Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#26451) noiq_nolife válasza VirsLee (#26449) üzenetére


noiq_nolife
csendes tag

Ezt inkább startupok csinálják, gondolom vannak külön taskok, amiken dolgozhatsz ilyenkor, vagy pair programming valakivel. Neked például azért jó, mert megismered, milyen valójában a fejlesztés, lehet látod, hogy úsznak a support issuekban, vagy mégsem cutting edge az a stack stb.

Ez nem kifejezetten tesztelgetés, én úgy gondolom, hanem egy alapos team fit.

[ Szerkesztve ]

(#26452) thefreeman válasza VirsLee (#26449) üzenetére


thefreeman
aktív tag

Inkább arról van szó, hogy megismerkedj a leendő kollégákkal nekik is lehessen egy véleményük rólad meg a többi jelentkezőről is. Figyelik, hogy mennyire vagy kompetens az adott területen stb... Tényleges munkavégzésre nem igen tud sor kerülni felvétel esetén is több hónap betanulási idő van. Azt nem tudom, hogy arra érdemes lehet-e rákérdezni egy ilyen nap előtt, hogy ők mondjuk milyen fizetésre gondoltak? Vagy ha ilyenre hívnak akkor már lehetséges, hogy nem mennek alá az általam kért összegnek?

(#26453) Citroware válasza thefreeman (#26444) üzenetére


Citroware
addikt

Az a baj, hogy ilyen próbanap-féle "időpazarlással" éppen a legjobb munkaerőket bukják el a cégek, mert nekik drágább az idejük annál, hogy ilyen köröket lefussanak mindenkivel, aki érdeklődik irántuk... Elmész, elcseszel egy napot aztán lehet, hogy fel sem vesznek, vagy nem annyit ajánlanak, amit szeretnél. Aztán egy másik cég is ugyanezt eljátssza. Kinek van erre ideje? Be lehetne mondani, hogy bocsi, de ezt nem csinálod.

Viszont ott a másik oldal, hogy nagyon jó tapasztalatszerzésnek. Nem azért, mert dolgoztatni fognak - maximum próbafeladatot kapsz, vagy pár kérdést -, hanem mert végigvezetnek mindenhol és alkalmad lesz belelátni, mások hogyan csinálják, milyen eszközöket használnak, stb. Én voltam ilyenen, engem csak végigvezettek a kollégákon és mindenki bemutatkozott, min dolgozik és hogyan, és sok velős, fontos információval gazdagodtam, amik aztán a leendő munkahelyemen jó ötleteket ihlettek meg részemről, amit alkalmazni tudtam, mert nekik fogalmuk sem volt arról, hogy ezt a másik cég hogyan csinálja. Úgyhogy - főleg, ha még tapasztalatlan vagy - emiatt viszont igencsak érdemes lehet.

[ Szerkesztve ]

(#26454) emvy válasza Citroware (#26453) üzenetére


emvy
nagyúr

Egyebkent nem lenne idopazarlas, nagyon jo modszer lenne. Sot, inkabb a probahet lenne a jo. Az a gond, hogy nehez ad-hoc kifizetni az embereket; pedig pl. en azt csinalnam legszivesebben, hogy adnek egy hetre egy standard (es korrekt) dijazast, es utana dontenenk.

while (!sleep) sheep++;

(#26455) dellfanboy válasza emvy (#26454) üzenetére


dellfanboy
őstag

az Atlag Mo-n nem 3 honap mint probaido amikor barmelyik fel indoklas nelkul kilephet a kapcsolatbol? akkor mit benazunk probanap/probahettel? a hr nem tud osszerakni egy normalis kivalasztasi folyamatot. kotve hinnem 1 probanap/1probahet barmifele produktom leszallitasat lehetove teszi. vagy sori munkasokrol beszelunk?

palyazgatok ide-oda de alt. szoktam beszelni a kozvetlen fonokkel, 1-2 seniorral a leendo csapatbol, de neha meg masik uzleti teruletrol is ( a HR hadsereget ne is emlitsem), esetleg HQ+ ilyen olyan tesztek. es nem tudjak eldontani hogy jo lennek-e?
most pl. az amazonnal az 5.koron vagyok eleg sok arrcal beszeltem de meg mindig hatra van egy 6.boss.. :)) mar filozok ha legkozelebb irnak, akkor irok nekik, hogy kossz eleg volt mar nem erdekel a pozicio

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#26456) Citroware válasza emvy (#26454) üzenetére


Citroware
addikt

És simán félrevezethet a próbahét is. Persze szakterülettől függ. Ha abból indulok ki, hogy egyik kollégám úgy jött hozzánk (még előttem), hogy több tapasztalata volt olyan eszközökkel, amiket a cégünk használ, nekem hasonló de valamelyest másféle eszközökkel volt múltam, első héten biztos lekörözött volna, aztán pár hónap cégen belüli folyamatokba való beletanulás után (amire neki is szüksége volt) most már én körözöm le teljesítményben.

Egyáltalán milyen egyszerű munka lehet az, ahol már az első napokban egy máshonnan jött tudna mindent, hogy mit kell csinálni, oktatás nélkül?

Ezért van az, hogy normális helyeken a képességeket és a soft skilleket nézik, a személyiséget, a célokat, és nem azt, hogy az illető véletlenül éppen ennek a tudásnak a birtokában van-e, vagy sem.

[ Szerkesztve ]

(#26457) developer007 válasza Jhonny06 (#26275) üzenetére


developer007
újonc

első körben kaptam egy br. 750-es ajánlatot (~+11%), alapvetően elégedett vagyok.

maga a munka amúgy nem rossz, a fókuszban egy új termék van, szóval nem legacy kódbázisos szívás :) ráadásul mivel UI heavy a dolog, így kaptam pár nap React képzést, szeretnének UI oldalon is bevetni. így nekem szakmailag is megfelelőnek tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#26458) section9 válasza Citroware (#26456) üzenetére


section9
őstag

Absztrakt szinten valoszinuleg mar az elso nap is jobb voltal a kolleganal. A probanapokon kb pont az absztrakt gondolkodast nezik meg, ezert altalaban olyan feladatot adnak, ami nem kapcsolodik semmilyen nagy rendszerhez es te magad valasztod a megvalositashoz szuksseges eszkozoket is. Legalabbis ahol en eddig voltam (Series B/C startupok) ott ez volt meg beszelgetes a kollegakkal. Nyilvan ha valakit konkretan azert vesznek fel, hogy az XYZ 13.5 rendszert uzemeltesse, ott nehez ilyen jellegu feladatokat megfogalmazni.

(#26459) kovsol válasza emvy (#26454) üzenetére


kovsol
titán

Számomra az éves szabadság keret az egyik legértékesebb dolog. Egy napot se szívesen használnék ilyenre.

May the Force be with you!

(#26460) bandus válasza kovsol (#26459) üzenetére


bandus
veterán

ez csak attól függ mennyire akarsz lelépni a mostani helyedről. illetve, hogy a két munkahely között ki tudsz-e venni x hetet, hónapot ;) pl. ha most sikerül váltanom, akkor mindenképp úgy akarok kezdeni, hogy legalább 2 hét legyen a munka letétele és felvétele között. de inkább egy hónap.

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26461) kovsol válasza bandus (#26460) üzenetére


kovsol
titán

Az már nem fizetett szabadság akkor. A váltás nem akkor van amikor én akarom, és ha elmegyek nyaralni nem egyedül teszem. Sorolhatnám mert tartom nem megfelelőnek amit írsz.

May the Force be with you!

(#26462) bandus válasza kovsol (#26461) üzenetére


bandus
veterán

értem. alapvetően abból indultam ki, hogy ha valakinek ekkora érték a szabadság (nekem is az egyébként), akkor hajlandó érte áldozni is, például pénzt. szóval szerintem abszolút életszerű, hogy az ember kihasználjon ilyen lehetőségeket, amiért egy nap szabit simán megéri kockáztatni.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26463) HoTDoG


HoTDoG
tag

Próbanap? És ott mi derül ki? Mindenki mosolyog és megmutatja a mézes-mázas oldalát? Megnézzük milyen hangulatú egy megbeszélés, hol lenne a székem és milyen lenne a monitor? Esetleg láthatom, hogy van túró-rudi automata, babzsák meg xbox szoba? Vagy nekem kell buzgómócsing módon szuper proaktívnak lenni, már az első megbeszélésen meggyőzően okoskodni, növelve a visibility faktoromat? Bullshit. És erre lőjek el egy szabadnapot vagy számlázzak egy nappal kevesebbet (ha contractor vagyok)? Nem véletlenül találták ki a 3 hónap próbaidő intézményét. Németországban 6 hónap, mondjuk az már a ló túloldala. Nem egy helyen volt már, ahol az pozitív interjúk után az első napok/hetek után jött a fekete leves a cég kultúrából, főnök mentalitásából, kollégák kicsinyességéből.
Összegezve, ezért én sem áldoznék sem pénzt, sem időt.

(#26464) Revolit válasza HoTDoG (#26463) üzenetére


Revolit
senior tag

Egyet ertek, meg ide szurnam a hazi feladatot "hetvegen kenyelmesen meg lehet csinalni - persze maximalis ido nincs, akar teljes hetveget is ra lehet szanni" - mindekozben elkepzelem ahogy festik az arcomra a bohoc sminket...

szerk.: Olyanon mar voltam, hogy egesz napos interju (pre-covid), es akkor 4-5 kor + ebed + szerveztek csapattal egy gyors allatsimogatos meetinget. De itt egy nap alatt minden le lett tudva, errre azt mondom korrekt, meger egy nap szabit. (Megertem, akinek ez sem)

[ Szerkesztve ]

(#26465) CyberPunk666


CyberPunk666
senior tag

Nehéz dolog, mert a be nem váló alkalmazott rengeteg pénzbe kerül, és a szakma meg pont olyan, mint a kőműveseknél mikor mondják, hogy se az egyenest, se a párhuzamost se a derékszöget nem ismeri.
Szerintem az IT nagyon kemény szakemberválsággal küzd, ahol a mennyiségi mellett durva minőségi válság is van.

Senki nem szeret sokat rugózni ilyen körökön, és az veszi fel az embert, aki gyorsan toboroz, de ez csak nagy cégek tudják tömegével csinálni.

Szóval mi lenne a jó alternatíva, ahol te sem nyúlsz mellé, meg a cég sem? Nem lehet mindenit felvenni próbaidőre és sok "senior" nem tud semmit sem.

(#26466) HoTDoG válasza CyberPunk666 (#26465) üzenetére


HoTDoG
tag

Szerintem ez egy olyan kockázat mindkét félnek, amit megszüntetni nem lehet, csak csökkenteni. Munkaadóként elsősorban a pontosan és reálisan meghatározott pozíció, illetve elvárások, a gyors, hatékony és kevés számú kiválasztási körök. Nem kell a recepcióstól kezdve a CEO-ig mindenkivel külön kör, hogy felvegyünk egy fejlesztőt vagy PM-et, mindezt hónapokon át. De írhatnék bármilyen más, nem magas szintű munkakört bármilyen iparágból. Ezzel sem égetjük az erőforrásokat, sem magunk, sem mások idejét. Ilyen esetben lehet jó felkérni hozzáértőket (fejvadászokat) ha házon belül nincs meg a kompetencia. A 26 éves, tavaly végzett pszichológus HR-es nem erre való. A fél órás telefonos interjún nem fog kiderülni, hogy pszichopata valaki, a skill-jeiről pedig fogalma sem lesz.
A próbanapot nem gondolom hatékonynak. Nem fogja megismerni a valóságot egyik fél sem. Lehet hogy valaki nagyon jó emberismerő és icipici jelekből rájön, hogy aki a főnöke lenne valójában egy idióta mikromenedzser lesz, de erre nagyon kicsi az esély.

(#26467) bandus válasza HoTDoG (#26463) üzenetére


bandus
veterán

én pl. szerdán megyek egy ilyesmire bécsbe, még sosem volt részem hasonlóban, szóval ez tényleg inkább a kvázi stratup kultúrából eredeztethető szerintem, de én nem akadtam ki ezen ennyire. kíváncsi vagyok milyenek a vezetők az online interjúk után, meg egy jó kirándulás, aztán ennyi. erre nem sajnálok egy nap szabit :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26468) HoTDoG válasza bandus (#26467) üzenetére


HoTDoG
tag

Nem akadok ki :).
Igazad van, sok függ attól, hogy ki milyen helyzetben van épp. Anyagi, családi, karrier. Mennyire unja a banánt a jelenlegi helyén, mennyire szeretne már végre váltani, pláne ha az mind anyagilag, mind szakmailag, meg ki tudja miben is előre lépés. Emellett mennyire van ideje ilyesmire, mert még nincs családja, gyerekei. Ez mind befolyásolja, hogy mennyire vagyunk hajlandóak egy ilyen napot eltölteni. Ha jól emlékszem Te már nagyon szívesen váltanál, ha lehet akkor külföldre. Persze, hogy egy ilyen lehetőséget meg kell ragadni, pláne ha család sincs.
Ettől függetlenül tartom, hogy sokat nem kell várni ettől a naptól.

[ Szerkesztve ]

(#26469) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Most volt elso korom egy nemet ceggel akik teljesen remoteban vannak. Szerintem eleg jo match vagyunk egymasnak a ceggel. Nyilvan meg nem dolt el semmi, ezutan fogok a HR-es csajnak irni.

Arrol beszeltunk hogy 2 opcio van: contractorsag es https://www.letsdeel.com-on keresztul alkalmazotti statusz.

Ismerve a magyar adorendszert, jobban jarnek ha contractor lennek, nem?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26470) emvy válasza Oppenheimer (#26469) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem egyertelmu. Mas-mas elonyei vannak a kettonek. A konktraktorsaggal tobb penz maradna a zsebedben, az biztos. Ha alkalmazott vagy (akar egy umbrella cegen keresztul is), akkor viszont pl. hitelkepes vagy, mig kontraktorkent max. havi 600 nettot fognak figyelembevenni a bankok.

while (!sleep) sheep++;

(#26471) Oppenheimer válasza emvy (#26470) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Szerencsere hitelem mar van es nincs tervben uj hitel felvetele.
Szerintem ennel a cegnel kontraktorkent ugyanugy lennek kezelve mint egy alkalmazott, ugyanugy jar a 30 nap szabi / ev, satobbi. Valoszinu hogy nem is napidijat kernek majd ezesetben, hanem havidijat. :F Varom a visszajelzest toluk, aztan rakerdezek.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26472) szakika11


szakika11
csendes újonc

link

LOL, komolyan diplomát kérnek egy ilyen melóra? aztán persze nagyon-nagyon alaposan megfizetnek :)

(#26473) Xero válasza szakika11 (#26472) üzenetére


Xero
nagyúr

birosag.hu
Nem kell meglepodni a kovetelmenyen es a "vicces" berezesen sem.

(#26474) Oppenheimer válasza Oppenheimer (#26471) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Ma beszéltem másik céggel is, ott már túl vagyok egy technikai körön (hátra van még kettő).

Ezek meg úgy csinálják hogy interjúk alapján eldöntik a szenyoritást, és ennek az eredményét, meg a lakhelyem számításba véve előjönnek egy számmal... És utána proxy cégen keresztül forintban kapnék fizut.

Hát ezzel nem vettek meg. Végigtoljak nekik egy csomó interjút, hogy a végén ajánljanak 1.5 bruttót? Hahaha.

Mindenesetre végigcsinálom ameddig tudom, gyakorlásnak jó lesz, de nem várok ettől semmit.

-----------

2 cég van még a csőben: egy rendes számlázós napidíjas, ahol 500 eurót mondtam és örült neki a HR-es, meg a Revolut, ahova sztem fel se vesznek, de ha mégis, keveset fognak ajánlani.

Összefoglalva a 4 cégből a mai első szimpatikus, remélem a bruttó 80k eurót amit kértem megadják, és kiszámlázhatom havonta. Továbbá szimpatikus az 500 euró napidíjas.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26475) emvy válasza Oppenheimer (#26474) üzenetére


emvy
nagyúr

Nagyon keves munkaltato van, aki teljesen figyelmen kivul hagyja a lokaciot. Ami egyebkent tok logikus, nincs azzal semmi gond. A proxy ceggel sem, valojaban bizonyos mennyisegu alkalmazott felett maceras egyenileg foglalkozni a kontraktorokkal.

while (!sleep) sheep++;

(#26476) Oppenheimer válasza emvy (#26475) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Kezdek attol tartani hogy sokkal nehezebb lesz jol fizeto tavmunkat talalni mint kepzeltem. :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26477) Drizzt válasza Oppenheimer (#26476) üzenetére


Drizzt
nagyúr

80K+ EUR fizetést akarsz és ha 4 próbálkozásból nem jön össze, az nehéz? :))
Revolutnál amúgy nagyon kilehetnek, mert a héten már harmadszor írnak emlékeztetőt, hogy válaszoljak már nekik valamit. Bár engem valami portugál költözős munkával zaklatnak.

I am having fun staying poor.

(#26478) Oppenheimer válasza Drizzt (#26477) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Erdekes, hogy koltozos portugallal zaklatnak, mert naluk tavmunka van es tudsz Magyarorszagrol dolgozni alkalmazottkent. Biztos figyelmetlen a HR-es.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26479) dellfanboy válasza Oppenheimer (#26478) üzenetére


dellfanboy
őstag

lehet mikromanager a leendo vezeto aki portugaliaban szekel), es szereti szemmel tartani a beosztottakat, vagy irto szuper ott a csapat kohezio, ezert kell pt-ban lenni.

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#26480) mobal válasza Oppenheimer (#26474) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

1.5 bruttó az tényleg nagyon gáz...

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#26481) n00n válasza mobal (#26480) üzenetére


n00n
őstag

Szerintem is gáz, ennyit kisebb magyar cégek megadnak alkalmazottként, akkor miért szívnál külföldre contractorként?

(#26482) D1Rect válasza Oppenheimer (#26474) üzenetére


D1Rect
félisten

Honnan tudod, hogy mennyit adnának?

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#26483) Oppenheimer válasza D1Rect (#26482) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Hol írtam hogy tudom? Egy reális becslést adtam.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26484) mobal válasza n00n (#26481) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Szerintem meg nem. :D

Vagy csak én vagyok szerencsétlen. Azért ez már eléggé a teteje, akármit is ír a hajsz.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#26485) Drizzt válasza mobal (#26484) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Olvass vissza, 1.7M-et írt be legutóbb bruttó fizetésének.
1.5M azért messze van a tetejétől, de az is tény, hogy a topikban elsősorban olyanok írnak, akik felette vannak. Ezért gyakran alakulhat ki az a képzet a látogatókban, hogy az 1.5M bruttó teljesen normális, hétköznapi senior programozó fizetés, de szerintem sem így van. Viszont lehet többet is keresni. Domain-től és stacktől is függ eléggé szerintem. Átlag multinál e körül van a teteje a hétköznapi seniornak. De van általában a hétköznapi senior feletti szint is, meg olyan cég is, ami nem átlag multi.

I am having fun staying poor.

(#26486) harylmu válasza emvy (#26475) üzenetére


harylmu
őstag

Egyébként erre egy ékes példa a GitLab. Tökre szimpi cég amúgy, de ettől kicsit visszarettentem(, aztán pont belefutottam másik lehetőségbe hasonló domainben, ami bejött).

Egyébként én is egyetértek, hogy nem adhatnak mindenkinek San Franciscoi fizetést, de azt preferálnám, ha kis országunkat mondjuk egy közép-nyugat európai sapka alá vennék. :D (Nem volt ezzel gondom, ahova eddig interjúztam amúgy.)

(#26487) bandus


bandus
veterán

ma egy nemzetközi cég hazai irodájának a vezetésével találtak meg. nem hiszem h érdekes lehet számomra, vagy én vagyok a megfelelő ember erre, de 5-6 fős kis cég vezetésére mondtak egy elég tág sávot 1.5-3 m huf havonta, plusz részesedés a profitból.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26488) whited válasza szakika11 (#26472) üzenetére


whited
addikt

de hisz ez épp hogy eléri az átlag fizetést :D itt valami bűzlik..

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#26489) Oppenheimer válasza Oppenheimer (#26469) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Leveleztem a HR-essel ettol a cegtol. Azt irta, hogy Nemetorszagban a contractorsag nem legalis ha csak 1 cegnek szamlaznak. Gondolom hasonloan bujtatott foglalkoztatas miatt, mint mo-n. Azt irta utana kell neznie Magyarorszagon ez hogy van. Tudtommal, ha kulfoldre szamlazol, akkor eleg ha 1 kliensed van, nem?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26490) Strezi válasza Oppenheimer (#26489) üzenetére


Strezi
őstag

Igen elég. Ne legyen magyar entitása annak akinek számlzol.

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#26491) Oppenheimer válasza Strezi (#26490) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Köszi, nincs nekik. Megírom a HR-esnek mint hivatalos jogi állásfoglalást. :DDD

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#26492) Strezi válasza Oppenheimer (#26491) üzenetére


Strezi
őstag

Megfelel ;) Ha nincs magyar cégük, akkor nem tudnak neked forintban fizetést adni. Ez a munkaszerződés alapvető eleme kellene hogy legyen. Ennyi ;)

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#26493) letepem


letepem
aktív tag

Sziasztok!

Beszámlázós konstrukcióként mit láttok reálisnak az alábbi paraméterekkel ?

Kor: 30
Végzettség: Vill. mérnök
Tapasztalat: Beágy HW+SW (FW, BL) 6 év + 2 év tesztmérnöki, de ezt nem is szoktam kidomborítani
Pozi: Embedded Eng. Ireland - Poland
Fizu: kértem haladékot a következő körig és persze a teljes leírást sem kaptam meg... (mit kérsz arra, amit csak nagy vonalakban tudsz...)

Saját kft van, számlázással ilyen szinten _szerintem_ nem lenne gond, vagy mégis? :)

Köszönöm!

látok, hallok, érzek és gondolkodom.

(#26494) bdos


bdos
csendes tag

Sziasztok!

Külföldi munkáltató (Ausztria), magyarországi remote munkavégzés.
A szerződéses kereteken kívül, tehát munkaviszony formájában milyen lehetőségek vannak? Ha jól gondolom, mivel a munkavégzés itthon zajlik, ezért az adó- és járulékfizetési kötelezettség is itthon keletkezik. Mivel a cégnek nincs magyar telephelye, ebben az esetben a bérügyi elszámolások hogyan zajlanak? (Esetleg magamnak kell bérszámfejtenem? :) ) Vállalkozóként van ugyan kontraktor ügyfelem is, de szeretnék egy főállást is, nem tudom, talán megszokásból. :) Illetve a cég alapvetően alkalmazotti státusban gondolkodik, ha jól vettem ki az eddigi beszélgetésekből.

Köszi!

(#26495) harylmu válasza bdos (#26494) üzenetére


harylmu
őstag

Alkalmazotti státusznál szokott lenni egy közvetítő cég, amelyiknek van magyar telephelye. Ilyenkor forintban kapod a fizetést. (A kontraktori megoldásokat meg elmondásod szerint ismered, szóval csodálkozom a kérdéseden?) Egyébként KATA vagy Kft a két legáltalánosabb vállalkozási forma.

(#26496) bdos válasza harylmu (#26495) üzenetére


bdos
csendes tag

Köszi; a kontraktori megoldást úgy értettem, hogy egyéni vállalkozóként számlázok más külföldi partnernek, ezzel nincs is gond. Ennél az ausztriai cégnél alkalmazott szeretnék lenni, itthoni munkavégzés keretében de nem tudom mik a lehetőségek, jogszabályok. Best practice? :)

(#26497) OPiiPO válasza bdos (#26496) üzenetére


OPiiPO
addikt

+1 harylmu, ha nincs magyar fiókcég akkor magadnak kell megoldanod: saját KFT-ben önfoglalkoztatás szokott lenni a megoldás amit én látok leggyakrabban hasonló szituban. Ha az osztrák cég vesz fel de itthonról tolod, akkor a 183 napos szabályba ütközhetsz, plusz ezt a megoldást nem is nagyon szokták szeretni relokáció nélkül.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#26498) proof88


proof88
addikt

ki mondta itt múltkor, hogy a git téma 5 perc megtanulni internetről?
Igen biztos 5 perc, de hogy már harmadjára magyarázom el, hogy ne gerritben nyomkodjon dolgokat, hanem git commandokkal dropolja a mégsem szükséges commitjait a gyerek, és utána pusholjon.
És azért rengeteg ilyen van, random kérdések.
Ennyit arról hogy egy kezdőnél 5 perc a git meg a gerrit.

(#26499) weiss válasza proof88 (#26498) üzenetére


weiss
addikt

:DDD

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#26500) Oppenheimer válasza proof88 (#26498) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Pfuu a gerrit mekkora fos, szerencsere csak erintolegesen talalkoztam vele, remelem sosem kell majd tenylegesen hasznalnom is.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.