- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
válasz
Brutus880 #12825 üzenetére
da az a németeknél van
...Itthon nem igaz,hogy nem találkoztál még csodákkal
A német kidobja,a magyar elhozza a szemetet.....Mennyi ilyen mosógépet+elektronikát megcsináltam....Most már nem kínlódok velük,nem éri meg.
Nomeg az tényleg a kupakot se vágja le,aki nincs tisztába a következményekkel,esetleges új proci vásárlással....Ha nekifogok,én is csak akkor,ha bizta itt lesz a 3770k a kezembe már,mert rájöttem,hogy nekem kell a HT,így 4500-on is kalap f*s...
Én is abban bízok,hogy valahol megkapta a penge a panelt csak...azt kijavítom....de elvégre lehet kár bántani,mert így tökéletes....azután???
-
don dante
aktív tag
-
-
kovsol
titán
válasz
Brutus880 #10729 üzenetére
A Batch# felirat után található az FPO
"CPU FPO batch egy kód, amely a proci alábbi attribútumait jelöli az Intelnél:
1. szám vagy betű jelöli a gyártás helyét:
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = Malaysia
Q = Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland
2. szám = gyártás éve
3. és 4. szám = gyártás hete
5 - 8. szám = logisztikai szám, műszakot, gyártósort jelölhet
10 - 13. szám = szériaszám "Hogy pontosan melyik is a jó azt akoska07 jobban meg tudja mondni. Ő ez alapján választott már.
-
törölt tag
válasz
Brutus880 #10677 üzenetére
Nem indokolatlan...
Sajnos teljesen másfajta programozási tudomány kell hozzájuk mint egy pofon egyszerű számítógéphez aminek azt mondod tedd ezt és végrehajtja...
Egy nőnél ezt másképpen programozzuk pl:
Cicuka ezt írd alá légyszíves!
-Nem írom
Akkor írd alá légyszíves hogy nem írod alá!
-És aláírta....
-
Diocles
aktív tag
válasz
Brutus880 #10348 üzenetére
Pedig még azok is bírják tartósan.
Ez nem vélemény, hanem technológia kérdése. Nem szeretném, ha bárki erre alapozva kezdené el ésszerűtlen igénybevételnek kitenni a processzorát, de nem olyan régen volt a kezemben egy Intel által készített tanulmány, amelyben a rövidített idejű tartósságtesztek metodológiáját boncolgatták. Az egyik kitűzött cél azt hiszem az volt, hogy a processzorok Tjmax-on való működtetése esetén 7 év legyen a várható élettartam. Ez az Ivy esetében nagyjából azt jelent, hogy 105°C mellett 24 órás üzemben a processzorok 37%-a még 7 év múltán is működik. Ezt próbáljátok összevetni a ti processzorotok realisztikus igénybevételével.
-
válasz
Brutus880 #10339 üzenetére
Volt némi felhoztal pasztából...
MX-2 rakott rá és azzal is nyert nem keveset (meglepően sokat).
Érdekes,hogy javitás utána a procik 60°C környékére állnak be.Szerintem nagyon jó kis videó ez,érdemes nézegetni.
És nem kellett hozzá semmiféle vegyi cucc,hogy letakaritsa a kupakot és a procit.
Lehet neki állok én is vmelyik nap...
Vmi jó pengét kell szereznem. -
-
válasz
Brutus880 #9518 üzenetére
Intelék vszinü igy akarnának ellenfeleket állitani a táblagépeknek...
De ugye táblagépet nem azért vesznek az emberek,hogy alaplapon integrált procit használhassanak,nanem hogy tudják vinni mindenhová.Pont az a jó a szgépeknél,hogy mindent tudsz cserélgetni,fejleszteni.
És ez elég sok pénzt hoz minden gyártónak.Ez a hír elsőre nekem elég kacsának tűnik.
Minden a pénzről szól,nem gondolom,hogy ezt megvonnák maguktól. -
torma1981
veterán
válasz
Brutus880 #9518 üzenetére
Most gondolj bele. Ha most veszel egy gépet akkor pl Z77 alaplap+3570k-s Intel proci. 2-3 év múlva meg már sehol sem lesz az alaplap. Akkor úgy is cserélned kell egyben nem? Elég kevesen vannak, hogy azon nyomban ugornak és csak a procit cserélik ki. Annyit nem fejlődik a számítástechnika. 10-20% max a teljesítmény difi.
Látod most a Z68+ 2500k-ról sem váltottak 5% plusszért meg kicsit kevesebb fogyasztásért.Én ezt gondolom.
-
válasz
Brutus880 #8370 üzenetére
Ha meg tudod csinálni ugy,hogy nem veszik észre akkor kicserélhetik,de ott szakemberek dogoznak,sztem elsőre rájönnének,hogy vmi nem ok.
Én nem merném visszaküldeni ugy a procit.#8369 don dante : Aki ésszel hajtja túl a prociját,annak sztem nincs szüksége erre.
De sosem lehet tudni... aki megteheti,hogy kifizeti ezt,annak mindenképp ajánlott.
Én is el fogok gondolkodni a biztosításon.
Azért egy kis nyugodtságot tud adni,ha léggel megküldöm rendesen . -
válasz
Brutus880 #8365 üzenetére
Ahogy a cikkben is irva van,természetesen megnézik a procit.
Persze megkötések itt is vannak, ha valakinek csiszolhatnékja támad és túllő a célon az nem számít garanciális problémának, de ha normális tuning alkalmával a processzor távozik az örök üresjárati mezőkre, akkor kérdés nélkül kicserélik.
Vagyis el kell küldened a procit.
Intel nem követ el akkora hibát,hogy 20-25$ fejében küld neked egy ~200$ értékü procit anélkül,hogy megvizsgálta volna a halott procit. -
-
04ahgy
nagyúr
-
don dante
aktív tag
válasz
Brutus880 #8225 üzenetére
Én sajna 56.000 Ft-ért tudtam csak megvenni újonnan az Iponba 2 hónappal ezelőtt... De még mindig majdnem annyi az ára...
-
krx21
nagyúr
válasz
Brutus880 #7990 üzenetére
Vajon melyik buborék (ha egyáltalán keletkezik) marad meg a hűtő feltétele után?
Az egyenletesen eloszlatottnál legalább tudod, látod , hogy milyen mennyiség kell...
Ha csak középre teszek-nél a legritkább esetben nyomódik ki a szélekre, ha meg igen, akkor már túl vastag a paszta...
De sok vélemény van persze, de én így gondolkodok...
Én legutóbb Liquid Pro-t használtam, azt pl. nem is lehet szétkenés nélkül használni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest