500 - A régi barátnő
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
partizanka #1137 üzenetére
A cégednél szólsz, hogy bonyolult eset vagy, és kéred a munkáltatói papírokat, aztán átrágod magad a bevallási nyomtatványon. Apropó, mintha lassanként idő lenne (jövő hét kedd éjfél).
-
partizanka
kezdő
Sziasztok! Mennyire bonyolult könyvelő nélkül egy másodálláskénti általányadós vállalkozás, van bejelentett 8 órás melóm
-
Espla
aktív tag
-
coco2
őstag
Furcsa, mennyire halott ez a topic. Egy időben minden csapból a startupok folytak, de itt a PH-n valahogy akkor sem volt rá kereslet. Ha mégis olvassa ezt bárki, aki terepen van, dobjon rám egy privit utalva erre a post-ra. Előre is köszönöm.
-
Kovistván77
friss újonc
Sziasztok!
Mostanában sokat olvasgattam arról, hogyan lehet vállalkozásindítás előtt kicsit körbenézni a piacon meg a konkurencián. Találtam egy egész jó összeállítást, ahol ingyenesen elérhető céginformációs adatbázisokat gyűjtöttek össze szerintem kezdőknek, haladóknak is hasznos lehet.
Van benne mindenféle forrás: cégadatok, tulajdonosi infók, pénzügyi beszámolók stb. Nekem pl. segített, hogy átlássam, milyen cégek működnek hasonló területen, vagy épp kivel lenne érdemes együttműködni.
Itt a link, hátha másnak is jól jön:
[link] -
Sziasztok!
Az mennyire járható út, hogy inditanék egy egyéni vállalkozást átalányadózással magánszemélyek kiszolgálására és ezzel párhuzamosan egy azonos tevékenységű kft-t cégek kiszolgálására?
Illetve a kettő közül ha az egyik vagy mindkettő nem Magyarországon van bejegyezve, inkább a kft, az mennyire befolyásolja a dolgokat? Pl szívesen dolgoznék szomszédos országokba is. Oda lehet magyar vállakozással? Ide lehet ottanival?
És ha esetleg nem osztrák/szlovák hanem dubai-i? Ott úgy tudom nincs adó.
Hol a legjobb elkezdeni? -
TomMusic
őstag
válasz
TomMusic #1129 üzenetére
ChatGPT ezt írta
Nem probléma, ha eddig nem használtad a "Kiegyenlítés" funkciót az Online Számlázóban. Ez a lehetőség inkább adminisztratív célokat szolgál, például segít nyilvántartani, hogy egy adott számlát már kifizettek-e vagy sem. Ettől függetlenül, ha az ügyfeled kifizette a számlát, és ezt máshol (például saját nyilvántartásodban vagy bankszámládon) követed, akkor nincs kötelezettséged ezt a funkciót használni.
Az Online Számlázóban a számla státusza (például "Fizetve" vagy "Nem fizetett") csak a te belső nyilvántartásodat érinti, és nem jelent jogi vagy könyvelési kötelezettséget. Az ügyfeleid és a NAV felé az a fontos, hogy a számla szabályosan legyen kiállítva és megfelelően rögzítve.
Ha szeretnéd pontosabban vezetni a kifizetéseket, akkor érdemes lehet elkezdeni használni a "Kiegyenlítés" opciót, de ha eddig működött nélküle a rendszered, akkor nem okoz problémát, hogy nem kattintottál rá. 😊
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
EV, másodállásban. Az [Online Számlázó] felületén állítom ki a számlákat.
Nemrég vettem csak észre, hogy aSzámláim
menüben (ahol vannak a kiállított számláim) a végén az opcióknál van olyan hogyKiegyenlítés
:
Én ezt sose nyomtam meg mikor az ügyféltől beérkezett a számla ellenértéke. Ez ugye nem baj? -
gergo5991
őstag
van aki tudna adni pár alap infót?
egy szlovák cég bővülne MO-ra.
kibérelt üzlethelyiségben szeretne eladni xy terméket.
Milyen formában lehetséges ez?
kell Kft-t nyitni hozzá? -
-
biker
nagyúr
válasz
interstate76 #1123 üzenetére
tevékenységi kör engedélyes problémád nem lehet, mivel ha a székhely ahol a cég címe van, és a telephely ahol a tevékenységet végzed méshol van, akkor az engedélyeket a telephely címére kell kérni, nem a székhelyre
-
biker
nagyúr
válasz
interstate76 #1121 üzenetére
Kb mindegy, mert miben lehet nem megbízható? Nem csinál semmit, ad egy címet.
-
biker
nagyúr
válasz
interstate76 #1119 üzenetére
én ha meglátom hogy székhelyszolgáltatós cím, vagy újlengyel a székhely, csak előre utalásra adok bármit.
-
interstate76
addikt
Sziasztok!
Látom, nem túl pörgős a fórum, de azért bepróbálkozok...
Kérdés: van-e ajánlott székhelyszolgáltató cég? Esetleg ellenjavallt (amelyikkel akkor sem érdemes szerződni, ha olcsó, mert rossz tapasztalatok vannak vele)?
-
doc
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy foallasu munkahely, mellette egy egyeni vallalkozas (ami a foallas miatt lenyegeben koltsegmentesen mukodik).
Ha munkahelyet szeretnek valtani, es a ket munkahely kozott hagyok par nap szunetet, akkor mi re lehet szamitani? Jar ugye elvileg a 3 havi allaskeresoi jaradek(nak valamekkora resze), ez akkor is igenyelheto ha EV vagyok?
Kell valamit fizetni az EV miatt (pontosabban a foallas hianya miatt) erre a par napra? -
nokamiki
senior tag
válasz
galaxy55 #1114 üzenetére
Sikerült azóta valami megoldást találni?
Igen, ez a szívás az EV-vel, hogy ha nem csinálsz semmit is be kell pengetned azt a 100-ast. Kvázi minuszból indulsz.
Ezen kívül a számlázott bevételed után (az elszámolható költségek kivonása után) a hasznodból fizetsz még:
9% társasági adót
14% SZJA-t
0-2% Iparűzési adót
szocho-t, amit most nem tudok fejből mennyi, de annak legalább van maximuma.Annyi a könnyebbség, hogy bármikor online megszűntetheted vagy szüneteltetheted, ha esetleg kiváltod a vállalkozást.
-
Simivok
senior tag
válasz
AssAssynn #1109 üzenetére
Szólj ha találtál valamit. Valahol/valahogy csak lehet hirdetni vállalkozásokat, nem hiszem hogy mindenki úgy fejezi be hogy végkiárusít ha nem tudja átadni a következő generációnak. Meg szerintem mondjuk egy bejáratott üzlet ami már bizonyított abban remélhetőleg sokan látnak fantáziát.
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Nem tudjátok melyik piactéren mennek az eladó vállalkozások?
Neten rákeresve sok halott oldalt hoz, nem látom melyik lenne a fő platform. -
biker
nagyúr
válasz
Gardaai #1103 üzenetére
Sehogy. Ez van, ezért drágábbak a magyar forgalmazós termékek, mert ő KELL vállalja a garanciát. Az alis termékeket áruló fészbúknepperekkel nem tudunk versenyezni.
Egyetlen ha te csak affiliate partner vagy, de akkor kb marék rizsért dolgozol.
És a leírtak szerint az áfával sem szeretnél foglalkozni gondolom... -
Gardaai
senior tag
Sziasztok!
Szezonális vállalkozási formán gondolkodom, nem tudom tudtok-e ebben segíteni, hogy merre induljak el.
Kínai kontaktom van, de EU raktárról tudok hozatni kisebb-nagyobb értékű termékeket (200.000 - 1.500.000 Ft - főként e-mobilitásról van szó).
Hogy tudnám az megoldani, hogy nekem ne keljen EU törvény szerint 3 év garanciát vállalni a termékek után, hanem csak közvetítői szerepem legyen az egészben? Ha ti nem tudjátok, hol tudnék ennek utána nézni vagy milyen személyt kell erre keresni (adótanácsadó, könyvelő), hogy milyen szabályok vonatkoznak rám ebben az esetben és milyen formában tudnék működni?
Az eladó 1 év gyártói garanciát nyújt nekem, ebben segítek a vásárlóknak, de minden egyébből kimaradnék ha lehet. Nem szervizelek, nem vállalok extra kötelező garanciát saját költségre, ha nem muszáj. Itthoni konkurenciák alá lőném be az árat, hogy mindenkinek megérje, úgy, hogy ha még akár saját költségén a vásárlónak szervizelnie kéne is megérje.
Nagyjából 4-5 hónapról van szó és utána szüneteltetném az egészet, mert akkor az adás-vételnek nem nagyon van piaca. -
kraftxld
félisten
Cégalapítás után elkezdtek jönni a spammerek mindenféle ajánlatokkal (Vodafone, MBH, Rafi), ők honnan szedik az infót, és hogy lehet ezt letiltani?
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Melyikkel egyszerűbb a számla kiállítása (EV-ként), a NAV-os online számlázóval, vagy a számlázz.hu-val? -
nokamiki
senior tag
válasz
Simivok #1094 üzenetére
Voltam már hasonló helyzetben én is, de végül nem került sor az eladásra. Akkor odáig jutottam, hogy jófogás, amit elég gagyi megoldásnak gondoltam. De lehetőségnek jó, igazából nem vesztesz vele.
Használd az összes felületet, amin amúgyis kommunikálsz: kirakat, socialmedia.
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Nem találtam jobb topikot, úgyhogy itt teszem fel a kérdésem. Hol érdemes hirdetni eladásra vállalkozást? Van egy plázában egy üzletünk, magát a helyet béreljük a plázától. Eladnánk mindent: árukészlet, bútorok meg magát a céget is átadnánk akár.
Ez az üzlet eléggé fix megélhetési forrás, kialakult vevői meg szállítói körrel.Vajon valaki láthat benne fantáziát, hogy oké kifizetem ezt az x milliót cserébe lesz egy kitűnő hírnevű boltod és nem kell éveket azzal tölteni hogy a nulláról felépítsd, ráadásul tovább is lehet fejleszteni (webáruház)?
köszi előre is
-
SteelSpectre
újonc
Sziasztok!
First of all: kérem ne bántsatok se a hülye kérdésért, se a kérdésemből könnyen feltételezhető hunczutságért, majd a többinél alázhattok...De viszont rohadtul érdekel a válasz.
Ha én pl a Visual Studioból, az Adobe Illustratorból vagy mondjuk a Seggszőr Melírozó szoftverből nem a "For Business", hanem az ingyenes "community" edisönt, esetleg a tört szerós-bőrdzsekis verziót használom, akkor az hogy derül ki? Detektálja a NAV, vagy a Microsoft és hajnali fél 5-kor rámtöri az ajtót a TEK, FBI vagy az ATF?
Szóval bocsánatot kérek 2023 leghülyébb kérdésének feltételéért, és tudom, hogy nagy kihívás naiv ártatlanságot feltételezni rólam de évről-évre egyre jobban érdekel minden ami vállalkozással kapcsolatos még akkor is ha valószínűleg soha az életben nem fogok vállalkozni.
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Augusztusban kezdtem KATA-val, befizettem tavalyra az iparűzésit, amit kiírtak.Ez alapján mikor kell legközelebb fizetnem?
Igazából az zavar, hogy erről nem küldenek csekket, hanem nekem kéne tudni, és csak a büntetéseket küldik meg a felszólításokat. Elég fos egy rendszer, bár érthető, hogy így több a bevételük.Sajnos már megkopott a memóriám, de úgy emlékszem volt valami ügyfélkapus procedúra is, amiben valahogy át kellett jelentkezni vállalkozói fiókba belépés után, és úgy lehetett iparűzésire reggelni. Azt meg kell minden évben újra csinálni?
-
demars
addikt
Sziasztok.
Látom nem túl aktív a topik, ennek ellenére kérdezek.
Úgy "döntöttem" kiváltom az egyéni vállalkozóit, munka mellett csinálnám.
Ahogy a 1085 hsz ban írta a kolléga, én is olvastam neten a lehetőségeket, azt is tudom, hogy kell egy könyvelőt keresnem és fogadnom.
Mivel kevés bevételre számítok, olyan adózási forma érdekelne, melynél ha nincs bevétel, nem kell fizetnem semmit sem!? Melyiket javasoljátok?
Azt értem, hogy egy könyvelő majd elmondja, hogy mik a jelenlegi lehetőségek de nem szeretnék vakon oda menni, mivel ismeretlen lesz, nehogy megvezessen (nem rossz indulatból, de egy jó barátom évekig szinte ingyen dolgozott a rossz könyvelője miatt, mire rájött. Váltott és egyből volt pénz, bevétel, stb.).
Illetve hogy tudom megítélni, hogy egy könyvelő jó vagy nem? (Munkáját tekintve). Mi alapján válasszak? Keressek fel többet is?Köszi a segítséget!
-
Naaaa!
Április óta csak a dögvész van, de nincs se új ötlet, sem fejlesztés senkinek?
Pedig piszok kíváncsi vagyok, hogy lehetne előre lépni.Én ugyanis fejlesztek.
-
Váriman
friss újonc
Sziasztok!
Fiatal vállalkozó vagyok, és kíváncsi lennék mit gondoltok egy ötletről ami már régóta izgatja a fantáziámat.
Valamilyen módon mindenki kötődik a lakhelyéhez/születési helyéhez. Az én vállalkozásom erre az érzésre épít. Szeretnék egy olyan ruhamárkát csinálni (kezdetben Budapesten), amin valamilyen formában látható, hogy a viselő melyik kerülettel szimpatizál. Magyarul minden kerületnek lenne egy saját trendi grafikája. Maguk a ruhák esetében én szabadidőruhára gondoltam, laza de mégis hordható a hétköznapokban,illetve természetesen otthon. Szerintetek is van ebben fantázia vagy csak nekem lobog az agyam ebben a témában? -
doc
nagyúr
válasz
norbert1998 #1085 üzenetére
normal SZJA-s adozast kell valasztani, akkor csak a profit utan adozol SZJA alapjan
az alanyi adomentesseg mas, annyi hogy nem kell foglalkoznod az AFA-val (AFA nelkuli szamlat adsz ki, de te sem igenyelheted vissza az altalad kifizetett cuccok AFA-jat)
egy konyvelo gyorsan elmagyarazza, arra amugy is szukseged lesz (igazabol a konyvelo miatt kell meggondolni hogy megeri-e, ot fizetned kell minden honapban) -
norbert1998
nagyúr
Sziasztok!
Egyéni vállalkozásban agyalok, de nem az a nagy cél, nagy bukás fajta. Hobbi szinten megy, havi 20-50 ezer közötti bevétellel, de akár bevétel nélküli hónapokkal is tarkított életvitellel. Feketén most is megy, de jó lenne, ha parázás nélkül tudnám hírdetni, csinálni. A vevői réteg meglenne, a befektetés minimális.
Egyetem mellett csinálom, ezért az ingadozás és az alcsony bevétel, de azért sokat számít az a pici is ebben az életszakaszban, és kitudja, hátha kinövi magát.
Nézegettem, és igazából úgy érzem, hogy elolvastam már az egész internetet... is, de valószínűleg a közelében sem járok az igazságnak.
-Szóval egyszer a KATA.
Ha jól értem, nekem ez havi 25 ezer lenne, akármennyit is keresek (talán ha 0 a hónap, akkor nem kell fizetni, ezt nem tudom). Akárhogyis, ez nekem bőven sok, nem elfogadható összeg, a KATA kuka.-Átalányadózás:
Ezzel akár lehetne is jutni valamire, ha jól értem, a havi 5 és 105 ezer forintos bevétel esetén is durván azonos százalékú, tényleg apró töredékét kellene csak fizetnem, holt hónapokban pedig semmit. Amennyiben ez jó, kapok erről egy fejtágítót, hogy NEKEM mit jelent?-Alanyi adómentesség:
A legkevésbé tiszta dolog, hogyha ebbe bele tudok lépni (mert elvileg bele tudok lépni), akkor kell-e foglalkoznom a fenti kettővel? Tehát ha mondjuk beszerzés, stb "nincs", és alanyi adómentesként a "szült" égigérő vascsicsergőket árulom, akkor így mi történik?Ha alanyi adómentes vagyok, bemegyek számlatömbért az adószámmal, megnézem, hogy kell azt kitölteni alanyi adómentesként, árulom a terméket és nem adózok utána semmit? Kell ekkor választani adózási formát?
Előre is köszönöm
-
csokinick
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos elég kihaltnak tűnik ez a téma de azért felteszem a kérdésemet, hátha valaki éppen erre jár.
Támadt egy ötletem vállalkozás terén. A lényeg, hogy több elektronikai és IT eszköz építésével (tulajdonképpen összeszerelés) létrehoznék egy új eszközt. A jövőbeli támogatás és szoftveres részével egyenlőre ne foglalkozzunk. Nem túl bonyolult szerkezet, ha arra gondolok, hogy otthon megépítem magamnak. Viszont én ebből jövedelmet szeretnék szerezni, tehát forgalmazni szeretném. Semmilyen üzleti tapasztalatom nincsen sajnos ilyen téren és még nem jártam utána a témának, csak az alap koncepciót "álmodtam meg". Tanácsot szeretnék kérni, szerintetek mennyire reális teljesen kezdőként, igen csekély tőkével nekiállni ennek a projektnek, vagy hogy kezdhetnék neki? Ahogy átgondoltam az egészet mind a termék minőségét és megfelelőségét illetően, illetve a forgalmazással kapcsolatosan is biztos rengeteg jogszabálynak meg kell felelni, ezen túl pedig a vállalkozást is szükséges vezetni. Túl nagy falat lenne elsőre? Keressek ismerősöket, befektetőket akik tudnának benne segíteni? Köszi a válaszokat!
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Nem tudom , hogy él-e még a Forum de gondoltam megkérdezem hogy milyen hasznos forrásokat tudtok ajánlani vállalkozást tervező egyéneknek első lépésnek. Gondolok itt alap költségekre az elindításkor, lehet -e egyáltalán űzni azt a tevékenységet ( milyen szakma/engedély szükséges hozzá) .
Válaszotok előre is köszönöm!
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
Megkertek egy bizonyos kis idoigenyu, ennek megfeleloen kis fizettsegu munkara, amolyan barati alapon, egy tarsashaznal, viszont nyilvan szamlakepes kene legyek ehhez. Ilyen helyzetben mi az, amit itthon tenni lehet? Melyik adozasi forma, vallalkozasi forma johet szoba?
Elore is koszi!
-
Rruuer
senior tag
Sziasztok. Van egy pár kallodó eszközöm. Arra gondoltam hogy megprobálok tárhelyet eladni hátha... azt akarom kérdezni hogy ez végülis milyen munkakör lenne? Valami internetes szolgálltatás? Mit mondjak a könyvelönek?
-
doc
nagyúr
Konyvelo nelkul ongyilkossag. Nem akarod te az osszes adminisztraciot intezni, a jogszabalyi valtozasokat figyelni, mindent kezben tartani ami soran valami aprosagot ugyis benezel aztan fizetheted a sokszazezres birsagokat...
Az EV bejelentese mar eleve olyan amit konyvelo nelkul nem fogsz tudni megoldani
En elkezdtem megcsinalni, aztan gyorsan rajottem jobb ha odamegyek hozza es 10 perc alatt megoldjuk, mint ha orakon at szenvedek hogy egyaltalan a kerdoiv kerdeseit megertsem... -
Slownz
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy másodállásként elindítandó egyéni vállalkozáshoz mennyire szükséges egy könyvelőt havi szinten fizetni? Voltam tanácsadáson, ott azt javasolták, hogy mindenképp javasolt havi szinten fizetni a könyvelőnek, hogy csináljon meg mindent, mert nagyon sok buktatója lehet egy vállalkozás elindításának, illetve adminisztrációjának. Igaz ez, mi a tapasztalat?
-
korcsillio
addikt
Üdv.Szeretnék egy (Lengyel)terméket forfalmazni az országban.Milyen dolgok kellenek hozzá,ha pl.először csak webshopként üzemelnénk?
-
Espla
aktív tag
Weboldalra hogyan lehet legális keretek között kirakni reklámot?
-
Koocka44
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi a régi thread felélesztéséért, de nem akartam újat nyitni
EV kiváltásán gondolkodom, informatikai területen. Az elmúlt pár hétben rengeteget jártam a téma után, de ahány hely, annyi különböző infó jött. Van esetleg valaki, aki kezdett EV-t a közelmúltban / foglalkozik ilyesmivel, és feltehetném neki a kérdéseimet akár priviben, emailben, vagy itt, csak hogy ne fussak bele semmilyen rejtett buktatóba? Elég sok minden van, azért nem akarom már most beömleszteni ide.
Köszi előre is!
-
doc
nagyúr
válasz
sanzi89 #1067 üzenetére
koltsegszamlakat tudsz hozni boven?
mert sima adozasnal a bevetel - koltseg kulonbseg utan adozol, ha ez nulla akkor nem fizetsz adot
vagy KATA-zol, de akkor fix 25ezer elmegy adora, plusz a konyvelo, nem marad semmi
a megbizasi anyagilag valoszinuleg jobban megerne, de akkor mindenkepp fizetsz utana SZJA-t (bar a koltsegekkel ott is lehet szepiteni) -
sanzi89
addikt
8 órás munkahely mellett elvállalnék egy számítógépes hálózat karbantartását. Ez havi szinten kb. nettó 45.000Ft-ot jelentene. Kérdésem, hogy csak ezért megérné-e egyéni vállalkozó lenni vagy legyen megbízási szerződés kötve?
-
Salmi
tag
Sziasztok,
amennyiben egy cég egy vállalkozás részére üzleti tanácsadást nyújt, szükséges a kettő között vállalkozási szerződést kötni ahhoz, hogy a tanácsadó cég számlát állíthasson ki (vagy a vállalkozás a számlát befogadhassa)? Köszönöm. -
nokamiki
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata abban, hogy egyéni vállalkozóként milyen szintig tudok hardvereket elszámolni?
Tehát egy drágább gamer montiort, vagy egy top videókártyát át lehet-e tolni, vagy csak egy átlag irodai konfigot?
Figyelik ezt egyátalán?
Köszi!
Üdv!
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
A feleségem szeretne egy műkörmös vállalkozásba belekezdeni, mert a jelenlegi munkahelyén, mint alkalmazottat igencsak lehúzzák.
Hogy érné meg jobban a dolog, ha ő indítana egy katás vállalkozást, vagy ha én a meglévő munkahelyem mellé és akkor ő alkalmazott lenne nálam?
Nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz, de azt szeretnénk ha nem kerülne sokba a dolog. -
Sukta 95
aktív tag
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy nappali tagozatos egyetemi hallgatóként milyen állandó kiadásokra kell számítanom egyéni vállalkozóként?
Vállalkozásom tevékenysége egyfajta modern közvetítői szolgáltatás lenne lakástulajdonosoknak egy vidéki nagyvárosban. Jutalékos és fix áras rendszerben egyaránt.
A vállalkozás természetesen még az "ötletelés" fázisában tart. Az indulás előtt mindenképpen piackutatást fogok végezni és felkeresek egy könyvelőt, stb. Ellenben úgy gondolom, hogy az itt elhangzottak is adhatnak támpontot.
Várom válaszukat!
-
istvan1989
csendes tag
-
biker
nagyúr
azt mondtad, ne írjuk az "add fel" szólásokat, ezért maradtunk csendben.
ha mozogsz tárhelyben, valószínű elég jól tudsz googlizni, kb 10 perc minden válasz
ha mostohaanyu könyvelő, szintén tudna válaszolni.Így mi a kérdés? az hogy, ilyen hozzállással fog e sikerülni nulláról, vay hogy ha van kezdő 5 milád, mennyi idő alatt emészti fel?
De már külföldi cégben gondolkozol. szuper. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
istvan1989 #1050 üzenetére
Mi ez a 25k havonta? Nekem máshol fizetik a járulékaim, így nekem igazából nincs ilyen jellegű kiadásom. Egyedül havi áfa van ... ha van, aztán annyi.
-
istvan1989
csendes tag
Alapjában véve az a havi 50k amiről beszélsz az azt jelenti hogy KATA-s egyéni válallkozó szeretnél lenni. Abban az esetben fizetsz 50k-t havonta ha főállású egyéni vállalkozó vagy, tehát nem máshonnan fizetik a járulékaid. Ha van mellette állásod és onnan fizetik a járulékaid akkor 25k havonta. Ha nappali tagozatos hallgató vagy akkor lehet hogy semennyi, de ez nem biztos... mindeképpen a könyvelő mostoha anyudtól kérnék tanácsot.
Egy plusz jótanács amit esetleg megfontolhatsz az, hogy a vállalkozás bejegyzése előtt már érdemes felépítgetni minnél több dolgot. Nem vagyok nagyon otthon a tárhelyszolgáltatós témában, de pl ha tervezel ingyenes szolgáltatást is nyújtani mindenképpen jó dolog ha előbb felhasználókat szerzel és közben meglátod, hogy van-e egyáltalán igény a szolgáltatásra amit nyújtani szeretnél. -
V.Stryker
nagyúr
Illetve rögtön spórolsz ha mondjuk úgy kezdesz neki a szárny próbálgatásnak, ha van egy 8 órás bejelentett állásod. Tudom, nem egyszerű mellette vállalkozni, de mentesülsz a járulék befizetésektől. Tehát a havi 50-től...vagy inkább többtől.
Amúgy miért nem beszélgetsz a mostoha anyuddal, hogy mik vannak... annyi ktg. van, hogy ihaj.
-
sztikac
őstag
A segítségeteket kérném egy elég komoly célban, szeretnék egy vállalkozást indítani hamarosan. Nem tudom, hogy külföldön értelmesebb-e bejegyezni vagy Magyarországon, ezért is kerestelek titeket a témában.
Igazából tárhelyszolgáltatásban mozgok már nagyon rég óta, rengeteg embert tudok aki kitudna segíteni, többek közt mostoha anyum könyvelő, így azt sem kellene keresni jó ideig. A honlapot is már elkezdtem készíteni hozzá.
Az adóról meg egyéb költségekről nem sokat tudok.. csak annyit asszem, hogy minden hónapban kell fizetni 50-et, ha van profit, ha nincs?Legalábbis itthon talán így van, ezért is kíváncsiskodok, hogy hogy induljak neki a dolognak.
A negatív és ne kezdj bele kommenteket kérlek felejtsétek is el, nem is olvasom el.Hát nézd...A legtöbb gyakorló vállalkozó (köztük én is) úgyis csak azt tudná neked tanácsolni, hogy ebbe így ne kezdj bele, mert akkora bukta lesz, hogy még az ISS-ről is látni lehet majd.
OK, ismersz egy könyvelőt meg már majdnem van egy honlapod. Akkor már csak pár millió hiányzik az induláshoz, amiből megveszed a szervereket, bérelsz szerverteremben helyet, felveszel 1-2 rendszergazdát (ugye nem te akarod 0-24-ben szupportálni?), esetleg még egy ügyfélszolgálatost és akkor még marketingre nem is költöttél (különben honnan lesznek ügyfeleid?).
Esetleg megpróbálkozol valami nagyon low-cost módon elindulni (használt gép backup nélkül, otthoni net, egymagad szupportálod) és ha valami csoda folytán szerzel is ügyfelet, az első komolyabb kieséskor (ami garantáltan bekövetkezik) jól telesírja a netet, hogy mekkora szar a szolgálatásod...
Szóval próbálkozz valami kisebb dologgal ha már mindenáron vállalkozni akarsz, első 1-2 (3-4-5-6) ötleténél jobb ha csak kisebbet bukik az ember.
-
sqpp
őstag
Tisztelt Fórumozók!
A segítségeteket kérném egy elég komoly célban, szeretnék egy vállalkozást indítani hamarosan. Nem tudom, hogy külföldön értelmesebb-e bejegyezni vagy Magyarországon, ezért is kerestelek titeket a témában.
Igazából tárhelyszolgáltatásban mozgok már nagyon rég óta, rengeteg embert tudok aki kitudna segíteni, többek közt mostoha anyum könyvelő, így azt sem kellene keresni jó ideig. A honlapot is már elkezdtem készíteni hozzá.Az adóról meg egyéb költségekről nem sokat tudok.. csak annyit asszem, hogy minden hónapban kell fizetni 50-et, ha van profit, ha nincs?
Legalábbis itthon talán így van, ezért is kíváncsiskodok, hogy hogy induljak neki a dolognak.
A negatív és ne kezdj bele kommenteket kérlek felejtsétek is el, nem is olvasom el.
-
doc
nagyúr
1) melyik reszet nem erted a kerdesnek? egyebkent ugy tunik hogy az alapitas utani honapban kell a legelsot leadni (a havi rendszeressegut). konyvelo termeszetesen van - csak annyira tele van hogy csak kovetkezo honaptol tudja vallalni, ezert is kerdezem hogy mennyire lenne gaz elobb megalakitani az EV-t, de nagyon ugy tunik hogy felesleges, foleg a masodik pont fenyeben
2) mai info: az alapitas elotti 3 even beluli kiadas elszamolhato, ezert is nem kell ugralni a minel elobbi megalapitassal, be lehet szerezni mindent amit kell es csak akkor beinditani az EV-t amikor tenylegesen megkezdodik a mukodes
-
bb0t
őstag
-
doc
nagyúr
sziasztok!
egyeni vallalkozast szeretnek inditani, ezzel kapcsolatban lenne ket kerdesem:
1) mikor kell az elso dokumentumot leadni allam bacsinak? (szja-bevallas, stb)
2) par hettel az EV megalapitasa elotti eszkozbeszerzes (konkretan jarmu) elszamolhato-e koltsegkent (adasveteli szerzodes van)?koszi elore is
-
Rruuer
senior tag
hello lenne egy olyan kérdésem hogy E.V vagyok és van egy fantázia neve a vállalkozásnak (R-Szerviz) be is van jegyezve, pecséten is ez van, na akarok egy webshopot csinálni és az futhat pl R-Shop néven? vagyis csak a logo lenne R-Shop meg a mailküldö neve lenne az de a számlát az R-Szervziz állítaná ki...remélem valaki megérti
-
bb0t
őstag
Webshopoknál számlázóban kötelező bevételezést csinálni?
-
törölt tag
válasz
#34576640 #1031 üzenetére
Nézz azért jobban utána, mert nem 100%, de én úgy tudom, hogy nincs havi korlátozás, tehát mindegy, hogy a 12 hónap alatt mikor keresed meg a 6 millió forintot, ahogy biker is írta, lehet akár 4x1,5 millió is, csak az 50k-t kell minden hónapban fizetni.
Viszont ha nem üzemelteted egész évben a vállalkozást, akkor a korlát is arányosan csökken, tehát ha 6 hónap után abbahagyod, akkor csak 3 millió lehet a bevétel, 3 hónap esetén meg csak 1,5 millió.
-
biker
nagyúr
válasz
#34576640 #1031 üzenetére
tudtommal nincs havi korlát, éves korlát van, de ha van evi 4 hónap x 1,5m Ft bevételed, akkor is 12x50.000Ft a befizetendő, nem 4x50.000Ft!!!!!!
És nincs olyan, hogy kiváltod májusban, majd augban visszaadod, aztán megint májusban kiváltod, augban visszaadod, ilyen vállalkozás nem létezik.
-
törölt tag
Van havi bevétel korlátja a KATA-nak?
A NAVnál azt mondták, hogy éves szinten 6 millió forintig alanyi adómentes vagyok tehát csak havi 50k-t kell befizetnem.
Ott kiszámoltam és lehet ezért maradt a fejembe a havi 500ezer forint.
Na de ha csak 3 hónapig üzemeltetem a vállalkozásom? Akkor kereshetek havonta 1-1,5 milliót is probléma nélkül?Köszi a segítséget!
Üdv,
N. -
sqpp
őstag
Kedves fórumtagok, olvasók!
Lenne egy kérdésem a témával kapcsolatban, még nem aktuális egyáltalán, de mindig szeretek előre gondolkozni, ha bármilyen tervem van a közeljövőre nézve. Szóval szeretnék nyitni majd egy céget, nem tudom, hogy miként kell nekikezdeni.
Emberek már most lennének rá, persze ezt még korai így kijelenteni, viszont ha elindítom az egész vállalkozást, akkor külföldi munkásokat is vehetek fel? (Tudni kell itt, hogy távmunkáról lenne szó, tehát nem lenne így hivatalosan ott is cég.)
Az egész interneten át zajlana, meg persze lenne itthon egy iroda. Könyvelőt már találtam, mert a mostohaanyám az, illetve azt még nem vágom, hogy kell-e valami alap tőke az elindításhoz.
Ezen kívül a külföld alatt nem csak EU-ra gondolok, hanem például USA is.
Köszönöm előre is!
-
törölt tag
Sziasztok,
Szeretnék elindítani egy vállalkozást csak a jogi részeket nem tudom.
Annyit tudok adózás szempontból, hogy KATA-zni kell ilyen esetben.
Leírom röviden a vállalkozást.Xbox one, Ps4 játékokat adnék kölcsönbe HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL.
Az illető felmegy a weboldalra, kikeresi a játékot amit ki akar kölcsönözni, felhív engem vagy (később) android platformon appon keresztül is rendelhet. Kimegy a futár, írnak egy papírt, hogy xy átadta xy-nak ilyen meg ilyen feltétel mellett. Előre megbeszéljük, hogy melyik díjszabásban szeretné kivenni az adott játékot, így aztán a késedelmi díj (600HUF/nap) egyértelműen el lehet kérni.
Az adatait felvenném a bázisba, hogy ne keljen újra lefényképezni. Fizetni előre kell. Visszavinni pedig ide kell a székhelyre vagy pedig plusz 500forintért érte megy a futár.Nyilván több szint lenne a játékok között.
Premium játékok
1 hét: 2500 HUF
2 hét: 4000 HUF
1 hónap: 6000 HUF
Nyilván itt olyan játékokról beszélünk amiknek a bolti ára 12k+...Normál játékok
1 hét: 1800 HUF
2 hét: 3300 HUF
1 hónap: 4500 HUFNyilván olyan játékokról lenne szó leginkább amik a premium kategóriába sorolandók illetve azokról amiket rövidebb idő alatt is ki lehet vinni. A normal játékok közzé tartoznának azok amiket azért rendelsz meg mert a haverjaid átjönnek és tudjatok valamivel játszani (Mortal, Tekken, NBA, Fifa, Pes..)
A kiadott és bent lévő játékokat excel táblázatban rögzíteném és a weboldalt 4-6 óránként frissíteném, hogy mindig a friss infókat láthassák a vendégek.
Amiért gondolom, hogy menne ez a szolgáltatás:
- Akiknek van PS4, Xboxone konzoluk valószínűleg nem a legszegényebb emberek. Az az osztály aki 1-1 ilyen rendelést megtudna engedni magának.
- Nyilván praktikusabb lenne megvenni egy játékot akár 15-18ezerért is ha az ember 3 évig játssza, de a legtöbb esetben az van, hogy az ember 1-2x kiviszi és utána ott porosodik a polcán.
- Tudok olyan programot irattatni ami leegyszerűsíteni a rendelést és a feldolgozást.A kérdéseim a következők:
- Létezik ilyen tevékenységi kör KATÁban?
- Kiket kéne felkeresnem további tájékoztatásért?
- Szerintetek megérné? Ha nem, miért nem?Várom válaszotokat!
Köszönöm -
-v-
addikt
Sziasztok, mellékállású ÁFA-mentes KATA-sként lehet számlázni EU-n kívülre?
-
törölt tag
Én Ubereztem és adóztam "rendesen", ezt úgy értem, hogy sofőrszolgálatra és személygépkocsis személyszállításra váltottam ki az engedélyt ami tudjuk, hogy hülyeség mivel ez egy taxi szolgáltatás.
Lelakni mindent lelaknak. Milyen dolgokat tudok venni KIADÁSRA?
-
GabN73
addikt
válasz
#34576640 #1013 üzenetére
Az oké, hogy kiadod, de azt is nézd, hogy az közben amortizálódhat. Pl sikerül egy igénytelen embert kifognod, aki(k) konkrétan lelakják az egészet. A másik kérdés az, hogy meddig fog tartani ez az egész áremelkedés, mennyire lesz tartós.
Az Ubert pedig még nem biztos hogy betiltják. A sofőröknek most sz*pó, főleg akik nem adóztak utána.
-
törölt tag
Hát akkor simán csak kiadok egy lakást 80kért. Azzal nincs semmi gond.
A taxi kiadás kérdéses most az Uber miatt de én is ismerek egy hapsi akit 3 kiad, lehet egyről beszélünk ?
Maga a vattacukor gépet is kiadhatom
Teszem azt van egy család épp és ünneplik a gyerek szülinapját bérbe veszik napi 5kért...Szimulator tuti jó lenne csak egy komolyabb gép rettentő drága 5-8millió legalább..
Most ha kiadok két lakást abból tuti van 2x80k bevételem.
A jelenlegi háló szobát kitudnám adni 45k-ért. Ezen kívül meg heti 1x tudok statisztálni, vérplazmát adni plusz alkalmi melókat vállalnék el. Az a helyzet hogy én eddig Ubereztem ami jó volt anyagilag és tetszett is nagyon de ez most megszűnni látszik. Normális "polgári" melót nem akarok, inkább akkor valahogy elcsövelek és elkezdek tanulni... Bár azt sem tudom, hogy mit.. -
biker
nagyúr
válasz
#34576640 #1010 üzenetére
lakás>airbnb, nem a legjobb ötlet. ennyi pénzért frekventált helyen jó kecót nem tudsz venni, pestszentlőrincre meg nem fog senki fizetni 10e/éj-t
a taxi kiadásban van ráció, van ismerős aki 3 kocsit ad ki éppen.
vattacukros, háááát, mennyi egy gép? 3-400eFt? és egy vattacukor? 300? abból fele a cukor+gázpalack, alig 1millió vattacukorral meg is térül
Szimulátor? 500-800Ft/5 perc, az már izgibb. Jó vásárban 1000Ft is lehet 5 perc profi cuccal, az óránként 10-12e Ft
-
törölt tag
Vagy még csinálnék személy/csomagszállítást is kis busszal.
Mint pl.: http://koncztrans.com/ -
törölt tag
25-26 millió forintból mibe lenne érdemes belevágni?
Azon gondolkodtam, hogy vennék egy lakást kb. 14-16 millóért amit külföldieknek egy közvetítő cégen keresztül kiadnék.
Ezen kívül úgy tudom van pénz a taxi autó bérbe adásban is.
Igazából én ilyeneken gondolkodok.
Mondjuk nyáron üzemeltetnék egy kis vattacukrozott. Vagy olyan dolgokat vennék amiket pár napra, rendezvényre, születésnapi bulira bérbe tudok adni pl.: vattacukros gépet, autószimulátort stb..Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tud valaki ajánlani jó, könnyen kezelhető, kézreálló gyártmánykövető szoftvert? Kisvállalat számára kellene, aki még papíron dolgozik...
Egyedül az inforCOM nevű valamit találtam, de nem vagyok otthon a témában, hátha valakinek van itt nagyobb rálátása. Gondoltam még esetleg valamilyen projektmenedzsment tool (pl. Redmine) felhasználását erre, de kétségeim vannak az alkalmasságra vonatkozóan...
-
bb0t
őstag
válasz
FecoGee #1006 üzenetére
Nekunk lekellett.
Nekem olyan kerdesem lenne, hogy miert kell -hez jegyzoi bejegyzes. Korabban egy hivatalnok is mondta, hogy el ekll mennunk majd a jegyzohoz de a konyvelonk errol nem tudott. Most a vamktelesen kertek meg a vallalkpzoi igazolvanyt is pedig ugy tudtam nem kotelezo. Tudtok ezekeol valamit?
-
GabN73
addikt
válasz
FecoGee #1006 üzenetére
"Az Mt. kifejezetten nem írja elő a munkaviszony mellett egy további munkaviszony létesítésének tilalmát (beleértve az egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt is), azonban az együttműködési kötelezettségből levezethető, hogy a munkavállaló köteles bejelenteni a további munkaviszony létesítésére irányuló szándékát a munkáltató felé."
Így most hirtelen ilyen későn. De jó figyelni az ilyenekre, főleg ha ugyan abban a szakmában szeretnél elindulni (és gondolom hogy hálózatokkal szeretnél te is foglalkozni
)
-
FecoGee
őstag
Sziasztok!
E.v. foallas mellett kivaltasa eseten azt be kell jelenteni a munkaltatonak?
Koszonom szepen!
-
tkazmer
addikt
Mi ilyet használunk, ha jól nézem még olcsóbb is mint amit a kolléga fentebb linkelt, de igazából annyira minimálisak az ár (és funkcióbeli) különbségek belépő szintű számlázó programoknál, hogy Google-lel szinte mindenre rá lehet találni
teljesen ingyenes csodálkoznék, ha lenne, elvégre a jogszabályoknak való folyamatos megfelelést nem csak technikai oldalról kell biztosítani, de erről egy nyilatkozatot is kell (postán, aláírva, stb.) küldeni a vevőknek, amit azért senki nem fog megtenni ingyen. De ne is várjuk el, ők is vállalkozók, az ügyfeleikből élnek
-
bb0t
őstag
válasz
[HUN]Zolee #1001 üzenetére
A szamlazz.hu ingyenes verzióját néztem, és jó is lenne de free verzióban nem lehet kiválasztani az utánvétes számlát csak a készpénzest. És nekem az nem jó. Köszi a tippet lecsekkolom.
-
[HUN]Zolee
őstag
Nálam a naturasoft jött be. Nincs túlbonyolítva, nem drága. számomra ideális
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 2025 - A nyár összes videojátékos eseménye
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- Csütörtökön jön a Redmi Pad 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Napelem
- iPhone topik
- Megdöbbentő bejelentés a Nothingtól
- További aktív témák...
- Keresek ROG Ally X-et.
- Új Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -40% Ryzen 7 7735HS 8Mag 16/512 2,5K RadeonT 680M 2GB
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest