Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Azért ez elég nagy eltérés a 2 összeg között, az ismerősöd a blogposztban leírt tárgyalási technikákat alkalmazta? Illetve ilyen pozíciónál már gondolom elég uniqe skill set-je lehet, tehát gondolom rajta kívül nem nagyon találtak embert az adott pozícióra (vagy a többi jelölt még többet kért volna).
Mindenesetre az általad ajánlott blogpost nagyon hasznos, ha korábban is ismertem volna, akkor lehet, hogy másképp csinálok pár dolgot, példák:
- HR-es megkeres, és mikor kérdeztem tőle bérsávot, alacsonyabb összeget mondott a sáv tetejének, mint a jelenlegi fizetésem, és úgy tudom, hogy azóta sem találtak embert - nyilván itt a HR-en túljutva lett volna lehetőség értelmes párbeszédre.
- Másik cégnél már a jelentkezésnél meg kell adni éves bérigényt a belső felületükön - ezt lehet, hogy ki lehetett volna kerülni egy olyan megoldással, hogy valamilyen minimum számot írok be, és a folyamat végén alkudoztunk volna.
Mindenesetre itt csak 1 köröm volt, telefonos beszélgetés egy amerikai menedzserrel, szakmai körre már nem hívtak be, azóta sem tudom, hogy vajon a bérigényen csúszott-e el a dolog, vagy csak nem voltam szimpatikus (én nem éreztem negatívnak a menedzserrel való beszélgetésemet). Viszont azt tudom, hogy olyan embert is behívtak szakmai interjúra, akinek mint kiderült azért bőven vannak alapvető hiányosságai, tehát vagy túl sok pénzt kértem (szerintem nem), vagy a másik jelölt annyival jobban menedzseli magát, mint én (igaz ebben az esetben azért magát is szívatja, ha szakmailag nem felel meg).Saját magamon kicsit úgy érzem, hogy a szakmai dolgok mellett a soft skillekre, tárgyalástechnikára is jobban rá kellene gyúrnom, elvégre ha már kezdésnél ki lehet alkudni egy jelentősen nagyobb fizetést, akkor utána már annyira nem érdekes az sem, hogy a következő 1-2 évben mennyit emelnek.

Valaki esetleg tud hasonló, értékes tanácsokat tartalmazó írást, mint a szóbanforgó blogpost? Esetleg ötlet arra, hogyan tudnám magamat coacholni, azon kívül, hogy interjúkra járok, és ott tesztelgetem a megismert dolgokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2G I 8GB I 160GB I DVDRW I 14" HD+ I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZR2440w 24 60Hz IPS FHD 6ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest