Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• T0mBd1gg3R

veterán

válasz Qtya123 #32501 üzenetére

Nekem is sokkal többet jár az agyam ilyesmin, mint kellene:

Villamosmérnök vagyok, és ha igaz amit írsz akkor szerencsés, mert a bruttó 700-at elhagytam úgy 3 éve, és már nettóban közelítem meg, de azért még br. 1M alatt vagyok.
    És ezt nagyon keveslem. Mert 2014-ben 1 éves diplomával kaptam br 430-at, kis túlórával 350-400 nettó és jobban éltünk belőle, mint most. Most nem lehet túlórázni, akartam most kifizettetni de lecsúsztattatták.

A mai nap reggelén kerültem 0% motivációs állapotba. Járunk egy huszon éves csajhoz fodrászhoz. Tök ügyes, több helyen dolgozott, váltogatta, hogy lásson több mindent, de akkor is fodrász és jó 10 évvel fiatalabb nálam. Nemrég kezdett egy új helyen talán BP belváros nem tudom pontosan, a havi 2M-t hazaviszi. Igaz heti 48 óra.
    Háromszor annyit keres mint én.
    És akkor elfogott az a pusztító érzés, hogy én minek tanultam? Minek töröm magam a munkában? Minek beszélek nyelveket? Konkrétan ha holnap átköltöznék Németországba és ott mérnökként dolgoznék, akkor is csak maximum ugyan annyit keresnék, miközben jelentős extra kiadásom lenne vele (minimum 1000€ egy albi+rezsi).

Tavaly szereztem egy villanyszerelő képesítést. Komolyan mondom érdemes lenne kiváltani a mellékállású vállalkozást, mert szerintem kisebb hétköznap délutáni melókra (16-20) max 4 óra el tudnám kérni a mérnöki napi béremet.
    Annyi a baj, hogy piaci gyakorlati tapasztalatom nincs. Nyilván volt szakmai gyakorlat és nem is az elméleti meg a villamos részével lenne problémám, az volt is gyakorlaton, de falvésés, csőbehúzás, best-practice, termékpalettaismeret terén nyilván hiányos vagyok, és főállás mellette ezeket az ismereteket nehéz megszerezni, hiába mennék el valaki mellé dolgozni, az nyilván csak egész napokra fogadna bedolgozni.
    Illetve magától a vállalkozástól tartok egy kicsit, mármint mellékállásban is van 25 pluszköltsége, meg nem is szeretném itthonra bejelenteni, mert akkor jönnek a különböző lehúzások mint a kéményseprés, inkább fizetnék havi pár ezret egy székhelyszolgálatért. De akkor havi 1-2 napnyi munkám fixen elmenne ezekre a költségekre.

Új hozzászólás Aktív témák