Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz #79563158 #23619 üzenetére

Tulajdonképpen én is ezt toltam végig.
    2017. novemberig egy minisztériumi háttérintézményben dolgoztam, nem túl jó fizetéssel. 2018. januárjában lett volna 5% fizetés, azzal néhány ezres híján egy szép kerek (100K-val osztható) lett volna a bruttó fizum - a bértárgyaláskor ebből indultam ki mindenhol, és 20-30%-os előrelépést tartottam minimumnak. Ahol végül elhelyezkedtem (magyar állami kkv), ott próbaidő alatt 20, véglegesítés után 30%-kal lett több a bérem mint a korábbi (az 5% meg nem kapott emeléssel felfelé korrigált) bruttóm. Utána jó fél év múlva emeltek szerény 5%-ot, majd egy szűk év elteltével cca. 35%-ot (mivel előléptettek vezetővé). Újabb másfél év elteltével (idén januártól) emeltek újabb 30%-ot (miután kértem béremelést, szóval volt tere az emelésnek). Így összességében pár 10K híján két és félszer keresek annyit, mint 2018 januártól kerestem volna a régi helyen (nyilván ott is lett volna emelés, de kb. fele annyit keresnék, mint most, ha ott maradtam volna).
    Elvileg még lehet idén béremelés, kíváncsi vagyok mi lesz (nagy dologra nem számítok, kb. infláció mértéke lehet, ha lesz). Viszont jövőre lehet hogy kapok végre egy céges autót ( ha lesz belőle valami, akkor jó eséllyel vagy egy fapados Octavia, vagy egy kicsit jobban extrázott Scala lehet belőle). Ez így már összességében nekem teljesen megfelel(ne): nyilván lehetne jobban keresni, de itt viszonylag nyugi van, nem kell a világ végére utaznom, van egy csomó (nehezen forintosítható) előny. Elvagyok itt, úgy érzem, ha nem lesz durva negatív változás, akár jó pár évig is.

Új hozzászólás Aktív témák