Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Akkor leirom meg egyszer: NEM azert ettem naponta egyszer es jartam gyalog mert nem volt penzem masra hanem mert EZT AKARTAM. Direkt, szandekosan, onszantambol.
Es nem, egyaltalan nem egeszsegtelen a napi egyszeri eves. A vilaghaboru ota folyamatosan azt nyomatjak mindenhol hogy folyton enni kell, meg is latszik az eredmenye, manapsag az egyik leggyakoribb halalok az elhizas miatti keringesi es egyeb megbetegedesek... A lenyeg hogy annyit egyel amennyit ledolgozol. Napi 5 vagy meg tobb evessel ezt nem, vagy csak nehezen lehet kontrollalni (gondolj bele hogy egy sima menut, amit en vacsorara megeszek, elosztod 5-6-7 reszre, es azt eszed idonkent, gyakorlatilag nehany orankent 1-2 falat lenne, ennyi).
A napi egy kajalassal jol erzem magam, egesz nap fitt es energikus vagyok.
Egyebkent meg lejjebb volt az igazsag, mindenki mashogy mukodik. 10 eve kimondottan vezna voltam pedig rengeteget ettem. Most keveset kajalok, megis koverebb vagyok - oregszem, ez van
Az 'orvosi teny'-rol meg annyit, hogy kb. az osszes letezo, egymasnak teljesen ellentmondo dietas modszer mukodese 'orvosi teny'.
-
syl5
őstag
Úgy szánalom az egész mai magyar társadalom, ahogy van...
Az ilyen idiótáktól, a beledet kidolgoztató munkamániásokig, a nyusziktól az idegbeteg tesztoszteronbombákig, a köcsög vénemberektől a pofátlan öreg szatyrokig, az útról leszorító autósokon keresztül a szabálytalan biciklisekig, a nyerészkedőkig, a tv-ben páváskodó egész életében nem dolgozó médiaszemélyiségeken át, a te kérsz elnézést a boltban, hogy egyáltalán be mertél merészkedni vásárolni eladókon át, az összes lehúzó, legszarabb dolgot pofátlanul drágán áruló cégig, államig, politikusokig. -
Soak
veterán
Azt te komolyan elegnek nevezed hogy napi egyszer eszel valami szemet kinait? Ez egyszeruen egeszsegtelen es szerintem szegyen hogy 2014ben van meg arrol szo hogy ilyen korulmenyeket engedhet meg maganak valaki. Aki rendesen dolgozik (akarmit) az ugy gondolom hogy megerdemli hogy egeszsegesen tudjon elni, arrol nem beszelve ha tomegkozlekedni akar, oltozni, esetleg hazamenni a rokonokhoz, tartalekot felhalmozni hogy ne dobalhassak mint egy rongyot.
-
djgeg
őstag
"panikol es raktaroz" orvosi tény
Ez meg nem egy orvosi magyarázat, hogy miért ne lenne igaz.... "ami konnyen belathato, ha a szervezeted elraktarozna mindent amit megeszel, akkor mibol mukodne?"
A Nap azon részén amikor nem volt semmi a gyomrodban miből működött a szervezeted? Ne menjünk már át retardba kérlek....Orvosilag alátmasztott tény, hogy ha a szervezeted ahhoz van szokva, hogy nem rendszeres időközönként gyakran kap táplálékot akkor a bevitt táplálékból mindent amit csak lehet elraktároz! Mert azt érzékeli, hogy "gáz van bááázeg 24 órát kell üzemelni 1 kajával"... Amíg napi 5+x eszel a szervezet állandó tápellátást kap és serkenti az anyagcserét.
Természetesen nem lehet túlzásba vinni mint semmit....Mc Donaldsos kajával is fogyott egy orvos... Természetesen a kalória bevitelre oda figyelve, de csak Mc donaldsos kaját evett... Az más kérdés ,hogy egyfolytában éhes volt mint a fene és nem tett jót a szervezetének...
Napi 1x étkezéssel az a fő gond és azért egyáltalán nem tanácsos, mert annyira kiéhezteted magad ha 24 óránként csak egyszer eszel, hogy az emberek 99% túlzabálja magát és akár a napi ajánlott kalóriabevitelt egyben benyomja! Aminek sokkal nagyobb része kerül beépítésre a hasacskára (meg máshova) mintha napi 3-4x etted volna.
-
-
doc
nagyúr
a napi 1 eves tokeletesen bevalt, ez a 'panikol es raktaroz' hulyeseg (ami konnyen belathato, ha a szervezeted elraktarozna mindent amit megeszel, akkor mibol mukodne?)
amikor rendesen csinaltam es tenyleg csak egyszer ettem naponta, eleg gyorsan ledobtam a folosleges 10 kilot
-
Mercutio_
félisten
válasz
Neoteric
üzenetére
Nem tudom melyik város ez, de Pesten is simán találsz kulturált környéken 50+rezsiért 2 külön bejáratú szobás lakást.
gghhzz: fejvadasz ismerős 2 dolgot szokott megkérdezni :
1. Miért azzal foglalkozol amin nem tudsz változtatni
2. Mit tettél azért, hogy többet érjen amit tudsz -
djgeg
őstag
Az más. Sörözés után én is sétálgattam már Pesten 2-3 órát xD Még ki is józanodtam mire hazaértem.

A has eltüntetéshez inkább napi 4-7x egyél apró falatokat lehetőleg semmi vagy kevés szénhidrát. (sajnos tapasztalat
, de bevált ) Ha napi 1x eszel akkor szegény szervezeted bepánikol és minden kalóriát amit csak tud, abból a napi 1 adag kajából, mindent elraktároz. -
doc
nagyúr
Nem eletcelnak irtam a netto 100-at, csak annyit mondtam hogy az kb. barkinek elerheto. Nyilvan torekedni kell a jobbra, az elorelepesre.
A netto 200 szerintem is egy teljesen jo hatar, mint lejjebb irtam, mi is kb. ennyit koltunk havonta kulonosebb szamolgatas nelkul.A napi 1 kaja es 2 ora gyaloglas nem azert volt mert nem engedhettem volna meg magamnak (ami azt illeti, epp' ellenkezo a helyzet
), hanem egyreszt mert eleg nagy a hasam, es a napi 1 kajalassal ezt nagyjabol tudom karban tartani, masreszt mert 'nem volt jobb dolgom' mint a setalgatas 
A heten pl. egy sorozes utan ejjel 1-kor elindultam Ujpestre gyalog. 3-ra oda is ertem
Mehettem volna nyugodtan taxival vagy talan valami ejszakai jarattal is, de minek? Mondjuk ezt azert nem vallalnam be minden nap 
-
djgeg
őstag
Nap 1-2.000 Forint éppen, hogy alig elég a kajára. Még ha magad is készíted. (Legalább is magamat alapúlvéve)
Persze már volt olyan időszakom amikor parizer meg kenyér volt e menü... Előferdül
,de nem ez a normális. Vagy nem is az, hogy napi 1x eszel egy kínait 
Amúgy egyet értek veled. Én pár éve majdnem egy évig havi 100 ból éltem(Budapesten). Még is még itt vagyok. ( és most meg azon agyalok, hogy ne szórjam már a pénzt mert most már azért van :| )
Itt egy jó vicces videó amúgy, a "jobb életet akarsz meg tudod oldani" meg egyéb nyalánkságok
[Last Week Tonight with John Oliver: Wealth Gap]Azonban. Amit leírsz, nem lehet életcél és nem szabadna, ennek lennie az átlagnak. Viszont sajnos ez. A "normális" élet minimum 200 e Ft netto fizunál kezdődik. Nem napi 1-2x eszel és eszel normálisat is. Nem használt ruhák között kell turkálni. Nem órákat gyalogolni mert nem engedhet meg magának az ember egy bérletet. Vagy nem haza látogatni a családhoz vidékre hónapokig.
Az, hogy egyen az ember normálisan, és nem fényűzően de nem nélkülözve éljen ez szerintem teljesen jogos igény és cél.Mindezek mellet aki teheti az keressen melót! Várjon a jobbra. (No nem évekig) Aki meg nem abban meg van anyni élet ösztön, hogy elvállalja a következő meót ami szembe jön.
-
azbest
félisten
Ezt embere és élethelyzete válogatja.
Ha valaki kis termetű, a munkája az élete és ezen kívül csak aludni jár haza, akkor nagyon sokminden beleférhet.
Két keresővel persze, hogy könnyebb gazdálkodni, hiszen a fix költségek több fő közt oszlanak el. Nem véletlenül költöznek össze egy albérletbe többen. Ha a két kereső egy pár, akkor hosszú távon is megférnek egymás mellett. De ha csak két ember állt össze és később valamelyik családot is akarna, akkor máris lehet új helyet keresnie a másiknak.
Egyébként a pénz kevéssége csak az ok. A probléma a létbizonytalanság. Sokan nem tudnak komolyabb tartalékokat félretenni, mert ahhoz kevés a fizetés. A változtatáshoz pedig sokszor pénz kell. Nem olyan magas az az igény, hogy a fiatal középkorára nem egyik napról a másikra éljen. Emiatt lehet belekényszeríteni vacak állásba egy marék rizsért.
(#2862) flash-:
aha, igen.... rögtön vállalja el a legrosszabb melót, persze szakmáján kívül is. Mert utána a munka mellett majd lesz energiája jobb helyet keresni. Meg persze az olcsó jános főnöke is biztosan maximálisan támogatja, hogy szabadidejében ne dolgozzon ingyen, hanem jobb munkát keressen.Ha van lehetősége kivárni és tényleg sikerül megcsípnie a 200-as fizetést, akkor hamar megtérül. Ha mindenki így gondolkodna, akkor hamarosan csökkenne a munkás és a manager fizetése közti különbség, de legalábbis több jutna a munkásnak. Ha mindenki ugrik minden szar melóra, akkor sosem lesznek jobb fizetések.
Csupán az a különbség az 5x annyit kereső német és a csóró magyar között, hogy a német vásárol, fogyaszt, szolgáltatásokat vesz igénybe. Így sok munkaerőre van szükség és a fogyasztás miatt ki is termelik a cégek a bérre valót.
Azért tartunk ott, ahol vagyunk, mert mindig van aki hatalmi pozícióban kitalálja, hogy majd ő jobban tudja kezelni az emberek pénzét. Aztán valahogy pár milliárdos zsebében köt ki, az áltagembernek meg nem marad vásárlóereje. Ezért borulnak be a cégek és ezért csökkennek a munkahelyek. Ha a melós nem tud vásárolni, akkor a melósokra sincs szükség, hogy megtermeljék a javakat.
-
doc
nagyúr
Nemetorszag nagyon mas tema (eveken at jartam oda dolgozni). Kezdjuk ott hogy ott egy normalis (nem fenyuzo) lakas havonta 1000 euro...
es ha jol ertem, azert tehette meg ezt a focimeccses meghivast, mert a ferje is ott dolgozik Nemetorszagban, feltehetoleg kellemes fizetesert -
Neoteric
addikt
egyedul is meg tudod csinalni, csak akkor nem fog beleferni egy 60-70ezres alberlet/lakastorlesztes
És akkor mi fér bele? Nem Bp-n élek én se, de a legesleggagyibb albérlet 60 + rezsinél kezdődik. Ha szerencséd van 25-30 + rezsiért szobát már találhatsz és akkor vagy talán ott hogy hó végére nem kopik fel az állad.
-
doc
nagyúr
Miert ne lenne eleg?
En pl. mikor tavaly-tavalyelott Budapesten meloztam kb. folyamatosan, reggel bementem az irodaba (1 ora gyaloglas, ingyen van), este hazamentem (1 ora gyaloglas, ingyen van), hazauton vettem valami kajat, pl. kinainal elvitelre (600-800 forint korul volt a nagy adag). Mas napi rendszeres kiadasom nem volt, es akkor meg napi egy ezresnel sem tartunk. Itt videken kimondottan nagy es finom napi menuket kapsz 800-900 forintert. Ha magadnak csinalsz kajat, akkor meg ennel is sokkal olcsobban megoldod a mindennapi fott etelt. Ruhazkodas megint csak nem egy vagyon, cipot nem veszel minden honapban, ruhabol sem kell minden heten masik (raadasul hasznaltruha-boltokban fillerekert kapsz nagyon jo alig hasznalt ruhakat). Havi 1-2 rendes szorakozas is boven belefer ha esszel csinalja az ember.
Persze ha az elethez feltetlenul nelkulozhetetlennek tartod hogy minden hetvegen 10-20ezreket elbulizzon valaki, akkor mar keves lesz, de azert ezt hadd rohogjem ki
gghrtz:
Latom meg mindig nem erted...
Nem azt mondtam hogy dogoljon ehen, hanem ne varjon szazezreket egy olyan munkaert, amit barmelyik utcarol beesett csavargo is megcsinal olcsobban.
De ha meg igy sem esik le, akkor mondd meg neki hogy menjen be a munkahelyere es kozolje a fonokevel hogy mostantol netto 100ezres fizetest ker. Aztan mikor rohogve kirugjak es masnap mar mas fog minimalberert takaritani helyette, akkor talan majd megerted hogy hogyan mukodik (a munkaeropiacon is) a kereslet es a kinalat. -
doc
nagyúr
A turizmus-vendeglatas diploma kb. a McDonaldsos penztarosi melohoz eleg. Rengeteg mindenkinek van (mivel nagyon konnyu megszerezni), kereslet viszont alig van ra.
Es igen, a netto 100 barkinek elerheto. Ez nyilvan NEM azt jelenti hogy mindenki megkapja, hanem hogy barki kepes olyat munkat talalni amiert kap ennyit. Egy erettsegi megszerzese barkinek elerheto akiben van eleg akarat es kitartas, meg csak atlagos ertelmi szint sem kell hozza. A lenyeg hogy nem jajveszekelni kell meg kopkodni es fikazni amiert a rohadt szemet munkaado nem ad annyit, hanem tenni azert hogy olyasmit tudj elvegezni amiert mas legalabb ennyit fizet.
Egy takaritonak miert fizetne barki is netto 100-at, ha brutto 100-ert is talal? Azok a munkak amiket barki kepes elvegezni, es a munkavallalo barmikor lecserelheto, nyilvan olcsoak. Minel kevesebben tudjak azt amit te, annal tobbet fog erni a munkad. (most tekintsunk el a nyilvanvaloan szelsoseges esetektol, pl. hogy manapsag minimalis igeny van seprukeszitokre)
Es nem, en sem Budapestrol beszelek, a parom emlitett "netto 100-as" munkahelye egy videki kisvarosban van.
-
Mindenkinek van lehetősége a jobb életre, és ha akarja meg is tudja valósítani.
Ez egyszerűen nem igaz. Számtalan példát lehetne sorolni, kezdve az afrikai éhezőktől a borsodi kis faluba születő cigánygyerekig, akinek anyja-apja analfabéta, és réges-rég kiesett az állami ellátórendszerből. Egyszerűen el kell fogadni, hogy vannak olyan körülmények, amelyek rajtad kívül állnak, és determinálják az életedet. Valójában ezek sokkal jobban befolyásolják a sorsod alakulását, mint az akaratod.
-
gghrtz
őstag
Szóval ha nincs az embernek saját lakása és egyedül van, akkor tök jól eléldegél a hajléktalan szállón 100k-ból havonta.
Viccet félretéve. Mindenkinek van lehetősége a jobb életre, és ha akarja meg is tudja valósítani. (Tanulás, kitartás, esetleg külföld) Persze az már gáz, ha van egy okos nő turizmus-vendéglátás diplomával, meg ha jól emlékszem mesterdiplomája is van, angol felső+német közép és 90 rugót keres egy hónapban... (egy ritka(?) példa) Persze a bátyja meg BME-s mesterdiplomás mérnök és a kezdőfizuja kb 200 felett van. (nettó)100k bárkinek elérhető = ex-csajom anyja takarít egy hotelben minimálbérért, (nem heti 40 órába... SOKKAL TÖBB)
Persze ez nem Budapest, hanem Bács-Kiskun, meg Jász-Nagykun-Szolnok megye.
-
doc
nagyúr
válasz
Neoteric
üzenetére
akkor olvasd tovabb amit irtam
egyedul is meg tudod csinalni, csak akkor nem fog beleferni egy 60-70ezres alberlet/lakastorlesztes
es akkor meg mindig csak a netto 100-rol beszelunk, ami BARKINEK elerheto (nyilvan nem a 2 altalanost vegzett 60 evesrol beszelek, hanem mondjuk egy mai fiatalrol)axioma:
pontos reszleteket nem tudok, de a kb. 5000 forint kulonbseg tuti, es elotte sem keresett tobbet
ami szamithat, hogy a munkahelye miatt ahogy kiderult hogy terhes kb. azonnal 'hazakuldtek', mert terhesen veszelyes lett volna ott tovabb dolgoznia (valami vegyszerek miatt talan) -
axioma
veterán
OFFOFF Ha nem 1 honapon belul szul, akkor tappenzen van (ha igen, akkor vagy tappenz vagy TGYAS). Barmelyik csak akkor lehet hogy 70%-nal tobb, ha a tavalyi atlagjovedelme sokkal tobb volt (barmely tb-alapba szamito jovedelmek egy naptari napi atlaga), mint a mostani fizetesenek a napi atlaga. Viszont januar 1-tol meglepetes johet... de egybefuggore csak 1x szamolnak ki mindent ha atlog az even akkor is, ugyhogy csak ugyesen, es mivel nem is igazan logikus nem feltetlen esszel, hanem TB-szaktudassal szabad ilyenkor a tappenz-tgyas-gyed-szabi dolgok kozott valtogatni...
-
Neoteric
addikt
Ennek a duplajabol siman megelunk kellemesen egy honapban, vagyis egy hasonloan "kepzett", magyarul erettsegizett par siman hozza az altalad leirt szinvonalat kulonosebb sporolas meg nyomorgas nelkul.
Ez tök jó, csak az ideális sztem pont az lenne, ha egyedül tudnád ugyanezt megcsinálni, és nem két ember fizetéséből.
-
doc
nagyúr
felreertettel
en erre reagaltam: "megtudja venni a kaját, kifizeti a rezsit, tud szórakozni, ruhát venni, és nem kell heti 60-70 órát dolgozni" - ehhez nem kell sem 60-70 orat dolgozni, sem valami nagyon "meno" melot csinalni, erre volt pelda a parom fizeteseegyebkent ha mar igy megemlitetted a gyerekvallalast... a parom sogornoje ugyanott dolgozik ahol o, elment gyesre (vagy hogy hivjak most) miutan terhes lett, kb. havi 5000 forinttal kap kevesebbet mintha bejarna dolgozni
-
axioma
veterán
Azert en ezt nem biztos hogy a pozitiv oldalra tennem. Gyerekvallalasnal neki 3 evig atlagban kb. fele jovedelem, ellenben a csaladotokra nezve masfelszer annyi kiadas.
Masreszt meg en nem irigylem senkitol, hogy netto 200+-t akar keresni friss diplomaskent, de azt kozben ne felejtsuk el, hogy 20+ eve az egyetemen oktatassal foglalkozo tanara adott esetben 150e-et se kap. -
flash-
veterán
Nem az álmodozással van a gond és persze mindenkinek jár a boldogabb élet,de az szerintem egyértelmű hogy boldondság fél évig inkább anyucival apucival eltartatni magát minthogy addig is dolgozna bármit ami jön...
én pusztán erre akartam rávilágítani,erről témáztam.fél év alatt az a havi100 ezer nettó az 600 ezer forint...
nekem az nagy pénz...persze alacsonyak a fizetések, többet érdemel egy diplomás,ez mind igaz és így van,de akkor is nagy gond van a fejekben...
most magyarázzam még tovább?....
-
DopeBob
addikt
-
doc
nagyúr
A parom egy sima erettsegivel, betanitott munkaert kap havonta kb. netto 100-at. Ennek a duplajabol siman megelunk kellemesen egy honapban, vagyis egy hasonloan "kepzett", magyarul erettsegizett par siman hozza az altalad leirt szinvonalat kulonosebb sporolas meg nyomorgas nelkul.
Egyedul annyibol mas a helyzet hogy akkor mar valoszinuleg nem fog beleferni egy komplett lakas berlese (foleg dragabb helyen), de vallalhato eletszinvonalhoz mar az is eleg. -
gghrtz
őstag
válasz
KergeK@csa
üzenetére
A sztarugyvednel kihagytam az idozjelet. Ezzel azt akartam csak mondani, hogy nem mindenkinek dolgozhat "meno" munkat.
-
gghrtz
őstag
Mint minden dolog, ez is két oldalú. Egyrészről ott van az, hogy ne várjunk "a semmire" irdatlan nagy fizetést, de a másik oldala, hogy valóban botrányosan alacsonyak a bérek. Ezért is megy ki sok fiatal külföldre. Vannak (jogos!) igények egy élhetőbb életre, de itthon nem tudják beteljesíteni. (Nem lehet mindenki "atomfizikus", meg sztárügyvéd), de attól még jár neki a boldog élet [értsd: megtudja venni a kaját, kifizeti a rezsit, tud szórakozni, ruhát venni, és nem kell heti 60-70 órát dolgozni).
-
flash-
veterán
Legalább kétszázezres fizetést akarnak a fiatalok.
Ez így van..(sajnos)
Féltem ezt a generációt,mert tényleg így gondolják hogy havi 100-130 nettóból nem lehet megélni,és inkább otthon!?vagy kitudja hol lopják az időt

arra már nem gondol hogy az a fél év (vagy még több idő)még munkát nem talál,vagy rájön hogy lejjebb kéne adni, addig egy havi 100 ezres nettó fizuval is már keresett fél milliót fél év alatt. Ki ad ma akárkinek is ingyen félmilliót?
oké anyuci apuci...na és ha nem lesznek?nagy gondok vannak itt a fejbe...
ha nem volt munkám én elfogadtam az elsőt ami jött,(250 forintos órabérért mentem árkot ásni 40 fokba napi 8-10 órában) mert a semminél minden jobb!Aztán mellette persze jártam állásinterjúkra és ha akadt jobb váltottam.
tisztelt leendő munkavállalók!
a ti érdeketekben mondom hogy vállaljátok be inkább a szar melót,aztán bejön egy tragédia akkor akkor nem kopik fel az állatok...
(bármikor legéhet a ház vagy betörnek,meghalat anyuci apuci, vagy megszünhet a munkájuk,esetleg okoztok balesetet,vagy nektek történik valami egészségügyi probléma,stb..) -
flash-
veterán
szerintetek a vagyonőrök fizetésén meg fog jelentkezni ez a minimális rezsióradíj ?
van olyan érzésem hogy nem, és még most is olyan lesz a szektor átlagos havi fizetése mint 15 éve...
(430-500/ó nettó)
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Jelentkeznék egy állásra, de fizetési igényt kéne megadnom és tanácstalan vagyok.
A hirdetés szövege:"Étrend-kiegészítőket és vitaminokat forgalmazó cég keres,rendeléselőkészítő munkatársat 8 órás munkarendben.
ANGOL nyelvtudás előnyt jelent!
Feladata: Csomagok,rendelések előkészítése,futárszolgálatnak való átadása, Call center feladatok."Első munkahelyem lenne, most végeztem gimivel, angol jól megy. Pályakezdőnek számítok, úgyhogy olcsóbban is tudnának alkalmazni.
Előre is köszi a segítséget!

-
polonic
félisten
Sensenet-nél egy rendszermérnök pozícióban milyen fizetésre számíthat az ember?
-
axioma
veterán
Csak marginalisan kapcsolodik: magyar, linkedin-nel foglalkozo forumtopik van valahol? Ph-n ahogy nezem csak egy gazdasagi jellegu hirhez van eyg 13hsz-es topik.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
üzenetére
Szerintem ez eléggé gyorsan változik. Amikor éppen munkát kerestem, akkor Javat szinte sehol nem kerestek. Ez volt vagy 5 éve kb. Most meg keresnek Javast rogyásig. Én sima C-vel foglalkozom vagy 3 éve(, nagy néha kis C++, vagy minimális assembly). Előtte volt kis C++, kis Java. Most épp szerintem a Java keresettebb, de hogy mi lesz 2 év múlva...
-
törölt tag
-
törölt tag
Szerintetek mennyivel keresettebbek a java fejlesztők a c++ fejlesztőknél? Még egyetemista vagyok, de lassan ki kéne találnom melyikre feküdjek rá jobban, ha később magasabb fizetést szeretnék. C++hoz egyébként jobban értek, de mindkettő érdekel. Esetleg ha c++on belül hálózatkezelésre és multimédia feldolgozásra (codecek, kódolások) specializálódnék, az mennyire nyomna sokat a latba? Ezek a real-time dolgok eléggé érdekelnek, de jellemzően az oop itt annyira nincs jelen, pedig nekem az is nagyon tetszik, és itt jön képbe a java.
-
-
ITmuki
csendes tag
-
ITmuki
csendes tag
Sziasztok!
Nem: Férfi
Kor: 25
Munkakör: Java Szoftverfejlesztő 1 év tapasztalattal
Végzetség: BME mérnökinfo - BSc
Nyelvtudás: angol felsőfokú tudás, német alap
Netto fizetés: 230k
Hely: Budapest - Nem multi, középvállalkozásCéges légkör, munkatársak, nagyfőnökök és minden egyéb teljesen korrekt, szeretek itt dolgozni.
-
H A M M E R
csendes tag
Van itt olyan, aki a Nokiánál melózik?
Technical Support Engineer pozíció érdekelne, hogy milyen fizuk mozognak, illetve hogy mi várható az első körös teszteken.
Akinek van információja, az írjon (privátban)! Köszönöm! -
törölt tag
Köszönöm, én is erre gondoltam. Tudtok adni tanácsot hogy milyen irányba érdemes képezni magam? Maradnék z/OS területen mert szeretem csinálni.
-
-
Ez egy főállású mérnöknek kb. 1 havi fizuja (vagy kevesebb), tehát annyira nem nagy kaland, persze jó (bár kétlem, hogy mindenféle kötöttség nélkül kifizetnék, biztos van valami hátulütője).
Egyébként nem is tudom ez mennyire szokás, nekem kicsit olyan "gagyi" érzetet kelt.
Miért fizetnének nekem munkába álláskor? -
Mercutio_
félisten
Szó szerint értendő amit írtam.
IT-ban az architect kb. tudom mi, de 4G/LTE még nem volt a Kandón amikor a mobilt tanultam, T-nél volt 1-2 belső fejtagito, de inkább csak a 3G-4G közti difi, kozpontok-tornyok funkció beli eltérése, kódolás módja vonalon. Arról jó lenne bővebben olvasni mi a közös alap amit mindenki megszerez mint tudást (és mi az amit elvárnak, hogy tudj, hogy egyáltalán szóba álljanak veled) és mi az amit az egyes specializációk esetén megtanulsz? -
-
Amit itt írnak a félmilliós belépési bónuszról, az milyen feltételek mellett lehet igaz? Egyben kifizethetik?
-
törölt tag
Sziasztok, tetszik a topik

3 éve vagyok security adminisztrátor. Egy multinál kell gondoskodnom MVS-alapú pénzügyi rendszerek adatbiztonságáról. Eleinte pusztán a felhasználók hozzáférését kellett beállítanom, illetve probléma esetén segíteni nekik. Ahogy jött a tapasztalat z/OS, RACF, DB2, zSecure témában, egyre több projektet-jellegű munkát kaptam. Ezek többnyire arról szóltak, hogy a jelenlegi security konfigurációt, az ellenörző folyamatainkat hogyan lehetne hatékonyabbá, biztonságosabbá tenni.
Szerintetek ezzel a tapasztalattal mennyit lehet kérni Budapesten? Angol tudásom természetesen folyékony. Továbbá arról is szeretném a véleményeteket kikérni, hogy milyen témában lenne érdemes tovább fejlődnöm (RACF, JCL, CARLa, DB2, WebSphere MQ, ...). Köszi. -
freaghill
őstag
Okok, köszi srácok!
-
polonic
félisten
A humansoftnál milyen fizetésekre lehet számítani az alábbi pozíciókban? Van elképzelésetek?
- Pc támogató munkakör
- security adminisztrátor
- alkalmazás üzemeltető
- rendszermérnök -
freaghill
őstag
Érdeklődnék, hogy kezdőként OKJ-s rendszergazda papírral sulinál mennyit keresne valaki nagyobb városban?
Pécs, Kecskemét, Szeged, stb... -
-
doc
nagyúr
van egy adott kereted, ezt kell elosztanod tobbfele valaszthato cucc kozott
mindegyiknel megvan hogy mekkora osszeg adhato kedvezmenyes adozassal, ha annal tobbet kersz belole akkor tobb lesz az ado
pl. nalunk valami 27000 korul van talan a teljes bruffo cafeteria-keret
ha ezt elosztod szepen erzsebet-utalvany (ez kb. 'kajautalvany'), SZEP-kartya (hasonlo ez is), egeszsegpenztar, stb. kozott akkor osszesen mondjuk 20ezer forintot kapsz (ez kb. hasrautes, de hasonlo a nagysagrend), mig ha az egeszet Erzsebet-utalvanyban kered akkor lesz belole 15000 ft es kesza legegyszerubb ha kapsz egy tablazatot amiben szepen kiszamolgathatod, akkor latod mi hogyan valtozik
a lenyeg hogy ha jol akarsz jarni, akkor semmibol ne kerj tobbet mint amennyi a kedvezmenyes adoval adhato ertek maximuma
ha kajara akarod kolteni, akkor csinald azt hogy kersz 8000 forintot Erzsebet-utalvanyban (ebbol tudsz pl. tescoban is elelmiszert venni), a maradekot meg SZEP-kartyara (ezzel tudsz meleg etelt venni pl. etteremben, pizzeriaban, netpincer.hu-n is fizethetsz vele)
-
Be kell vallanom, kissé bonyolult nekem ez a magyar rendszer. Szlovákiában csak kapsz x db. kajajegyet, levonják a fizuból, és kész. Abból, amit a neten olvastam, Mo.-on van SZÉP kártya, meg valami Erzs. utalvány. Valaki le tudná írni egy-két sorban, hogy ha a cég ad pl. havi 15 000 Ft cafeteriát, akkor én abból hogy tudok kaját venni? Le lehet vásárolni pl. Tescoban is?
-
-
Sziasztok, jól értelmezem a törvényt, hogy havonta étkezésre maximum 12500 + 8000 forint fordítható a cafeteriából?
-
Soak
veterán
válasz
szabi325
üzenetére
Nagyban fugg attol, hogy tenylegesen mennyit tudsz, mennyire vagy onallo, a cegnek mennyire vagy "potolhatatlan". Ezek alapjan ertekele a fizetesedet, de azt ajanlom hogy fel ev utan a fizetes erdekeljen legkevesbe, inkabb minnel tobbet tanulj es amig olcso az idod a munkaltato is szivesebben engedi a tanulast. 1 ev mulva meg kerhetsz normalis penzt, es egy bertargyalason sokminden ki szokott derulni hogy mi a velemenye rolad a cegnek, ott eldontheted hogy maradnal-e meg itt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Yettel topik
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mehettem volna nyugodtan taxival vagy talan valami ejszakai jarattal is, de minek? Mondjuk ezt azert nem vallalnam be minden nap

Viccet félretéve. Mindenkinek van lehetősége a jobb életre, és ha akarja meg is tudja valósítani. (Tanulás, kitartás, esetleg külföld) Persze az már gáz, ha van egy okos nő turizmus-vendéglátás diplomával, meg ha jól emlékszem mesterdiplomája is van, angol felső+német közép és 90 rugót keres egy hónapban... (egy ritka(?) példa) Persze a bátyja meg BME-s mesterdiplomás mérnök és a kezdőfizuja kb 200 felett van. (nettó)

Miért fizetnének nekem munkába álláskor?