Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12051) Sk8erPeter válasza pepe091 (#12048) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Erre csak ennyit tudok mondani: [link] ;]
Te is "pixelspóroló vagy"...."

[moderálva]

Mivel totál érdektelen volt, amit a linkelt részben írtam, és belefért a pár szavas mondóka kategóriájába, így hadd ne kelljen már megmagyaráznom, miért nem a "Válasz" linkre kattintottam, és miért írtam az eredeti hsz.-be, ami még bőven szerkeszthető volt.

[moderálva]

"Egyébként szerintem marha zavaró, ha valaki mondjuk kérdez valamit, és több embertől érkezik akár másféle ötlet, akkor a kérdező lenyom egymás után 5 HSZ-t, akár néhány sorban is válaszolva, ezzel telenyomva a topikot."
Ha egyberakja a válaszait, ömlesztve a hsz.-t egy óriásivá, azzal nem "nyomja tele" a topicot?
Egyébként hozzátenném, hogy elsősorban arról az esetről beszéltem, amikor van értelme külön hozzászólást megírni, nem arról, amikor odaír egy "neked is köszi"-jellegű választ.
Előfordult már, hogy szakmai, webfejlesztős fórumban külön-külön választ írtam mindenkinek, segítő szándékkal (magyarul nekem aztán nem állt érdekemben az egész, de épp ráértem, és a segítségkérőknek meg jól jött a reakció), úgy, hogy a hsz.-eknek köze nem volt egymáshoz, vagy csak kevés - erre jött egy moderátor, és elkezdett cseszegetni, hogy legközelebb írjam egybe, mert ez így irgumburgum. Szerinted ez helyénvaló? Ez bármilyen módon is motiválja a hozzászólókat? Nem kicsit érezteti ez azt, hogy valaki hirtelen megörült a hatalmának, amivel visszaélhet.

"A HSZ számra hivatkozás szerintem simán követhető, mert jórészt, ha ilyen válaszadás van, akkor a HSZ-ek amikre reagál az illető, még a közelben vannak, így csak oda kell görgetni..."
Simán elképzelhető, hogy van egy pörgős topic, és az illető nem tud reagálni pár napig. Amikor viszont ideje van, akkor mondjuk reagál szépen mindenkinek, mivel úgy illik; így már nem igazán áll fenn ez az eset, hogy simán oda tudsz görgetni. Ha viszont érdekelne az előzménye, akkor szépen írhatod át az URL-t, vagy kotorászhatsz vissza odáig.

"Pont ezért mondtam, hogy jó lenne egységesíteni, mert nem csak én, de több modi is szokott ezért szólni, ha így válaszol valaki.."
Ezt a moderátori szokást (a cseszegetést teljesen értelmetlenül) valóban jó lenne megszüntetni. Azt meg még inkább, hogy bizonyos túlpörgött felhasználók magukat hirtelen félig moderátornak érezve vegyék a bátorságot arra, hogy izélgessenek valakit, hogy legközelebb így meg úgy cselekedjen, különben dádá lesz.

Az egy, illetve több hozzászólásban való válaszolásról szóló álláspontunk benne foglaltatik az alapelvekben. Mindaddig, amíg az nem változik, aszerint is fogunk eljárni.

[ Módosította: Barthezz2 ]

Sk8erPeter

(#12052) Sk8erPeter válasza grabber (#12050) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Ha valakiknek válaszolok,akkor csak megítélhetem,hogy egy hsz-ba menjen vagy se."
Ebben tökéletesen igazad van: jól mondod, te ítélheted meg. Nem pedig egy túlbuzgó modi vagy felhasználó, aki teljesen értelmetlenül izélget.

"Nem átláthatóbb így,de ha én úgy gondolom nem is kell átlátni annál a válasznál,akkor a lehetőséget megadhatnánk ennek."
Azzal semmi bajom, ha megvan rá a lehetőség, hogy valaki így cselekedjen. De hogy ezt önkényesen, épp a saját ízlése szerint valaki eldöntse, hogy hogyan "helyes", az általában káros, és nem igazán motiválja az embert az igazán aktív tevékenységre (lásd az előző hsz.-emben írt saját példát).
Egyébként hogy megvilágítsam egy másik oldalát a dolognak mondjuk webfejlesztői oldalról, azért az bonyolítja a dolgokat, ha netán úgy döntenének a PH-nál, hogy biztosítanak thread-visszakövetési lehetőséget (amiről korábban volt szó, hogy mondjuk meg lehessen csinálni, hogy csak egy szál hozzászólásait nézed meg - szál alatt értsd: érkezik egy felvetés, plusz arra érkezett válaszok), ha egybe vannak hányva a válaszok, mert adatbázisból úgy nehezebb listázni, mi tartozik egy szálba - nyilván meg lehet oldani, de ehhez biztosítani kell jól működő lehetőséget a felhasználói felületen is, amivel megjelölheted, pontosan mely korábbi hsz.-ekre válaszolsz (esetleg a hozzászólás törzsének megfelelő parse-olásával lehet megoldani, de ez is bonyolult, mivel bőven rejt magában hibalehetőséget). Na mindegy, ez valószínűleg nem győz meg, csak gondoltam megvilágítom egy másik oldalát is.

"Engem felettébb idegesít,ha valaki másodpercenként válaszol egy szavas válaszokkal 20 embernek."
Egyszavas válaszok témája már meg lett beszélve korábban. Erre speciel pont vonatkozik az alapelvek megfelelő pontja, de ez teljesen érthető is. Spamelni azért ne lehessen, de nem ilyenekről volt szó.

========================

(#12049) canniball :
jaja, épp nem jött át az üzenet, hogy mit értesz azalatt, hogy "két PC között". :D

Örülök egyébként, hogy nem vagyok vele egyedül, hogy gusztustalanabbak és követhetetlenebbek tudnak lenni az egybehányt válaszok, mint a szétbontottak.

=================

Szerk.:

Többiek: ez egy korábban is vitákat okozó téma volt itt a topicban is, hogy legyenek-e inkább egybehányva a válaszok, vagy pedig lehessen őket szétválasztani (ami egyébként helyzetfüggő, hogy épp melyik indokolt; nyilván egy-két szónál a külön-külön megírt hsz. indokolatlan), szerintem nem érdemes rajta témázni, úgysem itt fogjuk eldönteni, és ez a topic a PH javításáról, nem pedig a vélemények ütköztetéséről szól.
Bár még én is reagáltam a felvetésekre, és nem kellett volna ITT ilyen hosszan, javaslom, zárjuk le a témát, a házigazdák nem hiszem, hogy örülnének neki, hogy tömködjük a topicot a vitánkkal.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#12053) canniball válasza Sk8erPeter (#12052) üzenetére


canniball
nagyúr

Nekem azzal sem lenne semmi bajom ha egy postban több válasz lenne DE úgy, hogy az eredeti hsz.-k linkesítve vannak és ezt a rendszer magától teszi meg, nem a usernek kell manuálisan ezzel szenvedni.

Nem tudom mennyire lenne bonyolult megoldani de pl. lehetne egy olyan funkció a motorban, hogy amennyiben adott topikban másodszor szólnék hozzá és közben nem érkezett új hsz. akkor nem új post generálódik hanem az újabb válsz az előzőbe szerkesztődik bele felette a megválaszolt hsz. linkjével.

Ezzel szvsz megoldódna minden probléma és nem mellesleg a moderátorok is koncentrálhatnának a tényleges moderálásra.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#12054) pepe091 válasza Sk8erPeter (#12051) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Nem kerestem semmit, csak elég humorosnak találtam, hogy nagyban harcolsz az ellen, hogy egyben válaszoljon valaki, miközben kettőt gördítettem a topikon, és te is így válaszoltál... :)
Attól, hogy elkezdesz személyeskedni, még nem lesz igazad, különböző véleményen vagyunk, ennyi az egész.

(#12055) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#12044) üzenetére


Penge_4
veterán

"Ezt nehéz lesz alátámasztanád bármi értelmes érvvel, anélkül, hogy ne inkább ez a vélemény legyen a balekság ;), de megpróbálhatnád."

Oké, akkor még egyszer, sorban.

1. westlake írt egy javaslatot, hogy a témaindító user korlátlan ideig szerkeszthesse az első hsz-t.

2. Erre írtam, hogy az ötlet jó, de a megoldási javaslat nem, mert sokkal jobb, ha egy kijelölt user (aki valamelyik moderátortól vagy házigazdától kap rá engedélyt, mivel bizonyítottan korrekt felhasználó és aktívan karbantartaná pár topic téma összefoglalóját (mivel az "első hsz" dolog már elavult).

Erre westlake belekötött, hogy miért lenne bármi probléma azzal, ha az újonc (mert sok esetben ha szétnézel pörgős topicokat is akár pár hozzászólásos már inaktív újoncok nyitottak) korlátlan ideig szerkeszthetné.

Erre írtam, hogy azért, mert ilyenkor a moderátorok vagy több százezer topicot figyelnének vagy előmoderálnának, hogy hol történt meg az első hsz. szerkesztése, vagy akaratlanul is lennének olyanok, akik meglátnák benne a black SEO lehetőségét.

Topicnyitónak ilyen hatalmat adni egy nagy biztonsági rés lenne. Inkább azt kéne, hogy jelentkezhessen user arra, hogy karbantartja az adott topicot. És nem az első hozzászólást, hanem a témaösszefoglalót.

(#12056) westlake válasza Penge_4 (#12055) üzenetére


westlake
félisten

Még mindíg nem értem, hogy mi ebben a biztonsági rés. :U
Egy újonc is szerkesztheti a hozzászólást pár percig. Ebben a pár percben ugyanúgy nem figyelik, hogy mit is módosított mire. Még mindig nem olvastam egy elfogadható érvet sem, ami "elmagyarázza", hogy miért nagyobb probléma, ha a topikindító nem csak pár percig szerkesztheti a kezdő hozzászólását, hanem korlátlan ideig.
Egyébként hanyagolhatjuk a témát, mivel már kaptam "megoldást".

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#12057) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#12055) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Idézlek: "Mivel első hozzászólásról van szó, még a lista elejére sem kerül a topic. Szépen ott marad a háttérben, úgyis az a lényeg, hogy a keresőrobotok és néhány balek lássa, aki bedől neki."
Minek dől be? Az első hozzászólásnak? VÁGOD, régen ez volt az, ami ma a téma-összefoglaló. Biztos lehet még találni topicokat, ahol nem kért meg senki modit, hogy rakja már be az 1. hsz tartalmát a téma-összefoglalóba. Tehát akkor ott balekok vannak... :W Ez a megfogalmazásod cseppet nevetséges, igazából ennyi volt a bajom az egésszel. Miért nem lehet normális stílusban elmondani, hogy a téma-összefoglalót kéne tudni szerkeszteni, nem az első hsz.-t, és ennyi.

(#12054) pepe091 :
[moderálva]

(#12053) canniball :

"Nem tudom mennyire lenne bonyolult megoldani de pl. lehetne egy olyan funkció a motorban, hogy amennyiben adott topikban másodszor szólnék hozzá és közben nem érkezett új hsz. akkor nem új post generálódik hanem az újabb válsz az előzőbe szerkesztődik bele felette a megválaszolt hsz. linkjével.
Ezzel szvsz megoldódna minden probléma és nem mellesleg a moderátorok is koncentrálhatnának a tényleges moderálásra."

Totálisan felesleges az egész első mondatban írt újítás. Erre való most az új hsz. írása.
A moderátorok most is koncentrálhatnak a tényleges moderálásra. Csak van egy-kettő, aki szegény rossz idegrendszere (vagy a némi hatalom élvezete) miatt görcsöt kap, ha egymás után már legalább két hsz.-t lát ugyanattól a júzertől.

[ Módosította: Barthezz2 ]

Sk8erPeter

(#12058) Sk8erPeter válasza westlake (#12056) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szerintem ezt Penge_4 elég érthetően elmagyarázta, egy akármilyen jöttment újonc ne tudja már a végtelenségig szerkeszteni a topic első hsz.-étvagy összefoglalóját (most tök mindegy) csak amiatt, mert történetesen ő volt a topic indítója. Jó lenne az a megoldás, amit javasolt, hogy kijelölhetők lennének ezért felelős emberkék, akik aktívak abban az adott topicban, és megbízhatóaknak tűnnek. DE továbbra is ott a Próba topic+Modker-megoldás.

Sk8erPeter

(#12059) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#12057) üzenetére


Penge_4
veterán

"Biztos lehet még találni topicokat, ahol nem kért meg senki modit, hogy rakja már be az 1. hsz tartalmát a téma-összefoglalóba. Tehát akkor ott balekok vannak..."

Oké, akkor újra: Az újonc rangú x száz napja be nem lépett felhasználó észreveszi, hogy szerkesztheti egy 2007-ben nyitott, azóta már süllyesztőben eltűnt topic első hozzászólását. A topicba utoljára 2011-ben írtak hsz-t, így jó hátul van. Az újoncunk rájön, hogy tökéletes black SEO táptalajt biztosít, ha belecsempész ezt-azt az első hozzászólásba. A lebukás esélyét tovább csökkenti az, hogy a törzstagok általában akár időrendben, akár fordított időrendben nézik a topicokat, a friss hozzászólásokat listázzák előre. Az alapbeállítás azonban az, hogy az első hozzászólástól csökkenő sorrend. Tehát ki fog nagyobb eséllyel találkozni a régi topicok (amik maximum kereső használatával bukkannak újra és újra fel) első hozzászólásával? Nyilván a frissen regisztráltak, akik még nem állították át a beállításokban.

Oké, a második részével már kicsit túlkombináltam, de az első igenis reális. Van egy rakás évekkel ezelőtt regisztrált újonc. Ha csak 1%-uk is kihasználja ezt a lehetőséget már biztonsági résnek számít.

(#12056) westlake: "Egy újonc is szerkesztheti a hozzászólást pár percig. Ebben a pár percben ugyanúgy nem figyelik, hogy mit is módosított mire."

5 vagy 15 percig. Amíg a topicba még akkor is járnak olvasók, ha az újonc írta az utolsó hozzászólást oda. Nem úgy egy régi, elhagyatott topicban, ahol van egy 20 méteres első hozzászólás és ha az újoncunk ügyes, csak alapos proof read után tűnne fel valakinek is, hogy valami nem stimmel vele.

[ Szerkesztve ]

(#12060) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#12059) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Eddig is értettelek, nekem ez a "balek" megfogalmazás volt kissé furcsa, hogy miért nevezed azt baleknak, aki megnézi az első hsz.-t, mert adott topicban esetleg még nem jött létre a téma-összefoglaló.
Azzal meg már korábban is teljesen egyetértettem, hogy akármilyen jöttmentnek ne legyen már attól örökös szerkesztési joga, hogy történetesen ő volt a topic indítója.
Az egyébként nem "biztonsági rés", hogy teleszórja kénye-kedve szerint a hsz.-t saját - nem éppen kívánatos - linkjeivel, hanem rosszindulatú spamelés.

======

(#12051) , Barthezz2 modi:
"Az egy, illetve több hozzászólásban való válaszolásról szóló álláspontunk benne foglaltatik az alapelvekben. Mindaddig, amíg az nem változik, aszerint is fogunk eljárni."
Ez jó hír, mert ezek szerint én eddig is jól tudtam, csak egy-két moderátor tudta rosszul (amikor rámszólt több hsz. írása miatt). :) Neveket nyilván nem mondok most, de konkrétumokat tudok linkelni, ha van rá igény.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#12061) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#12060) üzenetére


Penge_4
veterán

Nem attól balek, hogy megnézi az első hsz-t, hanem attól, hogy rákattint egy jobb esetben adf.ly-os, rosszabb esetben valami kártevős linkre. Persze vannak profi trükkök, aminek a hozzáértőbbek is bedőlhetnek pl. https://www.оtрbаnk.hu és vannak a lorem ipsum-szintű gagyi spamek, amiknek tényleg csak a belekok dőlnek be.

(#12062) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#12061) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, így már világos, akkor bocsi, eredetileg félreértettem, amit itt írtál. Azt hittem, azokra írod, hogy balekok, akik az első hsz.-t követik, és abban hisznek. :DDD

Sk8erPeter

(#12063) canniball


canniball
nagyúr

Teljesen szétesett az oldal. Mi folyik itt Gyöngyösön? :F

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#12064) Bjørgersson válasza canniball (#12063) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Derecskén minden oké, nincs szétesve semmi.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#12065) fi:zi'k válasza canniball (#12063) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Szintén szétesett Ph főoldal.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#12066) Bjørgersson válasza fi:zi'k (#12065) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Kellett nektek mondani, már nálam is szétesett. :D

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#12067) canniball válasza Bjørgersson (#12066) üzenetére


canniball
nagyúr

Na ugye hogy ugye, pedig már a képeket is lőttem...de akkor nem mutatom meg. :P
És közben kész is vagyunk, mindig legyen ilyen gyors a hibaelhárítás! :C

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#12068) DS39 válasza canniball (#12067) üzenetére


DS39
nagyúr

nálam minden rendben. (ph, ma, itcafe)
FF26

szerk.: szép, esélyes hogy a css fájl vált elérhetetlenné a szerveren.

[ Szerkesztve ]

(#12069) canniball válasza DS39 (#12068) üzenetére


canniball
nagyúr

Itt ilyen volt (szerencsére csak) egy kis ideig. És nem csak ezen a gépen.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#12070) Bjørgersson válasza canniball (#12067) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Szívesen. ;]

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#12071) lezso6 válasza DS39 (#12068) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Elérhető volt a fájl, csak üres. :D :(

Bugokat legközelebb a másik topikban jelezzétek, plíííz, thx. :R

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#12072) canniball válasza lezso6 (#12071) üzenetére


canniball
nagyúr

Elnézést, ebben a szétesett nézetben hirtelen ezt találtam meg. :R

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#12073) FehérHolló


FehérHolló
veterán

Hozzászólások beflagelése a "kedvenc topicok"-hoz hasonlóan?
Utolsó néhány megjelölt látszik jobb oldalt, ilyesmik.

Sokszor csak olvasni van idő, válaszolni nem.

Skynet is real. It's called Google.

(#12074) cattus


cattus
őstag

Az megoldható lenne, hogy ha Logout mobil oldaláról olvasom egy blogbejegyzés hozzászólásait, akkor a hsz.-ek felett lévő cím kattintható legyen, ami a blogbejegyzéshez visz? Úgy, mint a szakmai cikkeknél.

Do the thing!

(#12075) Espla


Espla
aktív tag

Sziasztok!

Hasznosnak tartanám, hogy a cikkekben megjelent "ekkor várható a megjelenés", "most került boltokba" egy helyen idővonalon, (info)grafikusan, vízszintesen görgetve, akár valahogy látványosan elérhető legyen.
Minden kategóriának lehetne külön.

Pl. játéknál. 2014. február 28. Thief (PC), GTA V (PC) 2014?, Witcher 3 szintúgy
elhelyezésre kerülne az idővonalon és odakattintva a cikk lenne olvasható ami említi az időpontot.
Ha jön változás, akkor az idővonalon máshova kerülne és az új cikkre menne a hivatkozás.

Így lehetne Prohardvernél, elhelyezni kb. mikorra várható DDR4 megjelenése, Google Glass megjelenése, Oculus Rift várható megjelenése
De ha épp megjelenik egy új hardver pl. egy PC ház, akkor kis képpel és linkkel fel lehetne rakni erre a vonalra.

Mobilarena, IT café fontos megjelenésével kapcsolatban is így.

És ez az egész valami 21. századnak megfelelő módon tálalva.

Sok timeline infografika példa van a neten, amiből lehetne ötletelni.

Nyitottam topikot a témának, csak sajna zárták.

(#12076) hoffman_


hoffman_
nagyúr

üdv,

nem tudom, hogy jó helyen vagyok-e a kérdéssel, szerintem igen. wp8-ra lesz app esetleg, olyan jellegű, mint a droidos? én nem találtam nyomát még sehol, se a storeban, ergo gondolom nincs :D se a fórumon, hogy várható-e.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#12077) Sk8erPeter válasza hoffman_ (#12076) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nem jó helyen keresed a választ, mivel a Prohardver! Eszközök nevű Chrome-extension abszolúte nem hivatalos megoldás. ntomka kolléga tartja karban egyedül.
Itt van a hozzá tartozó fórum:
http://prohardver.hu/tema/re_prohardver_eszkozok/friss.html

Sk8erPeter

(#12078) hoffman_ válasza Sk8erPeter (#12077) üzenetére


hoffman_
nagyúr

köszi a helyreigazítást! de nem egyről beszélünk ám. bár most, hogy jobban belegondolok az is igaz, hogy play store-ban sincs hivatalos ph app, nem tudom mire emlékeztem.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#12079) pepe091 válasza hoffman_ (#12078) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Én tudom mire gondoltál. Volt Egy MA, és PH app is, dr.Kind fejlesztette, de már lekerült a Play Store-ból valami miatt.

(#12080) hoffman_ válasza pepe091 (#12079) üzenetére


hoffman_
nagyúr

köszi a helyreigazítást uraim! :R

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#12081) Sk8erPeter válasza pepe091 (#12079) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

+ (#12078) hoffman_ :
Nem ismertem azt az appot, az mit tudott?

Sk8erPeter

(#12082) hoffman_ válasza Sk8erPeter (#12081) üzenetére


hoffman_
nagyúr

nem igazán használtam droid alatt, mindig desktop site-ról neteztem, olyasmi volt, ha jól rémlik, mint a ph mobil verziója, kicsit puritánabb, rss alapon ment.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#12083) pepe091 válasza hoffman_ (#12082) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Így van. A hírolvasó része elment, de a fórum része elég gyatra volt.

(#12084) grabber


grabber
addikt

Elképzelhető,hogy ha egy modi töröl pár hsz-t a forumból,akkor a forum hsz számláló nem jelzi utána az új üzeneteket?

Nálam mintha ez törtöntént volna.Apróság,de ha már van ilyen funkció jobb lenne,ha minden esetben működne.

(#12085) pepe091 válasza grabber (#12084) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Igen. Szerintem azért, (de majd kijavítanak ha nem) mert a rendszer az adott topikban lévő HSZ-ek számát figyeli, és aszerint jelez. Tehát tegyük fel utoljára mikor megnézted a topikot, akkor volt benne 100 hsz, majd törölve lett belőle 5, így téged csak akkor értesít, ha már újra van minimum 101 hsz az adott topikban. De persze ha közben megnyitod, mikor 95 HSZ volt benne, akkor már az "tárolódik el" így a 96. hsz-nél már újra jelezni fog. Nem tudom biztosra, hogy így működik, csak én így vettem észre.

(#12086) grabber válasza pepe091 (#12085) üzenetére


grabber
addikt

Nem így van,mert a hsz-ek nem törlődnek,hanem eltüntetik a modik.Szám meg marad :K
Szerintem,csak figyelni kell az utána lévő hsz-et is.Remélem ez egyszerűen megoldható,plussz pár sorral.

(#12087) pepe091 válasza grabber (#12086) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Tudom, hogy nem törlik, de attól, ha megnézed pl kint a topik listában az egyik topikot, hogy ott hány hozzászólást ír, bent a sorszám mindenütt magasabb a "törölt" hsz-ek miatt. Lehet azt a kinti számot figyeli a rendszer az értesítéseknél is.

[ Szerkesztve ]

(#12088) Sk8erPeter válasza pepe091 (#12085) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ennek a megvalósításnak semmi értelme nem lenne.
Aminek van értelme: azt eltárolni, hogy mikor nézted meg az adott topicot utoljára; ha azóta született új hsz., akkor megjeleníteni oldalt a "Kedvencek"/"Itt szóltam hozzá" boxban az azóta született hsz.-ek számát.

Sk8erPeter

(#12089) szab.tam


szab.tam
nagyúr

javaslatok moderációval, moderációs értesítéssel kapcsolatban.

nagy haladás, hogy egy ideje a szankcionáltak pü-ben is megkapják a moderálást.
nemcsak mail-ben, amit vagy olvasnak, vagy csak késve, vagy egyáltalán nem.
ez jó. :R

1. viszont érdemes lenne ebben a pü-ben megkapniuk a kifogásolt hsz teljes, idézett szövegét, idejét, hsz sorszámát, topik linkjét, stb.
különben az ember nem tud pontosan szembesülni azzal, miért is lett megfeddve.
mert ugye törölve lett az aktuális hsz....
pont így jártam.
vertem a nyálamat a reklamációs topikban, közben telejesen másért, (jogosan), lettem szancionálva, mint amire gondoltam.
ha megkaptam volna pü-ben a tájékoztatás, valszeg nem égettem volna feleslegesen magamat.

2. legyen már valami elévülési határ a szankcionálásnál.
nem biztos, hogy nevelő, (számomra, a jogosság ellenére, most inkább hergelő volt kissé), ha nagyon hosszú idő elteltével, véletlenül(?) ráakad egy moderátor egy ilyen hsz-ra, és büntet.
amikor már mindenki túl van rajta.

az említett esetnél úgy példálóztam, hogy pl. egy autó ellopását elkövető egyént sem vonnak felelősségre az eset után 10 évvel, hiába derült ki.
mert egyszerűen elévült...

itt is kéne egy határt húzni, pl. hsz + 1 hónap.
ráadásul most a szankció bejegyzés dátuma után úgy néz ki, mint ha most renitenskedtem volna, nem régebben...

lényeg.
nehéz a moderációs szabályok alkotása, betartása, alkalmazása.
értem.
de azért érdemes csiszolgatni.
:) :R

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#12090) pepe091 válasza Sk8erPeter (#12088) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Ez így igaz, így kellene működnie, de most biztosan nem így működik. Én a jelenlegi működést próbáltam körvonalazni, nem azt, hogy hogy lenne jobb.

(#12091) Sk8erPeter válasza pepe091 (#12090) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Miért vagy benne olyan biztos, hogy olyan értelmetlenül működik, ahogy felvázoltad? Belső infóid vannak, vagy honnan tudod?

Sk8erPeter

(#12092) pepe091 válasza Sk8erPeter (#12091) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

:F Egy szóval nem írtam sehol hogy biztosan így működik.. Te mivel magyarázod azt, hogy nincs egy ideig értesítés akkor, ha néhány hozzászólás törölve lett?

[ Szerkesztve ]

(#12093) Sk8erPeter válasza pepe091 (#12092) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Még ha a saját elképzelésedben nem is vagy biztos, abban biztos vagy, hogy nem úgy működik, ahogy én felvázoltam egy lehetséges értelmes megvalósítását. Abban miért vagy biztos, hogy nem úgy működik?
Cache-elési és egyéb összetett mechanizmusok miatt is lehetnek ilyen jellegű "késések" például az új hsz.-ek számában. Nem tudtam még megfigyelni a jelenséget ilyen szemszögből, amiről grabber írt, pedig természetesen követek olyan topicot, ahol volt már törlés. Ettől még biztos van ilyen jellegű anomália, ha ezt megfigyeltétek; de ezt rendesen tesztelni persze csak a házigazdák tudnák.
Az is lehet, hogy valóban valami nagyon rossz ötleten alapszik az egész újhsz.-számláló (de én igyekszem jóindulatúan közelíteni a kérdéshez). Gondold végig, amit írtál, aszerint amennyiben neadjisten 50 db hsz.-t kellene törölni az adott topicból (mert mondjuk annyi felesleges OFF vagy veszekedő hsz. született), amíg mondjuk te nem követted a topicot, akkor amíg rá nem nézel magadtól a topicra (például pont azért, mert nem jelez új hsz.-t, és így minek kattintsál rá), addig kellene várnod, míg 50 db hsz. megint össze nem jön. Nem gondolod, hogy ez így nagyon gány megoldás lenne?
A konkrét megvalósítást egyikünk sem tudja, nem biztos, hogy érdemes hasraütésszerűen tippelgetni az n+1 lehetőségből. Majd talán jön egy házigazda/fejlesztő, és felhomályosít minket.

Sk8erPeter

(#12094) pepe091 válasza Sk8erPeter (#12093) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Ez is igaz, ezért írtam, hogy csak szerintem van így. Azért írtam, hogy nem úgy működik, ahogy írod, mert ha úgy működne, akkor törölt hszek után is egyből jelezne, de mint ezt írtuk, nem így van. Majd erre jár valaki, aztán megmondja hogy miért vagy miért nem úgy vannak a dolgok ahogy gondoljuk. :R

(#12095) kispx


kispx
addikt

Sziasztok,
tekintve, hogy az sg.hu is lapcsalád része, remélem nem járok rossz helyen. A probléma a következő: az sg.hu rss-je hibás linkeket ad.
Pl.:
http://sgdevel.ip0n.hu/cikkek/102814/szabadalomsertesi-furcsasag-miatt-van-bajban-az-sap
Erre rátudnátok nézni?

[ Szerkesztve ]

(#12096) Ndruu válasza kispx (#12095) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Az ottani hibákat az ottani illetékesek fogják kijavítani, nekik kell jelezni. Azt ne kérdezd pontosan hol, én csak egy e-mail címet találtam: szerkesztoseg [kukac] sg [●] hu.

Harrrr!!!!

(#12097) sztanozs


sztanozs
veterán

Tudom, hogy nem prioritás, csak ötlet: nem lehetne megoldani, hogy a link műveletek (pl oldal törlése) ne új oldalbetöltésben, hanem ajaxszal, pl. "overlay" divben jelenjen meg? Nem lenne annyira zavaró az oldalbetöltés, és kevésbé volna erőforrászabáló is...

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#12098) lezso6 válasza sztanozs (#12097) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

R6

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#12099) Winner_hun válasza lezso6 (#12098) üzenetére


Winner_hun
félisten

Burkoltan a mikor volt a kérdés:P

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#12100) sztanozs válasza Winner_hun (#12099) üzenetére


sztanozs
veterán

nem - örülök, hogy R6 a válasz és nem R12 :D

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.