Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kobe

veterán

válasz HoTDoG #32514 üzenetére

én csak azt írom hogy az utóbbi időben a topikban olyan szintet ért el a bérsznobizmus hogy öröm nézni.
    Idősebb fejjel én bazira azt látom, hogy nagyon nagyon nagyon sokan elfelejtették, milyen is a recesszió, sokaknál teljesen elfelejtődött a pénz értékének fogalma.
    Minden forint pont annyit ér, amennyire a legszorultabb helyzetben szükséged lenne rá.
    Felnőtt egy teljes generáció aki még nem is tudja hogy milyen az amikor nem utánad futnak a cégek, hanem te a cégek után, és neked kell alkudni lefelé...

IT-ban megy a szekér, de mielőtt ennyit ér meg semmit ér kijelentéseket teszünk, gondoljuk végig minimál érzelmi intelligenciával hogy miről is beszélünk. Főleg mivel a boltban a mediánbéres, a minimálbéres és a vezérigazgató is ugyanazt az árat fizeti. Olyan dolgot fitymálnak le sokan félvállról ami Mo. keresőinek több mint felének az életminősége jelentős javulását jelentené.

Ez nyilván nem az IT vagy a mediánbéres hibája, hanem a regnáló karhatalomé, és egy borzasztó szomorú tény.
    Én pl kiváncsi lennék, az itteni top keresők hány százaléka jótékonykodik rendszeresen a havi több M-ből, hány százaléknak jutott eszébe az inflációs környezetben a nonprofit szektor helyébe képzelnie magát, vagy esetleg ha jótékonykodik, hány próbálta ezt a tevékenységét inflációkorrigáltan űzni azóta.
    Mert hát a bolti árakat ő is érzi, de ugyanúgy érzi bármelyik NGO...

Új hozzászólás Aktív témák