Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13151) Sk8erPeter válasza Winner_hun (#13146) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jó ötlet! :K

Amúgy az email-küldés túl sok erőforrást nem igényel, új hozzászólás érkezésekor lehet egyszerre is küldeni, illetve lehet sorba is állítani, és majd picit később küldeni, aztán miután ez megtörtént, itt a feladat véget is ért.

És az "Itt szóltam hozzá" blokk átrendezhetősége is jó lenne a Kedvencek fölé, az is rég várt, sokak által kért feature. :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#13152) cbm1974


cbm1974
tag

Teljesen igazat adok Nikolaij-nak, aki még 2007-ben írt arról, mért csak a hozzászólások számíthatnak a rangok megítélésében és lehangolóan vélekedtek róla, mintegy elutasították kérelmét.
Ott azt írták, ide lehet firkálni, mert a dolog bár rég volt, úgy érzem a lényeg még mindig nem változott.
Én is bő 2éve regeltem, több száz adás-vétel van a hátam mögött, mégis újonc vagyok és e rendszer szerint valszeg az is maradok. Ez igazságtalan, mert a sok variáló, csaló miatt az újoncok megvannak bélyegezve. Én is szívesebben üzletelek "rangos" emberrel, de mért csak a hozzászólások számítanak? Ugyanakkor olyat is ismerek az oldalról, aki kvázi tag, mégse érdekelte sose, és nem nagyon voltak hozzászólásai sem. Számos példát ismerünk arra is, h. egy magas ranggal rendelkező tag csapott be mást és ki is zárták...velem is szúrt már ki ilyen tag, bár anyagi kár akkor nem ért.
Talán komolyan át kellene gondolni mi alapján döntik el a rangokat..talán nem-e a megbízhatóságnak kellene az 1. helyen szerepelnie, aztán csak a többinek. Lehet azért sejteni a "priuszokból" is, ki tevékenykedik komolyan és ki csak szórakozik!
Speciel nem is érdekelne a státuszom, ha nem nyomna akkora súlyt a latba az adás-vételek tekintetében.
Véleményem szerint a ph mindenkié, nemcsak azoké, akik egyfolytában hsz-elnek...

1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!

(#13153) Sk8erPeter válasza cbm1974 (#13152) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Most tulajdonképpen éppen az oldal alapvetését kritizálod, azt, hogy ez alapvetően egy IT-fórumnak indult - és az is van a középpontban, nem véletlenül a szakmai hozzászólások számítanak leginkább -, nem pedig egy piacnak. A fórum a felhasználók kommunikációjára épít, nem pedig az eladásokra. Tehát attól még, mert Te nem szólsz hozzá gyakran a fórumhoz (ami az oldalnak egyik lényege a műszaki jellegű cikkek publikálásán túl), nem azzal van a baj, hogy a fórumon a hozzászólások után (is) kapnak rangot a felhasználók - például ha valaki szakmai topicban tevékenykedik, az miért is ne lehetne értékelendő, hiszen a szakmai tartalom az oldal lényege is -, hanem azzal, hogy egyéb módon Te nem kapsz visszaigazolást arról, hogy igenis megbízható eladó vagy.
Szóval közelítsük meg másik oldalról a problémát:

én abban látnám a megoldást, és szerintem is kifejezetten nagyon kéne ilyen, hogy a Hardveraprón egyéb rangrendszer legyen, és bizonyos eladási szám, meg felhasználói értékelés után kaphatnának a felhasználók rangokat vagy más jellegű pontokat. Ahogy ebay-en, meg egyéb helyeken is kapnak az eladók csillagokat, megnevezéseket, stb., ami azért már jó kiindulási alap az eladó megbízhatóságának megítélésére.

Sk8erPeter

(#13154) Bjørgersson válasza Sk8erPeter (#13153) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Vagy egyszeruen csak nem kellene Hardverapron feltuntetni a forumos rangot, mivel a kettonek semmi koze nincs egymashoz.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#13155) lezso6 válasza cbm1974 (#13152) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Szerintem az optimális megoldás az lenne, hogy a felhasználó választhatna, hogy mi alapján kapná rangját. Pl a jelenlegi hozzászólás számlálás helyett lehetne pl az üzletelések vagy a logoutos (közösségi) tevékenységek, esetleg akár olvasott cikkek száma alapján is, ha read-only a tag. :D

Félreértések elkerülése végett, ez csak az én véleményem, nincs tervben ilyen. :B

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#13156) cbm1974 válasza Sk8erPeter (#13153) üzenetére


cbm1974
tag

Igen, ez egy jó megoldás lehetne.
Nem tudom itt lehet kérvényezni a bevezetését? :)
Akkor javasolnám az alapos átgondolását!
Jó lenne egy külön megbízhatósági "pecsét", vagy valami eladók-vevők számára, akik nem fórumoznak "aktívan", azok se szenvedjenek hátrányt, mintha tényleg csak t.nap kezdték volna az egészet.

Köszi, remélem hamarosan születik vmi megoldásféle :))

Most látom, amit lezso6 írt, az is milyen okos megoldás lenne!
Böngészgetni én is sokat szoktam, pl. a csaló topikot, szinte minden nap :D
De mit tehet pl. a magamfajta, aki szeretné az eddigi ilyesfajta múltját figyelembe vetetni az értékelőkkel?
:)

[ Szerkesztve ]

1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!

(#13157) Bjørgersson válasza cbm1974 (#13156) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Pont erre lett kitalalva az ertekelesi rendszer. Ha egy ujoncnak 100+ pozitiv ertekelese / uzlete van mar, akkor nem tokmindegy, hogy ott van-e ez a pecset a profiljan, vagy nincs? :D A lenyegen semmit nem valtoztat.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#13158) Armahun válasza Bjørgersson (#13157) üzenetére


Armahun
addikt

Vagy hardveraprón a rang helyett jelenjen meg a regisztráció óta eltelt napok száma, és probléma megoldva.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#13159) DS39 válasza Bjørgersson (#13154) üzenetére


DS39
nagyúr

+1

a pozitív/negatív értékelések meg úgyis ott vannak már ebben az új rendszerben.

egyébként meg aki az alapján ítél meg vkit a HA-n, hogy milyen rangja van a fórumban, azzal kár foglalkozni. ezeréve létezik az oldal, mindenki tudja, hogy hsz alapján megy a rang, semmi köze az üzleteléshez. (amely már amúgy is kissé elkülönült a PH-tól)

(#13160) Sk8erPeter válasza Bjørgersson (#13157) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Érthető, hogy neki nem mindegy, mivel a figyelmeztetésekben is szerepel a Hardveraprón, hogy figyeljünk oda az újoncokra, és pl. ha hozzászól valahol, akkor egyből az látszik a neve alatt, hogy az illető újonc, meg akkor is, ha a nevére rákattintanak, és ott virít az adatlapján. Az nem is látszik a Hardveraprós nézetben, hogy pl. szakmai vagy egyéb kategóriában mennyit szólt hozzá a fórumon (és ez nem is baj, sőt, a piaci eladások szempontjából irreleváns), csak az tűnik szembe az embernek egyből, hogy jé, egy newbie. Igen, ott van az értékelése, de ettől még a rang is elég jól látszik.

(Egyébként hozzáteszem, azért ha valakinek magas a rangja, mert elég régóta tevékenykedik itt a PH-n, azért az többnyire "félti" annyira az accountját, hogy szerintem többségében kisebb eséllyel ver át embereket (persze erről semmilyen meggyőző bizonyítékom nincs, csak gondolom, nyilván leszámítva a kivételeket, mert voltak olyanok), szóval mégis csak számít valamit ilyen szempontból a rang.)

(#13156) cbm1974:
Jaja, itt lehet "kérvényezni" ilyen jellegű dolgokat, aztán abból vagy lesz valami, vagy nem. :D Mivel lezso6 hsz.-éből még úgy tűnik, nincs konkrét terv, és nincs döntés a dologban, gondolom jó sokára lesz bármi... :(
Esetleg itt is jelezhetnéd, ez a Hardverapróval kapcsolatos javaslatok topicja:
http://prohardver.hu/tema/uj_hardverapro_altalanos_eszrevetelek_javaslatok_b/friss.html

Sk8erPeter

(#13161) cbm1974 válasza Bjørgersson (#13157) üzenetére


cbm1974
tag

Sajnos nem teljesen mind1, mert találni példákat mind2 esetre (sok ponttal rendelkezők is meghülyülnek, ill, a pont nélküliek megbízhatóbbak).
Az előreutalástól továbbra is húzódoznak a vevők, mert ugye lerágott csont a "ne utalj előre" és pont.
De vhogy létre kell jönnie az üzletnek, ha senki nem bízik a másikban pontok ellenére sem....
Tehát a pont nem garancia, ahogy persze semmi sem, de talán lehetne egy pluszt kitalálni, hátha akkor kevesebb lenne a csalás, mert valljuk be, mindenki, én is az átveréstől tartunk a legjobban, ahogy én itt párszor megjártam...ezért nagyon ritkán vásárolok itt. A vatera pl. megbízhatóbb, ott hamarabb kiadják ügy esetén az adatokat. A becsületes ember manapság egyre nagyobb áldozat, bőven van mitől tartania, a csalóknak pedig számtalan trükkjük van, azt is csinálják, gyorsan pontokat gyűjtenek h. aztán egy nagyobb fogással lehúzzanak vkit. Utalhatnék pl. "retro*" -ra, aki 2 éve húzott le 13k értékben. Ő is ezt a taktikát követte :(
Szóval nincs ötletem mit lehetne tenni, de kellene, vmi megkülönböztetés, ami nem csak a pontok számától függ....

1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!

(#13162) #41133696


#41133696
törölt tag

Helló Android 5.1-et futtató Nexus 7-en Mozilla Firefox alatt nem működik a képfeltöltése után a beillesztés gomb:

Google Chrome alatt (jelent hozzászólásomat is Chrome-on keresztül írom), ez a hiba nem jelentkezik.

Firefox alatt hiába kattintok a beillesztés gombra, nem történik semmi.

(#13163) saelin válasza #41133696 (#13162) üzenetére


saelin
veterán

Most megnéztem én is a Boat Browser alatt, de itt még a fájlt sem tudom kiválasztani. Nem reagál a gomb. Android 4.4.

Mondjuk nem szoktam használni ezt a funckiót (mindig a dropboxomra tolom fel a képet), így nem is tudtam róla, hogy van ilyen bug.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#13164) #41133696 válasza saelin (#13163) üzenetére


#41133696
törölt tag

Ameddig van itt a havi kvótámból a beépített megoldást szoktam használni, mert kényelmes automatikusan átméretez, és beilleszteni is gyorsabb mint külső forrásból. Köszi szépen, hogy megnézted, így biztos nem nálam van a hiba :R.

(#13165) Gondwana


Gondwana
addikt

Lusta vagyok visszakeresni, hogy volt-e, a Ctrl+F meg a Privát szóra mindent megtalál, de a következő a megfigyelésem:
A privát üzenetváltások listájában, amikor a lista tetején a másik User nevére kattintok (azaz újra be kellene, hogy olvassa, amit épp látok), a /privat/listaz.php-re vezet, amiért újabban hibát dob, mert kimarad a pathból a usernév (privatok/listaz.php működik de mást csinál)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#13166) Winner_hun válasza Gondwana (#13165) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ismert hiba, javítva lesz.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#13167) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Privát üzeneteknél iszonyat lassú a rendszer, 10-ből 8 alkalommal 503-mas hibát kapok.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#13168) föccer válasza Ed3r_X_ (#13167) üzenetére


föccer
nagyúr

[link]

:)

Türelem. :R

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#13169) SUPREME7 válasza Ed3r_X_ (#13167) üzenetére


SUPREME7
őstag

Nekem meg konkrétan ezt köpte ki "Sajnos irgalmatlanul nagy mennyiségű privát üzeneted van, ezért a tartalmukban nem lehetséges keresni." :)

Valaki említette már, hogy időintervallumos szűrés nem oldaná meg a dolgot? Tehát ha alap esetben csak az elmúlt fél-1 év termésében keresgélne? Aztán ezt lehetne tologatnk visszafele, nagyjából csak be tudja lőni az ember, hogy amit keres az mikor volt. (Vagy türelmesen végigmegy :) )

(#13170) Ed3r_X_ válasza föccer (#13168) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

:R Akkor értem már.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#13171) lezso6 válasza föccer (#13168) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Inkább 3-4 nap. :B Bővebben a privát-keresőről: [link]

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#13172) Ed3r_X_ válasza lezso6 (#13171) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Van a privátokról egy ilyen lista? Nekem van egy 7600 üzenet körüli :D Meg 5-6000+ körüli is azt hiszem, meg 2-3 1-2 ezer körüli :D

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#13173) lezso6 válasza Ed3r_X_ (#13172) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nincs ilyen lista, SQL kódot gyártottam rá, hogy kiadja ezeket a statisztikákat. A rekord az valami 80ezer üzenet beszélgetés. :))

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#13174) Ed3r_X_ válasza lezso6 (#13173) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Statisztika, akkor ez, annyira nem vagyok jártas benne :)

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#13175) MaciG


MaciG
addikt

üdv.

Lehet már más is felvetette az ötletet, de én pl. nagyon szívesen látnék a fórumon egy ilyen "köszönöm" jellegű kis gombot, mint opció. Mert ha mondjuk kérdezek valamit és jön rá válasz/segítség, én úgy érzem azt illik megköszönni, viszont ha beírom ezt egy külön hozzászólásban az eléggé off jellegű, de ha lenne ilyen gomb, csak rá kellene nyomni. Én ezen az oldalon láttam ilyesmit. (regisztráció nélkül lehet nem látszik, de a post jobb alsó sarkában vagy "Thanks this post." gomb. Nem zavaró, viszont hasznos.)

BANZAII

(#13176) Viszlát


Viszlát
addikt

Elnézést, ha volt már: várható, hogy a spolier taget lehessen feliratozni (ugyanúgy mint például a linket)?

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#13177) cekkk válasza lezso6 (#13173) üzenetére


cekkk
veterán

Akkor én levagyok maradva :D

Egyik ismerőssel még csak 24 ezer párszár darabnál járunk :D

(#13178) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Topik-értesítő emailekhez visszajött a friss link, illetve javult a lapozó, lásd:

[link] és [link] típusú intervallumok "előző" és "következő" linkjei (utóbbinál értelemszerűen direkt az elejére ugrik)

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#13179) sz.balazs.95 válasza lezso6 (#13178) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Szuper!
Jó látni a folyamatos fejlesztéseket. :R

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#13180) pepe091 válasza lezso6 (#13178) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Remek, köszönjük a javítást. :R

(#13181) #41133696 válasza #41133696 (#13162) üzenetére


#41133696
törölt tag

Nos, androidos Opera alatt is rendben működik.

(#13182) lezso6 válasza #41133696 (#13181) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Cache törlés? Elég egyértelműen látszik, hogy a stílusfájlok nem töltődtek be a fentebbi hozzászólásod képén, így a gombokat vezérlő javascript is hiányzik.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#13183) #41133696 válasza lezso6 (#13182) üzenetére


#41133696
törölt tag

Köszi, ez megoldotta :R

(#13184) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Na ez most mi? :)

Privát küldés közben. Meg mióta kér megerősítő kódot, privát küldésnél az oldal?

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#13185) lezso6 válasza Ed3r_X_ (#13184) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

oppá, bug, javítva. :B Mindig is kért a motor captchát napi 20 különböző embernek küldött privát felett.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#13186) Ed3r_X_ válasza lezso6 (#13185) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Tegnap 6 emberrel beszéltem csak :)

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#13187) #81556480


#81556480
törölt tag

kredit könyvelői iroda [link] nekem egyből a ph logó jutott eszembe

(#13188) Winner_hun


Winner_hun
félisten

A(z) x új hozzászólásszámot mutató ikon működése jelenleg úgy zajlik hogyha rákattintok az ikonra akkor a legrégebbi, még nem olvasott hozzászólásra ugrik, majd utána a következő oldalra való lépéskor eltűnik. Akkor is eltűnik (nullázódik) ha csak rányomok a topikra (friss.html)
Új privátoknál amíg nem olvastam el a privátot - amennyiben több jött és abból van amelyik egy új blokkban van - addig az olvasatlanként van megjelölve.

Megoldható lenne az hogyha az utolsó olvasatlan hozzászólásra klikkelek, olvasom az új hozzászólásokat, majd elnavigálok onnan akkor a hátralévő hozzászólások számát mutassa csak a rendszer? Nullázni így kétféle képpen lehetne: végigolvasva a hozzászólásokat vagy a friss.html lehívásával. Amennyiben pl. 25-ös listázásnál van 200 új hozzászólás és az utolsó hozzászóláshoz linkkel jutok oda, majd a legördülő részből, ahol a hozzászólásblokkokat lehet kiválasztani "beletekerek" az olvasatlan hozzászólásokba akkor a legfrissebb olvasatlan hozzászólásé lenne az utolsó olvasott hozzászólás, ha közben vannak olvasatlanok akkor azok olvasottá válnának.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#13189) lezso6 válasza Winner_hun (#13188) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Gondoltam már (pontosan) erre, s elvileg megoldható lenne egyszerűen, de nem biztos. Át kell gondolnom.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#13190) Rimuru


Rimuru
veterán

Olyat nem lehetne hogy a "megbízható" tagok (pl. min őstag rang) mentesüljenek ip cím kitiltás alól? Mert ugye most pl nem lehet TOR alatt írni, pedig jelengegi helyzetemben sokkal kényelmesebb nekem azon böngészni így viszont ha írni akarok majd mindig kapcsolhatom ki egy hozzászólás erejéig (és bízhatok abban hogy elsőre el is tudom küldeni).

Vigyázat, csalok!

(#13191) adika4444


adika4444
addikt

Üdv!

Felhasználóók adatlapján Utolsó feltűnés helyett Utolsü feltűnés van, gondoltam szólok, remélem jó helyen tettem!:)

üdv, adika4444

(#13192) sz.balazs.95


sz.balazs.95
veterán

Hogyhogy @r10.prohardver.hu küldi az e-mail értesítőket? :F

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#13193) somasz


somasz
addikt

Megkérdezhetem, miért van captcha a privát üzenet írásánál? (lehet, hogy máshol is van, volt már róla szó, de nem figyeltem igazán)

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#13194) Ed3r_X_ válasza somasz (#13193) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Nekem is, pedig a mai nap csak 1 emberrel beszéltem.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#13195) Kalandor válasza Rimuru (#13190) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Sajnos nem.

(#13196) Kalandor válasza adika4444 (#13191) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Javítva lesz.

(#13197) Kalandor válasza sz.balazs.95 (#13192) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez előfordulhat.

(#13198) Kalandor válasza somasz (#13193) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

(#13199) Kalandor válasza Ed3r_X_ (#13194) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Utolsó 24 órát néz a rendszer, nem naptári napot.

[ Szerkesztve ]

(#13200) somasz válasza Kalandor (#13198) üzenetére


somasz
addikt

24 órán belül csak 8 emberrel leveleztem, igaz, több üzenetet is váltottunk. Nem valami hiba van a gépezetben?

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.