Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• carapace

tag

válasz CyberPunk666 #32482 üzenetére

Aha, ez így van. Én mondjuk a finance-ről tudok nyilatkozni, de az eléggé döglött. A legutóbbi munkahelyem egy consulting cég szinte kizárólag nemzetközi ügyfelekkel, itt már az is kihívás, hogy a fejlesztőket kiszórják projektekre, pm, ba meg ilyen területre meg egyszerűen képtelenek eladni bárkit is.
    Ezen az utóbbi vonalon egyébként az álláspiac is nagyon lepusztult, vagyis totálisan érdektelen, rosszul fizető melóból van egy rakás, csak hát ezek senkit se érdekelnek. Nekem van eddig 20 évem a szakmában, és ennek megfelelő magasan pozícionált, jól fizető lehetőségek elvétve vannak. Sikerült kitúrni párat, nem arról van szó, de komoly energiát kellett belefektetni, nem az van, mint két éve, amikor hazajöttem külföldről és egyből megrohant egy rakat recruiter, és ebből volt jópár teljesen értékelhető lehetőség.

Hamarosan lesz egy utolsó körös interjúm egy nagyon érdekes pozícióra, ami tényleg nagyon tetszik, ha ezt sikerül behúzni, akkor a nettó keresési idő az olyan másfél-két hónap lesz, ami szerintem sok.

A contrating az meg nagyon fura, elvileg elég jó napidíjak vannak, ha bemondasz egy 140-150et, bólogatnak, hogy oké, de aztán utána néma csend - ez viszont csak Magyarországra igaz, ha tudsz németül, Bécsben pl annyi lehetőség van mint a szemét, és aktívan keresik is a magyarokat, a gond csak az velük, hogy mind híbrid, szóval 2-3 napot kinn kellene lenni hetente, viszont ilyen 600 euros napidíjakat simán ki lehet szedni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés