- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Egy idevágó kérdés.
Beszélgetünk az egyik jóbarátommal. Most megy interjúra a Kelerhez biztonsági munkatárs pozícióra. Azon agyalunk, hogy milyen összegre számíthat?
-
vzozo
senior tag
-
polonic
félisten
-
vzozo
senior tag
válasz
polonic #3190 üzenetére
Ez már elég offtopiknak tűnik, de puszira nem adnak segélyt, hanem fél-egy éves munkaviszonynak illik meglennie, illetve folyamatosan bizonyítanod kell a hivatalnak, hogy mindent megteszel a munkakeresésért, esetleg közben átképzésre, tanfolyamra jársz, ahonnan nincs hiányzás.
A nehezen összeszedett pénz magához a kiköltözéshez kell, ahol pl. szembesül az ember azzal, hogy 6 havi lakbér egyből ugrik (ha van olyan szerencséje, hogy talál egyáltalán kiadó helyet!), és akkor van egy csontüres lakása, ahol még a konyhában is csak csonkok lógnak a falból, és lehet nekiállni a bebútorozásnak.
rvilike: nyilván nem a hálózat meg szerver hackelő munkásokra gondoltam. Egyébként az évtizedek hamar gyűlnek, és nem csak az iskolapadban eltöltött évek számítanak. Illetve kiemelném, hogy azt írtam: sikeres. Ez nálam azt jelentette, hogy megvan már a boldog család, sok gyerek, szép nagy ház, mindenkinek kocsi, nyaralás, megtakarítások, nincsenek napi megélhetési gondok, és még szakmailag is elismert.
-
-v-
addikt
Evtizedek? Hat nem tudom, azert ez eros tulzas, pl. java fejlesztesben kell egy bsc, meg utana 3-5 evet nyomod, es utana siman lehetsz mar szakmailag es anyagilag is nagyon jo szinten. Szerencse, hozzaallas es ember kerdese is termeszetesen, de szvsz ha valakinek van affinitasa, nyomja, erdekli valamennyire, tanulni fejlodni akar, keresi a lehetoseget, akkor par ev alatt szepen feljebb tud azert lepni. Ha meg nem ilyen, akkor akar evtizedeket is elszuttyoghet ugy, hogy valojaban tudasilag senior lenne, vagy tenyleg jo helyre kerulne. Meglepodnek ha halozatos meg rendszergazdas vonatkozasban ne igy lenne.
-
polonic
félisten
Egyértelmű. De én abból indultam ki, úgy fogy el a pénze valakinek, hogy elveszti a munkáját.
Ausztriáról tudok példát. Minimum 1 év munkaviszony után a teljes ellátást megkapod. Az összeg a fizetésedtől függ és az időtartamot pontosan nem tudom. De a cimborámat nem hagyták éhenhalni 3 hónap után, mint itthon tennék. -
_NCT
addikt
Habár nekem sincs évtizedes tapasztalatom, de én úgy látom cisco és microsoft vizsgák mellett érdemes nyomatni a virtualizációt is.
Jelenlegi terveim között az MCSA->MCSE és VCP vizsgák letétele van, ezt akarom elérni a következő egy évben, bár inkább fél év.
-
vzozo
senior tag
válasz
freaghill #3175 üzenetére
Jó akkor nem is állok neki tanulni, szarok az egészbe mert nektek MINDEN SEMMIT SEM ÉR.
Szó sincs erről, csak szerintem már sokak számára unalmas az, hogy néha fel-felbukkannak emberek, akik azt hallották valahol, hogy az IT-ban jól lehet keresni, és habár tegnap még egy Windows telepítés vagy otthoni router konfigolás is kifogott rajtuk, holnapra már MCS* vagy CC* képesítésekkel akarnak rendelkezni, meg menő állásokban sok lét keresni. Ezt most csak úgy általánosságban írtam.
Tanulni? Persze hajrá, azt kell! Máshogy nem megy. De két nap, két hónap meg két év alatt sem - akiket személyesen ismerek az IT-ban (és sikeresek), azok évtizedek óta nyomják az ipart, nem azért mert jól lehet keresni vele, hanem azért, mert érdekli őket, kvázi a hobbijuk.
Én pl. személy szerint odavagyok az oktatásért. Segítek bárkinek, havernak, cégen belül új embereknek, ügyfélnél, bárhol, bárkinek - ugyanis nincs annál rosszabb, amikor fogalmatlanok próbálnak visszatartani a munkatempódban, és szó szerint akadályoznak. Képzett emberekkel ezzel szemben imádok együttműködni, és ezért mindent meg is teszek, ami a módomban áll.
Rólad ezzel szemben nem tudjuk, hogy hány éves vagy, milyen tapasztalatod van (bocs, írtad a pár év rendszergazdaságot, de az annyira általános, hogy a toner cseréléstől kezdve egy privát felhő üzemeltetéséig kb. bármi lehet...), az úgy általában gyanús, aki állandóan a papírokért harcol, illetve volt már a német bekérdezésed, amire látványosan figyelmen kívül hagytad a válasza(i)mat, mert nem illenek a világképedbe. Pedig nem eltántorítani akarlak, csak szembesíteni a valósággal.
-
Hálózatos dolog jól megy itthon is, simán 5-600 nettó egy senior mérnök, de az nem CCNA, inkább CCNP felett. Kint is vannak ismerőseim, kezdésnek 2000 ejró bruttó körül szoktak kapni, attól függően mennyire frekventált város. Arra kell figyelni, hogy a CCNA annyit mond el rólad, hogy kb láttál már élőben cisco eszközt és tudod mi az a subnet mask. Szóval én rámennék a CCNP-re rögtön a CCNA után, önképzéssel simán megoldható, én régen rendeltem innen-onnan eszközöket gyakorolni is. Aztán utána már lehet nézegetni külföldön. De elsőre én bepróbálkoznék itthon is, mert nagyon jó cégek vannak Pesten is és közel sem állja meg a helyét a felvetés, hogy kint jobban bánnak veled, jobban a körülmények stb. Kint csak egy bevándorló vagy, akár tetszik akár nem.
ps. Amúgy csomó suliban van mostanában Cisco akadémia és miközben ötöd és hatod éven nyomod az OKJ-t, lehet mellette Cisco-t nyomkodni, ami jó dolog. Csak mondom, magában kevés, rá kell menni a CCNP-re.
-
Mercutio_
félisten
válasz
freaghill #3180 üzenetére
Jah, ha még fizetik is és tényleg azt az anyagot leadják ami a CCNA-hoz kell, akkor igen
Legfeljebb ha belefér az idődbe diákmunkában próbálj bejutni egy idegennyelvű help desk-es helyre, jó pénz, és a CV-dben is jól fog mutatni, hogy van valami kis gyakorlatod, dolgoztál ilyen környezetben, ha ez a cég még német gyökerű is, akkor pláne jó. -
kovsol
titán
Ez a hálózatos dolog ennyire kelendő?
-
freaghill
őstag
válasz
Mercutio_ #3179 üzenetére
Van. Folyékonyan beszélek németül, van is komplex középfokú nyelvvizsgán.
Angolul is beszélek, de nem annyira erősen mint németül.Ugyanaz a tananyag elvileg mint a Cisco-nál. Így nem lenne érdemesebb ezt megcsinálni utána meg elmenni a CCNA vizsgára?
Ez ilyen érettségi utáni OKJ-s lehetőség a suliban, így lesz valami papír és járna is gyermekvédelmi meg nem tudom még mi.
(#3181) [rvilike]: Most mondta, hogy papírok nem számítanak. Akkor nem mindegy, hogy milyen rendszergazda?
Amúgy úgy gondolta szerintem, hogy CCNA-val együtt. -
Mercutio_
félisten
válasz
freaghill #3175 üzenetére
A srácok csak arra akarták felhívni a figyelmed, hogy messziről jött ember nagyokat tud mondani, de aztán ha a nehezen összeszedett pénzed elúszik/arra se elég, hogy kezdj magaddal valamit külföldön, ez az illető lesz az első aki felteszi a kezét, és közli, hogy "há biztos valamit rosszul csináltál, másnak sikerült".
Nyilván azt hallod meg, amit hallani szeretnél, de a valóság...
Nyelvtudásod legalább van?
Mert akkor OKJ helyett lehet többet érnél el egy idegennyelvű HD-s állással, és mellette önképzéssel akár cisco/hálózatok, akár server/virtualizáció vonalon. -
-
freaghill
őstag
Úgy hogy lesz gyakorlati tudásom, ha még elméletim sincs?
Először a szart sem érő papírok megszerzésekor kéne némi tudást összekaparni és utána munkát vállalni.
Akár külföldön, ahol véleményem szerint könnyebb munkát találni és véleményem szerint jobban felszerelt lehet a bizonyos cég és véleményem szerint jobb atmoszférában.No, de ki tudja, hogy még mi lesz ebből.
Összefoglalóba be lehetne írni: Gyakorlati tudást szerezzetek.
Már zárható is lenne a topik. -
-
Jól hangzik ez a duma, hogy ja rögtön 3200 ejró mert lobogtatod a papírt. Amúgy meg semmire nem jó, amíg nincsen mögötte releváns tudás, tapasztalat. CCNA amúgy egy nagyon kezdő szint, CCNP sem nagy cucc, de az már legalább valami. Legtöbb cég a CCNA-t nem is nézi, kb. mintha nem is lenne.
-
-
freaghill
őstag
-
vzozo
senior tag
válasz
freaghill #3169 üzenetére
Állítása szerint 3200 eurót lehetne keresni így pályakezdőként ezzel a papírral Németországban. Gondolom bruttó, de így is jól hangzik.
Az mindig attól is függ, hogy hol.
Mert a 3200 EUR fele mondjuk egyből ugrik adóra + járulékokra, aztán ha olyan városban vagy, ahol egy kisebb lakás bérleti díja is 1000-1500 EUR, akkor nagyon hamar abban a helyzetben találod magad, hogy kajára sem maradt semmi.
Illetve ahogy fentebb már írtam: a papír az egy nice to have dolog, de a mögöttes tudást szokták nénzi a cégek. Pályakezdőként junior poziban talán alacsonyabban van az átugrandó léc, viszont akkor a fizu sem lesz olyan kiemelkedő.
-
freaghill
őstag
Hálózati tanárommal ma volt első óránk ezen az OKJ-s akármin.
Mondta ő is, hogy az OKJ az kevés lesz, és érdemes CCNA-t csinálni. Elvileg az anyag amit venni fogunk az is dettó ugyanaz mint ami a CCNA-nak is.
Állítása szerint 3200 eurót lehetne keresni így pályakezdőként ezzel a papírral Németországban. Gondolom bruttó, de így is jól hangzik. -
gghrtz
őstag
válasz
freaghill #3164 üzenetére
Ha nem tud érdemi tapasztalatot összeszedni, akkor necces. Esetleg ha otthon képzi magát mellette.
Egyik ex-csoporttársam, aki azért vágja is a témát, a BGF-en rendszergazda most, és biztosítanak neki szállást is a koleszben. Azt mondta, hogy tud majd tanulni sok mindent, és hogy ezt a helyet kb. mindenki ugródeszkaként használja. De van olyan is, aki a repülőtéren dolgozik, és nagy ___verés az egész. -
vzozo
senior tag
válasz
freaghill #3159 üzenetére
MCSA vizsga megléte mennyiben segítene?
Ha van mögötte pár éves valós tapasztalat is, akkor nem árt. De a hirtelen a semmiből előbukkanó tanúsítványok mindig gyanúsak. Bár nyilván azt is tudod, hogy az MCSA az a belépő szint.
Általában mennyibe kerül a vizsga?
Magyarországon 100 USD / vizsga, az MCSA három modulból áll, tehát 300 USD. A Microsoft vizsgákkal foglalkozó honlapján megtalálod a részleteket (ár, vizsgatematika, etc.) Illetve a Prometric honlapján tudsz regisztrálni, vizsgaközpontokat keresni.
-
freaghill
őstag
OKJ-s Rendszergazdaként nehéz munkát találni?
MCSA vizsga megléte mennyiben segítene? Általában mennyibe kerül a vizsga?
Budapestet kerülném, inkább Szeged, Baja, Pécs, stb. -
djgeg
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #3157 üzenetére
Nekem az egész dolog jött be amit írtam. Így jobban ráállt az agyam és így még könnyebben ment a szövegértés fejlesztése is. Nem tudom, te pontosan még mit csinálsz pluszban, hogyan tanulsz vagy használod az angolt.
Persze közben, lehet nálad más jön be. Egy biztos, ha szeretnél "jól tanulni" angol, hogy jó legyen az angolod, akkor nem szabad rá időt sajnálni. Minél többet kell a nyelvekkel foglalkozni, hogy belemenjen jól a fejekbe. (legalább is szerintem)(#3156) syl5
Duolingo-t én is kedvelem, habár néha felránt, hogy egy fordítást vagy valamit azért nem fogad el sokszor mert nem azt írtam amit ő akart de helyes amúgy. (is not vs isn't pl)
-
Mercutio_
félisten
Amcsikkal nem csak az a gond, hogy az átlag kevés igeidőt használ
Pocsék a helyesírásuk, szűkebb a szókincsük bizonyos szavakat másként ejtenek és némi eltérés a nyelvben is van a British angolhoz képest.
Ettől függetlenül ha az van kéznél élni kell a lehetőséggel, de érdemes a dolgokat lecsekkolni utólag a fentiek miatt. -
djgeg
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #3153 üzenetére
Ezt folyamatként képzeld el. Fent felsorolt dolgokat nagyjából egyszerre kezdtem el és azért volt egy alap tudásom. Ha jól emlékszem (nem vezettem naplót
) 3 hónap volt mire teljesen kikapcsoltam a feliratot.(az angol feliratos idő) Ez annyit jelent, hogy ma már jó biztonsággal nézek meg szinte bármilyen sorozatot vagy filmet és 98%-ban értem. Persze néha becsúszik egy slang vagy egy kifejezés amivel akár esélyem se volt eddig találkozni, de azért ezeket ki lehet következtetni a szókörnyezetből és a jelenetekből. (amúgy ezzel még az amcsik is így vannak néha "tudományos" szóhasználat esetén
)
Nekem inkább a beszéd és a szóismeretem volt gyér, így ez szépen fejlesztette. Igaz a beszéd részét értelemszerűen a társalgás fejlesztette a legjobban. Volt, hogy pl tudtam egy kifejezést. Értettem hallás után, a fejemben ki is tudtam ejteni. Aztán amikor elhelyeztem szókörnyezetben egyszerűen alig tudtam kiejteni a szót ténylegesen.
Ezért nem lehet elhanyagolni egyik részét se a nyelvtanulásnak. -
RaPiDsHaRe
aktív tag
-
djgeg
őstag
Kifejezetten nyelv tanulós oldalak/appok: (Kb ezek a legnagyobbak is btw)
https://www.duolingo.com/ Ő tud legalább magyarul
[http://www.rosettastone.eu/]
http://www.memrise.com/Forumok community-ik(amiket IT téren én szeretek):
http://www.spiceworks.com/ Community support és hírek, egyebek. (meg jó kis managament softwer, és ha nem olyan eget bevágó a social engineering akkor cloud alapon is kapod az infót akár email riasztásokkal stb. )
[http://serverfault.com/] Community support. Ha kellene segítség, vagy segítene az ember.
[http://www.microsoftvirtualacademy.com/] Egy kis önképzés, akkor már angolul.Hírek egyebek:
[http://www.cio.com/] IT vezetői témában vannak jó cikkek.
[http://thehackernews.com/] Ez szerintem egyértelmű
[http://www.engadget.com/] Gadget cumók és hírek ha valaki nem ismerné.
[http://www.networkcomputing.com/] Ez is magáért beszélSkype community
https://community.skype.com/t5/Language-learning/bd-p/Languages Itt voltak anno nyelvtanulós csapatok.Anno volt egy app, csak most nem találom, ami random emberekkel dobált össze de tanulási célzattal. Kicsit chat roulett szerűen (de el lehetett menteni embereket is)Megkeresem.
[speakingexchange]
Érdekes koncepció, nem tudom beindult-e már regelhető formában. -
djgeg
őstag
válasz
Oppenheimer #3144 üzenetére
Hajrá
(#3145) FLx v
Így van. Használni kell írásban és szóban is. Rá kell kényszeríteni az agyadat, hogy használja is az angolt. Én akkor vettem észre, hogy teljesen átállt az agyam, amikor már gondolkodni is angolul kezdtem el. Kicsit megrémisztett elsőre
, de így lehet rávenni az agyadat, hogy kialakuljanak a megfelelő kapcsolatok benne.
A az angolul beszélők túlnyomó többsége amúgy sem a classic british angolt nyomja. Az amcsi nem szarozik a 12 igeidővel. elég neki a 4-5 is. Megérted? Megérted! Akkor meg?
Kedvenc vicces storym, hogy az Amerikai cserediák kel föl egy átbulizott éjszaka után mi meg ott ülünk a konyhában barátommal. Jön a srác, dumál dumál. (értettük) Egyszer csak megáll és elnézést kér a rossz angolja miatt.... Kérdezzük, hogy mi a francrol beszél, hiszen Amerikában született és nőt fel örülnénk, ha anyanyelvi szinten beszélnénk mint ő. Erre elmondta, hogy őt rendszeresen lecseszik főleg az British angolok, hogy milyen csúnyán beszél és reggel nem tud rá odafigyelni.
-
Gyors módszer nem létezik, esetleg ha kimész külföldre fél évre, vagy az itthoni cégednél csak angolul beszéltek. Ha nem használod folyamatosan a nyelvet, akkor ott nem lesz fejlődés évek alatt sem, angolul kell olvasni, filmet nézni, de ami fontosabb beszélni, ehhez pedig kell sok partner, munkatársak, barátok, stb. Van egy csomó ilyen klub is amúgy, internetes fórumok, stb.
Amúgy a nyelvtan senkit nem érdekel, ha az alapok mennek. Amerikaiak tipikusan nem tudják felét sem annak, amit egy brit tanár tanít pl. Te is simán megértenéd, ha a külföldi kollégák azt mondanák, hogy "Én jönni most te ország".
Ha meg hibátlanul és folyékonyan akarsz beszélni, azt itthon nem tanulod meg, az több év külföldi élet után kezd alakulni.
-
djgeg
őstag
ui.: Olvastam pár könyvet kifejezetten "Üzleti angol"-lal kapcsolatban de nem igazán érdekelt. Ha tudod a szakmai kifejezéskét és tudsz normálisan összefüggően beszélni angolul, miközben azért figyelsz a nyelvi helyességre akkor senkinek se fog feltűnni(vagy rohadtul érdekelni), hogy nem"casual", vagy "buisnisess" orientált nyelvtanárnál tanultál.
Persze, ha az az életcél, hogy az Angol királyi család valamelyik tagjával beszélgessek akkor el lehet menni casual British nyelvtanárhoz... -
djgeg
őstag
Egyáltalán nem ilyen egyértelmű! Én pl rühelltem, és semmit nem tanultam az egyébként méreg drága és tanárként nagyon jó magántanáromtól. Nekem egyszerűen ez a tanulási forma nem jön be. Nekem az kell, hogy a hétköznapi gyakorlat része legyen. Nem egy tanár oktat heti párszor.
Én több kombót használtam a nyelvtudásom tornázására, olyanokat amik érdekelnek és az életem részei és így több irányból és forma képpen érte az agyamat az inger (angol nyelv formájában) .
-Interaktívabb programok mint pl. duolingo és társai.
-Angol ismerősök illetve magyarul tanulni vágyó cserediákok stb kel eltöltött idő. (Vannak ilyen csoportok, sőt appok is) Találkoztok, beszélgettek, szórakoztok és akár tanultok együtt.
-Testvéremmel megbeszéltük, hogy csak angolul kommunikálunk illetve az akkori barátnőmmel is.
-Kedvenc sorozataim és filmjeim csak angolul, az elején angol és magyar felirattal egyszerre majd csak angol aztán felirat nélkül.
-Elkezdtem egy két könyvet angolul.
-Magyar írott médiáról átálltam szinte kizárólag angolra
-Hangosan olvasok fel sokszor akár nehezebb szövegkörnyezetű (IT-térű ha már azzal foglalkozom) leírásokat, vagy akár cikkeket, nyelvtörőket.Mindezek mellet természetesen ha az üzleti vagy szakmai részét akarja az ember fejleszteni a nyelvtudásának akkor kell specifikus tanulás illetve gyakorlat.
Szerintem akkor tanul meg igazán az ember angolul, ha az agya átáll, és akár egész nap használ egy nyelvet. Nem ha heti 2-3x eljár egy tanárhoz. Mindazok mellet, hogy a magántanár 90% ban British angol... A másik dolog amitől fejre állok sokszor -
syl5
őstag
Sziasztok.
Szeretnék minnél gyorsabban business környezetben használható angol nyelvtudásra szert tenni.
Eladni nem tudnának, alap angoltudásom van. Angol írott szöveget jól megértem, hallott szöveg megértése is egyre jobban megy. A gondok ott kezdődnek amikor nekem kell szöveget írnom vagy beszélnem. Nem tudom a nyelvtant, pedig a megszólalástól való félelmemet már leküzdöttem.
Milyen gyors módszert tudnátok ajánlani nekem? Esetleg valami jó oktatóprogram, könyv ahol nem rendszertelenül van a nyelvtan, hanem jól összefoglalva egymásra épülően? -
doc
nagyúr
Direkt irtam hogy ne az SOS jellegu gyors melokkal vessuk ossze, itt jellemzoen sokezer munkaoras projectekrol van szo.
Amikor az eggyel korabbi munkahelyemen SAP szakertes kellett gyorsan es professzionalisan, hozzank is napi 200ezres osszegert jottek az SAP-profik (kb. 7 evvel ezelott), de az egy nagyon mas kategoria. -
AMDFan
addikt
válasz
H A M M E R #3137 üzenetére
Úgy van ahogy mondod, de mi van akkor ha az a cég akivel szerződést kötöttek nem tudja megoldani a problémát vagy nem az elvárt módon?
-
H A M M E R
csendes tag
Én úgy tudom, hogy a a tűzoltást, nem úgy szokták intézni, hogy ha baj van, felhívnak egy pár céget, árajánlatokat kérnek meg ilyesmi, hanem előre kötnek egy karbantartási szerződést és a készenlétért is fizetnek, valamint a tényleges beavatkozásért is. Amúgy a közbeszerzés szerződéseket meg lehet találni a neten, google segít, és látni fogjátok, milyen díjak vannak..
-
AMDFan
addikt
35 euro / óra az tényleg nem sok. Tűzoltás jellegű consulting melókért a 150-300$/óra teljesen publikus standard díj. Ez olyan fél milliós napi díj. Persze ezek nyilván azonnali, rövid határidejű munkák amiken 1 vagy 2 ember dolgozik. Az előre lefektetett több hónapos határidőre fejlesztés megint más tészta.
-
-
Mercutio_
félisten
Elég olcsók voltak, ha ez egységár volt.
Eleve érdemes differenciálni és kategóriákra bontani a napidíjakat (Dokumentátor/adatszerkesztő, programozó, adatbázis/SQL szakértő, vezető programozó, vezető tanácsadó, projekt manager, arhitekt, stb.) a legalja 50 a teteje 180eFt-s napidíj körül mozgott néhány éve az ismertebb hazai cégek esetében. Munkaidő után 1,5x, hétvégén és ünnepnapon mindenre 2x szorzó jött.
IBM/SAP és társaik ennél 2-3x drágábbak. -
doc
nagyúr
válasz
H A M M E R #3130 üzenetére
Azert a 2-300ezer ft/nap/fejleszto az nagyon sok, annyit csak valami nagyon specialis teruleten komoly tudassal lehet esetleg kapni, vagy valami SOS tuzoltas jellegu 1-2 napos meloert.
Az elozo cegemnel pl. 35 eur/ora (vagyis jelenlegi arfolyamon kb. 85000 ft/nap) volt a teljesen hivatalos, publikus munkadij (igaz, ezen nem is volt hatalmas nagyon haszon). -
H A M M E R
csendes tag
Igaz. Nagyon nagy szórás van a fizetések között. A megrendelők egy fejlesztőért 200-300.000 Ft os napidíjat fizetnek, tehát egy jó fejlesztőnek bőven havi egy millió felett is fizethet egy cég, de ennek ellenére sok helyen azt látom, hogy a tulajdonosok teszik zsebre a nagy lét, és aki dolgozik, csak a morzsákat kapja.
Persze azt is hozzá kell tenni, hogy egy ekkora fizuért nem napi 8 órát kell dolgozni a legtöbb helyen. Azok az ismerőseim, akik ilyen összegért dolgoznak, gyakran dolgoznak szombaton, vasárnap is, mert pénteken derül ki, hogy még hétfőre kell valami, és igazából nem tudják élvezni a pénzt, mert nincs idejük elkölteni.
-
AMDFan
addikt
válasz
H A M M E R #3127 üzenetére
Persze, csak éppen a 10 év tapasztalattal rendelkező expert java fejlesztő (bruttó 1 misi) meg a gyakornok tonercserélő rendszergazda (bruttó 240) között van még pár szint
-
H A M M E R
csendes tag
Én azért azt mondom nem kellene általánosítani. Egy Java fejlesztő valószínű 10 év tapasztalattal nem fog bruttó 300 ért melózni, de egy tonercserélő rendszergazdának a bruttó 300 is sok. Én mostanában jártam egy két fejvadász-közvetítőnél, akik ismerik a cégek bérsávjait és nem mondtak nekem giga nagy fizukat (én rendszertervező/szervező vagyok). Az a baj, hogy ameddig van olyan jelentkező aki bruttó 300 as bérigénnyel megy, addig lényegesen nagyobb bérigénnyel szóba sem állnak veled, inkább felvesznek valakit kevesebb tapasztalattal, és kiképzik.
Úgyhogy aki nem Java fejlesztő vagy SAP tanácsadó, és bruttó 450.000 alatt keres az ne essen mély depresszióba szerintem. Mondjuk bruttó 300 K alatt BP-en diplomával, idegen nyelvismerettel érdemes nyitott szemmel járni, mert az tényleg frissdiplomás fizetés vagy inkább gyakornoki. -
vzozo
senior tag
Mondjuk ez egy kétszereplős játszma, mert nagyon sok olyan munkavállaló is van, aki nem akar fejlődni, el van a langymeleg húgyban akár évtizedekig is, de persze közben tele szájjal szidja a munkaadóját, ne meg úgy általában az egész világot, amiért "keveset" fizet neki. Persze, keveset, de könyörgöm, inkább örüljön, hogy egyáltalán fizetést kap a zért a munkáért, amit kb. egy majom is el tudna végezni...
freaghill: rendszergazda konkrétan passz, de arra készülj fel, hogy München (és környéke) kb. a legdrágább német város / terület. Vannak gyártói tanúsítványaid, minősítésed? Microsoft, Cisco, Vmware, bármi? Az OKJ nem hiszem, hogy nagyon meghatná őket, hogy őszinte legyek... Ha nemzetközi papírjaid nincsenek, akkor esetleg állásinterjún kivághatod magad, ha nagyon penge vagy, már feltéve ha eljutsz odáig.
Lehet én vagyok biztonsági játékos, de komoly tartalékok (kb. 10e euró, jelentős része elmegy a lakásra az első hónapban) és előre lezsírozott szitu nélkül én nem vágnék bele az ismeretlenbe.
-
freaghill
őstag
3év rendszergazda tapasztalattal érettségivel és okj képzéssel milyen fizetésre lehet számítani München, Regensburg környékén? Valaki tisztában van vele?
-
AMDFan
addikt
Egy Indexes cikk szerint: "A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban voltak a legmagasabbak (493 600 forint), ezt az információ és kommunikáció (457 200 forint), valamint az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) követte (411 100 forint). "
-
KMan
őstag
válasz
Vadmeggy #3117 üzenetére
Ez nagyon veszelyes helyzet sajnos... Neked meg nincs meg a diplomad, igy kevesebbet fognak ajanlani mintha meglenne (ez ugye egyertelmu) utana pedig benne van a veszely, hogy nem lesz utanhuzas. Az nagyon jo lenne, ha sikerulne kibuliznod, hogy kedzenel egy 225 nettoval mondjuk, es diploma utan ezt felhuzzak neked 275-325 koze valahova. A lenyeg, hogy legyen benne az ajanlatban leirva. Az Ericcson nagyon jo ceg, meg is fizeti a mernokeit, de a szo elszall, a tobbit mar tudod
-
Vadmeggy
aktív tag
Sziasztok!
Ericssonnál töltöttem nyáron a szakmai gyakorlatomat és mivel elégedettek voltak velem, beszéltünk róla, hogy teljes munkaidőben folytatnám tovább. Diplomám tavasszal lesz, pár tárgy maradt csak, amiből csak vizsgáznom kell, illetve a szakdolgozat. Egyik telkónál voltam gyakornok majdnem egy évig, GSMből, protokollokból illetve a hálózati alapismeretekben eléggé otthon vagyok. Programozási alapok is megvannak.
Hamarosan lesz egy interjú a főnökökkel, ahol megbeszéljük milyen lehetőségek vannak, melyik részlegen keresnek embert stb. Engem elsősorban a szoftvertesztelés érdekel. Szerintetek mennyi lenne a reális bérigény? 220-230 nettót el lehet kérni diploma nélkül? Nagyon keveset nem akarok mondani, mert nem szeretnék 2-3 év múlva váltani, viszont pofátlanul túllőni sem szeretnék.
-
polonic
félisten
SAP-nál, itt Magyarországon egy technical support engineer pozicióban mennyi a reális jövedelem?
-
Atos23
senior tag
Sajnos nem jött össze. Kedvesek voltak, felfigyeltek a papírjaimra, de sajnos nagyon gyenge az angolom, világ életemben németet tanultam, és német kapcsolatokkal rendelkező cégeknél dolgoztam.
Még a megbeszélt interjú előtt kaptam még egy telefont, hogy erős angol kell.Ez lett volna, ha valakit érdekel, jó angolost, jelentkezzen
http://www.profession.hu/allas/informatikai-projektkoordinator-jet-sol-kft-budapest-637150/premium
-
szabonagyur
félisten
válasz
polonic #3113 üzenetére
Egyik megye sem. Tapasztalatom csak logisztikával kapcsolatos van, minden más pályakörben teljesen kezdőnek számítok, és mivel nem infós/mérnök a végzettségem így ezt találtam egyelőre ahova akár fel is vennének.
Mennyiről mennyire nőtt ha nem titok? Elég nagy vonalakban.
-
polonic
félisten
válasz
szabonagyur #3112 üzenetére
Budapesten? Vagy esetleg Fejér megye?
Elérhető jobb meló. Nekem is sikerült 2 év tapasztalattal. Az új helyen dupla a fizetésem, mint volt (* az előző volt elég sovány). Mondjuk én IT-s/mérnök vonalon mozgok.
-
szabonagyur
félisten
-
polonic
félisten
válasz
szabonagyur #3110 üzenetére
Mit takar ez a kordinatori melo? Ha azt, amit a regi helyemen csinaltak paran, akkor ova intelek tole. Agypusztito melo. Es ott nem adtak meg nekik a brutto 300-at.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
2 év releváns tapasztalattal, MSC diplomával, szakmai angol, nyelvvizsgával illetve szóban/írásban magabiztos használattal egy koordinátori pozícióért magyar multinál a bruttó 300 mennyire reális? Nem Szabolcs vagy Borsod megye.
-
Ha megfelelo az orszag, akkor orommel mennek.
Koszi a leirast, amugy pont szerver oldali fejleszto vagyok s nem is szeretem a frontendet, sejtettem, hogy igy nem a legegyszerubb.
Idot amugy meg tudnek is csinalni meloba.
Gondoltam arra is, hogy eloszor kiprobalas celjabol csak nezek valami kisebb feladatot, akar ilyen scriptelest, azokkal sincs semmi bajom, osszeszedek vele egy kis pozitiv feedbacket s akkor komolyabb melo is lehet konnyebben osszejon.
Meg lehet a Dart nyelvre ragyurnek ezzel, az egyetlen ami tetszik ilyen frontendes teren s egyelore meg nem annyira elterjedt, de szerintem egy-ket even belul felkapott lesz. -
Atos23
senior tag
-
tlac
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest