- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
válasz
Tomace91 #12484 üzenetére
Rosszul emlékeztem, mert csak +0.010V-ot kap offsetbe, ezelőtt pedig -0.040V-ot kapott és ezek különbségével kevertem össze, hogy most +0.050V-ot kap.
Próbáld ki ezeket a beállításokat, ha bootol a win, nézd meg terhelve mennyit kap a procid CPU-Z szerint.
Ha nem bootol vagy kékhalálod lesz, emeld az offset értéket 0.010V-ossával. -
=HG=
addikt
válasz
Tomace91 #12469 üzenetére
A procidnak jó magas a vid-je (1,28V).. Annyival sem megy ? Próbálj adni neki + 0,01-et, és level4...Fog kapni a procid 1,3V-ot kb és valószínüleg melegedős lesz, de úgy be kéne röffennie szerintem...
(#12470) Winne: Nekem 3570K van...De jó darab, az biztos.. 5GHz-en is elketyeg, csak nem tudom lehüteni, mert még rajta van a kalapja !
-
=HG=
addikt
válasz
Tomace91 #12444 üzenetére
Miért mínusz offsettel indítasz ? Az, hogy másnak milyen beállítása van offsetben, nem mérvadó. Minden procinak más a vid értéke (gyárilag beállított feszültség) Ehhez mérten állítja az offset a feszt:vagy elvesz, vagy emel rajta. Core Temp kiírja mennyi a procid vid-je. Adj neki valamennyi plusz offsetet, és nézd meg(cpu-z-ben), hogy akkor terhelésnél mennyi feszt kap a proci. 4,5 Ghz-hez állítsd kb 1,25-1,3V-ra (ofsettel) és kezdj lefelé menni vele amíg stabil..LLC4, vagy 5 legyen !
Az én procim pl offset +0,01-et kap, és így megy 1,12V-al 4,5GHz-et.... -
WaterWawe
őstag
válasz
Tomace91 #12463 üzenetére
Corsair H100-as, a hozzá járó ventiket pedig lecseréltem 2 Tescosra mert nagyon hangosak voltak
Nem szedtem szét a procit, nem is tervezem. Még ha lenne olyan hely ahol profin megcsinálják, de így itthon kizárt.De azt fontos hozzátenni hogy ennek a procinak a gyári (Turbo Boost-os 3.9GHz) az kér 1.220V-ot. Tehát ilyen szempontból csak 0.1V-ot emeltem a gyárihoz képest.
-
-
daveoff
veterán
válasz
Tomace91 #12451 üzenetére
Már korábban is linkeltem ezt, szerintem elég jó guide tuning-hoz...
Ez direkt Asrock lapokhoz és Intel procikhoz tuning leírás. Én ez alapján lőttem be az enyémet.
Asrock UEFI overclocking guideEgy kis angol tudás azért nem árt hozzá, de vannak képek is.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Csináld úgy hogy BIOS-ban 44-es szorzóra állítod, az LLC-t pedig Level 2-re(1-re semmiképp ne tedd) az offset-et pedig most ne piszkáld egyenlőre. Kapjon annyit a proci amit akar magának. Nézd meg ilyen beállítással fagyogat-e a win illetve bármilyen játék. Linx-el még ne nagyon tesztelgesd mert nagyon nagy hőfokokat fogsz mérni.
Játék alatt nem fog ennyire melegedni. Nézd meg így. Ha fagy akkor vagy BIOS-t is frissits ha még nem tetted meg(alap BIOS beállítás mellett!!!) És utánna ismét nézd meg hogy mit csinál ezekkel a beállításokkal.
-
Winne
nagyúr
válasz
Nyilván ha 3770K-t vettél, akkor ne használd kikapcsolva, csak tesztelgesd kicsit, hogy hol mennyi feszt kér, ez nem sok idő. Én is bekapcsolva használnám természetesen.
CS GO nem tudom, hogy használja-e egyáltalán, a rendszered viszont lassulhat tőle, bár ha ssd-d van, akkor úgy is nagyon gyors.
-
Winne
nagyúr
válasz
Tomace91 #12438 üzenetére
Én nem értem a fix feszültséget miért ajánlják jobban, szvsz az offset teljesen jó megoldás, túlnyomó részt idle megy a gép úgyis. IGP kikapcs, LLC auto jó lenne, de neked valamiért 1-est ad erre, nekem 5-öst, ott van a legnagyobb "pillanatnyi ingadozás", de így ad a legkevesebb feszt, amitől a hőmérsékleteim is jobbak, azokat próbáld végig akkor, de legalább a 3-ast és az 5-öst.
-
krx21
nagyúr
válasz
Tomace91 #12428 üzenetére
Először is én nem az offset-et ajánlom... Állíts be egy átlagosnál nagyobb feszültséget manuálisan a 4.5 Ghz-re ha azt céloztad meg! Pl: 1.28V Aztán tesztelj, hőmérsékleteket figyeld, ha jó lehet lejjebb menni a feszültséggel ovatosan, ahol még stabil azt megjegyezni! Ha akarod belőheted ezt a kitesztelt feszültséget offsettel, de jó tudni, hogy nem mindig jó dolog ez... A komolyabb alaplapoknál is néha ingadozik az offset feszültség indokolatlanul...Nálam is..., Nem is erőltetem, hosszú távú előnye is kérdéses a váltakozó feszültség miatt...
-
-
ST05
őstag
válasz
Tomace91 #12368 üzenetére
még egy picivel felette is vagy a VID- nek,
kell az az 1,29 hogy stabil legyen??, eddig föképp ugy láttam többünknél Vid alatt beéri fesz.-el! (ha nem tévedek)
Kicsit kevesebb fesszel teszteld fokozatosan vissza, és lesz 80 fok maxod,
ami játék alatt lesz mondjuk 60, és akkor ez ennyit tudde jogos a kérdés a tesztben 1,3V kellett ki hűtsék"."
-
WaterWawe
őstag
válasz
Tomace91 #12329 üzenetére
Üdv!
Szerintem inkább a biosban állítgasd a szorzót, és mellette legyen bekapcsolva az energiatakarékosság a proci beállításoknál. A fesz-re pontos választ nem lehet adni, 2 dolgot lehet/kell állítani Vcore-t vagy azt hagyni alapon és a Vvid-t ami +feszet ad az alap vcore feszhez. Mint az előbb mondtam pontos feszet értéket nem tudok mondani mert mindegyik procinál/alaplapnál más. Hiába van másnak ugyanolyan procija és alaplapja. Az enyém pl egy ritka gyenge példány 4.4GHz-n használom 1.270V-os Vcore-ral, 4.5GHz-hez már 1.33V is kevés, videó renderelés alatt fagy a program.Úgy tudod kideríteni hogy emeled az szorzót először. Ha nem tud bootolni a gép vag nem mennek a programok ott már emelned kell. Aztán ha megy minden índits valami terhelő programot amivel megnézheted hogy tényleg stabil-e. És mindezek mellett a hőmérsékeleteket is nézd folyamatosan, nehogy sok legyen.
Remélem tudtam segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- ASUS routerek
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest