- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Időjárás jelző állomást keresek színes kijelzővel,7,vagy 10" méretben,2 kültéri adóegységgel. Lenne valami megbízható? Köszi előre is!!
És Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok mindenkinek!
-
-
Banggood-on lehet bízni az ugreen termékek eredetiségében? Ez a powerbankjuk messze olcsóbb ott, mint bárhol, bármikor máshol láttam.
-
Alinál a bruttó árat csak a legeslegvégén látom a fizetésnél, nem a termék oldalán.
Igen, mindenképp ez egy devizaeladási árfolyam, csak kedvező, közel van a tőzsdeihez
. Hétvége lévén nem tudok korrekt revolut árfolyamot nézni, az investinges tőzsdei alapján nálam is kb olyasmi a különbség, amit forinttal látsz (1000Ft alatt). Alin ennél jóval nagyobb difik szoktak lenni.
-
válasz
t72killer #22568 üzenetére
Hát az AliExpress is bruttó árat ír és más az árfolyam itt, azt azért célszerű ellenőrizni fizetés előtt. De nem középárfolyammal számolják el a bankok nálunk, általában deviza eladási az árfolyam, a Wise, Revolut esetén meg piaci árfolyam ami szintén nem közepe semminek. Nekem ez olcsóbb USD-ben a 129,99 $ 47806 Ft, nem 48287 Ft (BG 371,47, Wise 367,8)
-
Lehet csak optikai csalódás és lehet csak GBP-re áll meg, de a BGnál mintha nem lenne olyan durva felára a devizaváltásnak, mint az Alin. Egy példa, egy ideje nézegetem ezt a powerbankot, szinte pöccre stimmel az USD és a GBP ár az investing-es középárfolyam szerint
.
Másik pozitívum, hogy rögtön az áfás árat írja ki (itt legalábbis).
-
efemm
tag
Most rendeltem először a Banggod-ról, és 13 nap alatt meg is jött. Free, Banggood Priority Shipping, 10600 Ft volt, két tétel egyben. Vásárlás után rögtön kaptam egy üzenetet az Expressone-tól, valami majd érkezik részemre, és kevesebb, mint két héten belül meg is hozták. Tegnap és ma reggel is kaptam értesítést a kiszállításról. Vámolás, sem egyéb komplikációk nem voltak. Remélem, hogy a későbbi vásárlásaim is hasonlóan rendben mennek majd.
-
duti No1
tag
Szia V!
Gépről most végülis sikerült részben, a hitelesítő kódot nem küldi el azt írja karbantartás alatt van ez a funkció de telefonon sehogyse engedte, pedig így is be írtam.
A vám akkor off
köszönöm a segítséged.
Mondjuk ami még felb@szott kicsit.
Amikor megvettem, azt mutatta, hogy Európában (CZ) van raktáron, majd egy nappal később, miután persze ki fizettem, azt írták, hogy upsz elfogyott, és talán április 14-én megérkezik hozzám a rendelt áru, ha minden jól megy.Ennyit a 7 napos szállításról.
Szerintem ez nem normális, mondhatnám kicsit átb@szás szagú, de most már kivárom.
Üdv Dusán.. -
-
duti No1
tag
Sziasztok!
Szeretném a hozzáértő segítségetek kérni hogy a jó büdös formátumba kell beírni a telefonszámot a regisztrációnál, mivel mindent próbáltam, de sehogy nem fogadja el
Rendeltem erős felindulásból hirtelen egy BlitzWolf® BW-V9 vízhűtéses projektort meg egy BlitzWolf® BW-VS6 120 hüvelykes projektor vászonat állvány kerettel, mivel most a projektor kuponnal 66 200 huf volt, mondom ennyiért még a hülyének is megéri hát még nekem. Remélem nem varnak a nyakamba egy zsák vámot miatta
De igazából a CASIRIS OmniStar L80 nézegettem, esetleg van itt valaki aki vásárolt ilyen tipust, és beszámolna mi a véleménye?
Építő jellegű válaszaitok előre is köszönöm -
sonar
addikt
válasz
Nikaré #22560 üzenetére
Az összes mikrosd kártyám onnan van (~10db) és eddig egy se döglött meg. (action cam, dashcam, rpi-ben használom őket évek óta)
Mindössze 1-et kellett reklamálnom eddig.Nekem eddig nincs rossz tapasztalatom a warranty-val. BG-n is meg Ali-n is eddig amit reklamáltam annak az árát visszakaptam.
@BoB - alapban én sem, de ez TV-hez lett volna, hogy a meglévő 32G-seket kiváltsa. Az ár meg pont jó volt.
-
sonar
addikt
Lenovo k101 USB3.0 Flash Drive 128GB/64GB/32GB 130MB/S High Speed Metal Memory U Disk Pendrive Plug and Play
Ebből a csodából vettem 128G-set, de közel se tudja azt amit rá van írva.
Sőt van, hogy íráskor eldobja magát és jön a rendszer üzenet, hogy nincs csatlakoztatva.Csak óvatosan, ha valaki ilyet akarna.
-
ACE-
addikt
Egyébként ha végiggondoljuk valóban meg lehetne oldani, hogy online vásárlásnál, amikor a bankhoz fizetési kérés érkezik egy kereskedő bankjától, a bank kérne egy Push üzenetben visszaigazolást, hogy tényleg Te akarod teljesíteni a tranzakciót. Ez max. azt eredményezné, hogy kicsit lassabban (amig jóvá nem hagyod) fog teljesülni a tranzakció. De pl. egy SMS-es azonosításnál már bajos lenne, mivel a külföldi szolgáltató és a bank között kellene lennie valamilyen plusz kapocsnak, hogy ellenőrizni tudja, hogy a kiküldött SMS kód egyezik-e azzal, amit a bank küldött. Szóval technikailag egy egyszerű netbanki megoldásnál megoldható, de egyéb megoldásokkal már nehezebb. Az egész világra kiterjedő technikát pedig minden bankban bevezetni, pláne problémás... Mondjuk én annak is örülnék, ha a kétszintű hitelesítés nélküli tranzakciókat egyszerűen le lehetne tiltani, és ha mégis ilyen helyen vásárolok, akkor egy tranzakció erejéig bekapcsolni. De ez már más lapra tartozik.
-
vandor01
senior tag
foleg ennek egy resze mas orszagokban ertelmezhetetlen koltseg....
IOSS??
na azert egy normalis helyen nem kell fizetni hiszen AFAt rak zsebre az allam
azert meg az allami postak dolgozzanak meg.... ingyen!
foleg hogy teljesen automataba mehet a feldolgozas...
vam ugyileg kezi munkaerok nem is erintik a csomagokat... -
A Magyar Posta emelte a vámügynöki szolgáltatási díjakat 2025 január 1-től. Ennek egy része nem igényel semmi fizikai munkatevékenységet, én ezért indokolatlan költségemelésnek tartom, magát a tételt sem tartom elfogadhatónak. (14,5%, 15,45% az IOSS-nál az emelés mértéke)
A teljes vámolás meg ennyi, 40%-s emelés
:
Alul látjátok, Csak higgadtan........
-
Részemről lezárva téma, te az egyik technikai megoldást írogatod.
Azért mert mi az általános ismérvekről beszélgettünk még nem vagyunk balgák.
Továbbra is igaznak tartom hogy a pénzt fogadó banknak nincs előírva hogy fizetéskor kettős hitelesítést kérjen tőlem.
Figyelmenkívűl hagyod azt hogy nem csak az általad leírt módon történhet az azonosítás és akkor már ez nem működik. Mit kezd a pénzt fogadó bank a biometrikus azonosításommal?
Az erős ügyfél-hitelesítésnél három ilyen azonosítási megoldás lehetséges:
- az ismereten alapuló (például egy jelszó vagy pin-kód amelyet csak a kártyabirtokos ismer)
- birtokláson alapuló (például mobiltelefonszám vagy bankkártya)
- egy rajtunk található (például biometrikus adatok, mint ujjlenyomat vagy arcfelismerés).
Ebből a háromból kettővel kell azonosítanunk magunkat, hogy sikeres legyen a pénzügyi tranzakció.Az MNB is elmagyarázza hogy az én bankomnak kell biztosítani amit a kereskedő bankja elfogad hogy biztosított a hitelesítés.
A Pft. 55/C. § (6) bekezdése alapján a fizetési számlát vezető pénzforgalmi szolgáltató lehetővé teszi a fizetés-kezdeményezési szolgáltatást végző vagy a számlainformációs szolgáltatást végző pénzforgalmi szolgáltató számára, hogy megbízható hitelesítési eljárásként hagyatkozhasson azon hitelesítési eljárásokra, amelyeket a fizetési számlát vezető pénzforgalmi szolgáltató az ügyfele részére biztosít.
A Pft. 38/B. § (3) bekezdés d) pont, vagy a 38/C. § (3) bekezdés c) pont szerint a fizetés-kezdeményezési vagy a számlainformációs szolgáltató minden egyes kapcsolat létesítése, illetve adott esetben fenntartása során azonosítja magát az ügyfele fizetési számláját vezető pénzforgalmi szolgáltatónál, valamint a fizetési számlát vezető pénzforgalmi szolgáltatóval és az ügyfelével biztonságos adatátviteli kapcsolatban áll.
Abban az esetben, ha a fizetés-kezdeményezési vagy számlainformációs szolgáltató az ügyfél jóváhagyását követően fér hozzá az ügyfél fizetési számlájához, mivel az ügyfél hitelesítését minden egyes hozzáférés alkalmával a Pft. 55/C. § (6) bekezdés előírásai alapján az ügyfél fizetési számláját vezető pénzforgalmi szolgáltató végzi el, így nem fordulhat elő olyan eset, hogy az ügyfél fizetési számláját vezető pénzforgalmi szolgáltató nem szerez tudomást a pénzforgalmi szolgáltatást közvetlenül igénybe vevő ügyfelének kilétéről.
Továbbá a Pft. 38/B. § (3) bekezdés d) pontja, illetve a 38/C. § (3) bekezdés c) pontja alapján az ügyfél fizetési számláját vezető pénzforgalmi szolgáltató azonosítja az ügyfél számlájához hozzáférő más pénzforgalmi szolgáltatókat, tehát ismert számára, hogy nem az ügyféllel közvetlenül, hanem más pénzforgalmi szolgáltatóval kommunikál. -
ACE-
addikt
Annak a kereskedőnek az Online POS (vPOS) terminálját, amin keresztül megy a fizetés, egy pénzintézet és/vagy fizetési szolgáltató üzemelteti. Ha ez a pénzintézet nem EU tag, akkor nem fog kérni azonosítást, és a Te bankod (amely kártyát épp használod/használják) így is el fogja fogadni, mivel ő is látni fogja, hogy ez nem egy EU-s pénzintézet. Ennyi.
-
Nem kártya elfogadó bankot említenek, hanem kereskedőt és szolgáltatót írnak és a bankom biztosítja a hitelesítési szolgáltatást.
Akkor mindenki rosszul tudja. Én maradok a mindenki értelmezésénél.
Szerinted azok a szövegek amiket idéztem miért mást írnak mint amit te mondasz? Nagyon érthetetlen amit írsz, de a PSD és a PSD2 sem úgy fogalmaz ahogy te magyarázod.
Mi köze a kereskedő bankjának ahhoz hogy én kezdeményezem-e a vásárlást vagy valaki más az én kártyámmal? A pénzt az én bankom átutalja neki ha sikeresen hitelesítem magam, ehhez aztán neki semmi köze. A jogtalan terhelést is az én bankommal intézem.
Kapja pénzt minek ellenőrizzen? Senki nem írta elő neki.
Akárhogy is nézem, nem a kártyás fizetést elfogadó banknak (ami valójában nem is létezik) van kötelezettsége főleg úgy hogy egy átutalással kapja meg a pénzem, nem sok köze van a kártya biztonsághoz, pontosabban semmi köze.
De ebbe a kártyás fizetés működési mechanizmusba már nem akarok belemélyedni. -
Biztos balgák vagyunk.
De elfogadóhely vagy kártyaelfogadó bank két eltérő fogalom. Valamint annyit tudok hogy az én bankom küld hitelesítési kérést és nem a kereskedő bankja.Mit olvashatunk a témában?
Minden olyan kereskedőnél, akinek az Európai Unión belüli pénzintézettel, vagy fizetési szolgáltatóval van kártyaelfogadói szerződése, 2021. január 1-től kötelező lesz alkalmaznia a kétlépcsős hitelesítést az EU 2015/2366-os irányelvének (PSD2) megfelelően.
Az Európai Unió határain belül működő kereskedőknél, illetve szolgáltatóknál történő internetes bankkártyás vásárlások – biztonsági okokból – 2021. január 1. napjától meghatározott esetekben csak kétlépcsős azonosítást követően mennek végbe. Ettől az időponttól az online fizetésre adott megbízások már csak abban az esetben kerülnek végrehajtásra, amennyiben a kártyabirtokos a bankkártya adatok megadását követően egyedi azonosítással is megerősíti fizetési szándékát. –
Mastercard ID Check – Plusz biztonság online vásárláskor
Tudtad? 2021. január 1-től a mobilodra is szükséged van online vásárláskor.
Fizetéskor ugyanis a bank a telefonodra küld egy kérést, hogy azonosítsd magad, valóban te indítottad-e el a tranzakciót. Ez az erős ügyfélhitelesítés, vagy másnéven kétlépcsős azonosítás téged véd.
A telefonod típusától és bankodtól függően több módon is elvégezheted az azonosítást:
• ujjlenyomatoddal
• arcfelismeréssel
• banki mPIN kódoddalMiután a kereskedő oldalán kiválasztottad a megvásárolni kívánt terméket vagy szolgáltatást, megadtad a szállítási és számlázási adatokat, kiválasztottad az online bankkártyás fizetést és megadtad kártyád adatait, elindíthatod a fizetést.
Amennyiben George App felhasználó vagy, úgy fizetéskor átirányítunk az Erste Bank internetes vásárlást jóváhagyó felületére és egy jóváhagyó üzenetet (Push-üzenetet, George App értesítést) küldünk okostelefonodra. Ezen keresztül engedélyezheted a vásárlást.
Az engedélyezéshez koppints a jóváhagyó üzenetre, majd add meg 6 számjegyű George App PIN-kódod (mPIN). Ezt ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel is helyettesítheted. -
ACE-
addikt
Balgaságokat írtatok, nem a kártyához tartozó bank dönti el, hogy két szintű hitelesítést alkalmaz-e, hanem a kártyaelfogadó bank. Ennek szerződésben kell állnia a másik bankkal, különben hogy is jelenne meg a fizetéskor a hitelesítési ablak. Ez EU-n belüli kártyaelfogadókra kötelező csak, ezért a külföldiek leszarják...
-
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
-
válasz
jojoando #22544 üzenetére
Dehogynem lehet követni, majd az MPL viszi ezzel az azonosítóval PNZDE68851268
Náluk akkor lesz valami ha megtörténik az amit írtnak: A csomagot a feladó előre jelezte, miután átadták nekünk, elkezdjük feldolgozni.
A Packeta a feldolgozó és ők adják ki az MPL-nek, az 2046508682 azonosítóval megérkezett a Packetához, azt írja a nyomkövetésed hogy továbbítva a "local" postához a fenti azonosítóval, de nem azt hogy ott is van. -
storm4
aktív tag
válasz
jojoando #22544 üzenetére
Üdv!
Itt,azért látszik,hogy merre van: https://parcelsapp.com/en/tracking/2046508682
-
jojoando
aktív tag
Azt írja, helyi posta megkapta, de nem lehet követni semmivel, Hol lehet?
-
csuhi17
csendes tag
Erre a csomagra ma számíthatok? PNZDE66629157
Nincs otthon senki és úgy kell intéznem a mai napomat hogy át tudjam venni.
-
azbest
félisten
válasz
Galagonya7 #22539 üzenetére
Ha elsőre kérte, akkor másodjára azért nem kéri, mert a kényelem érdekében ismétlődő kártyás fizetési módban indították az elsőt, így a másodikra már nem kell külön. Ha Eu-n kívüli levonás, akkor pedig eleve nem kötelező.
Érdemes olyan kártyát használni internetes vásárlásokhoz, aminek külön alszámlája van, vagy limit adható meg (ahogy írtad is), úgy nem okozhat meglepetést váratlan levonál. A nagy webshopoknál nem valószínű, hogy visszaélés történne.
-
Galagonya7
újonc
A netes kártyás vásárlás feltételeinek természetesen utána olvastam, le is van írva hogy:
"...
Vásárláskor először az általad korábban megadott 4 számjegyből álló internetes vásárlási jelszót kell megadni, és csak ezt követően az SMS-ben küldött 6 számjegyű kódot."
https://www.kh.hu/digitalis-bankolas/biztonsagos-online-fizetes#portlet_productinfoportlet_WAR_loanportlet_INSTANCE_AedHAssxu74eÉs ez először így is volt.
Mint írtam, életemben másodszor rendelek kínából bármit is, úgyhogy nem lehetek nagy Temus vagy Wise vásárló, mint ahogy nem is vagyok. És ezt sem magamnak rendeltem, de ennek már nincs köze a tárgyhoz.
Köszi. -
csibe1
addikt
válasz
Galagonya7 #22536 üzenetére
Jaja, mint az OTP-nél.
Az itt általában nincs.
Nálad volt?
Álmodj királylány...Te is így hirtelen, a tipikus Temus vagy Wise meg mit tudomén mi rendelős csaj vagy, mert hamar,gyorsan, olcsón tized áron megkapjuk a guccsit, meg a doccse gabonát.
Aham, hát persze, szarból várat, kétszer is...
Ha nem akkor bocs...Te egyáltalán nem olvastál utána a netes vásárlásoknak.
Ez nem kérdés akart lenni.Talán 20 éve egy ügyes gyerek elutalt 80 ezret az első okostelefonok egy példányáért...
Aztán utána jött érdeklődni, hogy ilyenkor mi is van?
Lesz telefon, ha nem lesz visszakapja a pénzét?
Hirtelen ez ugrott be rólad.
Nagyon felelőtlen vagy.
Esetleg nekem is utalhatnál egy kis pénzt, vagy nem is olyan kicsit, inkább sokat...
Tuti nem adom visszaPayPal?
Revolut virtuális kártya?
Annyit töltesz rá amennyit akarsz, amennyiért vásárolsz.
Nincs számlavezetési díj. van egyszer használatos virtuális kártya is.Mostanában nagy divat:
Magyar Posta, Spar, Alza : fizess előre!!!!
Add meg az adatokat + CVC kódot!
Miért adjam meg??????
Egyik nyamvadt cégben sem bízok meg annyira, hogy megadjam a kártyaadatokat (név, kártyaszám), és még a CVC kódot is!!!
Majd pont a nemzeti postát nem törik fel, hát persze.
Ha már a tucatnyi nyugati bankot sikerült...Valahogy ezeknél a cégeknél nem akar menni a PayPal fizetés. Miért is?
Biztos még nem elég embert húztak le.
Nyugodtan jöhet akárki magyarázni a cégek érdekében: NEM ADOM MEG SEHOVÁ A KÁRTYAADATOKAT ÉS A CVC KÓDOT ONLINE!
Aki erre késztetést érez, nyugodtan írja ki ide az adatait, és a mostani egyenlegét is, nehogy túl sokat akarjanak levenni a számlájáról. Köszi
-
válasz
Galagonya7 #22536 üzenetére
Azt modták, hogy nem rajtuk múlik,
Mégis a bank biztosítja a kettős hitelesítést, nem látom akadályát hogy a fizetés teljesítése előtt a meghatározott két azonosítási elemet kérjék minden tranzakciónál.
Ráadásul az sem teljesen igaz hogy a webshopnak is biztosítani kell, mert már előfordult hogy az AliExpress-en fizetve működött, igaz az Alipay aki a fizetési kiszolgálójuk ezt biztosítja a kínai vásárlóknak és emiatt kerülhet elő. De egyébként legtöbben itt a BG-n a PayPal-on keresztül az ott regisztrált kártyánkat használva fizetünk és nem kerül hozzájuk csak a pénz, semmi kártya információt nem kapnak, így nem is jön elő ez a téma. -
Galagonya7
újonc
Olyan védelmi vonal, mint utaláskor. SMS-ben küldött kód. Különben beszéltem a bankkal. Azt modták, hogy nem rajtuk múlik, hogy hogyan működik a rendszer, nemzetközi megállapodás - vagy mi. Annyival tudtak megvígasztalni, hogy ha lenyúlnak, akkor kártérítenek. (Mondjuk azt nem kérdeztem, hogy hány % ban.) Azt is csak akkor, ha webáruházas ügy. Ha telefonos csalóknak adsz ki valamit, az természetesen bukta. Egyetlen megoldás, amit írtam is, hogy a netes vásárlási limitet kell levenni. Ha valaki megpróbál lenyúlni, de nem tud, mert nem engedi a limit, akkor az rövid ideig van várólistán (nem tudta mennyi), így ha nem vásárolsz gyakran, nagyon pici az esélye, hogy pont akkor veszed fel, mikor épp valaki lopni akar. Az ügyintéző hölgy bevallotta, hogy régebben őt is lenyúlták rendszeresen kis összegggel, ami értesítési határ alatt volt. Későn vette észre.
-
válasz
Galagonya7 #22534 üzenetére
Milyen védelmi vonal? Ha működik csak magadat bosszantod. Nem feltétlen Kínában van a BG kártyás fizetési kiszolgáló partnere, nem a kereskedők kezelik ezt. Egyébként reklamálj a bankodnál, nekik kell biztosítani a fizetéskor az erős ügyfélhitelesítést
-
Galagonya7
újonc
Köszi. A kártyám adatai immár Kínában vannak, akkor lopja el bárki, vagy használja Hszi valamelyik barátja, amikor akarja. Egyedüli védekezés, hogy a netes vásárlási limitet leveszem 1 Ft-ra. Biztos voltam benne, hogy SMS mindíg kell. Nem is értem, hogy ez hogy lehet elfogadott rendszer. A sok vásárlásmániás nem költené a pénzét, ha lenne plusz egy védelmi vonal? Belassulna a világgazdaság? A kapzsiság nem tudna olyan szabadon szárnyalni?
-
válasz
Galagonya7 #22532 üzenetére
Mivel nem EU-n belüli nem kell kettős hitelesítés, az elsőnél a bankod belföldinek (EU-n belülinek) vélte és azért lett kérve. Nem nyúlhatnak le ha nem lopják el a kártya adatidat vagy nem adod meg valami kamu helyen azokat. 13 éve vásárolok itt elég gyakran, sosem volt kettős hitelesítés és nem is nyúltak le.
-
Galagonya7
újonc
Sziasztok! Pár hónapja mikor életemben először rendeltem bármit is kínából (BG) még a fizetéskor volt SMS azonosítás és kérte az Internetes fizetési azonosítót amit a banki felületen kellett megadni. Ma rendeltem újra, megadtam a kártya adatokat és azonnal levonta a pénzt, nem kellett se azonosító, se SMS.
Ez így működik nektek is? Csak az elsőnél kéri, vagy azóta változott valami? Meglehetősen aggályos ez így, bármikor lenyúlhatnak. Köszi. -
csuhi17
csendes tag
Amióta rendelgetek külföldről egyszer tűnt el csomagom, a posta kocsi és a házam között, akkor ha jól emlékszem legalább egy hónapot kellett várnom hogy az Banggood vissza adja a pénzem meg kelett várnom a szállítási határidő véget. , a postától kértem igazolást elveszett csomagra, banggood nem fogadta el.
Azt írták mindig válaszul hogy kiszállítás alatt van, és ha jól emlékszem 3x eltolták a határidőt. De ez utóbbiban már nem vagyok biztos.
Habár meg is értem egy +300e HUF os telefonról volt szó. Ez nem tudom hogy befolyásolta-e az ügyemet.
De ismétlem 1x volt több év és több mint 500 rendelés alatt...Azt nem akartam írni hogy max 3 nap és vissza adják, mert akkor valaki lázongna hogy neki egy hét volt stb. Mint a fenti kolléga a szállítási idő miatt...
Azt nem tudom hogy vasúton, repülőn, "űrhajón" a postNL-es figurára hivatkozom
szállítják, nem láttam még az útvonalakat térképen.
De ezt nekem nem is kell tudnom, az általános hogy amikor ünnepek, akciók vannak belassulat a forgalom.
Csak arra akartam célozni hogy nincs beleszólásuk a dologba és majd megjön felesleges rajta rugózni...
-
válasz
csuhi17 #22527 üzenetére
Ha menet közben elveszne, vagy valaki lenyúlná, akkor a Banggood vissza adja a pénzed pár hónapon belül.
Nagyjából 3 napon belül mindig megkaptam, ne túlozzál már.
A Banggod nem az AliExpress logisztikai cégével a Cainiao-val (ennek Budapesten van a régió központja és ezért gyorsabb az ideérkezés) szállíttat ezért semmi értelme összehasonlítani a szállítási időket és maga a logisztikai rendszer is más, a BG-n sosem látsz vámolás témát, mert máshogy intézik. -
csuhi17
csendes tag
válasz
Voice24 #22523 üzenetére
Ne aggódj, nyugodj meg, a csomagod időben meg fog érkezni, semmi ok a pánikra.
Ha menet közben elveszne, vagy valaki lenyúlná, akkor a Banggood vissza adja a pénzed pár hónapon belül.
Ha valami nagyon nagyon azonnal kellő dolgot rendeltél, akkor jobban rendeld meg itthon, vagy menny le érte személyesen, ahogyan én is szoktam tenni.
Hazai rendelésemre azt írták hogy van raktáron, és két hétig vártam hogy megkapjam 5 nap volt a szállítási idő a postával...Régóta ez az első rendelésem Banggood-ról, eddig Ali meg
TEMUvolt.
A temut nem nagyon ajánlom, mert függőséget okoz, és a termékek fele valóban hulladék. ritkán lehet jól kijönni belőleNekem is van most egy nagyon sürgető rendelésem, naponta vagy 60x nézem meg hogy megmozdult már?!, de még csak most hagyja majd el nekem is a raktárat, ha elhagyja
Csak annyit tehetek, hogy itt megkérdezem azt, hogy mostanában a csomagok szoktak-e késni? Mert ugye figyelembe kell venni nagyon sok mindent, a szállítási idővel kapcsolatban.
Ha jól láttam most is van egy rakat akció ami megdobja a forgalmat, és ez miatt lehetnek késések.
Még ha a Banggood-nak írnál be hogy Küldjétek már a csomagomat, mit szroztok?!? se érnél el vele semmit sajnos.Ali meg nem jobb mint a többi, szerintem szinte egy útvonalon szállítanak. Volt amelyik késett 2 hetet a saccolthoz képeset, és volt amelyik 4 hétig az elhagyta a warehause-t állapotban volt és egyszer csak jött az értesítést az EO-tól. Az ő rendszerül is csak aznap jelzett nekem...
Jah mellékesen nézd meg a nyomonkövetésedet:
17 Sze 202406:38Csomagját sikeresen átvettük kiszállításra. HU DEPOT BudapestNekem még semmi 3772237600
-
Voice24
őstag
Ezzel tisztában vagyok, de attól még tény, hogy eddig nem futottam bele olyan rendelésbe, ahol egyik megadott nyomkövetési szám se mutatná a csomag útját az európai megérkezésig. Világos, hogy a magyar postás szám csak akkor fog tényleges infót közölni, ha már Magyarországra ér a cucc. De hogy a másik TN is csak annyit "tud", hogy az adat bekerült a rendszerbe, nekem új.
Silent77: ennyire azért nem vagyok mazsola, az a dátum konkrétan az én rendelésemnek szól, a most rendelőknek 10.02. - 10.06. van: [kép]
RVR400: köszönöm a kioktatást, de érdekes módon pl. az Ali be tudja tartani a 11 napos szállítást, a banggood pedig időintervallumot ad meg, mégsem sikerül beleférnie...
-
válasz
Voice24 #22519 üzenetére
Ha Kínából indul akkor te a nyomkövetésben nem látod azt a trükköt hogy miként lesz EU-n belüli csomag belőle, a szállítási folyamat ezen logisztikai része nem ismert. Majd ezután lesz követhető az EU-s vagy magar azonosítókkal. Legtöbb helyen a kereskedők várható kézbesítési időt írnak, hiszen nem igazán tudják befolyásolni egy harmadik, negyedik fél munkáját.
-
Voice24
őstag
Érdekes ez az ominózus rendelésem, mert kizárólag a banggood oldalán, a rendelésnél tudom nyomon követni, hol tart a cucc. Mind a magyar postás szám, mind a másik jelzett szám érdemi infó nélkül jelenik meg a nyomkövető oldalakon, csak annyi van, hogy az adat bekerült a rendszerbe. Ilyenbe még nem futottam bele.
A másik pedig, hogy nem igazán fair a banggoodtól, hogy amikor megrendeltem, 09.21. és 09.25. közöttre írta a várható kézbesítést, ez most már 09.27. és 10.01. között jár. 4-én rendeltem, és a banggood adatai szerint hamarosan felszáll a repülő, vagyis még Kínát sem hagyta el... -
Voice24
őstag
Hali!
Van egy szeptember 4-i rendelésem, aminél 09.21-09.25. közötti kézbesítést ígértek. 5-én lett "shipped", kapott egy magyar postás számot és ezt: 3835992190.
A postás szám nyilván nem mutat még semmit, csak azt, hogy bekerült a rendszerükbe az adat. De ami fura, hogy a másik szám is csak elvan, a Ninja és a Parcelsapp is azt írja, hogy bekerült a rendszerükbe. A banggood oldalán a nyomkövetésnél annyit ír, hogy hamarosan elhagyja a raktárt, de ez van már hat napja. Ha ez valós infó, mi a jó fenére várnak hat napja? -
pooty
tag
sziasztok,
banggood honlapon próbálnám kikapcsolni a reklám email-ek küldését itt:
Account settings/
mégis mire újra visszanézek erre az oldalra ismét be van pipálva.
Valahol rá kell menteni még?vagy marad az emailen keresztüli unsubscribe...
-
Pedro78
senior tag
Szia! Az a dilemma, hogy telefonjuk van a gyerkőeimnek, de elvileg az iskolába nem vihetnek, csak órát. Ennek tükrében kicsit sokallom a min 3*45k-t egy simes órára, mikor az említett zeblaze és társai köröket vernek ezekre a simes jószágokra és 1 simkartyas óra árán kábé kijön a 3db nem simes.
Köszi a választ, még gondolkozom a dolgon.
-
sonar
addikt
válasz
Pedro78 #22506 üzenetére
Mi is vettünk pár éve a gyereknek egyet (már nem látom a kínálatban)
De úgy általánosságban, az antennája nem a legjobb. Szabadtérben OK, de lakásban már nem talál jelet, értsd: nem fogod tudni appról vezérelni. (Mi úgy állítottuk be, hogy csak app-on keresztül lehessen kikapcsolni.)
A hely frissitésének periódusától függően lehet trackelni. De ugye ez erősen befolyásolja az aksi élettartamot is.
Mi óránk a SeTracker2 app-ot használja, ezt egyidőben csak 1 user tudja használni, különben senki se fogja látni a pontos helyzetet.
Egy androidos mobil persze többet tud, de ovis, alsós gyerek-nek szerintem óra megfelelőbb.
Ki és bemenő hívást is limitálni lehet.
A lelki nyugalmunknak jót tett. -
BoB
veterán
válasz
Pedro78 #22506 üzenetére
Olyan óra kell ami modemes (sim kártyás), és a neten keresztül meg tudja osztani a helyzetét. Nyilván kell majd hozzá sim és előfizetés.
Pl.: https://alza.hu/carneo-guardkid-4g-platinum-blue-d7721534.htm
-
Pedro78
senior tag
Sziasztok! Ha veszek egy zeblaze 3 pro órát, amiben beépített GPS van és teszem fel a gyerek kézen van az óra, akkor én azt valamilyen módon láthatom, hogy ő merre jár? Van erre valami megoldás?
-
kychy
csendes tag
válasz
alcapone386 #22504 üzenetére
Köszönöm a valaszod, meg mindenki masnak is akkor varok, egyszer csak megjön. Alirol eleg sokat rendelek, de 6-12 nap alatt szinte minden ideert.
-
alcapone386
őstag
Megkapni biztosan megkapod, de lehet már hideg lesz a víz, mire megjön
Ezt nem trollkodásból írom, hanem tapasztalat.
Sokmindent rendeltem már banggoodról, geekbuyingról, aliról, temu, meg jóég tudja honnan. Mindig mindent időben megkaptam, alig volt csúszás. Eddig...4 hónapja rendeltem egy órát geekbuyingról Eu raktárból. Fizetést követő 5.napon adták fel a csomagot, de azóta semmi infó, semmi mozgás, pénzt visszakaptam. Na mondom oké, 1000ből 1, belefér.... ugyan ezt az órát megrendeltem banggoodról eu raktárból. Fizetést követő 4.napon sterilizálást követően (jelentsen ez bármit is) átadták a futárszolgálatnak. Na...1 hónapig semmi, gondoltam eljött az idő, hogy boldogítsam az ügyfélszolgálatot. Innentől 2 hónap levelezés, kedves semmitmondó nyugtató türelemkérés, "utánanézünk a szállítónál" válasz, stb, stb...de semmi. Na itt untam meg, és az összes elérhető csatornán írtam nekik panaszlevelet és láss csodát, valamelyik szűrőn átment a levelem és azonnal intézkedtek (3 hónap után azért illett...). Kaptam 1000pontot, sűrű bocsánatlérés és választhattam, hogy azonnal visszakapom a pénzemet, vagy újraküldik kínából. Ha már ennyit vártam, kértem hogy küldjék. 1.5hét alatt meg is érkezett. Azaz ma kaptam meg, öröm boldogság és minden fasza. Hozzátenném, fasza kis óra. Munkásórának hibátlan. Fossibot viran w101
100szónak is egy a vége. Megnéztem a feladót (Eu raktár), google értékelése 1csillag, sok panasszal. (Feladó:
Versender:teknihall Service GmbH
Tor 1,Levi-Strauss-Allee 10-12
63150 Heusenstamm
Németország)Szóval arra akarok kilyukadni, hogy némely EU raktárral lehet valami gebasz. Megkapni megkapod, csak nem mindig tartják a megadott szállítási időt
-
kychy
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest