Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13301) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Az szép és jó hogy a fórumban és a privátok között kereséskor kiszínezi a találatokat a motor de hogy a hírek, cikkek, tesztek is színesek az elég zavaró. URL megnyírásával eltávolítható a sok színes találat de muszáj ez a színezés a fórumon kívül is?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#13302) oriic válasza Winner_hun (#13301) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Kereséskor nincs nálad olyan hogy "Eredeti URL" megmutatása? Arra kell bökni, és nem kell URL-t szerkeszteni.

Live-Die-Respawn

(#13303) Bjørgersson válasza norbert1998 (#13297) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Jobb lenne akkor mar az egesz Facebookos felhozatalt PH-sitani. :D

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#13304) Winner_hun válasza oriic (#13302) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nincs, pedig kerestem. Merre találom?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#13305) oriic válasza Winner_hun (#13304) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Hm, most kiléptem, és megnéztem a keresést, valóban nincs ott. Úgy tűnik ez csak nagybetűseknek érhető el.

Live-Die-Respawn

(#13306) gorog67


gorog67
aktív tag

Jó lenne, ha a felhasználó törölhetné egy ideig a saját hozzászólását. Továbbá csökkenteni lehetne a felesleges sorokat, ha a gyors javításoknál nem jelenne meg rögtön a "Szerkesztve" megjegyzés.

(#13307) Lauda válasza gorog67 (#13306) üzenetére


Lauda
félisten

Azert jelenik meg a szerkesztve megjegyzes, hogy latszodjon, az eredeti hozzaszolast mar modositottad. Azt nem tudja figyelni a rencer'', hogy csak helyesirast javitottal, vagy atkozmetikaztad az egeszet.

(#13308) gorog67 válasza Lauda (#13307) üzenetére


gorog67
aktív tag

Értem, de fél percig, és / vagy, ha még nem válaszolt rá senki, akkor megengedhető ez a "csalás" és nem lesz megtévesztő vagy érthetetlen a hozzászólások sora. Most viszont egy egysoros hsz-ből is háromsoros lesz, ha valaki belejavít.

(#13309) Lauda válasza gorog67 (#13308) üzenetére


Lauda
félisten

Ez nem ennyire egyszeru, mert amig te szerkesztgeted a hozzaszolasod, addig lehet mar valaki irja ra a valaszt, ami idobe telik. Szoval azt nem tudhatod, hogy a hsz elkuldese utan 1 perccel mondjuk, hany forumozo all neki valaszt irni. Namost ha te ezt atszerkeszted, akkor az o hozzaszolasuk valhat nevetsegesse, kotekedove stb stb, mert ok meg az eredetire valaszoltak. :) Persze ezt csak akkor latja majd, mikor elkuldte a hsz-t es akkor o is nekiall szerkeszteni. Szoval lehet ebbol kutyulas rendesen. ;)

[ Szerkesztve ]

(#13310) Armahun


Armahun
addikt

Én inkább egy olyat vezetnék be, hogyha történt egy hozzászólás a fórumban, azt jelzi az itt szóltam hozzá és a kedvencek listában.
Ha megnyitom a topikot ez nullázódik. Viszont ha ezek után szerkeszti az illető, az ismét jelenjen meg a listában, mint új olvasatlan hozzászólás.

[ Szerkesztve ]

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#13311) imibogyo válasza Lauda (#13309) üzenetére


imibogyo
veterán

Erre az lehetne a megoldás (ami nálunk is van), hogy az 5 perces szerkesztés a tényleges kiküldésig él. Vagyis addig nem látja más a hsz.-t, amíg nem lesz végleges. Így bárki aki az én hsz.-re válaszol, mindig csak a "véglegesre" fog válaszolni. Viszont az 5 percen belül, amig nem élesedik a hozzászólásom, bármikor törölhetem. Persze ez a mi rendszerünkben is csak egy "virtuális törlés", bármikor visszaállítható x-es táblákból, csak a felhasználók látják úgy, hogy törölték a hsz.-t.

Persze ez meg lehetetlenné tenné a hsz.-ek olyan irányú szerkesztését, amikor a kapott válaszokra reagálást még beleszerkeszti az ember 5 percen belül. Nincs tökéletes megoldás. Nekem amúgy a jelenlegi megfelel itt a PH-n, csak gondoltam leírom a saját tapasztalataimat egy másik rendszerből. :B

(#13312) gorog67 válasza Lauda (#13309) üzenetére


gorog67
aktív tag

Ez előfordul, de nem gyakori. Nézd meg a saját és a következő hozzászólást, ahol az aláírás miatt már +3 sor van másfeles sortávval. Szerintem csúnya.

(#13313) Armahun válasza gorog67 (#13312) üzenetére


Armahun
addikt

És ha a szerkesztve felirat belekerülne a hozzászólás fejlécébe?
Látható lenne, hogy történt módosítás, és nem generálna plusz sort.

Egyébként régebben ha többször szerkesztették akkor mindig hozzátett a rendszer plusz egy sor "szerkesztve"-t

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#13314) gorog67 válasza Armahun (#13313) üzenetére


gorog67
aktív tag

Jó ötlet. :K (De fenntartom azt a véleményemet, hogy a félperces szerkesztés nem verné szét a topikot.) Az "Új" bal oldalán elférne és kb. középre kerülne. Mi a helyzet a törlési joggal?

[ Szerkesztve ]

(#13315) Winner_hun válasza gorog67 (#13314) üzenetére


Winner_hun
félisten

Modker. Volt már róla szó, nem lesz.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#13316) gorog67 válasza Winner_hun (#13315) üzenetére


gorog67
aktív tag

Annak is örülnék, ha lenne (esetleg a profilban beállítható) automatikus oldalfrissítés, hogy lássam, melyik topik változott.

(#13317) Lauda válasza gorog67 (#13314) üzenetére


Lauda
félisten

Mi a helyzet a törlési joggal?

Beirsz egy hozzaszolast, valaki nekiall ra valaszt irni. Te kozben kitorlod, o meg utana elkuldi a valaszt. Szerintem ezeket az otleteket kicsit gondold meg at. ;) Eleg nagy kaoszt okozanak.

imibogyo Szerintem ez meg lassitana nagyon a forumozast. A porgos forumokban par perc alatt tobb reakcio is lehet egy hsz-ra. :)

[ Szerkesztve ]

(#13318) gorog67 válasza Lauda (#13317) üzenetére


gorog67
aktív tag

Átgondoltam. Egy másik fórumban van törlés és gyorsszerkesztés és nagyon ritkán okoz káoszt, olyankor persze megy az anyázás. Van helyette más hiányosság (keresés), amiben ez a fórum jobb.

(#13319) Lauda válasza gorog67 (#13318) üzenetére


Lauda
félisten

Nincs sok ertelme ragozni ugy gondolom. Te irsz valamit, en valaszolok ra, kozben te kitorlod. Igy az en hozzaszolasom, amin lehet 20 percet kotlottam, ertelmetlenne valik. Mar maga a szerkesztes lehetosege is eleg problemat rejteget magaban. Elofordul, hogy ugy at szerkeszti xy a hsz-t, hogy mire elkuldod, mar csak nezel, hogy ez meg mi a rosseb itt? Nem veletlen torlik a moderatorok a kapcsolod hozzaszolasokat, mikor takaritani szukseges valahol.

(#13320) gorog67 válasza Lauda (#13319) üzenetére


gorog67
aktív tag

Ok. Le lettem szavazva. :R
Lehetséges a "Szerkesztve"-t a fejlécbe tenni, ahogy Arni javasolta?
Esetleg meg lehetne változtatni a hozzászólás színét.

[ Szerkesztve ]

(#13321) Lauda válasza gorog67 (#13320) üzenetére


Lauda
félisten

Nem lettel leszavazva. Csak leirtam a velemenyem, ahogy te is a tiedet. ;) Dontes egyikonk kezeben sincsen. :)

(#13322) imibogyo válasza Lauda (#13317) üzenetére


imibogyo
veterán

Azért írtam amit írtam. Bár azt nem látom, hogy miben lassítaná a fórumozást, hiszen mindenkinek egyformán rendelkezésére áll ez az 5 perc. Ugyanúgy bele tudod szerkeszteni a válaszokat (amiket közben olvashatsz), mint eddig, pusztán megszűnne az, ami most van, hogy olyan hsz.-re reagál az ember, amit még közben szerkesztenek.

A saját rendszerünkben ez jól működik. De mondom én elégedett vagyok a mostani PH-s megoldással is, csak megpróbáltam értelmesen továbbgondolni a gorog67 által felvetett ötletet. ;)

(#13323) Lauda válasza imibogyo (#13322) üzenetére


Lauda
félisten

Mar hogyne lassitana? :) Megjelenik egy hsz. Erre csak legkorabban 5 perc mulva jelenik meg a valaszom. Arra a masik megint csak ot perc mulva tud valaszolni, akkor jelenik meg. Nem tudom milyen forum ez, de szerintem ne hasonlitgasd az ott bevalt dolgokat a ph-hez. Nezz be egy porgosebb topikba es probald arra alkalmazni ezt az 5 perces micsodat. Nyilvan ahol alig keletkeznek uj hozzaszolasok, ott tokeletesen mukodik. :)

[ Szerkesztve ]

(#13324) Winner_hun válasza gorog67 (#13320) üzenetére


Winner_hun
félisten

Semmi értelme a szerkesztve linket elrakni onnan ahol van. A kifestőzésre meg pláne semmi szükség.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#13325) imibogyo válasza Lauda (#13323) üzenetére


imibogyo
veterán

Jó én egészen máshogy értelmeztem ezt a lassítás dolgot (technikai és saját reakció oldalról), de így igazad van magát a megjelenési időt és mások erre adott válaszának megjelenési idejét nem vettem alapul, csak azt, hogy bele tudod szerkeszteni az idő közben jövő válaszokra a reakcióidat.

Amúgy jó pár-ezer napi hsz.-ünk van nekünk is, ami tény, hogy messze nem egy PH kaliber, de egyébként jól működik. Bár nekünk más okai vannak (kritikus adatok is keletkeznek), ezért volt szükség erre, hogy addig ne menjen ki az üzenet, amíg nem vagy benne biztos...

De nem tudom egyértelműbben leírni NEKEM NINCS BAJOM A PH-S MEGOLDÁSSAL!!! Szóval nem kell győzködnöd. Csak mivel sokszor feljön ez az 5 perces dolog, ezért megpróbáltam továbbgondolni a dolgot, hogy mi NEM okozna ilyen utólagos szerkesztgetési "nehézségeket". Azt sehol nem írtam, hogy ilyen irányba kellene elvinni a PH-t, csak azt írtam, hogy van ilyen (más) megoldás is. ;)

[ Szerkesztve ]

(#13326) sz.balazs.95 válasza imibogyo (#13325) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Amúgy az ötletedet meg lehetne oldani úgy, hogy nem 5 perc legyen az, amíg még nem látszik a hsz. hanem csak mondjuk 20mp. És azután lenne a mostani 5 perces szerkesztési idő.

(Javaslat, konkrét címzett nélkül: ha jön egy ötlet, akkor nem megmagyarázni kell, hogy az miért nem működhet, hanem tovább kell gondolni, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy működjön. Szerintem csak így működhetne jól ez a topik.)

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#13327) imibogyo válasza sz.balazs.95 (#13326) üzenetére


imibogyo
veterán

Egyfajta Gmail-es "Undo"-ra gondolsz, amivel rövid ideig vissza lehetne vonni a hsz.-t?

(#13328) sz.balazs.95 válasza imibogyo (#13327) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Olyasmire, igen. :)

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#13329) Lauda válasza sz.balazs.95 (#13326) üzenetére


Lauda
félisten

ha jön egy ötlet, akkor nem megmagyarázni kell, hogy az miért nem működhet, hanem tovább kell gondolni, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy működjön.

Ezek szerint minden "otletet" amit ide beirnak, bele kene valahogy integralni a rendszerbe, aztan 2 het alatt be is zarhatna a bolt. Ha van ertelmes, hasznalhato otlet ami mukodhet, az meg lett eddig is beszelve. Te is erolteted ezt a kifestozest meg at akarod allandoan szerkeszteni a dizajnt, holott 50-szer le lett mar szavazva. Azt is eszre kene venni, hogy ha valamire nem vevo a nep. ;)

[ Szerkesztve ]

(#13330) sz.balazs.95 válasza Lauda (#13329) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

De az is tök nevetséges, hogy jön egy ötlet; oké nem jó, de akkor nem fikázni kéne hanem konstruktívan hozzáadni valamit az eredeti elgondoláshoz. :F
Vagy tényleg ez lenne a helyes hozzáállás?

[ Szerkesztve ]

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#13331) Lauda válasza sz.balazs.95 (#13330) üzenetére


Lauda
félisten

Amihez konstruktivan lehet hozzadni valamit, ahhoz lesz is, ne aggodj emiatt. De pl az ilyenre [link] felesleges azt beirni, hogy szerintem zold legyen, a masik szerint meg piros, mikor mar az alap gondolattol is egnek all az ember haja.

(#13332) sz.balazs.95 válasza Lauda (#13331) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Jó, de pl. imibogyo ötlete élből le lett szólva, pedig ott csak az volt a gond, hogy 5 perc elég sok ahhoz, hogy csak azután legyen látható a hsz. Tehát mindössze csak annyi változtatást igényelt az ötlet, hogy sokkal rövidebb legyen ez az idő.

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#13333) dqdb válasza sz.balazs.95 (#13330) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha egy ötlet alapvetően nem jó, akkor az az ötlet alapvetően nem jó, felesleges rajta rugózni. Ha egy ötlet alapvetően nem jó, de a hatására valakinek beugrik egy jó ötlete, akkor úgyis beírja.

Ha egy ötlet jó, az még nem jelenti azt, hogy megvalósul, sőt, vannak olyan tényleg nagyon jó ötletek, amelyek megvalósítása egy pillanatig sem merül fel. Ennek oka lehet az, hogy irreálisan nagy munka bármitől függetlenül, irreálisan nagy munka, mert a RIOS más logika mentén épül fel, nagyon kevés felhasználót érint (nem éri meg annyi emberre egy módosítást megejteni), nagyon sok felhasználót érint (egy alapvető módosítás mindig nagy felzúdulást kelt, akár jó, akár nem, még egy pozitív változtatásnak is vannak ellenzői, hát még a megosztóknak, lásd designváltások).

Ha az ötlet nem valósul meg, de kizárólag a kliens érintett, akkor a megoldás egyszerű: képezd magad HTML+CSS+JS szintjén, és saját bővítménnyel formáld át a PH felületét olyanra, ahogyan neked tetszik. Nem, nem nézlek ufónak, van jó pár ember a PH-n, aki felmérte, melyek az ő speciális igényei, amelyek sosem valósulnak meg (vagy ha igen, nem abban a formában), és tettek az ügy érdekében lépéseket. Én a Ctrl+Alt+O lenyomásával off topicra állítottam a hozzászólás típusát, a Ctrl+Alt+O szöveget Ctrl+I lenyomásával tettem dőlt betűssé, a hozzászólást Ctrl+Enter segítségével fogom elküldeni, miközben a hozzászólásíró-ablak háttere kellemes világosbarna színű a rettenetes fehér-sötétszürke gradiensű alapértelmezett PH-s háttér helyett. Ja igen, egy felugró csík jelzi a PH-s oldalakon, ha új privát üzenetet kaptam, az oldaldobozokat kissé átszabtam, és a fórum/cikkek oldalai között lapozáshoz is elegendő a billentyűzetet használnom.

Ezt például meg tudod csinálni magad is, némi CSS az egész csak.

Lauda: Szerintem semmi ertelme, hogy megirok egy hsz-t es majd kesobb jelenik meg
Ráadásul így egy feltett kérdésre feleslegesen sok válasz is érkezhet, mert nem látják, hogy valaki más már válaszolt, és beírnak ők is.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#13334) Lauda válasza sz.balazs.95 (#13332) üzenetére


Lauda
félisten

Nem leszolva lett. En leirtam a velemenyem, hogy szerintem mi a gond. Masnak lehet tetszik, csak meg nem olvasta a hsz-t. Szerintem semmi ertelme, hogy megirok egy hsz-t es majd kesobb jelenik meg, emellett o is irta, hogy nem tudsz kesobbi hsz-re valaszt beleszerkeszteni. Persze ezt is lehetne ugy kombinalni, hogy megirod, 5 perc mulva megjelenik es meg utana 5 percig tudod szerkeszteni, ami ujabb 10 perc mulva jelenik meg hogy a moderator is elovassa es javithassa.

Reszemrol off vege.

[ Szerkesztve ]

(#13335) Lauda válasza dqdb (#13333) üzenetére


Lauda
félisten

Ráadásul így egy feltett kérdésre feleslegesen sok válasz is érkezhet, mert nem látják, hogy valaki más már válaszolt, és beírnak ők is.

Na ez meg a masik. Kerdezel valamit egy szakmaiban, ahol nyuzsognek a forumozok, 1 perc mulva valaszolnak alapbol, viszont amiert nem jelenik meg, meg erkezik majd 3-4 valasz ugyan arra. Amivel megint nem tudsz mit kezdeni es csak a moderatoroknak termeled a plusz melot.

sz.balazs.95 Ezert kicsit at kellene ezeket gondolni a gyakorlatban, hogy mukodne. Nem az otletelessel van baj. :)

[ Szerkesztve ]

(#13336) Jorus válasza imibogyo (#13322) üzenetére


Jorus
nagyúr

Tudható, hogy ez melyik fórum?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#13337) imibogyo válasza Jorus (#13336) üzenetére


imibogyo
veterán

Egy nemzetközi tudományos adatbázis felhasználóinak fóruma. Sajnos többet itt nem mondhatok. Írtam már, hogy nem hasonlítható a PH-hoz ez nekem is evidens, de azért nem kis felhasználói bázisról van szó. Ezért jött az ötlet, hogy ha ott működik még akár itt is. De idő közben jobban végiggondolva, tényleg hülyeség lenne itt egy ilyen megoldás és nem lenne életképes. Én már túl is léptem rajta, azért nem is írtam ide többet. ;)

[ Szerkesztve ]

(#13338) Simi37


Simi37
őstag

Üdv!

Mostanában szeretnek random a smile-k cserélődni:

+ itt a kacsintós az a kék szomorú fej helyén van. :F

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula

(#13339) Sk8erPeter válasza Simi37 (#13338) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Böngésző-gyorsítótár törlése?

Sk8erPeter

(#13340) #41133696


#41133696
törölt tag

Ezt minden második esetben kb megcsinálja velem:

Ilyenkor a reflexből nyomott CTRL+V simán elcseszi a végeredményt.

(#13341) Lauda válasza #41133696 (#13340) üzenetére


Lauda
félisten

Nalam tokeletesen mukodik. Nem a bongeszoddel lehet valami? ;)

(#13342) #41133696 válasza Lauda (#13341) üzenetére


#41133696
törölt tag

Csak IE 11 alatt néztem, majd megvizsgálom a kérdést, egyéb böngészők esetében is :)

Szerk: Azt hiszem Androidon is előjön.

[ Szerkesztve ]

(#13343) Simi37 válasza Sk8erPeter (#13339) üzenetére


Simi37
őstag

Megtörtént most jó köszi :)

Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula

(#13344) ben-ga


ben-ga
tag

Sziasztok, napok óta nem tudok rendesen belépni chrome-ban a hardverre meg a prohardverre sem...
másnál is van ez?

"A funkció a Prohardver szervereinek kommunikációs hibája miatt átmenetileg nem elérhető!"

ha nehezen sikerül utána rögtön kidob

(#13345) sz.balazs.95 válasza ben-ga (#13344) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

nálam firefox alatt minden patentul megy.

Mi lenne, ha te is egy böngészőt használnál, mint amilyen mondjuk a Firefox? :P ;]

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#13346) ben-ga válasza sz.balazs.95 (#13345) üzenetére


ben-ga
tag

köszi, arra már rájöttem, hogy a chrome a hibás, de hogyan lehet másképpen megoldani??

(#13347) sz.balazs.95 válasza ben-ga (#13346) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Passz.
Kérdezz rá a Chrome topikban, hátha tud valaki mondani valamit ezzel kapcsolatban.

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#13348) Lauda válasza ben-ga (#13344) üzenetére


Lauda
félisten

Probaltad kiuriteni a cache-t? Lehet abban doglodik valami, mert sem a chrome-nak, sem a ph-nak nincs semmi baja.

(#13349) ben-ga válasza Lauda (#13348) üzenetére


ben-ga
tag

a click&clean appal töröltem azt is...

(#13350) Kékes525


Kékes525
félisten

Már kérdeztem régebben, hogy van e lehetőség olyan kereső funkciót csinálni, hogy ne csak a keresett kulcsszót tartalmazó hozzászólásokat adja ki, mert ezek legtöbszőr csak a kérdések, hanem az erre adott válaszokat is. Annál is inkább, mert az aki keres inkkább erre kiváncsi. Enélkül egy nagy topik áttekintése rettenetesen hosszú, nagyon időigényes és kis hatékonyságú. Azt a választ kaptam, hogy az újabb motor ezt tartalmazni fogja. A kérdésem az, hogy hol tart ez a projekt?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.