Új hozzászólás Aktív témák

• CyberPunk666

senior tag

Teljes depresszív szakmai válságban vagyok már vagy két éve. Próbáltam váltani, de nem lett jobb, még szarabb is az új hely. Már biztosan el akarom hagyni a területet (beágyazott), de még nem vagyok teljesen biztos az irányban. Ilyen CV, ML, gpgpu, sw/algo tervezés... szóval ilyen matekosabb irányokban nézelődöm. Akár iskolát is végzek, ha kell (alkmatra jelentkeztem).

Az az apátiám oka, hogy semmi kihívás nincsen a munkámban, ezért alig bírom rávenni magam, mert rühellem. De közben új dolgokat tanulni és programozni szeretek, és élvezem.

Nem tudom, hogy mit kellene tanulnom és leginkább azt nem tudom, hogy hogyan kéne olyan pozíciót találnom, ahol tényleg problémákat kell megoldani és kihívás van a feladatokban, nem pedig a 101. vacakot kell legyártani, ahol a hülye processzek jelentik a legnagyobb kihívást.

Úgy érzem, hogy sw gyártó vagyok és nem fejlesztő. Szalag mellett kódolás a legjobb, ami ráillik. De az a rossz, hogy nem is nagyon látok magam körül ilyen munkákat, inkább olyan embereket, akiknek ez kihívás és/vagy elég.

Az architekt is csak a 20 éve örökített rendszer kor igényei szerint kötelező minimumokat fejleszti, amúgy szerintem az sem valódi problámamegoldás.

Úgy érzem, hogy a képességeim (és tudásom) alatt vagyok foglalkoztatva, mélyen alatta, és teljesen megfojt.

Fogalmam sincsen, hogyan találjak jó pozíciót. Minden hirdetés reklám, aztán semmi nincs mögötte.

Teljesen ki vagyok égve. Tanulok egy csomó dolgot, elmegyek új helyre és lapátolhatok tovább. Nem tudom, hogyan törjek ki. Lehet a munka ilyen és el kéne fogadni?
    A hays guide tetején keresek a területen belül. De már az se érdekelne, ha 30%-kal kevesebb, ha jó.

Új hozzászólás Aktív témák